Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

iVar
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la iVar » 20 nov 2013, 17:03

LenBias je napisao/la:cetverostrani trokut :mrgreen:
a da nije jednostrana kružnica?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 20 nov 2013, 17:45

Pogresnu sam sliku kopir'o
Tacnije ovako to izgleda.

slika
slika
1946

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 nov 2013, 17:50

Na ovoj drugoj isto trokut u prostoru :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 nov 2013, 17:58

I sta se sad desava u tom trokutu? Ponekad se izgubi avion ili brod? Pa to se desava svugdje. Ako se tu desava malo cesce nego na drugim mjestima, onda sigurno postoji neki prirodan razlog, kao sto sam objasnio za bermudski trougao.
Losa vidljivost, jaki vjetrovi, zemljotresi, cunamiji, gasovi, pirati,...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 nov 2013, 18:03

Cautinho je napisao/la:Amerika je najveća misterija ovoga Svijeta.
Mnogo stvari kriju,mnogo stvari znaju.
ustvari ti je sve manje više poznato i očigledno...
amerika kao i većina zapadnog svijeta živi ideologiju neoliberalizma i potrošačkog društva... svrha takvog društva je da se radi i zaradi da bi se trošilo... stvaraju se tzv vještačke potrebe koje treba zadovoljiti kreditnim karticama... inače neki sociolozi, zapadni poput Fukijame su američki sistem proglasili za najbolji, pričalo se o minalnoj državi, kraju istorije čemu sve ne... onda puf šamarčina... kuku lele minimalna državo spasavaj slobodno tržište i potrošačko društvo... ništa od kraja istorije, bar ne one koju oni opisase...
svako potrosacko društvo treba ogromno tržište... globalno... SAD imaju ogromne potrebe svoje privrede koju velikim dijelom čini vojna industrija... veliki dio ljudi koju su vlasnici najvećih kompanija za proizvodnju oružja ujedno je i vlasnik brojnih medija... u suštini kada bi se skupili svi vlasnici medija iznenadio bi se njihovom malobrojnoscu... zato američki.mediji često kada treba napasti neku zemlju( gdje.odmah dođe do povećanje proizvodnje oružja) masovno manipulišu istinom i činjenicama iz prostog razloga jer to odgovara gazdama... ratovi možda jesu skupi ali pomažu privredu i donose veliko bogatstvo... da ne spominjem da obično.preuzmu resurse države u koju bombama uvezu demokratiju i da po pravilu narod tih zemalja lošije živi u demokratiji nego u diktaturi što je živio... tamo gdje oni udare trava više ne niče, ili u prevodu nakon njihove intervencije dotične zemlje više nikad ne dosegnu stabilnost ili finansijski napredak... takođe unište se najveće domaće firme koje se ili kupe za sicu ili se unište a njihovo mjesto na tržištu zauzimu američki proizvodi...
to nije nikako teorija niti misterija već spoljna politika SAD...
šta misliš zašto su se toliko trudili da napadnu siriju? da im je zaista stalo do naroda? ne, htjeli su da zeznu ruse, i da preuzmu veliki posao sa naftovodima i plinovodima u tom dijelu svijeta....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 20 nov 2013, 18:13

Sta imate reci o Vatikanu, pomalo msm da i oni nesto znaju sto mi ne znamo ?
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 nov 2013, 18:22

U Vatikanu je također jedan od najvećih lobija, ljudi upravljaju trećinom svijeta

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 nov 2013, 18:22

Vatikan se u posljednjih nekoliki godina smirio, ali kroz historiju se vidi tačno kakve su njihove ambicije. Oni su incijatori krstaških ratova, papa je prodavao "oproštajnice", htjeli su voditi glavnu riječ što se tiče novca na svijetu itd. Uglavnom, postali su sada oni "dobri" jer su se dovoljno nakrali kroz sami historiju. Daj ti meni par zlatnika da ti oprostim grijeh.

Ne smije se također zaboraviti ni Konstantinova darovnica kojom je navodno Konstantin Veliki dao papi vrhovnu političku i vjersku vlast nad čitavim Zapadnim dijelom Rimskog carstva. U doba humanizma je dokazano da je ta darovnica bila obični falsifikat (Lorenco Vala).

