EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

filip13
Postovi: 37914
Pridružen/a: 09 okt 2012, 18:26

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la filip13 » 11 sep 2013, 19:40

LenBias je napisao/la:ne znam za vas ali meni nikakav "odlazak u brazil" ne moze sprati ovu gorcinu nakon kosarkasa :|


i meni,fudbal skoro da i ne oratim

filip13
Postovi: 37914
Pridružen/a: 09 okt 2012, 18:26

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la filip13 » 11 sep 2013, 20:02

http://www.****.ba/novost/1249 ... dar-veliki" onclick="window.open(this.href);return false;


Piše: Emir Imamović za ****.ba

Igrom slučaja, spletom okolnosti i tome slično, prijenos utakmice košarkaških reprezentacija Litvanije i Bosne i Hercegovine, gledao sam na Radio televiziji Srbije. Jedan od komentatora je, negdje krajem treće četvrtine, možda početkom četvrte, nije nimalo važno, rekao: „Aco Petrović vjeruje da je nakon svega zaslužio i malo sreće“. I imao je pravo... Samo što Petrović tu zasluženu sreću nije dobio.

Miroslav Ćiro Blažević, otac svih čudnih teorija, ima običaj reći da ta **** sreća dođe sama kada se sve drugo – Ćirinim, samo njemu razumljivim jezikom kazano: rekuperacija, galvanizacija, dodavazacija... – složi. Aleksandru Petroviću se ništa nije složilo, svakako ne samo od sebe. Sve što je trebalo, složio je, stvorio, uredio, pripremio on. Sreća, vidjeli smo, nije došla. Zadržalo je na putu, zbog bosanskohercegovačkog pasoša valjda.

Selektor košarkaške reprezentacija BiH, ima pravo biti razočaran. Mi nemamo. Mi smo se kao mirni, pokorni, tihi, apatični građani ugradili svim svojim kapacitetima u nered u kojem je on napravio tim sposoban pobijediti polufinalistu prošlog Evropskog prvenstva, ekipu Makedonije, postjugoslavensku reprezentaciju kojoj su predviđali borbu za medalje u Sloveniji, dakle Crnu Goru i, na kraju, Litvaniju, selekciju države čiji Košarkaški savez vodi niko drugi nego Arvidas Sabonis i u kojoj sva djeca prvo počnu trenirati košarku, pa tek ako nemaju dovoljno dara, idu na fudbal, rukomet, šah, pikado, atletiku ili na posao.

Njegova, a naša
„Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj ekipi je ogromno“, izjavio je Aco nakon nedovoljne pobjede u posljednjoj utakmici grupne faze Eurobasketa u Sloveniji. Za razliku od ostatka svijeta, od zemalja u kojima su posvećenost, znanje i želja da se nešto napravi, dovoljni za rezultat, u Bosni i Hercegovini je svaki, ali svaki uspjeh u bilo čemu, posljedica iracionalnosti onoga ko ga je ostvario: čudo na kvadrat, kako je to, nekim drugim povodom, rekao Danis Tanović.

Aleksandar Petrović je za našu košarku ono što su za nogomet Baka Slišković, Fuad Muzurović, Ćiro Blažević i Safet Sušić, ali u jednom. Ta njegova, a naša reprezentacija, zbilja jeste reprezentacija Bosne i Hercegovine, sastavljena nakon godina u kojima smo povjerovali da imamo više atomskih fizičara nego punoljetnih muškaraca koji znaju koliko koraka ima dvokorak, tim koji je prvo morao podsjetiti da uopće postoji, u kojeg se vjeruje i koji, vidjeli smo, zna da igra. Onako kako je, dakle, Baka u nacionalnu selekciju doveo sve što u njoj može i treba igrati, bez obzira na famoznu nacionalnu pripadnost; pa onako kako je Muzurović skupio rasutu ekipu, kojoj je Ćiro zatim vratio duh, a Pape je doveo u red; e tako je Aco za dvije godine od rođenih gubitinika napravio tim sposoban da protiv Litvanije dođe do plus petnaest razlike i, zbog kašnjenja sreće, ne ostane na magičnoj liniji od deset koševa viška.

