FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 01 dec 2013, 22:58

nema ovo je dno ,zalaganje 0 ,al treba priznati isto da je bilbao odradjivao strasan presing ko barca prije nekoliko godina ,stvarno imaju top ekipu,zasluzena pobjeda ,vise su je zeljeli
ko sto rece komentator na sportklubu kod rezultata 0:0 "barcini igraci tako djeluju ko da su zadovoljni ovim rezultatom"

a tata treba dobro prodrmati igrace ako hoce sta ove sezone ,ako sad ovako izgledaju kako ce tek izgledati pred kraj sezone ,isto prebijene macke se setaju po terenu :evil:
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 01 dec 2013, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 01 dec 2013, 22:59

Samo vi cekajte da traktori prorade :) . Pokemon i Maskerano noga iz kluba. Ustvari sve zahrdjale smusene traktore. Nek oni cekaju Montoju da proradi, a covjek mu preko pertli ubaci loptu u gol.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 01 dec 2013, 23:00

Tata je izgubio ovu utakmicu. Guranje Fabregasa na laznu devetku pored zdravog Neymara je los potez. Stavi ga u vezu umjesto Xavija, Pedra ili Adamu na krilo i vozdra. Drugo je pravljenje izmjene u 75-tom minutu. Nije valjda ocekivao da mu Sergi Roberto za 15 minuta preokrene tok utakmice ? Trece stvar taktike, Barcelona ne zna igrati ovako. Na kraju su dobro i prosli.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 01 dec 2013, 23:01

Nek malo da se yakuha prvenstvo reko sam ja sad cemo vidjeti kad vam idu Athletic,Villareal i At madrid na sta ce to liciti,imamo i mi sad teska gostovanja u Pamploni i Valenciji,sve u svemu ocekuje nas nauyudljivija seyona u Primeri zadnjih 7-8 godina.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 01 dec 2013, 23:01

Ko je imao veci posjed lopte i vecu uspjesnost dodvanja, **** rezultat ?!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 01 dec 2013, 23:02

Ovo je uzasno bilo, od zalaganja do cekanja sa izmjenama. Pa promjeni covjece nesto ako se ne osuta sat vremena :roll:

Ono je mogao biti crveni, ali svejedno zasluzen poraz..
ser del barça es el millor que hi ha !

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 dec 2013, 23:05

Al' mi najjače bilo kad je Bilbao poveo. I ono sad kontaš krenut će Barca naprijed, a ono baš kontra, stjerali ih ljudi u šesnesterac, ne mogu meda. :lol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 dec 2013, 23:05

2010/11 vrhunac nogometa, otad lagani decline u kvaliteti ..
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 01 dec 2013, 23:10

JerryLouis je napisao/la:E nek su vala izgubili iako su mi izbili 130 km iz dzepa.
Ovaj Tata nece dugo, a o Neymaru da ne pricam. Jedan od najvecih promasaja u istoriji fudbala sto se tice transfera.
Ne mozes nikako na osnovu pola ne pune sezone tvrditi da je promasaj, istina je da skoro nista ne pokazuje, mozda je dobro odigrao jednu, maksimalno dvije utakmice dosad.Ali lik je mlad, placen je puno i sad kad nema Messija sva ocekivanja su na njemu, svi ocekuju da on zabija sad i rijesava utakmice, ali on se u svemu tome izgubio.Previse srlja sa loptom, gledam veceras ide na 4 igraca, pa da si Messi i Ronaldo u jednom izgubices je :mrgreen: Ali ja mislim da ce sa vremenom to doci na svoje, svi smo vidjeli da ima puno potencijala i ako bude pravilno radio moze izrasti u igraca koji ce barem djelimicno moci zamjeniti Messija kad ovog nema.
Po meni je najveca mana ove sezone umor, ne moze Xavi koji ima preko 30 godina ovoliko igrati, a ni Iniesta bgm nije u cvijetu mladosti fudbalski gledano, a i ovi mladji igraci posustaju kondicijski kako sezona odmice.U Barci B a i na klupi prvog tima ima mladica koji bi grizli i orali po terenu da dobiju priliku, samo Martino to ne vidi i nema nikoga da mu otvori oci.Na poceku sezone kad su svi bili odmorni igra je izgledala bolje jer su vrsili presing i na trenutke je to podsjetilo na Guardiolin presing, ali previse se igraci forsiraju i kao sto sam rekao kondicijski posustaju sto se vidi na terenu, nekog blagog presinga ima prvih 20 min, kasnije nista

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 01 dec 2013, 23:12

BadrHari je napisao/la:2010/11 vrhunac nogometa, otad lagani decline u kvaliteti ..
tako nekako, samo sto ja to ne bi nazvao laganim "decline-om" nego strmoglavim
vecina igraca ne pokazuje ni 25-30% od onog sto su u tom periodu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 01 dec 2013, 23:13

Nadam se da ce se nakon ovog Rosell i kompanije lijepo zapitati jesu li na potrebna pojacanja.

