U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la zizu1991 » 03 nov 2013, 21:26

Mozambik je napisao/la:Autoritet se ne namece na silu, on proizilazi iz pravednosti i postovanja. Niko te nece postovati ako i sam nisi posten i pravedan. Sto se tice gundjanja, ovo je ipak forum, svako ovdje iznosi svoje svatanje, i svako je na svoj nacin gundjanje u bradu, nismo u bivsem sistemu pa da klimamo glavom i kad valja i kad ne valja. Jer, zasto onda postoji ovaj ili slicni fudbalski forumi, ako ce svako samo klimati glavom.
Nikakva sila to nije, to su samo lične odluke selektora, jer je on taj, evo po ko zna koji put pišem, onaj koji određiva ko će da igra a ko ne. Pravednost i poštenje je relativan pojam, jer svi imamo različite poglede na to, i dodao bih tim pojmovima još par riječi pravednost i poštenje po mom mišljenju.

Nisam ja rekao da imam problem sa iznošenjem mišljenja, samo iznosim fakte, da naše pisanje je čisto ubijanje vremena, i nema nikakvog uticaja na ono što se dešava u Savezu i selekcijama, ništa više.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Nedo
Kontakt:

Post Postao/la Nedo » 04 nov 2013, 17:11

Golman juniorskog tima Göteborg pratio je svaku utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine na putu za Brazil. Otkrio je jedan detalj sa okupljanja juniorske reprezentacije na kojem je bio sa još jednim "fudbalskim draguljem" porijeklom iz naše zemlje, Muamerom Tankovićem, članom londonskog Fulhama.

"Normalno, pratio sam sve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kada sam bio na okupljanju švedske reprezentacije, družili smo se Mujo (Muamer Tanković) i ja. Švedska je igrača i svi su gledali tu utakmicu na velikom ekranu, a Mujo i ja smo zajedno u sobi gledali BiH - Slovačka. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat u Brazilu", rekao je Sarajlić.

http://s.c.s.p.o.rt.ba/vijest/63393" onclick="window.open(this.href);return false;

dobrje vijesti :D

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 nov 2013, 01:08

[quote="zizu1991"] Za Prcića malog niste ni znali dok nije upisao minute u Kupu. quote] smiješan si nekoliko puta unazad 2mjeseca arene prenosile utakmice Sochauxa momak skoro sve ulazio u drugom poluvremenu po 15-20 min i jednu odigro kompletnu od 90min prije 2mj..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 nov 2013, 01:12

Nisam mislio bukvalno da niste znali, nego se na njega pažnja okrenula tek kada se požalio u novinama da mu Vlado ne da igrat', pa ste njega još uzeli kao jedan od razloga da se Vlado otjera.

Da se ne ponavljam što se tiče mog stava oko Vladinog statusa.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 05 nov 2013, 12:09

Hocel' Vlado kad spisak saopstiti javnosti?

Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 nov 2013, 12:34

Iako pružate sjajne partije selektor U-21 bh. tima Vlado Jagodić izostavio Vas je sa reprezentativnog spiska. Kako to komentarišete?

"Nemam komentar. Nedavno sam rekao da poštujem selektorovu odluku i da ću se uvijek odazvati pozivu u nacionalni tim."

Hajde Prcić i nije toliki problem, vjerovatno će vratiti malog u prvu postavu ali situacija sa Bešićem mi nije nikako jasna. Momak odigrao fantastično prošle kvalifikacije, bio kapiten, redovno se odazivao i sve to pod trenerskom palicom Jagodića. Šta se moglo promijeniti ja stvarno ne znam ali i jedan i drugi negiraju odgovor a trebalo bi se što prije saznati jer bezveze trpi reprezentacija.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 05 nov 2013, 15:03

Nije se odazivao. Lafo povrijedjen pa onda zaigra za klub nakon par dana. Jagodic ga zove u Budimpesti a on se ne javlja i tako redom (nije nikad demantirao).

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 nov 2013, 15:13

ko je kriv za to, Bešić ili Jagodić, svaki od njih ima svoju stranu priče i obojica se predstavljaju u pozitivnom svjetlu .. Bešić neće u A repku kod Papeta, ako to ne bude kroz U-21, znači sigurno .. a ja ne bih volio da izgubimo tog igrača jer nam već u Brazilu može pomoći, stoga bih ja volio da Jagodić dobije otkaz u U-21 repki, da dođe novi selektor, samim tim se vrati Bešić, itd
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 05 nov 2013, 15:30

Iskreno meni nepozivanje Prcica nije problem i tu Vladu podrzavam, on ako misli da mora biti u prvih 11 samo zato sto igra u Francuskoj onda nek grije klupu, momak jest talentovan, ali ga treba spustit na zemlju. Sto se tice Besica, pa ne znam sta da kazem. Tu svako ima svoju pricu a opet podrzavam Jagodica, koliko puta je Besa propustio okupljanja U-21 uz uvijek isti izgovor a poslije 2 ili 3 dana nastupi za Ferencvaros. Vlado ne ostvaruje rezz kakve smo ocekivali ove kvale, zbog toga treba razmotriti opciju otkaza, ali treba igracima dati do znanja ko je glavni,ne samo Vlado, to mora uciniti svaki trener jer bosanci su ti cudna sorta, malo im fali da pocnu da se kur.ce..