Zapravo, Petrović je sastavio, uigrao, uozbiljio našu najbolju košarkašku reprezentaciju od neovisnosti, a to što nije prošao u drugi krug takmičenja, o njemu i njima, ne govori ništa loše. Ovih dana, samo prije dvadeset godina, košarkaška reperezentacija Bosne i Hercegovine, koju su sa klupe vodili Mirza Delibašić i Ibrahim Krehić, je ušla u četvrtfinale Eurobasketa i na kraju zauzela osmo mjesto u Evropi. Ako ćemo pravo, i nije to bila reprezentacija BiH, već ono što je nama ostalo u raspadu Jugoslavije i njene košarke. Sabahudin Bilalović, Mario Primorac, Samir Avdić, Senad Begović, Gordan Firić, Emir Mutapčić, Emir Halimić, Adis Bećiragić, Ilijas Mašnić i Samir Selesković, nisu samo rođeni u toj, pokojnoj državi, već su njoj formirani i formatirani kao košarkaši. Oni su, je li, izašli iz ozbiljnog sistema u kojem su se basketom bavili Rusmir Halilović, Boša Tanjević, Mirko Novosel, Duda Ivković, Vlado Đurović... Iz sistema zahvaljujući kojem je BiH imala prvog evropskog prvaka u muškoj košarci sa ovih prostora i jedinog ženskog (Jedinstvo Aida), iz kojeg je, recimo, Samir Cviko Avdić stigao do mjesta prvaka svijeta sa juniorskom reprezentacijom, a Mirza Delibašić otišao da prvi dobije nadimak kojeg će kasnije u istom klubu, Real Madridu, preuzeti mlađi od dva Petrovića – Dražen.

Hajmo malo...
Istina, bilo je poslije velikih večeri našeg basketa, no i u njima su to da znamo nešto o košarci pokazivali produkti famozne jugoslavenske škole: Nenad Marković, Gordan Firić, Samir Lerić, Dževad Alihodžić, Damir Mršić... Znalo se, tako, desiti da pobijedimo Hrvatsku ili Litvaniju u kvalifikacijama, odemo na neko prvenstvo i tamo, kao pravi turisti, ostanemo koliko treba za tri poraza u nizu. Bolje i nije moglo biti: igrači su jeli po grilovima, spavali u autobusima, a treneri uzimali time out da im kažu: „Hajmo malo, **** mu materina“.

Aleksandar Petrović nas je podsjetio da, jednostavno, nismo predodređeni da budemo najgori.

Njegov tim je ozbiljno prošao kvalifikacije, na prvenstvu ostvario tri velike pobjede, a on je, i kada razbija reklame i kada ljubi drugog najvećeg Mirzu naše košarke, izgledao, djelovao kao neko ko zna i kome je užasno stalo do onoga što radi.

Nakon Ace, kada god otišao od nas, više ništa neće biti isto. Sa ovim, njegovim timom, se može samo bolje. Osim ako, opet, ne nađemo nekog genija sposobnog da pokvari givikt. I unazadi Teletovića, Đedovića, Wrighta, Kikanovića, Stipanovića, Gordića,Sinanovića, Peršića, Šutala, Bavčića, Mašića i Pašalića – košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Tim Aleksandra Petrovića.


Avatar
Otelo
Postovi: 33338
Pridružen/a: 26 nov 2012, 17:42
Lokacija: Dark side of the moon
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2013, 21:26

Jel samo meni postane nekako tesko kad se sjetim utakmnice i dodje da placem?
Danas sjedim i kontam da smo uz malo vise nafake sutra mogli igrat drugi krug pa se nadat i Svjetskom a zbog nekih sudija necemo.

Napacena smo drzava.Uvijek odlicni no nikad dovoljno dobri.Uvijek je to nesto sto nam fali.1 sekunda,gol il kos.
Egipat sa juniorima,Latvija sa kosarkasima,Slovacka u Zenici,Francuska u Parisu,prva od 4 protiv Portugala u Lisabonu.
Mladji sam pa se ne sjecam Danske i sl. utakmnica.
Vazda smo zasluzili ici a nikad ne odemo.Belgija sa 7 bodova prosla.Mi razbili 3 reprezentacije u grupi na komade a ne idemo dalje.

