Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Gumenix
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Gumenix » 23 dec 2013, 17:27

JTS je napisao/la:bolje biti prvotimac Hajduka u HNL-u, nego prvotimac Fulhama u Championshipu

by Pape :lol:
:lol:

Rios

Post Postao/la Rios » 23 dec 2013, 17:28

Pohvale za ove ljude u Savezu koji dovode nove mlade i talentovane snage u nase redove..Lijepo je procitati da ce talentovani mladici u buducnosti nositi dres nase repke.. 8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 dec 2013, 17:30

Citao sam negdje da je Martin Jol (trener Fulhama) rekao da ga je odusevio Tankovic, i da bi uskoro i mogao naci se u A-Timu Fulhama, ukoliko ovako nastavi.
. While Muamer Tankovic (only 18) and Moussa Dembele (we have another one, but he's French and 17) are very talented, I'm not sure they are ready to contribute just yet. Bent's problem has been he either plays ok and generates chances that he can't finish, or he fails to generate chances at all. I honestly don't see the club taking him past this season.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 23 dec 2013, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 dec 2013, 17:34

Goalgetter je napisao/la:Citao sam negdje da je Martin Jol (trener Fulhama) rekao da ga je odusevio Tankovic, i da bi uskoro i mogao naci se u A-Timu Fulhama, ukoliko ovako nastavi.
Jol dobio otkaz ima sedmica, ako ne i više :mrgreen: 20 dana tačnije :D ili 22 dana još tačnije :lol:
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 23 dec 2013, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 dec 2013, 17:35

Nisam ni upratio to vjeruj, onda moja greska, hvala na ispravci, uglavnom radilo se o treneru Fulhama sto je dao ovu izjavu 09.12. :lol:

EDIT: Evo taman, ova izjava je onda par dana nakon sto je Jol napustio. :D

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 dec 2013, 19:50

slika

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 23 dec 2013, 21:08

Izvinite, ne radimo..

Ime igraca je u ovom trenutku nebitno, mozemo reci da je decko bio standardni reprezentativac jedne skandinavske zemlje u svom uzrastu te da je imao dosta zapazenu ulogu u svom timu. Stupili smo u kontakt s njegovim roditeljima dva dana nakon sto smo dobili ovlastenje da radio skauting u Skandinaviji to jeste nekad polovinom aprila.

Ljudi su nam odmah ”na prvu” rekli da im je BiH iznad svega ali da su toliko siti prevaranata i neznalica iz i oko naseg saveza koje nije briga za nase mlade igrace u inostranstvu. Dakle, prvo je bila ta barijera, izboriti priliku da sretnes ljude uzivo te da im objasnis ko si, koga zastupas i sta zelis, jednostavno da povratis njihovo povjerenje u nas NS.

Sreli smo se, zelja za nastupom za BiH je, kao sto rekoh, postojala medjutim kolika god je bila zelja tolika je jos uvijek bila i sumnja u sve ono dole. Nastavili smo odrzavati kontakt, igrac i njegovi roditelji su postajali sve kooperativniji, ostvarili smo jedan divan ljudski odnos i iako NIKAD nismo jedni drugima ista obecavali i nudili bilo je vise nego jasno da je samo pitanje trenutka kada ce igrac donijeti odluku o promjeni sportskog drzavljanstva.

Na Otvorena vrata nije mogao zbog kasnog treninga ali je dosao tu, bio je na tribinama taj dan zajedno sa svojim roditeljima i otisli su odatle zadovoljni vidjenim. Sutradan me je njegov otac nazvao i cestitao nam na profesionalno odradjenom poslu, i on i njegov sin su ostali impresionirani kvalitetom kako na terenu tako i svim drugim stvarima oko njega.

Tad smo se dogovorili, posto je moj mandat prestajao nakon odradjenog kampa, da mi se jave onog dana kada se odluce za promjenu sportskog drzavljanstva i da cu ja uciniti sve sto je u mojoj moci da im pomognem oko tog dijela.

Prije mjesec dana me ponovo zove otac ovog mladica i kaze da je mali dobio novi poziv na okupljanje ove druge repke ali da osjeti da to vise nije to, on ne zeli da da igra za njih i da na taj nacin rizikuje da ikad u svom zivotu zaigra protiv svoje BiH (ovo su sve oceve rijeci) te da je odlucio da ubuduce nastupa samo za BiH.

