Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Slabo pravoneno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Ne radi se o statistici, iako ni po tom pokazatelju nije odigrao fantasticno, savrseno, kako to nasi portali objavljuju (5 izgubljenih lopti, ubjedljivo najvise u obje ekipe, los sut za 2)- daleko od toga da nije dobro, neka ovako nastavi, ja prezadovoljan. Ono sto se meni nije svidjelo, previse je srljao, krene sam na 3 igraca i onda logicno, ili promasi ili mu uzmu loptu. S obzirom na njegovu mladost, ja sam siguran da ce on jos vise napredovati, na odlicnom je putu za sada.neno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Izdržati, to je temelj vrline!
8.11.2013.
Bayern 82 - 68 Unicaja / Nihad Đedović - 16 poena, 9 skokova i 2 asistencije
Reims 86 - 78 Le Portel / Muhamed Pašalić - 4 poena, 4 asistencije
Orebro 116 - 118 LF Basket / Nebojša Pavlović - 22 poena, 11 skokova
(http://basketball.eurobasket.com/player ... ebro/82682" onclick="window.open(this.href);return false;)
Bayern 82 - 68 Unicaja / Nihad Đedović - 16 poena, 9 skokova i 2 asistencije
Reims 86 - 78 Le Portel / Muhamed Pašalić - 4 poena, 4 asistencije
Orebro 116 - 118 LF Basket / Nebojša Pavlović - 22 poena, 11 skokova
(http://basketball.eurobasket.com/player ... ebro/82682" onclick="window.open(this.href);return false;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Kad ga Kari Pesic u Euroligi drzi prakticno 30 minuta u prosjeku, to je dovoljan pokazatelj kako covjek igra.rogeRF je napisao/la:Ne radi se o statistici, iako ni po tom pokazatelju nije odigrao fantasticno, savrseno, kako to nasi portali objavljuju (5 izgubljenih lopti, ubjedljivo najvise u obje ekipe, los sut za 2)- daleko od toga da nije dobro, neka ovako nastavi, ja prezadovoljan. Ono sto se meni nije svidjelo, previse je srljao, krene sam na 3 igraca i onda logicno, ili promasi ili mu uzmu loptu. S obzirom na njegovu mladost, ja sam siguran da ce on jos vise napredovati, na odlicnom je putu za sada.neno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Sandro Gačić je odigrao sjajnu utakmicu za svoj Leon! Poraženi su rezultatom 78:69, a Sandro je ubacio 20 poena, dodao 3 skoka i imao 3 asistencije! Bio je najbolji pojedinac svog tima! Bravo Sandro idemo dalje!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
gledam i poredim ovu statiskiku đedovića i pašalića, nebo i zemlja, plus nivo takmičenja bar za dvije klase jači...i kontam nema tu šta paša više u repci raditi, pa ni vodu nositi, treba nam taj još jedna dvojka ili trojka nihadovog kalibra, da bi mogli stepenicu više...
Jesi našao koga ćeš porediti, isto da ja uzmem u fudbalu porediti Medunjanina i Pjanića i govoriti kako Medunjanin ne bi trebao primirisati reprezentacijifrenki je napisao/la:gledam i poredim ovu statiskiku đedovića i pašalića, nebo i zemlja, plus nivo takmičenja bar za dvije klase jači...i kontam nema tu šta paša više u repci raditi, pa ni vodu nositi, treba nam taj još jedna dvojka ili trojka nihadovog kalibra, da bi mogli stepenicu više...
Možda ima neko bolji od Muhameda na poziciji 2?
Gordic objasnio neke stvari:!: 
- storm_raider
- Kontakt:
Pogodi za pobjedu. 
Sport je lijek za tijelo i duh.
mislim da je zabio 9 od 12 poena od Igosa na kraju.
Da, samo sto se moj post nije odnosio na Nihadovu minutazu u EL, niti na ucinak u ostalim utakmicama...neno#4 je napisao/la:Kad ga Kari Pesic u Euroligi drzi prakticno 30 minuta u prosjeku, to je dovoljan pokazatelj kako covjek igra.rogeRF je napisao/la:Ne radi se o statistici, iako ni po tom pokazatelju nije odigrao fantasticno, savrseno, kako to nasi portali objavljuju (5 izgubljenih lopti, ubjedljivo najvise u obje ekipe, los sut za 2)- daleko od toga da nije dobro, neka ovako nastavi, ja prezadovoljan. Ono sto se meni nije svidjelo, previse je srljao, krene sam na 3 igraca i onda logicno, ili promasi ili mu uzmu loptu. S obzirom na njegovu mladost, ja sam siguran da ce on jos vise napredovati, na odlicnom je putu za sada.neno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Izdržati, to je temelj vrline!
9.11.2013.