Cudan smo narod mi Bosnjaci(Bosanci ako je nekom draze).Inat imamo,kvalitetu u timskim sportovima imamo.Potencijal,igru,zelju,sve imamo.Dodjemo na prag,na onaj prokleti prag gdje nas par minuta dijeli od uspjeha,od uspjeha koji bi pokrenuo lavinu rezultata i zastanemo,uvijek zastanemo.Ne mi,ekipa ne stane igrat al se spusti nesto sa neba,nesto cudno pa zacara koseve,golove,ubrza vrijeme,manipulira sudije a nasi igraci u nevjerici trce,sutiraju,bore se.Izgaraju za svaku loptu i opet im se to ne vrati onako kako se vraca drugima.

Ne znam sta da kazem vise osim cudan smo mi narod,mi Bosnjaci(Bosanci) al eto uvijek cemo biti tu za sport i navijat i nadat se najboljem.

Sa Bosnom tugujem sa Bosnom se radujem.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61296
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2013, 21:32

Na kojem smo ono prvenstvu zamalo izbacili Italiju u zadnjem kolu po grupama i onda su oni osvojili to prvenstvo?

Evo Litvanija dere Francusku, deja vu :roll:
Evribadi sej Željo
Željoooo

grgr
Postovi: 3973
Pridružen/a: 02 jan 2012, 17:00
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la grgr » 11 sep 2013, 21:33

Da ljudi ne ocajavamo... Meni se place idalje al sta se moze. Moramo shvatit jednu stvar , da su sve repke iz komsiluka daleko vise ulagale u svoj sport , pa cak i ova latvija. Kako je neko reko Harun je dosao i pomaknuo planinu ali malo je malo suvise nerealno ocekivat svjetska prvenstva nakon 3 godine dobrog rada. Da se razumijemo mi smo zasluzili prolaz dalje , al nekad nije dovoljno i to je to. Radimo strasnu stvar sto se tice kosarke i sljedece europsko ja sam uvjeren da cemo bit makar 50 % jaci , nadam se da aco ostaje jer se on pokazao kao osoba koja moze da to nase ludilo kanalise u nesto pozitivno . Bili smo mi ludi i prije ace ali jednostavno nedostatak struke pa i igraca dovodio nas je tu gdje smo bili do prije 2 godne... Samo da Harun ne izgubi volju za ovim i mi vec slj europsko mozemo daleko daleko , vjerujem da mozemo cak i do medalje !

Avatar
nedim1993
Postovi: 6134
Pridružen/a: 23 okt 2011, 19:39
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la nedim1993 » 11 sep 2013, 21:34

ih kad bi se krenulo koliko nas je put JEDNA utakmica zeznula da napravimo iskorak, mnogi bi počeli plakat.
eno latvija rastavila ukrajinu na proste faktore. e nafako Bosanska jadna , ja danas kroz grad prolazim i vani neki TV i gledam vode ih oko 20 razlike plač matere mi plač
Vođa zna.

Avatar
Otelo
Postovi: 33338
Pridružen/a: 26 nov 2012, 17:42
Lokacija: Dark side of the moon
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2013, 21:37

nedim1993 je napisao/la:ih kad bi se krenulo koliko nas je put JEDNA utakmica zeznula da napravimo iskorak, mnogi bi počeli plakat.
eno latvija rastavila ukrajinu na proste faktore. e nafako Bosanska jadna , ja danas kroz grad prolazim i vani neki TV i gledam vode ih oko 20 razlike plač matere mi plač
Ma mozda nasi misle da je nemoguce napravit iskorak veci.

Ja kad sam prvi put gledao nogometnu utakmnicu sam mislio da je nemoguce da postignu gol kraj onoliko igraca,pa sam mislio da je nemoguce da ja postignem gol na terenu i hrpu toga.
Al kad uradis jednom krene samo od sebe i bude lakse.

