Safet Sušić - Pape

gringobih
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la gringobih » 18 okt 2013, 13:04

Elegant je napisao/la:Meni samo nije jasno kako pojedini imaju razmisljanje da bi odlaskom Susica otisli i svi problemi ? Ispada sad da bi dosao taj neki samo njima znani strucnjak i sve bi bilo bolje nego sad, samo na osnovu cega to zakljucuju.
Evo da zakljucim hrvanje sa vama, da si ti selektor, bili ti Vrsajevic, Sunjic itd bili clanovi repke????
Odgovori sa da/ne i da zavrsimo hrvanje...Pustit cemo djecu nek se vesele, svi nasi zivotni problemi su nestali plasanom na SP... :roll:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 okt 2013, 13:06

gringobih je napisao/la: A i protivnici su nam u tom rangu bili :roll:
Sad ste mi ono svi vi generali, ono prali muda igracima, znali vi :roll: :roll:
Vjerovatno su vam ovo i prve svijesne(odrasliji) kvalifikacije pa vas i nije bilo briga, ima nas koji 20 godina gledamo repku pa nam tesko padne jedan Vrsko i blamaze ;)
ti da pratiš fudbal 20 godina znao bi da danas u svijetu nema laganih protivnika, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou. nemaš blage veze kako je teško igrati ovakve utakmice gdje moraš zabiti gol, a protivnik se brani sa 10 igraca, a vrijeme ti leti samo tako. osvojiti 25/30 bodova je za nas isto kao da smo osvojili prvenstvo i to tako treba gledati.

kakav Vrško i blamaže, o cemu ti pricas, buncaš :roll:
nema potpisa

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 18 okt 2013, 13:07

gringobih je napisao/la:Kakva ba zloba, ne mislim ja nikome zla stati je ba...Ali nemoj te me sad u PM kao da niste gledali zadnje 3-4 tekme...
A inace kritika nije nista lose, nije to zloba...
Sta sad, evo hajdemo samo na forumu lijepiti ovo:
Ooooooo kraljevi smo...
Ma Vrsko ima srce...
Mi smo boziji narod...
Bosna do Tokia................

Gringooooo: BOSNA DO BRAZILA :mrgreen:

Kritika je OK, ali MRZNJA nije, a ti izrazavas mrznju na svaki moguci nacin. Pape nije Murinjo, ali za Bosance je ovih dana i puno vise (a kome to nepase moze skociti sa mosta)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 okt 2013, 13:08

Elegant je napisao/la:Meni samo nije jasno kako pojedini imaju razmisljanje da bi odlaskom Susica otisli i svi problemi ? Ispada sad da bi dosao taj neki samo njima znani strucnjak i sve bi bilo bolje nego sad, samo na osnovu cega to zakljucuju.
ja mislim da bi se rasteretio budžet, previše se Safetu daje love, pa bi samo tom uštedom mogli dovesti neko veliko evropsko ime, koje bi po livadama naše premijer lige našli zamjene za Avdiju, Medunjanina i slicno
nema potpisa

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 18 okt 2013, 13:10

gringobih je napisao/la:
Evo da zakljucim hrvanje sa vama, da si ti selektor, bili ti Vrsajevic, Sunjic itd bili clanovi repke????
Odgovori sa da/ne i da zavrsimo hrvanje...Pustit cemo djecu nek se vesele, svi nasi zivotni problemi su nestali plasanom na SP... :roll:
a ko da igra strucnjak :shock:
nama kada se dvijica povrijede svijet nam se raspada,jedino ako ti znas neki vanserijski talenat za
kojeg pape nije cuo.. :roll:
nemoj zezati jbg.. :roll:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 18 okt 2013, 13:11

