Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,dubrava,Trigger,VanBasten,Devil

braoolyo
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la braoolyo » 13 sep 2013, 18:35

Ne zna se pouzdano...

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 13 sep 2013, 19:42

Vidim na ss.ba urnebesni naslov :mrgreen:

Kao da netko bira reprezentaciju jer je bolja :roll: .
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 sep 2013, 19:57

Da jbt, kao da je to klub, pa bira koja je unosnija i bolja ponuda... :roll:

Decko je mogao igrati i za Njemacku i najbolje da izabere BiH.. :)

Na kraju krajeva, ovo su samo spekulacije i Neven se jos nije oglasio, a "kolo srece se brzo okrece" tako da je vrlo lako moguce da se u dogledno vrijeme Srbija postane prava fudbalska sila, ne samo za BiH, jer je neuporediv potencijal ove 2 reprezentacije... ;)

Sve je na savezu, tj promjenama unutar istog, a za igrace Srbija nema potrebe da brine... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 20:01

Nije samo u pitanju kvantitet nego se pika i kvalitet. Skotska, Irska i sta ti ja znam koje zemlje bi onda razvaljivale da se pika broj igraca u nekim jacim ligama ili LP.

Srbija ima veliki potencijal i zao mi je sto je imala balvana na klupi te se nisu ozbiljnije ukljucili u utrku za plasman na ovo SP ali se makar nadam da cete navijati za nas.

Sent using Tapatalk2
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 sep 2013, 20:04

Srbija upravo ima i kvalitet i kvantitet, samo sto kvalitet uopste i ne igra! :x

Ne mozes ni poredit igrace Skotske ili Irske sa Srpskim... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 20:34

Naravno. Samo sto kvantitet ne mora da znaci i kvalitet. Recimo Turska ima registrovanih igraca maltene kao 1/4 naseg stanovnistva a nema ih nigdje.

Posto navodite poredjenje sa BiH, morate biti svjesni da sve dok mi ne odemo na neko veliko takmicenje da ce nasi igraci biti podcjenjeni. Isto tako, vasa prednost je i veci broj trenera po Evropi kao i cinjenica da se u Evropi Srbija smatra nasljednikom Juge u kojoj se uvijek igrao dobar fudbal.

Hrvati su najbolji primjer kako se zivi na staroj slavi, svi igraci su im debelo precjenjeni jer ipak su oni bili treci na SP.

Sent using Tapatalk2

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 13 sep 2013, 20:37

NoName je napisao/la:Naravno. Samo sto kvantitet ne mora da znaci i kvalitet. Recimo Turska ima registrovanih igraca maltene kao 1/4 naseg stanovnistva a nema ih nigdje.

Posto navodite poredjenje sa BiH, morate biti svjesni da sve dok mi ne odemo na neko veliko takmicenje da ce nasi igraci biti podcjenjeni. Isto tako, vasa prednost je i veci broj trenera po Evropi kao i cinjenica da se u Evropi Srbija smatra nasljednikom Juge u kojoj se uvijek igrao dobar fudbal.

Hrvati su najbolji primjer kako se zivi na staroj slavi, svi igraci su im debelo precjenjeni jer ipak su oni bili treci na SP.

Sent using Tapatalk2
Da se smijem ili da placem :lol: :oops:

Precijenjeni smo sto smo cca 8,9 godina top10 8-) 8-)
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 20:45

Precjenjeni igraci, ne reprezentacija. Ili ces ustvrditi da se hrvatski igraci prodaju za realnu lovu?

Sent using Tapatalk2

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 sep 2013, 20:57

NoName je napisao/la:Naravno. Samo sto kvantitet ne mora da znaci i kvalitet. Recimo Turska ima registrovanih igraca maltene kao 1/4 naseg stanovnistva a nema ih nigdje.

Sent using Tapatalk2
Ta prica ti ne pije vodu, bar sto se Srbije tice!

Svakog igraca prodaje prvo i iskljucivo KVALITET! Naravno da tu moze biti uticaja i menadzera, imas masu takvih igraca i iz Srbije, ali oni nemaju neku znacajnu ulogu u evropskom fudbalu i uopste ne pricam o njima... ;)

Na osnovu cega ti mislis da su igraci BiH podcijenjeni?? Svako od njih individualno kroji i gradi sebi karijeru...