Đuro Đaković 76 - 70 VROS Darda / Mirza Hrnčić - 5 poena, 2 skoka
(http://basketball.eurobasket.com/player ... arda/58305" onclick="window.open(this.href);return false;)
Jolly Šibenik 89 - 71 Split / Dalibor Peršić - 7 poena, 2 skoka
Josip Naletilić - 4 poena, 3 asistencije
Rogaska 72 - 50 KK Slovan / Jozo Brkić - 12 poena, 7 skokova
Zadar 79 - 80 Igokea / Nemanja Gordić - 14 poena, 3 skoka, 2 asistencije
Marko Šutalo - 9 poena, 3 asistencije
Đuro Đaković 76 - 70 VROS Darda / Mirza Hrnčić - 5 poena, 2 skoka
(http://basketball.eurobasket.com/player ... arda/58305" onclick="window.open(this.href);return false;)
Jolly Šibenik 89 - 71 Split / Dalibor Peršić - 7 poena, 2 skoka
Josip Naletilić - 4 poena, 3 asistencije
Rogaska 72 - 50 KK Slovan / Jozo Brkić - 12 poena, 7 skokova
Zadar 79 - 80 Igokea / Nemanja Gordić - 14 poena, 3 skoka, 2 asistencije
Marko Šutalo - 9 poena, 3 asistencije
Slažem se @rogerRF,neno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Ovo sve jesu dobre statistike ali nisu fantastične, kao što novinari to vole nakititi. Njegova partija od prije dvije večeri nije bila fantastičan i to je sav moj komentar i treba biti realan prilikom ocjenjivanja, a da je imao te druge pokazatelje koje si naveo, to bi več bilo za ocjenu fantastičan.
Inače Nihada najviše cijenim od svih naših igrača i uvijek se obradujem njegovom dobrom učinku i želim mu da što bolje igra i još više napreduje pa da se uzdigne na nivo da može birati klub gdje če igrati.
Navedi mi beka u Europi koji ima takav ucinak?abraham je napisao/la:Slažem se @rogerRF,neno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Ovo sve jesu dobre statistike ali nisu fantastične, kao što novinari to vole nakititi. Njegova partija od prije dvije večeri nije bila fantastičan i to je sav moj komentar i treba biti realan prilikom ocjenjivanja, a da je imao te druge pokazatelje koje si naveo, to bi več bilo za ocjenu fantastičan.
Inače Nihada najviše cijenim od svih naših igrača i uvijek se obradujem njegovom dobrom učinku i želim mu da što bolje igra i još više napreduje pa da se uzdigne na nivo da može birati klub gdje če igrati.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ne pravim tako aktivno košarku da bih mogo odgovoriti na tvoje pitanje, ali čini mi se da je ukupnan zbir cjelokupnog Nihadovog učinka iz zadnje utakmice iznosio 15, što je prosječan učinak, za razliku od Delaney čiji je index 30. Ako je Nihadova novinarska ocjena fantastičan, onda kako bi se mogao ocjeniti učinak Delaney-a - kao vanzemaljski, nadljudski ili šta već .... da ponovim, jako cijenim Nihada i puno mi je drag, ali novinari često znaju pretjeratineno#4 je napisao/la:Navedi mi beka u Europi koji ima takav ucinak?abraham je napisao/la:Slažem se @rogerRF,neno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
prosjek delany-a je 23.5, nihada 15.5
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nihad igra strašnu odbranu, ne zaboravite na to. Napadački je napredovao, s tim da ponekad sve dobro uradi do same završnice. Ima taj brzi prvi korak koji ga čini creme de la creme evropskih košarkaša.
Delaney je pun pogodak uprave samog Bayern. Čovjek koji dnevno izbaci stotinu twitova. Trenutno ima 45k twitova
https://twitter.com/foe23
Delaney je pun pogodak uprave samog Bayern. Čovjek koji dnevno izbaci stotinu twitova. Trenutno ima 45k twitova
https://twitter.com/foe23
U Euroligi sve iznad 15 poena je odlican ucinak. A preko 20 je vrhunski..Da neki europski bek ima 25 poena i 10 asistencija u prosjeku, sutra bi otisao u NBA odmah..Ne pravim tako aktivno košarku da bih mogo odgovoriti na tvoje pitanje, ali čini mi se da je ukupnan zbir cjelokupnog Nihadovog učinka iz zadnje utakmice iznosio 15, što je prosječan učinak, za razliku od Delaney čiji je index 30. Ako je Nihadova novinarska ocjena fantastičan, onda kako bi se mogao ocjeniti učinak Delaney-a - kao vanzemaljski, nadljudski ili šta već .... da ponovim, jako cijenim Nihada i puno mi je drag, ali novinari često znaju pretjerati
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
pa da, poređenje u vidu koji igrač šta može dati reprezentaciji, tako da griješiš i u vezi medunjanina - on daje doprinos, pa i prevagu, ekipi, doduše nešto manje protiv solidnijih ekipa kad je zavaljen na poziciji zadnjeg veznog, ali je prva opcija kao solidna zamjena misketu ili pjaniću u ofanzivnijem dijelu veznog reda, što je i pokazao u utakmicama gdje nije bilo jednog od ove dvojice, dok je muha treća opcija na kecu, a i tu mi je, recimo, adamović bolja opcija, hoću reć' niš' koristi, ozbiljnije, od njeg'. o poziciji dvojke smiješno i pričati. dakle, nebitan faktor, recimo 14 igrač reprezentacije u najboljem slučaju.Ethel je napisao/la:Jesi našao koga ćeš porediti, isto da ja uzmem u fudbalu porediti Medunjanina i Pjanića i govoriti kako Medunjanin ne bi trebao primirisati reprezentacijifrenki je napisao/la:gledam i poredim ovu statiskiku đedovića i pašalića, nebo i zemlja, plus nivo takmičenja bar za dvije klase jači...i kontam nema tu šta paša više u repci raditi, pa ni vodu nositi, treba nam taj još jedna dvojka ili trojka nihadovog kalibra, da bi mogli stepenicu više...![]()
Možda ima neko bolji od Muhameda na poziciji 2?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.