Valjda ce i nas tako.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

lumani
Postovi: 14844
Pridružen/a: 21 apr 2012, 10:15
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la lumani » 11 sep 2013, 21:57

Virtu4l je napisao/la:Na kojem smo ono prvenstvu zamalo izbacili Italiju u zadnjem kolu po grupama i onda su oni osvojili to prvenstvo?

Evo Litvanija dere Francusku, deja vu :roll:


one godine kada je Mirkovic bio play ;) tata je bio na tom E.P....nije bilo zadnje kolo,ali je bilo knap :)

Slobodanpad1945
Postovi: 348
Pridružen/a: 17 avg 2012, 18:49
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 11 sep 2013, 22:11

Virtu4l je napisao/la:Na kojem smo ono prvenstvu zamalo izbacili Italiju u zadnjem kolu po grupama i onda su oni osvojili to prvenstvo?

Evo Litvanija dere Francusku, deja vu :roll:
Europsko prvenstvo u Švedskoj 2003 godine.Tada smo izgubili 8 razlike od Italijana.
Italijani su tada bili treći.Prvo prvenstvo kojeg sam u košarci dobro sjećam(8 godina).

Pored toga što mi je nogomet omiljeni timski sport i dalje se osjeti golema tuga
da smo mogli uraditi nešto više na ovom prvenstvu.

Nakon utakmice sa Latvijom pomislio sam da je to opet onaj naš bosanski mentalitet kojeg sam
odmah počeo povezivati sa rukometnom reprezentacijom.

Međutim, njihova borba u nastavku takmičenja i želja za prolaskom u drugi krug prirasla mi je srcu
i veoma je teško kada se zna da je naša reprezentacija prva u historiji koja je ispala sa 3 pobjede.

Ono što me se veseli jeste da polako napredujemo, 'mic po mic'.
Ali ipak napredujemo.Kako u košarci tako i u ostalim sportovima.

Avatar
ultrasstyle_tz
Postovi: 9940
Pridružen/a: 17 nov 2008, 12:25
Lokacija: 075
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 sep 2013, 22:24

za nas iskorak je bitan kontinuitet. Nekako kada imamo selektora sa iskustvom pripreme ekipe za eurobaskt, imamo i igrace koji nemaju iskustva i kojima je to mana ili taj selektor nije dovoljno strucan.
Sada treba biti posten pa reci da Aco nije najbolje tempirao formu i pripreme ekipe i to se odrazilo na prve dvije tekme. A nama je prva pobjeda prelomna i mora sto prije doci.

dakle ako zelimo iskorak treba zadrzati Acu jer sad je sigurno i on naucio nesto o tempiranju forme za ovakav format takmicenja, a takodjer i zadrzati kostur ekipe i naravno dopuniti se na kriticnim pozicijama. Dobar, kontinuiran rad, bez stalnih turbulencija i velikih tumbanja ce sigurno poluciti i rezultat (mada je i rezultat na ovom eurobasketu odlican ,svi bi potpisali omjer 3-2 prije odlaska na prvenstvo).
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

lumani
Postovi: 14844
Pridružen/a: 21 apr 2012, 10:15
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la lumani » 11 sep 2013, 22:25

Slobodanpad1945 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Na kojem smo ono prvenstvu zamalo izbacili Italiju u zadnjem kolu po grupama i onda su oni osvojili to prvenstvo?

Evo Litvanija dere Francusku, deja vu :roll:
Europsko prvenstvo u Švedskoj 2003 godine.Tada smo izgubili 8 razlike od Italijana.
Italijani su tada bili treći.Prvo prvenstvo kojeg sam u košarci dobro sjećam(8 godina).

Pored toga što mi je nogomet omiljeni timski sport i dalje se osjeti golema tuga
da smo mogli uraditi nešto više na ovom prvenstvu.

Nakon utakmice sa Latvijom pomislio sam da je to opet onaj naš bosanski mentalitet kojeg sam
odmah počeo povezivati sa rukometnom reprezentacijom.

Međutim, njihova borba u nastavku takmičenja i želja za prolaskom u drugi krug prirasla mi je srcu
i veoma je teško kada se zna da je naša reprezentacija prva u historiji koja je ispala sa 3 pobjede.