I mislim da se ne radi samo o 1 ili 2 pojacanje.Treba ovde 5 igraca kako mi se osvjezila ekipa.
Jednom prilikom sam rekao da Xavi protiv rastrcane ekipe nema sta traziti na terenu.Jednostavno previse sporo izgleda.Neymar me sada vec pocinje zabrinjavati previse prilika mu je potrebno da postigne pogodak.A sto se tice Martina on je dosta promjenio igru Barcelone.Ali nazalost ova barcelona ne moze igrati ono sto on zeli,jer nema igrace takvog tipa.
Visca el Barça ! Mes que un club !

DIS
Kontakt:

Post Postao/la DIS » 01 dec 2013, 23:16

U zadnjih nekoliko utakmica se vidi da Barceloni treba jedan dobar štoper poput Hummelsa ili David Luiza..

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 01 dec 2013, 23:17

Nije bas odjednom sve tako crno nakon 2 poraza zaredom... Tata je malo promijenio igru, a igraci se moraju naviknut na to. Slazem se da obranu treba pojacat, ali dugo do toga. Drugo sve ostalo sta bude. Xavi jos moze, imamo tu i Sergi Roberta, jos ovih dosta mladica sa klupe... Uglavnom, moraju se i sami igraci malo zapitat kako igraju tj. kako se bore na terenu. Nije to vise onako kako treba.

Sljedece kolo eto odlicne zute podmornice. Vidjet cemo, nadam se da ce izgledat bolje.
RIP CITY!

DIS
Kontakt:

Post Postao/la DIS » 01 dec 2013, 23:18

DesimaL je napisao/la:Deder otvori srednja :mrgreen:
[youtube][/youtube]

Inace jako lose prvo poluvrijeme.

Jedino ko je primjetan je Busquest i Alexis.
Oni se igraju u odbrani,a vidi rezultata na kraju..

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 01 dec 2013, 23:20

DIS je napisao/la:U zadnjih nekoliko utakmica se vidi da Barceloni treba jedan dobar štoper poput Hummelsa ili David Luiza..
Ne treba - koji ce nam k***c imamo mi montoju, bartu, pikea,maska. :P
usput eno dole u zeljezari potkovica da se nabije pod hitno onom nejmaru u napadu. Svaki trk - pad. :?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 01 dec 2013, 23:23

Ivica objasnio
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 01 dec 2013, 23:26

Naredno kolko ocekujem fudbalsku lekciju u reziji Villareala ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 01 dec 2013, 23:26

DesimaL je napisao/la:.
Jednom prilikom sam rekao da Xavi protiv rastrcane ekipe nema sta traziti na terenu.Jednostavno previse sporo izgleda.
Zanimljiva konstatacija s obzirom da je Xavi igrač koji najviše pretrči u utakmicama Barcelone.

Idealno bi bilo da je problem u Mascheranu, Pedru i Montoyi, ali nažalost ovi problemi koji muče Barcu se ne mogu riješiti kao na menađeru.
Don't hate what you don't understand.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 01 dec 2013, 23:30

Evo nesta gledam statistiku i Barca je protiv Ajaxa i Bilbao-a prosjecno 5-6 kilometara manje pretrcala , ne mogu zamisliti sta bi jedan Dortumnd u tom segmentu uradio Barci...

Na kraju i dobijes ovo , to je prakticno kao da protivnicka ekipa 90 minuta ima igraca vise ;)

Covjece ovo je najplaceniji kolektiv na Svijetu a ima najslabiju fizicku spremu , simpaticno....
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 01 dec 2013, 23:31

Lillard0 je napisao/la:Nije bas odjednom sve tako crno nakon 2 poraza zaredom... Tata je malo promijenio igru, a igraci se moraju naviknut na to. Slazem se da obranu treba pojacat, ali dugo do toga. Drugo sve ostalo sta bude. Xavi jos moze, imamo tu i Sergi Roberta, jos ovih dosta mladica sa klupe... Uglavnom, moraju se i sami igraci malo zapitat kako igraju tj. kako se bore na terenu. Nije to vise onako kako treba.

Sljedece kolo eto odlicne zute podmornice. Vidjet cemo, nadam se da ce izgledat bolje.
nije problem u 2 poraza problem je u citavoj sezoni gdje je igra ocajna(izuzetak su nekih 3-4 tekme), treba da budu sretni sto su na 1. mjestu a realno vecina utakmica je bila , igru brisi, bodove pisi
jos jedan porazavajuci podatak je da u zadnje 2 sezone imaju masu tekmi u kojima imaju 65+% posjeda lopte a ne uspiju uputiti 2 udarca u okvir gola
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.