Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 04 mar 2014, 14:11

Rafael van der Vaart in der niederländischen Zeitung "Algemeen Dagbald"

Wir spielen dramatisch. Ich kann mich dem nicht entziehen. Und natürlich habe ich mich manchmal gefragt, was zum Teufel ich hier mache. Jeder hat das Recht zu sagen, dass es die falsche Wahl war, zurückzukehren.
:roll: :roll: :roll: :roll:

Umjesto da on preuzme odgovornost kao kapiten i lider, on bi radije da pobjegne od trenutne situacije.
Trebalo bi razmisliti o oduzimanju kapitenske trake i da se doticni posalje par utakmica na tribinu pa da vidimo jesu li Matthäus i Stein upravu. Stattistika kaze da jesu, tj. da ova ekipa igra bolje bez vdV-a.

@ ledar

Nadam se da ce HSV Plus sada svim silama pokusati pridobiti Böger-a za njihovu inicijativu/projekat i da ce mu u novoj strukturi kluba povjeriti mjesto direktora omladinskog pogona. Mislim da je ovo prilika koju HSV Plus ne bi smio propustiti i siguran sam da bi Böger vise moze pridonijeti kao direktor omladinskog pogona nego li kao trener.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 mar 2014, 14:54

@amer:

Nažalost si ne možemo dozvolit još jednog igrača manje u kadru. Meni se nekako čini da Badelj i on ne mogu igrat skupa, radi se o očajno sporim igračima a ekipa može podnijet najviše jednog takvog. Dva toliko uspore igru da se ne može sprovest bilo kakva brža akcija prema naprijed pa nastupa jalovina, sa dobrim šansama za grešku zadnje linije.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 mar 2014, 13:09

Bilo bi dobro da Vfb još malo zadrži Schneidera, baš mu dobro ide. Samo još tri utakmice.

Zasad se čini da će Tah i dalje biti pošteđen prvotimskih obaveza i posvetit se školi i učenju, ali ne znam koliko je to dobro sad kad smo ostali bez Rajkovića. Westermann je prespor a o Sobiechu ne bih ni govorio.
Lasogga pak ima nove probleme, no ko i kod ostalih sa mišićnim bolovima očekuje se da će bit spremni za subotu. Dobro da nije debitarao za repku, samo bi trebalo da se i on ozbiljnije ozlijedi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 mar 2014, 13:24

ledar je napisao/la:Bilo bi dobro da Vfb još malo zadrži Schneidera, baš mu dobro ide. Samo još tri utakmice.
Ukoliko pobjedi Braunschweig onda ce sigurno ostati na klupi i protiv nas, u suportnom Fink stupa na scenu...
Uzalud je nama i ostanak Schneidera ukoliko ne pocnemo sami pobjedjivati utakmice. Ja licno ne vjerujem da cemo uspijeti pobjediti u naredne dvije utakmice, a na kraju ce nas kostati cinjenica da u svojim redovima imamo glupe igrace.
ledar je napisao/la:Zasad se čini da će Tah i dalje biti pošteđen prvotimskih obaveza i posvetit se školi i učenju, ali ne znam koliko je to dobro sad kad smo ostali bez Rajkovića. Westermann je prespor a o Sobiechu ne bih ni govorio.
Iskreno ni meni nije drago sto ce morati igrati Westermann, no kada se situacija malo bolje analizira onda je Slomka upravu sto zeli postedijeti Tah-a. Kao prvo potrebno je da momak zavrsi skolu i sada su mu na rasporedu odlucujuci ispiti, kao drugo mald je da se nosi sa pritiskom koji trenutno kad nas vlada, a kao trece sigurno je glupost njegovog oca na njega ostavila posljedice htjeli mi to priznati ili ne.
ledar je napisao/la:Lasogga pak ima nove probleme, no ko i kod ostalih sa mišićnim bolovima očekuje se da će bit spremni za subotu. Dobro da nije debitarao za repku, samo bi trebalo da se i on ozbiljnije ozlijedi.
Odmah sam imao los osjecaj kada je io pozvat od strane Joakima, ali nadam se da ce biti spreman za Subotu, no ako je vjerovati medijima sanse su 50-50.

