Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
Slomka je čarobnjak, trenerski majstor, a uz ono što ističem kod njega da je taktički majstro treba dodati da je i fantastični psiholog. Kako je on samo ovu ekipu stabilizovao, dao joj samopouzdanje, podigao je, postavio igru sjajno, vidjeli smo veliki napredak, sjajno pokrivanje terena.
Kada takvog trenera dovedete onda ne možete više ispasti.
HSV-ovi igrači su orali teren, ginuli i na kraju zasluženo došli do velike i značajne pobjede.
Zbog Slomke a i toga što želim da se HSV spasi bio sam danas svakako na strani HSV-a.
Situacija se tako za jedno kolo drastično poboljšala...A i rezultati su vam drugi išli na ruku....
Kada takvog trenera dovedete onda ne možete više ispasti.
HSV-ovi igrači su orali teren, ginuli i na kraju zasluženo došli do velike i značajne pobjede.
Zbog Slomke a i toga što želim da se HSV spasi bio sam danas svakako na strani HSV-a.
Situacija se tako za jedno kolo drastično poboljšala...A i rezultati su vam drugi išli na ruku....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Bravo TRENERU bravo HSV! Nadam se da ce ih ovo pogurati u igri za opstanak. Velika povjeda i velika 3 boda. 
Sent from my HTC One V using Tapatalk
Sent from my HTC One V using Tapatalk
Odlična partija HSV, pobjeda i više nego zaslužena.Razmontirali su BvB.
Po meni igrač utakmice Lassoga,gol i asistencija.
Po meni igrač utakmice Lassoga,gol i asistencija.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Eh, što reći, hvala svima na podršci.
Samo tri stvari - konačno igraju borci a ne marwijkovi zuje, buje, ole. Drugo, borba i kontrapresing na dortmundov presing. I treće - kad se boriš i izgaraš na terenu onda te i sreća hoće.
Ovo će nam dat vjetar u leđa i dignut samopouzdanje. Za mene osobno Rajković igrač utakmice.
Samo tri stvari - konačno igraju borci a ne marwijkovi zuje, buje, ole. Drugo, borba i kontrapresing na dortmundov presing. I treće - kad se boriš i izgaraš na terenu onda te i sreća hoće.
Ovo će nam dat vjetar u leđa i dignut samopouzdanje. Za mene osobno Rajković igrač utakmice.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 23 feb 2014, 00:39, ukupno mijenjano 1 put.
Vratio ga Slomka iz mrtvih...ledar je napisao/la:
Ovi će nam dat vjetar u leđa i dignut samopouzdanje. Za mene osobno Rajković igrač utakmice.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
ili slomka ili šapinaeffe_sa je napisao/la:Vratio ga Slomka iz mrtvih...ledar je napisao/la:
Ovi će nam dat vjetar u leđa i dignut samopouzdanje. Za mene osobno Rajković igrač utakmice.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Bravo bravo...
Slomka - laptop trener
Sent from my ST25i using Tapatalk
Slomka - laptop trener
Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren
Neplanirana tri boda koja nam trebala dati vjetar u ledja...
Slomka uradio isto sto i Stevens 2007-me, tj. postavio defanzivnu taktiku iz koje su igraci cekali gresku protivnika i na kraju poentirali.
Zanimljiva cinjenica je i ta i da je Stevensov i Slomkin debi bio protiv BVB-a i obje smo utakmice dobili sa 3-0.
Naredni mjesec je za nas kljucan (igramo protiv svih konkurenata u borbi za opstanak) i nadam se da ce Slomka ostati pri ovoj taktici i da ce uspijeti kod igraca izbaciti sindrom zadovoljstva nakon par kvalitetno odigranih utakmica. Ukoliko to uspije mogao bi uz HSV Plus napraviti u Hamburgu nesto veliko.
PS:

Slomka uradio isto sto i Stevens 2007-me, tj. postavio defanzivnu taktiku iz koje su igraci cekali gresku protivnika i na kraju poentirali.