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 05 nov 2013, 15:56

dakle, Vladi se javi Besić i kaze da je povrijedjen i bolestan i da lezi u bolnici te da ne moze doci na prijateljsku, igrom slucaja smo u grupi sa madjarima a oni igrali prijateljsku kuci te Vlado sjedne u auto i ode ih skautirati a usput ce i posjetit malog majmuna u bolnici. Dodje tamo nazove ga da pita u kojoj je bolnici a on se pocne nesto prenemagat i spusti mu slusalicu, dakle ocito laze da je u bolnici. Pa sad mi vi recite sta je trebao Vlado uradit????
mali je bezobrazan, iz mafijaske porodice, al one seljacke "mafijaske" porodice...neko rece da bi valj'o u Brazilu hahahaha neka fala nemoj mi unosit nikakav nemir...
ne branim ovdje Vladu i nemam neki stav o tome treba li ostati na mjestu selektora ali definitivno se treba stati u kraj nasoj djeci koja misle da su veca i od Ivice O. samo zato sto su zaradili neki dinar u zivotu
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 nov 2013, 16:37

haha, cuj ovih treba ga spustit na zemlju, pa nije selektor reprezentacije mafijaski boss pa da spusta na zemlju ili pod zemlju. Al ne cudi me uopste takvo razmisljanje, jer kad ljudi odrastu u sistemu gdje ne smijes nista progovorit i moras samo klimat glavom, kakva god odluka bila, ovakve izjave i razmisljanja su normalna pojava.

Samo u nasem drustvu je normalno da, ako momak da izjavu da nije odusevljen, bude docekan na noz, da se trazi da bude "spusten na zemlju", da se prica da je ufuran, itd.. Uzmite u obzir situaciju sa Dzekom, nije zadovoljan svojim statusom, javno kaze, poslao sam poruku treneru da trebam igrati vise, i sad bi trebali navijaci Citya da traze od Pellegrinija da ga "spusti na zemlju".

Kod nas su selektori nedodirljivi, ne trebaju odgovarati nikome i mogu raditi sta hoce. Hajde razumjem za Papeta, covjek postigao zajedno sa svojom ekipom historijski uspjeh i moze biti donekle zasticen od kritika, al koji **** je Jagodic napravio, sta je to on uradio pa da se ovdje pisu hvalospjevi o njemu, o nekom njegovom "rezultatu" itd.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 05 nov 2013, 17:18

Kod nas su selektori nedodirljivi, ne trebaju odgovarati nikome i mogu raditi sta hoce. Hajde razumjem za Papeta, covjek postigao zajedno sa svojom ekipom historijski uspjeh i moze biti donekle zasticen od kritika, al koji **** je Jagodic napravio, sta je to on uradio pa da se ovdje pisu hvalospjevi o njemu, o nekom njegovom "rezultatu" itd.
[/quote]
ko je rekao da selektori trebaju biti nedodirljivi, ja nisam sigurno. Rad selektora treba da ocjenjuje NS u ovom slucaju NSBIH, I samo njima selektor treba da polaze racune, pa nece valjda Jagodic polagati racune Besicu i Prcicu.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 nov 2013, 18:19

Ako Besic izjavi: "Poštujem svaku odluku selektora. Uvijek sam davao maksimum za dres sa državnim grbom koji je za mene svetinja. Tako će biti i u budućnosti. Uvijek ću se odazvati pozivu u nacionalni tim". Nakon toga, neki da u intervju izjavi: "Nedavno sam rekao da poštujem selektorovu odluku i da ću se uvijek odazvati pozivu u nacionalni tim".

Ako znamo da je Besic odigrao za mladu i za A selekciju dosad 17 utakmica, zasto bih ja vjerovao Vladi Jagodicu, na njegovim izjavama, ako ih nije potkrijepio dokazima, nego samo mahalao da nece da mu se javi.