@gringobih

Hajd dobro neka kritika da se iznese ali ti ovo sto radis vidi se da si iz anamo tamo one republike, odnosno neke selendare pa ti sve ovo jako tesko pada. Opusteno ba.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 18 okt 2013, 13:11

gringobih je napisao/la:
Gringo, nije sve CRNO-BJELO! Svjet je saren, tako i fudbal. Imas pravo da navedene dva nisu kvalitet, ali ja ti kazem da nije greska NE-izbaciti dva igraca u sred a pogotovo ne u pred kraj kvalifikacija. Sad smo zavrsili poso, sad treba traziti rijesenja za toga. Pa i sam Susic je reko da mu trebaju bolji igraci, *ebiga koliko god da je sad on los strucnjak nije covjek toliko corav. Vidi i on da sa ovim nemoze na SP i da ce morati potraziti neku soluciju.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 okt 2013, 13:22

TvBHT je napisao/la:@gringobih

Hajd dobro neka kritika da se iznese ali ti ovo sto radis vidi se da si iz anamo tamo one republike, odnosno neke selendare pa ti sve ovo jako tesko pada. Opusteno ba.
Najprije da je neki cetnik, dok se ne slaze sa vama :roll: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 okt 2013, 13:37

Čovjek je upravu za Avdiju i Šunjića. Možda se moglo prije to pitanje riješiti, al jbg, kao i svaki čovjek ima greške, najbitnije je sada, da nađe kvalitetnije od njih dvojice.

Pandža će da zauzme svoje mjesto vjerovatno, i na taj način će Šunjić ispasti iz svih kombinacija, nadam se.
Moguće da upadne Arslanagić, jer može igrati i RB, a Vranješ kada se oporavi, će svakako imati prednost na beku u odnosu na Avdiju, u slučaju da Mujdža ne bude spreman. To su neke moje želje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 okt 2013, 13:53

zizu1991 je napisao/la:Čovjek je upravu za Avdiju i Šunjića. Možda se moglo prije to pitanje riješiti, al jbg, kao i svaki čovjek ima greške, najbitnije je sada, da nađe kvalitetnije od njih dvojice.

Pandža će da zauzme svoje mjesto vjerovatno, i na taj način će Šunjić ispasti iz svih kombinacija, nadam se.
Moguće da upadne Arslanagić, jer može igrati i RB, a Vranješ kada se oporavi, će svakako imati prednost na beku u odnosu na Avdiju, u slučaju da Mujdža ne bude spreman. To su neke moje želje.
Jel on neki strucnjak :roll: Kako vi znate da bi neko drugi odigrao bolje od Avdije, a samim time i njegovo igranje nazivate greškom :roll: Safet je procjenio da nema boljeg i to je to, a vi ako bolje znate pravac trenerska škola
nema potpisa

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 okt 2013, 13:58

Ne trebaju ti naočale da skontaš ko iskače iz kadra po kvalitetu odnosno po ne kvalitetu, dovoljno je pogledati utakmice kvalifikacija.

Uloga Šunjića za našu selekciju je bila neznatna. Protiv Liechtensteina je igrao zato što nije imao ko drugi, i tada je protiv amatera ispadao. Vrša slobodno i ne bi zaigrao da nije Mujdžinih povreda.

Pitanje koje se postavlja ja jasno. Da li mi želimo statičare u reprezentaciji, ili igrače koji će se " tući " za mjesto u prvih 11 ? The question mark is now

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 18 okt 2013, 14:01

Sve diskusije o Safetu, igračima koje on selektuje, taktici itd. trebaju prestati dok ne završi SP. Ja mnogim stvarima nisam zadovoljan, mnoge bih stvari i promjenio, ali mi smo ostvarili cilj i to je jedino što se broji. Sušića i igrače treba maksimalno podržati u svemu dok ne završi SP i onda praviti analize.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 okt 2013, 14:14