Zanimljiva cinjenica je i ta i da je Stevensov i Slomkin debi bio protiv BVB-a i obje smo utakmice dobili sa 3-0.
Naredni mjesec je za nas kljucan (igramo protiv svih konkurenata u borbi za opstanak) i nadam se da ce Slomka ostati pri ovoj taktici i da ce uspijeti kod igraca izbaciti sindrom zadovoljstva nakon par kvalitetno odigranih utakmica. Ukoliko to uspije mogao bi uz HSV Plus napraviti u Hamburgu nesto veliko.
PS:

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Slomkin HSV očitao lekciju Dortmundu. Drago mi je zbog Hamburga, želim im da ostanu u ligi jer to zaslužuju. Žalosno je vidjeti da se ekipe kao Stuttgart, HSV i Werder bore za opstanak.
Fenomenalan gol Calhanoglua. Biće on veliki igrač, u klubu ga se ne smiju lako odreći.
Fenomenalan gol Calhanoglua. Biće on veliki igrač, u klubu ga se ne smiju lako odreći.
@amer
Ovakvu taktiku sam cijelo vrijeme zazivao. Igra bez igre, kad je lopta u posjedu proboj preko krila ili ubačaj naprijed na centarfora. Otraga kompaktno i presing na protivnika. Nije lijepo ali korisno.
Naš drugi gol je preslika onakvih kakve smo mi dosad primali. Lovit greške i kažnjavat.
I ja se nadam da neće bit popuštanja, efekt bi morao bit suprotan - u idućoj protiv Bremena krenut još čvršće i kompaktnije. Slomka i ovi igrači danas su dovoljno iskusni da ne podlegnu samozadovoljstvu.
Ovakvu taktiku sam cijelo vrijeme zazivao. Igra bez igre, kad je lopta u posjedu proboj preko krila ili ubačaj naprijed na centarfora. Otraga kompaktno i presing na protivnika. Nije lijepo ali korisno.
Naš drugi gol je preslika onakvih kakve smo mi dosad primali. Lovit greške i kažnjavat.
I ja se nadam da neće bit popuštanja, efekt bi morao bit suprotan - u idućoj protiv Bremena krenut još čvršće i kompaktnije. Slomka i ovi igrači danas su dovoljno iskusni da ne podlegnu samozadovoljstvu.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 23 feb 2014, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.
@ ledar
Slomka jeste iskusan i mislim da nece dopustiti da se u ekipu ovuce zadovoljstvo i nadam se da nece odstupiti od ove taktike do kraja sezone.
Sada je jedini problem sta ce biti sa vdV-om, jer Matthäus, Stein i kao vecina eksperata smatraju da u ovoj taktici za njega nema mjesta. Slomka je danas na ovu konstatacju novinara odgovorio diplomatski, ali mislim da Mirko ima mud.a da ga ostavi na klupi za dobrobit ekipe.
U ovoj taktici Skjelbred bi nam legao kao budali samar...
Slomka jeste iskusan i mislim da nece dopustiti da se u ekipu ovuce zadovoljstvo i nadam se da nece odstupiti od ove taktike do kraja sezone.
Sada je jedini problem sta ce biti sa vdV-om, jer Matthäus, Stein i kao vecina eksperata smatraju da u ovoj taktici za njega nema mjesta. Slomka je danas na ovu konstatacju novinara odgovorio diplomatski, ali mislim da Mirko ima mud.a da ga ostavi na klupi za dobrobit ekipe.
U ovoj taktici Skjelbred bi nam legao kao budali samar...
[youtube][/youtube]
Rajkovic po whoscored.com igrac utakmice.

Rajkovic po whoscored.com igrac utakmice.