Hvala jos jednom treceligaskom manageru sto nas je ostavio samo sa jednim napadacem. Uh jedva cekam taj 25.05. pa makar i ispali iz lige...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 mar 2014, 22:55

Jansen na utakmici protiv Cile-a povrijedio clanak (zamjenjen nakon 10 minuta) i sigurno nece nastupati u Subotu protiv Frankfurta
Naravno isti se nije mogao ugledati na Gomeza koji je zbog kluba odgodio nastup u reprezenaciji, iako zna da imamo ogromnih problema sa povredama.

Ukoliko uspijemo u Subotu barem izvuci bod mislim da ce to biti ravno senzaciji...

Jiracek, HC, van der Vaart, Lasogga (kod njih su u pitanju laske povrede, ali nisu mogli trenirati tokom sedmice), zatim Badelj koji ce najvjerovatnije igrati sa bandazom, te onda Jansen (od kojeg ocekujem da ce biti odsutan dvije-tri sedmice) i za kraj Rajkovic i Beister sa povredama ligamaneta.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 mar 2014, 14:07

I možemo još dodati Aoga, Skjelbreda, Rudnevsa i Kačara kojih se kreuzer "riješio" tako da nemamo ama baš nikakav backup. Stvarno moraš imat mozak veličine graška da 1. radiš ovakve bedastoće i 2. da odobriš nekome da radi takve bedastoće.

Sad me samo zanima ko će igrat lijevog braniča, i centarfora ako Lasogga ne bude fit. Možemo odmah počet sa pomlađivanjem za zweitu, sa Jordanom i Maggiom. Da je kreuzer registriran natjerao bih ga da obuče kopačke i stavio na lijevog braniča.

Nije teško predvidjet tok utakmice sa Frankfurtom. Oni dolaze rasterećeni i ne moraju ništa forsirat, nama igra samo pobjeda a kadar nam je tanak ko flispapir. Rastegnut će nas po terenu i forsirat preko Aignera našu lijevu stranu, sve će se dalje odigrat po logici stvari.
Naša jedina slaba šansa je da se ušančimo iza lopte i uvrebamo neku kontru.

Osobno bih poslao Badelja na lječenje, čemu bandaža i cirkusiranje, nek se čovjek liječi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 mar 2014, 14:34

Po MoPu Jansen će biti out 6-8 tjedana, dakle sezona je i za njega gotova. I svjetsko.

Jedino smisleno rješenje je da to pokrije Jiraček, a da na lijevoj strani bude Iličević. Ako se stavi Westermann to je loše, a onda bi na njegovo mjesto došo Sobiech što je još lošije.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 mar 2014, 18:04

@ ledar

Sobiech dozivio potres mozga i izgubio tri zuba tako da nece biti u konkurenciji narednih sedmica. Jedna briga manje reklo bi se. :D :D Stvarno se pitam sta smo Bogu zgrijesili. Pa ako izvucemo bod to ce biti pravo cudo, a o pobjedi da ne pricamo.

Pored Sobiecha definitivno za mec protiv Frankfurta su otpali Lasogga, Jiracek, Jansen, van der Vaart, dok su danas trenirali Calhanoglu i Badelj, ali je i njihov nastup dalje pod znakom pitanja. Jedina dobra vijest je ta da ce Ilicevic biti spreman za ovu utakmicu...

Na danasnjem treningu su trenirali u sljedecem sastavu:

Adler - Diekmeier, Djourou, Tah, Westermann - Rincon, Badelj - Arslan, Calhanoglu, Ilicevic - Zoua

Ukoliko Badelj ne bude mogao igrati tu ce najvjerovatnije uskociti Tesche, a ako takodjer ni Calhanoglu ne bude mogao igrati onda ce njegovo mjesto najvjerovatnije zauzeti Ola John.