Ja presretan, odmah nakon razgovora stupam u kontakt sa kolegom Nalicem i sat vremena kasnije imamo gotovo pismo upuceno na adresu N/FS-a u kojem ih obavjestavamo o njegovoj zelji te ih molimo da ukoliko postoji zelja od strane NS-a da ovo realizuje da nam odgovore sto prije pa da ih spojimo sa roditeljima ovog igraca. Pismo je poslano predsjedniku Begicu i glavnom koordinatoru za omladinske selekcije.

Dan poslije nam je stigao odgovor od predsjednika koji je unatoc ogromnim obavezama (taj dan su letili za Brazil) nasao vremena da odgovori na mail u kojem se zahvalio na trudu medjutim preusmjerio nas je na ljude koji su odgovorni za ovaj dio posla. Nisam mu htio odgovarati da smo mi to i uradili nego sam se strpio nadajuci se da ce stici odgovor od koordinatora.

Proslo je 20-ak dana otkad je mail poslan, odgovor od koordinatora jos uvijek nije stigao. Razlog zasto mozemo samo nagadjati, licno ne zelim spekulisati sta je po strani jer to je u biti najmanje bitno. Ono sto je bitno u svemu ovome je to da je posao i trud koji je ulozen u lobiranje i vrbovanje mozda bio uzalud samo zato sto neko u Sarajevu nije nasao za shodno da odgovori na jedan mail. Roditelji i igrac su pokazali ogromnu dozu strpljenja i volje ali ignorantski stav odgovornih u NS-u bi nas mogao kostati.

Sada nam/vam je mozda malo jasnije zasto se Muamer Tankovic (koji NIJE junak ove price) u jednu ruku ponosi svojim bosanstvom a u drugu se jos uvijek nije odlucio za koga ce igra.

Rat savezu je donio dosta promjena ali put do ozdravljenja naseg nogometa je jos dug a na njemu nerijetko stoje i ovakve ”prepreke”. Nadajmo se da ce najmocniji ljudi NS-a smoci snage da ih eliminisu u sto skorije vrijeme.

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 23 dec 2013, 21:11

delija je napisao/la:Izvinite, ne radimo..

Ime igraca je u ovom trenutku nebitno, mozemo reci da je decko bio standardni reprezentativac jedne skandinavske zemlje u svom uzrastu te da je imao dosta zapazenu ulogu u svom timu. Stupili smo u kontakt s njegovim roditeljima dva dana nakon sto smo dobili ovlastenje da radio skauting u Skandinaviji to jeste nekad polovinom aprila.

Ljudi su nam odmah ”na prvu” rekli da im je BiH iznad svega ali da su toliko siti prevaranata i neznalica iz i oko naseg saveza koje nije briga za nase mlade igrace u inostranstvu. Dakle, prvo je bila ta barijera, izboriti priliku da sretnes ljude uzivo te da im objasnis ko si, koga zastupas i sta zelis, jednostavno da povratis njihovo povjerenje u nas NS.

Sreli smo se, zelja za nastupom za BiH je, kao sto rekoh, postojala medjutim kolika god je bila zelja tolika je jos uvijek bila i sumnja u sve ono dole. Nastavili smo odrzavati kontakt, igrac i njegovi roditelji su postajali sve kooperativniji, ostvarili smo jedan divan ljudski odnos i iako NIKAD nismo jedni drugima ista obecavali i nudili bilo je vise nego jasno da je samo pitanje trenutka kada ce igrac donijeti odluku o promjeni sportskog drzavljanstva.

Na Otvorena vrata nije mogao zbog kasnog treninga ali je dosao tu, bio je na tribinama taj dan zajedno sa svojim roditeljima i otisli su odatle zadovoljni vidjenim. Sutradan me je njegov otac nazvao i cestitao nam na profesionalno odradjenom poslu, i on i njegov sin su ostali impresionirani kvalitetom kako na terenu tako i svim drugim stvarima oko njega.

Tad smo se dogovorili, posto je moj mandat prestajao nakon odradjenog kampa, da mi se jave onog dana kada se odluce za promjenu sportskog drzavljanstva i da cu ja uciniti sve sto je u mojoj moci da im pomognem oko tog dijela.

Prije mjesec dana me ponovo zove otac ovog mladica i kaze da je mali dobio novi poziv na okupljanje ove druge repke ali da osjeti da to vise nije to, on ne zeli da da igra za njih i da na taj nacin rizikuje da ikad u svom zivotu zaigra protiv svoje BiH (ovo su sve oceve rijeci) te da je odlucio da ubuduce nastupa samo za BiH.