Mali Markovic je sa 17-18 god debelo prerastao srpsku ligu, a sad sa tek 19 god je najbolji igrac Benfice na pripremama i u prvih par kola!
Srbija je evropski prvak u U19 selekciji, a upravo je igrala bez Markovica i ujedno najboljeg igraca te generacije!
S druge strane, Mitrovic je bio najbolji igrac tog turnira i poigravao se sa svojim cuvarima, neku vece izdominirao mnogo iskusnije Corluku i Simunica!
Nastasic ode sa 17 god iz juniora Partizana, a prosle sezone je bio ponajbolji stoper Premiershipa. Trenutno vazi za 1 od najboljih mladih stopera u Evropi...
Da ne pricam za Ljajica...itd itd..

Niko od njih nema ama bas nikakve veze sa tim sto se Srbija plasirala na SP 2010 god, niti sto je Srbija "naslednik SFRJ", niti s tim sto je Vidic kapiten Uniteda, pa da kazes, eto Nastasic igra samo zato u City-u...Djecko je pokazao klasu i to je jedino mjerodavno! ;)

Ko je to od igraca BiH tako mlad, a da je kvalitetom u njihovom rangu, da vazi za vrhunskog potencijala i da je podcijenjen??!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 21:11

Dajte malo citajte. Napisete kroz neka poredjenja o broju igraca iz zemalja regiona u LP i ja kazem da to ne mora nuzno znaciti kvalitet (a moze i znaciti) a nakon toga sam konstatovao da imate odlicne igrace ali i balvana na klupi. Nigdje nisam napisao da su vasi igraci precjenjeni nego da imaju laksi put do boljih klubova od nas.

Nakon toga objasnjavam da ce nama plasman na SP pomoci u tom pogledu, nije valjda da neko misli suprotno? Igraci iz Hrvatske jesu precjenjeni i to bas na osnovu one sjajne generacije.

Necemo ulaziti u genezu problema zasto mi nemamo kvalitetnih igraca u domacem prvenstvu nego nam 10 od 11 igraca dolazi iz dijaspore, jedino je Edin uspio iz ove nase bijedne lige uspio uraditi ozbiljniji posao, zbog toga ga ovako i volimo.

Sent using Tapatalk2

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 sep 2013, 21:30

Evo dobro, ja ti kazem da Srbija ima kvalietnije igrace od BiH i to nema nikakve veze ni sa velikim takmicenjima, ni sa bilo kakvom reputacijom!

Znaci, BiH u poslednje 2-3 god ostvaruje bolje rezultate od Srbije, a dosta standardnih igraca ne moze da pronadje dobar angazman?! Pandza, Vranjes, Zahirovic...Zasto?? Pa zato sto nemaju kvalitet! Svi oni igraju u svojim klubovima i njih neko prati, a nikako da se prodaju, pa kako??

BiH je nesumnjivo dobra reprezentacija, ali nema potrebnu sirinu! Dzeko, Ibisevic, Spahic, Pjanic, Lulic, Begovic...su ekstra igraci i zato su tu gdje jesu, bez obzira na taj plasman/ne plasman na velika takmicenja i pricu o nekakvom podcjenjivanju... ;)

Nije toliki probem se i prodati, ali sta onda posle?? Najbolji primjer je Stevanovic, koji je bio kovan u zvijezde! Sta je sada s njega?

Imas dosta takvih i u Srbiji, ali kao sto sam rekao, oni uopste nisu tema niti se o njima prica... ;)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 22:07

Ne bih se bas slozio oko kvaliteta prvih 11 ali je sigurno da Srbija ima vecu sirinu. A ako ne znas o cemu pricam vezano za velika takmicenja onda malo vidi kakva je bila pomama za igracima Senegala, Koreje, Japana itd. nakon nastupa na SP. Ipak je to najveca pijaca i igraci imaju priliku da se predstave cijelom svijetu.

Ja sam siguran da ce mnogi nasi igraci nakon SP otici u ozbiljnije klubove, gdje se ozbiljnije i radi i samim tim i dobija na kvalitetu, cime profitira reprezentacija.

Stevanovic mi je misterija :grin:

Sent using Tapatalk2

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 sep 2013, 22:30

Ma poceo si sa pricom kako kvantitet ne znaci i kvaliet, ali ja upravo i pricam o kvalitetu... ;)

Tu podrazumijevam: Ivanovica, Vidica, Nastasica, Subotica, Bisevca, Kolarova, Bastu, Matica, Ljajica, Tadica, Djuricica, Jankovica, Sulejmanija, Markovica, Mitrovica itd itd...

Svi oni igraju u najjacim evropskim klubovima ili ligama i to nema nikakve veze ni sa reputacijom, niti s tim sto je neko od njih igrao na SP ili sta ti ja znam, nego samo sa njihovim KVALITETOM! ;)

Ovi gore nabrojani iz BiH su takodje kvalitetni i isto igraju u jakim klubovima, za razliku od onih koji nemaju kvalitet i koji tavore po ruskim ili turskim nizerazrednim klubovima...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 13 sep 2013, 22:35

1. po individualnoj kvaliteti igrača srbi su debelo ispred bih.