Vladi Jagodicu koji je prije pocetka kvalifikacija pompezno najvljivao: "Idemo na sve pobjede, osim protiv Spanije". "Idemo se borit sa Spanijom za prvo mjesto. Idemo ovo, idemo ono, a nakon poraza prica: Budimo realni ovo je Spanija, Igraci nisu zadovoljili, svi su me razocarali itd... I na kraju naravno na koga svaliti sve to nego na dvojicu najboljih igraca. Na koga je Mourinho udario prosle sezone kad je sve pocelo propadat, na Casillasa i Ronalda. Na koga Jagodic udara, na Prcica i Besica.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 05 nov 2013, 19:15

besic je uvjek bio poznat za njegovu "specialnu glavu". i u hsv-u mu je vaznije bilo da se potuce sa trenerima nego da trenira. zato i jeste zavrsio tu gdje jeste, i ako po fudbalskom talentu zasluzuje mnogo vise.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 nov 2013, 20:47

dino-92 je napisao/la:besic je uvjek bio poznat za njegovu "specialnu glavu". i u hsv-u mu je vaznije bilo da se potuce sa trenerima nego da trenira. zato i jeste zavrsio tu gdje jeste, i ako po fudbalskom talentu zasluzuje mnogo vise.
A gdje je to Besic zavrsio? Kao 20-godisnjak odlucio je da ode u Madjarsku ligu, bolje je da se razvija igrajuci, nego sjedeci i udarajuci se sa nekim moronom od trenera. Izabran je za najboljeg mladog igraca lige i najboljeg igraca Ferencvarosa. Ove sezone je takodjer najbolji i najvazniji igrac, i vec su za njega interesovanje pokazali veci klubovi kao Aston Villa ili Tottenham. Nakon ove ili najdalje slijedece sezone ide u neki ozbiljan klub lige 5. Sad ti meni reci jel pametno izabrao il je trebao ostati u HSV-u i moliti Boga da dobije priliku. Vi zaboravljate da on ima samo 21 godinu.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 05 nov 2013, 23:32

neki dan je rekao da planira ostati 3-4 godine u madjarskoj.
a da se ponasa normalno, on bi igrao u hsv-u, tj taj transfer u ferencvaros mu uopste nebi bio potreban.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 nov 2013, 12:29

Pa evo stevanovic je kvalitetan (ne wc igrac, al kvalitetan svakako) i mlad igrac, pa i u sevilli i elcheu sjedi redovno na tribinama..sumnjam da se i on bije po spaniji..a da je otisao u neku slabiju ligu od primere, a jacu od srpske, sad bi se razvijao, igrao i imali bi sad neke koristi od njega..a mume je sa 20 godina otisao u madjarsku i momak redovno igra..pa spahic je do, pazi sad, 25. godine igrao u zagrebu pa ne treba ni spominjati kakva je igracina, a igrao je u francuskoj, spaniji i njemackoj..besic nek samo igra, neko ce ga vec primijetiti..mnogo lakse bi mu bilo naravno i da nastupa za repku, pogotovo ako bi isao u brazil (ovo fakat ne smije biti upitno, ako isli sa generalom i zahirovicem na toj poziciji, bice veselo), i koliko je god besic kriv sto ne dobija poziv, toliko je kriv i selektor..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 nov 2013, 14:35

Šećerović imao asistenciju za MAstricht u zadnjem kolu,Kvesić za OSS takođe odigrao 90 minuta kao napadac..

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 06 nov 2013, 16:04

na Eurosportu U19 Liga prvaka, Chelsea-Schalke, za Švabe igra Adis Omerbašić ;)

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 06 nov 2013, 16:25

Papastathopoulos je napisao/la:Pa evo stevanovic je kvalitetan (ne wc igrac, al kvalitetan svakako) i mlad igrac, pa i u sevilli i elcheu sjedi redovno na tribinama..sumnjam da se i on bije po spaniji..a da je otisao u neku slabiju ligu od primere, a jacu od srpske, sad bi se razvijao, igrao i imali bi sad neke koristi od njega..a mume je sa 20 godina otisao u madjarsku i momak redovno igra..pa spahic je do, pazi sad, 25. godine igrao u zagrebu pa ne treba ni spominjati kakva je igracina, a igrao je u francuskoj, spaniji i njemackoj..besic nek samo igra, neko ce ga vec primijetiti..mnogo lakse bi mu bilo naravno i da nastupa za repku, pogotovo ako bi isao u brazil (ovo fakat ne smije biti upitno, ako isli sa generalom i zahirovicem na toj poziciji, bice veselo), i koliko je god besic kriv sto ne dobija poziv, toliko je kriv i selektor..
kako do 25 godine da bude u zagrebu ? koliko sad ima spahic? i haj racunaj njegovu karijeru gdje proveo bas da vidim koliko se zadrzavao u klubovima ? ja kako znam poslije zagreba ide shinik- Torpedo moskva - lokomotiva moskva -montpelier-sevilja-anzi i sad leverkuzen :D
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 33 gosta.