Ja presretan, odmah nakon razgovora stupam u kontakt sa kolegom Nalicem i sat vremena kasnije imamo gotovo pismo upuceno na adresu N/FS-a u kojem ih obavjestavamo o njegovoj zelji te ih molimo da ukoliko postoji zelja od strane NS-a da ovo realizuje da nam odgovore sto prije pa da ih spojimo sa roditeljima ovog igraca. Pismo je poslano predsjedniku Begicu i glavnom koordinatoru za omladinske selekcije.

Dan poslije nam je stigao odgovor od predsjednika koji je unatoc ogromnim obavezama (taj dan su letili za Brazil) nasao vremena da odgovori na mail u kojem se zahvalio na trudu medjutim preusmjerio nas je na ljude koji su odgovorni za ovaj dio posla. Nisam mu htio odgovarati da smo mi to i uradili nego sam se strpio nadajuci se da ce stici odgovor od koordinatora.

Proslo je 20-ak dana otkad je mail poslan, odgovor od koordinatora jos uvijek nije stigao. Razlog zasto mozemo samo nagadjati, licno ne zelim spekulisati sta je po strani jer to je u biti najmanje bitno. Ono sto je bitno u svemu ovome je to da je posao i trud koji je ulozen u lobiranje i vrbovanje mozda bio uzalud samo zato sto neko u Sarajevu nije nasao za shodno da odgovori na jedan mail. Roditelji i igrac su pokazali ogromnu dozu strpljenja i volje ali ignorantski stav odgovornih u NS-u bi nas mogao kostati.

Sada nam/vam je mozda malo jasnije zasto se Muamer Tankovic (koji NIJE junak ove price) u jednu ruku ponosi svojim bosanstvom a u drugu se jos uvijek nije odlucio za koga ce igra.

Rat savezu je donio dosta promjena ali put do ozdravljenja naseg nogometa je jos dug a na njemu nerijetko stoje i ovakve ”prepreke”. Nadajmo se da ce najmocniji ljudi NS-a smoci snage da ih eliminisu u sto skorije vrijeme.
Hajmo "skandinavci" ko bi to mogao biti ako je istina. Nadam se da nije Tankovic :D
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 23 dec 2013, 21:17

Vjerovatno je Suljic, igra za Svedsku mladu, trenutno je u Chelsea.

Tankovic i Arslanagic ce 109% igrati za nas

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 dec 2013, 21:18

Tankovic sigurno nije.. Iskreno nadam se da je rijec o Ali Suljicu (Chelsea). Gledo sam ga dosta puta u U17 na poziciji desnog beka i momak je vec sada vrlo solidan za svoje godine (rodjen 1997). :? :?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 dec 2013, 21:21

nema ko drugi bit', ako usereu sa Tankovićem, nek' jedu ****, što se mene tiče, džaba i Husić i Lazić i Arslanagić i ostali ;)

NON MOLLARE MAI

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 dec 2013, 21:25

JTS je napisao/la:nema ko drugi bit', ako usereu sa Tankovićem, nek' jedu ****, što se mene tiče, džaba i Husić i Lazić i Arslanagić i ostali ;)
Daj ne lupetaj Husic je sigurno veci talenat od Tankovica, jer od toliko mladih golmana tog godista u Njemackoj, Bayern je njega odabrao. A Arslanagic je tu negdje u istom rangu sa Tankovicem sto se tice talenta. Naravno da cilj naseg saveza treba biti da ih sve trojicu dovede pod nasu zastavu a isto vazi za sve nase potencijale sirom svijeta!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 dec 2013, 21:29

S tim da mi nemamo špica u najavi ni blizu Tankovićevog profila i talenta .
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 dec 2013, 21:30

VanBasten je napisao/la:S tim da mi nemamo špica u najavi ni blizu Tankovićevog profila i talenta .
Nemamo ni golmana!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 dec 2013, 21:32

to što brani za Bayern znači da je veliki talenat? ne kažem da nije i drago mi je što će pod našu zastavu, al' bilo je naših igrača u Dortmundu, pa niko od njih nije uspio .. bio je i Nikola Sarić u Liverpoolu, pa propade, imaš takvih primjera koliko hoćeš

ja nigdje nisam spomenuo i doveo u pitanje kvalitet/talenat/potencijal tih igrača, nego kažem, ako će dovest' dva igrača koja mogu postati nešto, a trećeg neće, onda nek' se jebu, ne moraju ni tu dvojicu, nek' nam bude k'o s Munibom & co

nervira me to, čuj 20 dana nema maila .. pa kako je to moguće ako skupljaju talente?! ili nek' budu profesionalni do kraja, ili nek' ne budu nikako