Ono što me se veseli jeste da polako napredujemo, 'mic po mic'.
Ali ipak napredujemo.Kako u košarci tako i u ostalim sportovima.

nije 2003.....1999 fra,italija uzela ;) tata bio sa malom grupicom navijaca.

Slobodanpad1945
Postovi: 348
Pridružen/a: 17 avg 2012, 18:49
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 11 sep 2013, 22:38

lumani je napisao/la:
Slobodanpad1945 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Na kojem smo ono prvenstvu zamalo izbacili Italiju u zadnjem kolu po grupama i onda su oni osvojili to prvenstvo?

Evo Litvanija dere Francusku, deja vu :roll:
Europsko prvenstvo u Švedskoj 2003 godine.Tada smo izgubili 8 razlike od Italijana.
Italijani su tada bili treći.Prvo prvenstvo kojeg sam u košarci dobro sjećam(8 godina).

Pored toga što mi je nogomet omiljeni timski sport i dalje se osjeti golema tuga
da smo mogli uraditi nešto više na ovom prvenstvu.

Nakon utakmice sa Latvijom pomislio sam da je to opet onaj naš bosanski mentalitet kojeg sam
odmah počeo povezivati sa rukometnom reprezentacijom.

Međutim, njihova borba u nastavku takmičenja i želja za prolaskom u drugi krug prirasla mi je srcu
i veoma je teško kada se zna da je naša reprezentacija prva u historiji koja je ispala sa 3 pobjede.

Ono što me se veseli jeste da polako napredujemo, 'mic po mic'.
Ali ipak napredujemo.Kako u košarci tako i u ostalim sportovima.
http://forum.sportsport.ba/posting.php? ... &p=2783525#" onclick="window.open(this.href);return false;
nije 2003.....1999 fra,italija uzela ;) tata bio sa malom grupicom navijaca.
Znači igrali smo sa Italijanima i 1999 godine.
Ko nas izbaci iz grupe u direktnom okršaju za naredni krug ide najmanje do polufinala.
Igrali sa Italijanima 2 puta(zlato i bronza),Makedonija prije dvije godine četvrta.
Izgleda da će i Litvanci daleko dogurati .

Avatar
nedim1993
Postovi: 6134
Pridružen/a: 23 okt 2011, 19:39
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la nedim1993 » 12 sep 2013, 00:11

https://www.facebook.com/AcoPetrovicTrica" onclick="window.open(this.href);return false;

nije moja stranica al nebitno, de ljudi malo podrške našoj legendi.

ruku bi dao da ostane selektor. Trebamo svi kolektivno na koljenima ga molit da ostane :D
Vođa zna.

Avatar
d-will
Postovi: 45
Pridružen/a: 08 jun 2011, 23:31
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la d-will » 12 sep 2013, 01:07

Eee pozdrav raja :D Ovo mi je prvi post na ovoj temi, al mislim da sam procitao sve ispisane stranice, ne zato sto volim da citam sve komentare, nego zato sto me je zanimalo bilo sta sto ima neke veze sa Kosarkaskom reprezentacijom BiH. Ova klapa mi je vjerovatno najdrazi sportski kolektiv u mom dugogodisnjem pracenju pa skoro svih mogucih sportova, ne moze se porediti ni sa Bayernom 2001., Bayernom 2013., sve fudbalske reprezentacije,... Jednostavno sam uzivao u svim pripremnim utakmicama, u svim kvalifikacionim mecevima, svim izjavama, vecini utakmica Teletovica za Netse, Djedovicevih za Albu, Persicevih za Siroki i tako dalje. Reprezentacija uz koju osjetis vjerovatno sve moguce emocije koje postoje, najludja ekipa koju sam ja gledao. Hvala im za ove nepune dvije godine intenzivnog pracenja, nerviranja, srece, svadjanja s prijateljima, sa roditeljima,...

Harun Mahmutovic - Covjek kojeg nisam gotivio dok je bio neka faca na Hayat-u, a sada mi je vjerovatno jedan od najdrazih sportskih radnika u drzavi, kamo srece da imamo ovakvog jednog u svim sportovima, u svim politickim strankama, u svim skolama,... Covjek zahvaljujuci kojem juniori i kadeti igraju u A diviziji, covjek koji nam je vratio Nurkica, Sulejmanovica, Djedovica mladjeg, i zahvaljujuci kojem nijedan talentovan igrac rodjen u BiH nece ili vrlo tesko hoce zaigrati za neku drugu reprezentaciju. Hvala ti!