- Goalgetter
- Kontakt:
Najjaca izjava Lasogge u vezi Calhanoglua danas: ''Hakan denkt sich dabei einfach scheiß drauf, ich wichse den aufs Tor''
Odlicna partija, Slomka je pravi covjek za HSV, i za ovu situaciji, vjerujem da ce ih spasiti. Vise ce se i trenirati u Hamburgu, nakon sto je kod BvM bilo puno manje treniranja.
Odlicna partija, Slomka je pravi covjek za HSV, i za ovu situaciji, vjerujem da ce ih spasiti. Vise ce se i trenirati u Hamburgu, nakon sto je kod BvM bilo puno manje treniranja.
http://****/1mkpOkD
Odlicni dresovi za sljedecu sezonu...
Jedina zamjerka kod ovog domaceg je ta sto pruge idu takodjer ispod natpisa Fly Emirates.
Gostujuci dres je vrhunski uradjen i isti cu sebi morati kupiti, pogotovo mi se svidja sto je grb kluba odslikan na dresu.
Takodjer mediji su jucer istakli jednu zanimljivu cinjenicu:
Odlicni dresovi za sljedecu sezonu...
Jedina zamjerka kod ovog domaceg je ta sto pruge idu takodjer ispod natpisa Fly Emirates.
Gostujuci dres je vrhunski uradjen i isti cu sebi morati kupiti, pogotovo mi se svidja sto je grb kluba odslikan na dresu.
Takodjer mediji su jucer istakli jednu zanimljivu cinjenicu:
Nadam se da ce se ponoviti historija od prije sedam godina i da cemo uspijeti napraviti kljucni korak kada je borba za opstanak u pitanju.Pocetak Stevensa na klupi HSV-a
10.02.07 - Hamburger SV - Borussia Dortmund 3-0
17.02.07 - Werder Bremen - Hamburger SV 0-2
24.02.07 - Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 3-1
Pocetak Slomke na klupi HSV-a
22.02.14 - Hamburger SV - Borussia Dortmund 3-0
01.03.14 - Werder Bremen - Hamburger SV -:-
08.03.14 - Hamburger SV - Eintracht Frankfurt -:-
Amere, iz tvojih usta u božje uši.
U svakom slučaju vratili smo se u igru, borba za opstanak tek sad počinje. Šteta samo što oni diletanti nisu prije smijenili marwijka, imali bi 3 boda više na kontu.
Svi se čude Calhanogluovom golu, ali ima objašnjenje - to je djelo nevidljive Burschijeve ruke koja je skrenula loptu kad je ušla u 16, samo što to sudac nije vidio.
U svakom slučaju vratili smo se u igru, borba za opstanak tek sad počinje. Šteta samo što oni diletanti nisu prije smijenili marwijka, imali bi 3 boda više na kontu.
Svi se čude Calhanogluovom golu, ali ima objašnjenje - to je djelo nevidljive Burschijeve ruke koja je skrenula loptu kad je ušla u 16, samo što to sudac nije vidio.
Danas su konkurenti opet odigrali u nasu korist...
Mislim da remi izmedju Frankfurta i Bremena najvise nama odgovara i naredne sedmice nas ocekuje veoma bitna utakmica protiv Bremena gdje se nadam da ce igraci ponoviti igru i pristup kao jucer protiv BVB-a.
Jedina nedoumica za mene je ta sto Rajkovic ovoliko voli ovaj klub. Naime nakon utakmice je jucer izjavio sljedece:
Mislim da remi izmedju Frankfurta i Bremena najvise nama odgovara i naredne sedmice nas ocekuje veoma bitna utakmica protiv Bremena gdje se nadam da ce igraci ponoviti igru i pristup kao jucer protiv BVB-a.