Pa svaki trener bi imao neke svoje ideje i neke svoje igrace. Da je selektor Barbarez mozda ne bi igrao Vrsajevic ali bi igrao sta ja znam.. Zeba (lupam). Pa bi raja ovdje zbog toga pisala "Sergej odlazi!". Trener ne dobija platu da bi odabrao igrace i taktiku kakvu navijaci zele nego da svojim znanjem i svojim idejama pokusa nesto napraviti. Yebes trenere koji nemaju svoje JA i koji bi pokusavali udovoljiti navijacima i pozvali 20 najpopularnijih igraca, takvi sigurno nemaju neku veliku buducnost u ovom poslu... Ko god da je trener on mora imati odredjenu slobodu i odrijesene ruke, na kraju kada se sve rezimira vidimo jeli uspio ili nije.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 18 okt 2013, 15:07

Sušić za "Blic": Srbija me je najviše razočarala, imate igrače iz najjačih klubova

Reprezentacija BiH napravila je veliki uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a najveće zasluge za to pripadaju selektoru Safetu Sušiću. Nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije ovo će biti treće učešće na Mundijalu, a prvo u ulozi selektora. Kao igrač legendarni Pape bio je učesnik najveće svetske fudbalske smotre u Španiji 1982. i Italiji 1990. godine.

Da li vam je ovo najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri?
- Sigurno da jeste, jer ovaj rezultat ima ogromnu težinu, pre svega za celu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sport ove zemlje. Utakmica protiv Litvanije bila je najvažnija u mojoj karijeri, jer je bila ključna u borbi za Brazil. Imao sam kao igrač i selektor mnogo mečeva protiv težih rivala, ali ovaj susret protiv Litvanije ima ogromnu težinu - rekao je selektor BiH, Safet Sušić, za “Blic”.

Gde je ključ uspeha reprezentacije BiH?

- Moramo biti realni i priznati da smo imali dobru grupu. Nismo za rivala imali neku od najjačih reprezentacija Evrope, poput Nemačke, Holandije, Španije, Italije ili Francuske. Za rivale smo imali selekcije Grčke i Slovačke, koje su tu po kvalitetu slične nama. Kvalifikacije smo počeli s ciljem da budemo prvi u grupi i da izbegnemo baraž. Velikom borbom smo uspeli, a podatak da je i Grčka takmičenje završila sa 25 osvojenih bodova još više diže cenu našem uspehu.

Za razliku od selektora iz okruženja, niste mnogo eksperimentisali sa igračima?

- Ne volim da eksperimentišem. Selektor sam i kao svaki sportista uvek želim da računam na najbolje igrače i želim da pobeđujem. Želim da taj pobednički duh prenesem i na moje igrače. Imamo problem jer nemamo dovoljno kvalitetnih fudbalera. Klupa nam je kratka i to je veliki nedostatak. Uskoro će i Kolašinac iz Šalkea steći pravo nastupa, a od povrede će se oporaviti i Ognjen Vranješ, tako da ćemo neke rupe zakrpiti.

Bosna i Hercegovina je jedina od država nastalih raspadom bivše Jugoslavije koja je izborila direktan plasman u Brazil, a šansu ima još Hrvatska u baražu. Kako komentarišete rezultate ostalih reprezentacija?

- Srbija je za mene najveće razočaranje. Bez obzira na to što su podmladili reprezentaciju, morali su, ako ništa drugo, da se do poslednjeg kola bore za drugo mesto u grupi. Imaju kvalitet, igrače iz jakih evropskih klubova, i smatram da su prerano eliminisani iz borbe za drugu poziciju.

Mnogi su izabranike Siniše Mihajlovića videli na početku kvalifikacija kao kandidata za prvo mesto?

- Realno, Srbija i Hrvatska nisu kvalitetnije od Belgije, koja je po mom mišljenju posle Španije i Holandije najjača reprezentacija u Evropi. To su i pokazali u svojoj grupi.

Crnogorcima je malo nedostajalo da i oni naprave uspeh?

- Izgubili su na svom terenu od Ukrajine i to ih je koštalo plasmana u Brazil. I oni, kao i BiH, imaju problem sa klupom, jer nemaju dovoljan broj kvalitetnih igrača. Mogu da sastave jak prvi tim, ali imaju problema sa rezervama. Slovenija i Makedonija su napravili očekivane rezultate.

