T-Mac, ma ja moraš gledati uvijek koliko ti aggresive penalty daje svaka klauzula u mirovnom ugovoru. Također posebnu pažnju obrati na overextension - svaka provincija koju aneksiraš a da nije tvoja core provincija daje 4 x tax overextension (npr. ako je base tax 6 onda je overextension 24%), jao tebi ako ti ode na 100%. Pogledaj u manualu kakve sve negativne posljedice nosi. Najbitnije je da ti odnos sa svim zemljama trpi i one su više voljne pokrenuti rat ili koaliciju protiv tebe.
Ako već želiš aneksirati non-core provinciju, nakon što je uzmeš, obavezno je odmah pretvaraj u core, da anuliraš OE. Nekada nova teritorija donosi više problema nego koristi. Ako je provincija dio neke historijske zemlje koja je nestala, natjeraj neprijatelja da od te provincije formira nezavisnu zemlju i onda je kroz royal marriage pretvori u vazala. Tako ćeš izbjeći negativne posljedice aneksije, a dobiti dodatnu vojsku i 60% svih prihoda od vazala.
Ja sam recimo upravo potukao Englesku dobro, natjerao ih da oslobode Northumberland, okupirao sjever Engleske, mogao sam još okupirati provincija, ali sam se odlučio za mir. Northumberland će uskoro postati moj vazal, Englesku sam natjerao da otkaže svoja savezništva, oni i njihov saveznik Munster su mi platili 200 dukata. Iako sam bio u iskušenju da aneksiram jednu od dvije provincije koje sam okupirao, odlučio sam se uzeti lovu jer bi mi overextension nanio dosta štete. Ovako je sada Francuska voljna sklopiti savez samnom, dobio sam lovu za unapređenje svojih provincija, irske kneževine su pod mojim utjecajem, Engleska je na koljenima, grcaju u pobunama, Wales je postao neovisan, toliko im je moral nizak da ne mogu svoje vojske pomicati po mapi (zato sam im i mogao pljačkati sjever bez ikakvih gubitaka

) i duboko su u dugovima zato jer su meni morali isplatiti ogromne reparacije. Sve to za malo više od godine rata i bez ikakvih negativnih posljedica po mene.