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 nov 2013, 18:31

rob do bagro je napisao/la:Sta imate reci o Vatikanu, pomalo msm da i oni nesto znaju sto mi ne znamo ?
Jedna od najstarijih organizacija na svijetu... iako vjerska ona je imala političke ambicije i moć... raskol 1054.godine nije toliko zbog razlika u učenju istoka i zapada nego oko podjele moći i love... težili su da jedni druge potčine... u igrama su ovi iz vatikana bili vjestiji jer su u rimu kroz vijekove naučili kako se igraju političke igre... bilo je tu svega i svačega... ne znam da li oni posjeduju neke tajne, vrlo je moguće jer 17 vijekova rimske biskupije je puno... ne vjerujem da čuvaju neke velike tajne... ako ista kriju to su neke prljave igre, politička ubistva, povezanost sa nacistima(ako je bilo), skandali i slično... samo pogledaj seriju Bordzije i vidjećeš djelic onoga što se dešavalo... danas su zauzeti zataškavanjem pedofilije, ali novi papa okreće list... jako je gotivan i poštovanja vrijedan lik...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 20 nov 2013, 19:02

Bravo DANTES :) , imam slično mišljenje kao ti, posebno kad se govori o SAD-u, demokratiji i neoliberalizmu.
Samo me interesuje šta misliš koliko dugo će trajati ovo potrošačko društvo, tržište je sve veće a prirodnih resursa je sve manje(ili je i to njihova laž :) )
Pustiću sunce da topi ljubav!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 20 nov 2013, 19:04

jos malo pa ce opet nastajati kolonije :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 20 nov 2013, 19:16

LenBias je napisao/la:jos malo pa ce opet nastajati kolonije :mrgreen:
ma već ih imamo, ovo je klasični neokolonijalizam. Države se zadužuju i kad nemaju načina da vrate dugove onda daju svoje resurse. Samo što je današnji način stvaranja kolonija i robova od država suptilan i licemjeran, misliš da ti pomažu a oni te ustvari uništavaju.
Prije je osvajanje neke države bilo otvoreno i iskreno :) (dođu bijelci sa brodovima preko mora i osvajaju tvoju zemlju), bar znaš ko ti je neprijatelj i protiv koga se trebaš boriti za slobodu. A danas svi padaju bez ispaljenog metka, uživaju dok propadaku :) .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 nov 2013, 19:17

LenBias je napisao/la:jos malo pa ce opet nastajati kolonije :mrgreen:
One nisu nikada ni prestale da postoje.Sada su samo lijepo upakovane.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 20 nov 2013, 19:20

u pravom smislu rijeci drugovi, mozda mi to necemo doziviti ali ponoviti ce se to sigurno :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 nov 2013, 19:24

hoshafka je napisao/la:Bravo DANTES :) , imam slično mišljenje kao ti, posebno kad se govori o SAD-u, demokratiji i neoliberalizmu.
Samo me interesuje šta misliš koliko dugo će trajati ovo potrošačko društvo, tržište je sve veće a prirodnih resursa je sve manje(ili je i to njihova laž :) )
urušiće se sam od sebe... već je to počelo... pitanje je koliko će taj proces trajati... uostalom kina samo što nije postala vlasnik SAD... komunistička kina kapitalističke amerike... ima li većeg apsurda?
i u pravu si za neokolonijalizam... mada ne bi me iznenadilo da se vrate starinskom stilu ko što reče lenbias... šta je irak, avganistan, pa i mi i kosovo nego kolonije i protektorati...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 nov 2013, 19:27

slika
Šta mislite o ovome

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 20 nov 2013, 19:33

@Dex

zato kanabis majka, nema šta ne liječi :mrgreen:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 nov 2013, 19:35

truts je napisao/la:@Dex

zato kanabis majka, nema šta ne liječi :mrgreen:
Zapali mozak zato :P

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 20 nov 2013, 19:40

rob do bagro je napisao/la:Sta imate reci o Vatikanu, pomalo msm da i oni nesto znaju sto mi ne znamo ?
Meni je posebno interesantna veza Vatikana sa Jezuitima, koji slijepo rade sve što se od njih traži.
Pogledajte samo jedan dio zakletve koju polažu Jezuiti, preporučio bi da pročitate i cijelu jer je stvarno interesantna, a meni lično čudna jer se na otvoren način otkrivaju svi njihovi ciljevi.
slika

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 nov 2013, 19:42

Pročitajte Ime ruže, Eko maestralno opisuje licemjerstvo monaha i ostalih

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, kraljttbvb i 6 gostiju.