2. hrvatski igrači su precjenjeni samo u hr. medijima.

3. džeko je inozemni proizvod i imao je sreće da je rano otišao iz bih.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 22:38

Ne. Da recimo jedan Zahirovic dobije priliku da zaigra u ozbiljnijem klubu, sigurno bi bio puno bolji nego danas. Losi klubovi nisu losi samo zbog igraca nego i zbog trenera, sistema rada i lige. Uzmi za primjer Misketa, koji je u godinu dana od najboljeg asistenta lige dosao do igraca koji sjedi na tribinama.

I nas mentalitet je zayeban, nama treba disciplina. Nas covjek, radnik, fudbaler ili bilo koja profesija, kad ode u dobar sistem bude najbolji a u losem sistemu smo najgori.

Uglavnom, sve cemo da vidimo nakon SP.

Sent using Tapatalk2

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 13 sep 2013, 22:39

bljuje mi se od ovog članka ss.ba o nevenu. ispada kao da mu je karijera propala jer nije izabrao bih, a lik ima karijeru na kojoj mu može pozaviditi sve do jedan bih igrač.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 22:43

I da, zaboravih, ne smijemo zanemariti ni finansijske aspekte plasmana, koji ce uticati na to da se vise ulaze u fudbal u domacoj ligi, da neka djeca pocnu trenirati i da vide svoje idole u nasim igracima. To ce sigurno rezultirati nekim novim i kvalitetnim klincima u buducnosti.

Od kada se culo za Dzeku kod nas i kada je postao prvak sa Wolfsburgom, broj djece u skolama fudbala se povecao za 500%

Sent using Tapatalk2

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 sep 2013, 22:51

NoName je napisao/la:Ne. Da recimo jedan Zahirovic dobije priliku da zaigra u ozbiljnijem klubu, sigurno bi bio puno bolji nego danas. Losi klubovi nisu losi samo zbog igraca nego i zbog trenera, sistema rada i lige. Uzmi za primjer Misketa, koji je u godinu dana od najboljeg asistenta lige dosao do igraca koji sjedi na tribinama.

I nas mentalitet je zayeban, nama treba disciplina. Nas covjek, radnik, fudbaler ili bilo koja profesija, kad ode u dobar sistem bude najbolji a u losem sistemu smo najgori.

Uglavnom, sve cemo da vidimo nakon SP.

Sent using Tapatalk2
A zasto ne dobije priliku da igra u boljem klubu??!

Evo, navescu ti primjer Matica...On je prosao Zvezdinu skolu i tu su "strucnjci" procijenili da on nema kvalitet za isti klub, tako da je on otisao u Slovacku, tacnije u Kosice. Tamo je igrao i ljudi su ga primijetili, tacnije menadzeri Chelsea! Doveli su ga i Chelsea mu nije davao mnogo sansi, medjutim, to je znala da iskoristi Benfica i sada je taj isti Matic ponajbolji zadnji vezni u Evropi!
S druge strane, imas jos jednog igraca iz Srbije - Milinkovica koji je krenu slicnim putem, tacnije igrao s Maticem zajedno u Kosicama, ali on nije otisao nigdje dalje...Zasto, pa zato sto nije taj kvalitet i klasa Matica!

Slican primjer je i Dzeko i ne samo on, imas masu primjera...

Sta hocu da kazem, kvaliet ispliva kad tad na povrsinu! Isti taj Zahirovic igra za BiH u jakim kvalifikacionim utakmicama, pa kako je moguce da ga niko nije tu primijetio od mnogobrojnih stranih skauta, ako vec posjeduje kvalitet??!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 sep 2013, 22:55

Blaszczykowski je napisao/la:bljuje mi se od ovog članka ss.ba o nevenu. ispada kao da mu je karijera propala jer nije izabrao bih, a lik ima karijeru na kojoj mu može pozaviditi sve do jedan bih igrač.
Malo je reći da je tekst glup.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 23:01

Marconato, moze se naci primjera i za jedno i za drugo. Vidis, Zvezda ne prepozna kvalitet Matica ali ga je neko drugi prepoznao. Ili je Matic uznapredovao u tom sistemu Kosica?

Zaboravljas da mi nemamo ni Zvezdu ni Partizan tako da je jedini put da se neko proda preko reprezentacije. Do sada nam je plafon bio prodaja u neke druge ili trece lige, Turske, Ceske i sl. I onda igraci izgube par godina na tom putu do ozbiljnog kluba i rada.

Sent using Tapatalk2

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.