Hrvati bi mogli da se priduže Bosni i Hercegovini u Brazilu?

- Voleo bih da izbore kroz baraž plasman na Svetsko prvenstvo. Nalaze se u grupi povlašćenih reprezentacija i želim im sreću na putu za Brazil. Bio bih srećan da su se tamo plasirale Srbija, Crna Gora i Slovenija, ali i Makedonija koja je objektivno najslabija selekcija iz naše regije.

Koliko BiH može u Brazilu?

- To je teško pitanje, ali mogu vam dati konkretan odgovor. Mi u Brazil ne idemo samo da učestvujemo, već da pokušamo i tamo napraviti dobar rezultat. Svi imamo veliki motiv i želimo da u susretu sa najjačim selekcijama na svetu vidimo koliko možemo, a smatram da možemo mnogo. Samo da nam se ne povrede ključni igrači jer bilo bi teško nadoknaditi nečije neigranje - zaključio je na kraju selektor Safet Sušić.

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fu ... ih-klubova" onclick="window.open(this.href);return false;

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 18 okt 2013, 17:33

zizu1991 je napisao/la:Ne trebaju ti naočale da skontaš ko iskače iz kadra po kvalitetu odnosno po ne kvalitetu, dovoljno je pogledati utakmice kvalifikacija.

Uloga Šunjića za našu selekciju je bila neznatna. Protiv Liechtensteina je igrao zato što nije imao ko drugi, i tada je protiv amatera ispadao. Vrša slobodno i ne bi zaigrao da nije Mujdžinih povreda.

Pitanje koje se postavlja ja jasno. Da li mi želimo statičare u reprezentaciji, ili igrače koji će se " tući " za mjesto u prvih 11 ? The question mark is now
kada se neko povrijedi,nemamo koga ubaciti,od svih balvana koje imamo na klupi,vrsajevic je najiskusniji,iako je mali stevanovic za njega klasa :roll:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 okt 2013, 18:03

Ništa ja nisam rekao, samo kažem da smo možda trebali te probleme ranije riješiti. No sada, želim da uživam, uživam u sreći koju nam je podario naš tim na čelu sa Papetom. Zaboravih napisati, Pape, hvala ti.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 18 okt 2013, 19:50

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 okt 2013, 20:06

soccerfan je napisao/la:http://www.****/sport/fudbal/najteze ... e-u-hotelu

Odlican intervju Papeta 8-)
Dok sam ovo citao neke stvari su me se psoebno dojmile.

To da onaj Arslaangic prakticno ne zeli da igra za nas.
Onaj dio o Spahicu,kao i onaj dio kad mu Pjanketu daje sliku Ronalda da vidi njegove plocice. :lol:
1946

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2013, 20:19

Pa isto ovako se govorilo i za Kolašinca kako se njemu jbe za BIH i kako neće igrati za nas nije ništa uradio i sl, a njega evo dani djele od dobijanja sportskog državljanstva tako da sve je do selektora i saveza, samo jedan mig i većina ovih momaka je tu neće se oni sami nametati jbt , Arslanagić nam možda sad ne treba, ali za godinu dvije će nam trebati, iako mislim da dečko koji je standardan u U21 repci Belgije i koji igra redovno za Standard u Evropi ima mjesta u našoj reprezentaciji
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 18 okt 2013, 20:26

Evo sta kaze za igraca od bratove mu agencije:
Može li na toj poziciji konkurenciju pojačati Anel Hadžić?

- Ne znam, on još nije dokazan igrač da bih najozbiljnije mogao računati na njega. Prešao je iz Rida u Šturm, vrlo često je povrijeđen u zadnje vrijeme... tako da nije to taj igrač o kojem razmišljam.

Toliko o menaĐerima :lol:
15.10 - 15.06 ...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.