Aco Petrovic - Kao sto i sam kaze, vjerovatno nije najbolji trener na svijetu, skoro je pa upropastio vjerovatno najjaci tim sto je ikad igrao Aba ligu, ali je najidealniji trener ovim momcima. Prvi covjek koji nase ludilo, vidi kao pozitivnu stvar. Covjek koji vjeruje svojim momcima kad im niko drugi ne vjeruje, zahvaljujuci kojem igramo podjednako dobro ili podjednako lose u svim cetvrtinama, nemamo one "trece cetvrtine". I covjek koji je postao veci Bosanac u ove 2 godine od vecine nas koji smo citav zivot ovdje. Jednostavno ga moras gotiviti i nadati se da ce ostati selektor. Hvala ti!

Mirza Teletovic - Meni najdrazi sportista kojeg je BiH ikad imala i bice jos dugo. Lik koji ne odbija da igra za reprezentaciju, pa makar morao da igra sa Edinom Bavcicem i njemu slicnima, nemam nista protiv Bavcica al mi je prvi naumpao. Covjek zbog kojeg sam zavolio Caju, covjek zbog kojeg nisam spavao svaku 2-3 noc u zadnjih godinu dana, covjek koji ima dusu i ima damu. Prijatelj mi je prije pocetka prvenstva rekao da cemo imati 2 pobjede 100% jer Teletovic mora sam da dobije 2 utakmice. Moram biti posten i reci da ih nije dobio sam, ali ona simultanka protiv Litvanije vazi kao dvije. Iskreno se nadam da u sljedecih godinu dana necu dzaba cekati utakmice Netsa i da ce Mirza pokazati zasto ga toliko volimo. Ako ginemo, ginemo sa Mirzom. Hvala ti!

Nihad Djedovic - Momak koji od 2006. do 2012. nije napredovao ali ni sekunde. Uzimao je bezbroj suteva sa distance i poludistance iako je i sam svjestan da ih ne moze pogoditi, desni ulaz i igranje 1 na 5 protiv bilo koje odbrane od kojeg uglavnom nije bilo hajra, bespotrebno zabijanje i bacanje lopte u bunar. 2013. postaje Bosanki LBJ, covjek koji na terenu radi sve, igra strasnu odbranu 1 na 1, pomaze svima u odbrani, uvijek je na pasu i spreman da ukrade loptu, u napadu ne uzima puno suteva, pogadja vecinu ulaza, i ne igra 1 na 5 tj. trazi covjeka koji ima bolji pogled na kos, skace, asistira i konacno prihvata ulogu drugog najboljeg igraca. Iskreno nisam vjerovao da ce od njega ispast ovakav igrac, ali mi je drago sto sam pogrijesio. Hvala ti!

Elmedin Kikanovic - Jednostavno se momku nema sta zamjeriti, po meni njegovo odlicno prvenstvo. Pruzio je svoj maksimum i vise od toga, pa mu se mogu oprostiti i neuhvaceni skokovi, lose gradjenje, ali je covjek koji to ne moze. U napadu zavrsi vecinu onoga sto mu se ponudi, one njegove finte na koji su nasjedali centri koji su iznadprosjecni (izuzev Vucevica koji ga je par puta skinuo), slobodna bacanja ala Steve Nash (isto da nije ofulao nijedno), sut s poludistance, ma sve. Hvala ti!

Zack Wright - Zaduzio nas je u kvalifikacijama, iznervirao par puta na prvenstvu, ali i dalje nije za odbaciti kako neki zele, jer se vidi ta zelja i borba za dres pa moze pricati ko sta hoce. Hvala ti!

Nemanja Gordic - Izuzev utakmice sa Srbijom, sasvim korektno odradjen posao. Covjek koji ima 15-20 poena u svojim rukama i covjek koji ne treba da trazi pas, samo nek trazi svoj sut i bice odlicno. Razvalio je i McCalebba i Kalnietisa 1 na 1. Hvala ti!