U bilo kojem scenariju ne preostaje nam nista drugo nego da igramo bunker i da se u napadu uzdamo u tzv. lucky-punch.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 mar 2014, 19:14

@amer

Imamo još Mancienna i Demirbaya. Zuja može dat gol samo nekim čudnim spletom okolnosti, npr. ako želi nabacit pa mu se omakne i završi u mreži.

Ovo sa Vdv-om mi je čudno, čini se ko da namjerno sabotira da bi se uklonio kritikama.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 mar 2014, 19:25

ledar je napisao/la:@amer

Imamo još Mancienna i Demirbaya. Zuja može dat gol samo nekim čudnim spletom okolnosti, npr. ako želi nabacit pa mu se omakne i završi u mreži.

Ovo sa Vdv-om mi je čudno, čini se ko da namjerno sabotira da bi se uklonio kritikama.
Demirbay je takodjer povrijedjen i bice odsutan jos minimalno tri sedmice :D :D , a Mancienne ce biti na klupi, no mozda bude i u prvih 11 ukoliko se stanje sa povredama jos pogorsa.

Sto se van der Vaarta tice bio je danas ponovo na pregledima kod doktora i ustanovili su da i dalje ima jaku gripu i mislim da je pametna odluka Slomke sto na njega ne racuna u ovoj utakmici. Kao prvo nije trenirao sa ekipom cijele sedmice, a kao drugo ne bi mogao biti 100% spreman za nastup i onda bi uslijedile jos vece kritike.
Ja da se pitam umjesto Arslana dao bih priliku Tesche-u jer gore od ovoga ne moze biti.

PS: Sto se Zoua-e tice ukoliko Slomka uspije u tome da ovaj postigne gol onda mu treba dici spomenik pored noge senilnog starca. :lol: :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2014, 09:48

Nadam se da ova nagadjanja hrvatskih medija u vezi Olica nisu istinita, i da ce isti na kraju ipak zavrsiti u Stoke-u...
Hvala mu za golove koje postigao za nas i zbog kojih smo uspijeli izboriti Evropu tri godine zaredom, ali je njegovo vrijeme proslo i mislim da bi se nova uprava trebala okrenuti mladjim igracima...

Jednostavno kao sto bi Nijemci rekli: Bei Olic stimmt das Preis-Leistungs verhältnis nicht mehr !.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 mar 2014, 11:45

Ima Ola snage za još sezonu dvije, u najgorem slučaju mislim da je za cvajtu itekako dobar. Ako Hsv izbori opstanak onda je možda bolje okrenuti se nekim mlađim varijantama.

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 mar 2014, 14:05

MIslim da se napokon možemo opustit. Nakon otpisa Rajkovića i Jansena i s boležljivim Lasoggom koji će više izostajat nego igrat (leđa, bedro, list) mi smo praktički ispali.

Oko kadra u zweite je još prerano govoriti jer ne znamo kad će biti izabrani novi ljudi u novoj strukturi i kad će oni de fakto preuzet funkcije. Nadam se ipak da kadar neće selektirat kreuzer. Problem u zweite će nam bit igrači koji imaju jako velike plaće, pod ugovorom su a neće bit zainteresiranih klubova - tu prije svega mislim na Vdv-a, Westermanna i Mancienna.
U tom kontekstu mislim da je bespredmetno raspravljat o Oliću, jer ne vjerujem da bi on pristao igrat za malu plaću u zweiti. Ovo uzevši u obzir da će nam se prihodi prepoloviti a prema najavama novac od privatizacije će ići za podmirenje dugova (krediti, obveznice) i ostalih obaveza.
Novac za pojačanja bi mogao doći jedino od Kuehnea, a zna se da ko daje taj i bira.

Privatizacija (djelomična) inače više nije nikakvo pitanje jer nema alternative. "Alternativa" je bankrot i nakon njega opet privatizacija.

Piše u novinama da je i Hoffmann inkasirao 175 somova za dolazak marwijka. :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2014, 16:33

@ ledar

slazem se u potpunosti sa tvojim postom, samo bih jedino dodao da ce ljudi u novoj strukturi (ukoliko ista naravno prodje) biti spremni sa radom vec od 26.05.