Jedina nedoumica za mene je ta sto Rajkovic ovoliko voli ovaj klub. Naime nakon utakmice je jucer izjavio sljedece:
Protekle godine je izjavio sljedece:Rajkovic kann sein Glück kaum fassen
"Es ist wie ein Wunder. Ich habe jeden Tag hart gearbeitet und durfte es heute auf dem Platz zeigen. Ich kann mich nur bei allen bedanken. Beim Klub, beim Trainer, der mir nach langer Zeit die Chance gegeben hat und bei den Fans für den super Support", konnte Rajkovic sein überraschendes Comeback kaum fassen. "Ich war vor dem Spiel nervös, nach den ersten Zweikämpfen aber nicht mehr. Wir müssen diesen Klub mit Leidenschaft in der ersten Liga halten."
„Ich bin sehr glücklich, wieder ein Teil dieser Mannschaft zu sein. Nochmal vielen Dank an den Trainer. Ich werde alles tun und würde mein Leben dafür geben, diesem Team zu helfen.
Moje objašnjenje je da je Slobo veliki emotivac. I onaj incident sa Sonom ne vjerujem da je bio namjeran nego u žaru borbe (koja je prešla sportske okvire, odnosno u drugi sport).
Bilo bi lijepo da dobijemo u subotu (sad smo postali neskromni) i povučemo Werdera na dno. Nema ničeg ljepšeg.
Bilo bi lijepo da dobijemo u subotu (sad smo postali neskromni) i povučemo Werdera na dno. Nema ničeg ljepšeg.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Lijepo je bilo vidjeti HSV kako se vraca iz ponora, iz dubine za koju su mnogi mislili da nema povratka. Doduse, nije ovo jos nista rijeseno, ali partija od subote ulijeva nadu da ce se HSV izvuci.
Hakan je maestralan, bice on paklen igrac i HSV je napravio fenomenalan potez produzavanjem njegovog ugovora.
Hakan je maestralan, bice on paklen igrac i HSV je napravio fenomenalan potez produzavanjem njegovog ugovora.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Kolko smo mi stara okoštala struktura još jednom se vidi na marwijkovom slučaju. Uz 3 milje otpremnine plaćamo još i 350 somova berateru Meieru. Slično je bilo i kod Badelja gdje je plaćeno pola milje za konzultantske usluge. Svi se samo skrivaju iza drugih a niko nema petlje donijet neku odluku i sam stajat iza nje. Tako bi svako mogo obavljat poso, onda ne trebamo sportskog direktora.
@ ledar
ne treba se sada previse zamarati IDIOTIMA i strukturom kluba, sada je najbitnije da ekipa izbori opstanak i da u narednom periodu ponovi igru kao protiv BVB-a i da se ne ponove stari obicaji.
Sa IDIOTIMA cemo se obracunati 25.Maja ove godine...
Inace mediji su ostali iznenadjeni danasjom izjavom Slomke kada je van der Vaart u pitanju:
PS: Lasogga povrijedjen i njegov nastup u Subotu je pod znakom pitanja.

ne treba se sada previse zamarati IDIOTIMA i strukturom kluba, sada je najbitnije da ekipa izbori opstanak i da u narednom periodu ponovi igru kao protiv BVB-a i da se ne ponove stari obicaji.
Sa IDIOTIMA cemo se obracunati 25.Maja ove godine...
Inace mediji su ostali iznenadjeni danasjom izjavom Slomke kada je van der Vaart u pitanju:
Jos ako dodamo izjavu Adlera koji je nakon utakmice protiv BVB-a izjavio: Slomka nam je na veoma kritican/kritican nacin objasnio u kojim segmentima igre zaostajemo, onda se moze reci da izjava da je Kumpel-Typ trener ne stoji. Mislim za Slomku da je jedan od rijetkih trenera koji mogu biti i prijatelj igracima, a i najveci kriticar.Rafael van der Vaart ist zurück im Teamtraining, einen Platz in der Startelf für Bremen hat er dadurch aber noch nicht sicher. Trainer Mirko Slomka freut sich über das Comeback, stellt aber klar: "Es gibt keine Sonderstellung für ihn. Ich schaue mir die Trainingswoche an."
PS: Lasogga povrijedjen i njegov nastup u Subotu je pod znakom pitanja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.