Marko Sutalo - Pa covjek se krece skoro kao JC Carrol, svaki put je ostao sam na sutu na akciji za njega, samo da je pogadjao malo vise govorili bi o odlicnom prvenstvu Sutala, ali ni ovako nije lose. Trica (koju su upisali kao dvica) protiv Litvanije ce ostati upamcena. Hvala ti!

Dalibor Persic - Solidna rola u mecu protiv Crne Gore, ostalo ne bas za pohvaliti, ali se nije prepao i odabrao je BiH u Sirokom, za pohvalu. Hvala ti!

Ante Masic - 2. najdrazi igrac reprezentacije, ocigledno nije u formi, ali i dalje isto mislim o njemu. Savrseno odigrane kvalifikacije ja necu brzo zaboraviti. Hvala ti!

Andrija Stipanovic - Trebao je biti malo iznad, ali sam ga skoro zaboravio. Pa covjek se ne prestaje smijati, toliko pozitivnog duha, borbe, ali i kosarkaskog umijeca. I dalje ne mislim da bi dobili Latviju i da je on bio, ali kako je odmicalo prvenstvo sve bolja i bolja igra. Lik je raznosio sve sto je uslo u reket, a i zabio je one bitne poene na dodavanje Gordica protiv Litvanije. Jedva cekam njegove buduce utakmice u dresu reprezentacije. Hvala ti!

Muhamed Pasalic - Steta za povredu, ali iznadprosjecna utakmica protiv Crne Gore i jedan od zasluznijih sto smo dobili i ove ostale utakmice. Hvala ti!

Nedzad Sinanovic - Meni strasno drag lik, mislim da je to bilo protiv Gruzije u kvalifikacijama, kad je imao double-double i pogadjao sve sto je opalio, haman da je bila i jedna trica. Mogao je mozda i vise pomoci na prvenstvu, ali je meni dosta sto je pjevao Jednu jedinu. Hvala ti!

Edin Bavcic - Covjek koji ne odbija poziv da igra za reprezentaciju, pa ni kad je bio u najboljoj fazi svoje karijere :) Hvala ti!

Izvinite na malo duzem postu, ali sam morao ovo izbaciti iz sebe. I jedva cekam sljedece okupljanje i sljedeca nerviranja uz ovu reprezentaciju.

Avatar
GunnerEmir
Postovi: 153
Pridružen/a: 08 nov 2011, 00:38
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la GunnerEmir » 12 sep 2013, 01:14

Podera Litvanija Francusku, ito lagano...a Francuska kao uz Španiju i Grčku glavni favorit...I još izgleda da će sve 3 repke iz naše grupe dalje...pa jbt kakav smo mommentum imali mogli smo i do medalje da smo prošli, siguran sam u tom...šteta, ito velika, sigurno bi se plasirali na svijetsko najmanje...
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

GUNNER 4EVER

Neutral
Postovi: 37778
Pridružen/a: 19 nov 2008, 14:27
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2013, 01:31

Minimalno bi došli do polufinala. Imali bi ogromno samopozdanje, dan odmora i mogli smo čak bolje proći nego Makedonija na prošlom prvenstvu.

Tužno.

Avatar
Unofficialpage
Moderator
Postovi: 21794
Pridružen/a: 22 feb 2013, 09:41
Lokacija: Niđe
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Unofficialpage » 12 sep 2013, 16:02

Hajmo like ko ne moze gledat ostatak EP :cry:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Avatar
Yucca
Postovi: 4004
Pridružen/a: 30 okt 2012, 21:55
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Yucca » 12 sep 2013, 16:08

Unofficialpage je napisao/la:Hajmo like ko ne moze gledat ostatak EP :cry:

Like kako mi nismo prosli uopste mi nije bitno EP juce nisam ni jednu gledao necu ni danas mozda finale pogledam to je to
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Neutral
Postovi: 37778
Pridružen/a: 19 nov 2008, 14:27
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2013, 16:43

I kod mene je tako. Možda i ne gledam finale, zavisno ko bude igrao :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.