Dakle ukoliko odmah na prvoj tacki dnevnog reda bude izglasan HSV Plus odmah se prelazi na predstavljanje i izglasavanje kandidata koji bi trebali biti clanovi u novoj strukturi.

Jedino sto je sada potrebno da HSV Plus predstavi osoblje na koje racunaju, a ja mislim da ce se to dogoditi nekad u Aprilu.

Tako da hvala Bogu treceligaski-manager nece imati mogucnosti da sastavlja novu ekipu...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 mar 2014, 00:23

Kad vidim s koliko žara i volje Slomka tetoši Zuju i nastoji mu dignut samopouzdanje potpuno sam uvjeren da je on pravi trener za nas. Sa novom strukturom trebali bi se riješit ovih politikanata i muljatora i Mirkec bi trebao dobit ono što svaki trener traži - mir i pozitivno okruženje za rad.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 mar 2014, 17:43

Kad se sve uzme i nepotrebno izuzme možemo na kraju bit relativno zadovoljni. Još smo živi.

Drugo poluvrijeme daje nadu da se eventualno još kojim slučajem možda uz puno sreće da nešto napraviti. Dojma sam da je bilo Lazoge umjesto Zuje da smo mogli dobit, ovako od centaršuteva nije bilo prevelike koristi.
Eppur si muove, samo prepolagano.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 mar 2014, 18:49

Svaka cast ekipi na izborenom bodu s obzriom na sve probleme koji si ih pratili, ali ovaj bod realno nama nista ne znaci kada je borba za opstanak u pitanju. Konkurenti su ispred nas dvije utakmice po bodovima, dok ce Stuttgart povuci rucnu i otpustiti Schneidera tako da bi to moglo dijelovati pozitivno na ekipu - a VfB nema problema sa povredama kao sto je slucaj kod nas, jos uz to bas protiv nas im se vraca Ibisevic.

Sto se Freiburga tice mislim da ce se isti na kraju izvuci, jer vidjelo se da igraju odlicno, ali da nemaju srece, te da za razliku od nas imaju iskustva kada je borba za opstanak u pitanju.

Tako kada se sve sabere i oduzme moze se reci da koracamo krupnim koracima ka Cvajti, a za to su najvise zasluzni propali politicar te treceligaski manager koji su uzalud bacili jednu utakmicu vjerujuci u BvM-a.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2014, 19:42

U sadašnjoj situaciji mislim da vam je realniji play off za ostanak, nego direktni ostanak u ligi.
Naredno kolo morate dobiti, ako tu ne budu 3 boda (a ako dobro vidjeh igrate opet kući) onda lađe možda i tonu i tada vam treba čudo. Ovako ima još nade i mislim ipak da HSV neće ispasti...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 mar 2014, 20:09

Drugo poluvrijeme daje naznake da ova ekipa može i nešto odigrat, to je najveći dobitak ove utakmice. Bez igre nema ničega, treba nastavit igrat pa ni rezultat neće izostat. Jedino što to ne ide preko noći a vrijeme radi protiv nas.

Za Nuernberg bi trebali biti jači za neke igrače, npr. Vdv-a i Jiračeka, a možda i Lassogu. Da bar nismo bezveze dali Rudnevsa, opet je poentirao za Hannover. Neshvatljivo je da u kadru nemamo nijednog napadača osim boležljivog Lasogge, to je stvarno van svake pameti.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 mar 2014, 02:10

@ effe_sa

ova ekipa nije mentalno jaka da se nosi sa pritiskom i naredne sedmice protiv FCN-a ocekujem poraz...
Kao sto sam napisao u svom prethodnom postu, ovo bi danas bio odlican rezultat da se ne nalazimo u ovakvoj situaciji.

Jos ukoliko pored cinjenica koje sam naveo u prethodnom postu dodamo povoljan raspored Freiburga u odnosu na nas do kraja sezone, onda nas jedino cudo moze zadrzati u Bundesligi...

Propali politicar i treceligaski manager su previse vjerovali BvM-u i bezpotrebno niz vodu bacili jednu utakmicu.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.