NON MOLLARE MAI

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 dec 2013, 21:35

JTS je napisao/la:to što brani za Bayern znači da je veliki talenat? ne kažem da nije i drago mi je što će pod našu zastavu, al' bilo je naših igrača u Dortmundu, pa niko od njih nije uspio .. bio je i Nikola Sarić u Liverpoolu, pa propade, imaš takvih primjera koliko hoćeš

ja nigdje nisam spomenuo i doveo u pitanje kvalitet/talenat/potencijal tih igrača, nego kažem, ako će dovest' dva igrača koja mogu postati nešto, a trećeg neće, onda nek' se jebu, ne moraju ni tu dvojicu, nek' nam bude k'o s Munibom & co

nervira me to, čuj 20 dana nema maila .. pa kako je to moguće ako skupljaju talente?! ili nek' budu profesionalni do kraja, ili nek' ne budu nikako
Pa ako ne uspiju dovesti Tankovica onda su stvarno degenerici u to nema sumnje.
A Sto se tice Husica on je sa 16 godina doveden iz Augsburga u Minhen zato sto je ekstra igrac, to nisam ja rekao nego sportski direktor najboljeg kluba na planeti tako da tu za mene nema nikakve rasprave!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 dec 2013, 21:41

vendeta87 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:S tim da mi nemamo špica u najavi ni blizu Tankovićevog profila i talenta .
Nemamo ni golmana!
Nisam baš siguran. Za Tankovića i konkurenciju u špicu jesam. Pogotovo što je onaj profil klasične devetke + njegova fizička konstitucija.
Nisam siguran da Pirić zna otvoriti mail. Trebali su mu razglednicu poslat.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 23 dec 2013, 21:42

Nije bitno ko je. Činjenica je da vjerovatno neće ni zaigrati za nas zbog pasivnosti pojedinih ljudi u savezu. Šta više ovi članci o novim igračima meni izgledaju samo kao mazanje očiju. Jbt toliko talenata u drugim reprezentacijama a oni prave spektakl zato što su za čitavu godinu prebratili 2 mlada igrača. Pola godine muntaju onog iz Ajaxa.

Niko ne komentariše to što se Pirić iznenadio kad su mu rekli da bi Tanković zaigrao za nas. 2 godine igramo protiv Švedske i nikom nije naumpalo da pita momka bil igrao za nas.

Po meni ljudi u savezu koji rade sa mladima ne rade svoj posao dovoljno dobro. Toliki talent kampovi organizovani a ne znam jel ijedan igrac pozvan na okupljne reprezentacije. Ovdje neko opasno muti a novinari i savez šute.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 23 dec 2013, 21:45

delija je napisao/la:Nije bitno ko je. Činjenica je da vjerovatno neće ni zaigrati za nas zbog pasivnosti pojedinih ljudi u savezu. Šta više ovi članci o novim igračima meni izgledaju samo kao mazanje očiju. Jbt toliko talenata u drugim reprezentacijama a oni prave spektakl zato što su za čitavu godinu prebratili 2 mlada igrača. Pola godine muntaju onog iz Ajaxa.

Niko ne komentariše to što se Pirić iznenadio kad su mu rekli da bi Tanković zaigrao za nas. 2 godine igramo protiv Švedske i nikom nije naumpalo da pita momka bil igrao za nas.

Po meni ljudi u savezu koji rade sa mladima ne rade svoj posao dovoljno dobro. Toliki talent kampovi organizovani a ne znam jel ijedan igrac pozvan na okupljne reprezentacije. Ovdje neko opasno muti a novinari i savez šute.
Ko su te igracine? Ako ti nije tesko, navedi nekog .. Hvala ..

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 dec 2013, 21:48

jest' malo seljački, al' trebalo bi pisati Tankoviću na Face da igra za nas, mislim, čisto malo podrške, da ode na našu stranu, ako već vaga zbog debila iz Saveza :D

NON MOLLARE MAI

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Rimes87 i 58 gostiju.