FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Samo Liga prvaka, Bundesliga tu i tamo. Odmah se sjetim Magath-a kada smo uzima ligu ali u Ligi prvaka smo se rano opraštali od takmičenja. Mislim da svaki navijač vidi ogroman potencijal ove ekipe i upravo radi toga želi još jedan trofej Lige prvaka u naredne tri godine. Ova generacija se mora "iskoristiti" na najbolji način. Izgubili smo dva finala, jedan uzeli, valjda ćemo već ove sezone imati šansu da odigramo još jedno finale.
Treba se paziti žutih kartona, mislim da je Dante upitan, a Van Buyten je već u godinama. Moguće da ćemo i Javi-a gledati na stoperskoj poziciji, dakle Boateng ide na Dante-ovu poziciju lijevo.
Treba se paziti žutih kartona, mislim da je Dante upitan, a Van Buyten je već u godinama. Moguće da ćemo i Javi-a gledati na stoperskoj poziciji, dakle Boateng ide na Dante-ovu poziciju lijevo.
Pa hvala na lijepim rijecima prije svega, a ja samo realno govorim znaci dominacija na vrhu FCB sa cime ces se i ti slozit svako dobro.effe_sa je napisao/la:sarajlija je napisao/la:Nenadjebiva ekipa ikad vidjena, znaci nema te ekipe koja im moze ista samo naprijed bavarci , pratio sam utakmicu sa lakocom ovi momci postizu pogodtke....![]()
Pozdrav i LP je vasa 1000%, liga je vec osvojena.![]()
![]()
Vidi ti pozitivnih primjera na ovom forumu. U zadnje vrijeme samo neki ratovi i kuhanja među fanovima različitih klubova, a ovi Machesterovci baš ispadoše dobra ozbiljan ekipa ovdje.....
Eto ima rio ko ozbiljan lik, kvalitetan forumaš, sad ti....Fino, fino.....
04.10.2009 !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Iznimno mi je drago da se neke prethodne pretpostavke ostvaruju, narocito kada je u pitanju trenutno jedan od najboljih veznjaka na Svijetu, nas Thiago.
Lik je uhvatio takvu formu i toliko je postao vitalan za ovu ekipu da je jednostavno nemoguce zamisliti neku utakmicu a da on ne igra.
Neku noc je odigrao maestralan mec za Spaniju u kojoj je bio glavna pokretacka snaga i od kojeg je svaka akcija bila pokrenuta. To isto se trenutno desava u Bayernu + sto je Pep tu koji dobro poznaje malca mozemo sa sigurnoscu reci da cemo u narednom periodu dobiti najboljeg veznjaka sto svakako raduje i ohrabruje.
Iznad gore sam procitao nekoliko floskula oko smjene generacija pa se isto i ja kogu sloziti sa svima da bi ova generacija trebala barem jos jednom uzeti LP-a a u naredne 3 godine je to vec poprilicno izgledno.
Mlade nade kao sto su Alaba, Gotze, Thiago, Shaqiri (trenutno je u veoma losoj formi ali moze on itekako napredovati), Hojbjerg, Green, Weiser i jos nekoliko trenutno neafirmisanih igraca ali igraca od kojih se ocekuje puno ce sigurno u buducnosti na najbolji nacin naslijediti igrace koji odlaze.
Treba samo reci da se ocekuje od Lahma igranje jos najmanje 5 godina jer njegovo tijelo je izuzetno izdrzljivo i nije osakaceno kojekakvim povredama, stoga sam siguran da cemo kapitena gledati jos dugo.
Lik je uhvatio takvu formu i toliko je postao vitalan za ovu ekipu da je jednostavno nemoguce zamisliti neku utakmicu a da on ne igra.
Neku noc je odigrao maestralan mec za Spaniju u kojoj je bio glavna pokretacka snaga i od kojeg je svaka akcija bila pokrenuta. To isto se trenutno desava u Bayernu + sto je Pep tu koji dobro poznaje malca mozemo sa sigurnoscu reci da cemo u narednom periodu dobiti najboljeg veznjaka sto svakako raduje i ohrabruje.
Iznad gore sam procitao nekoliko floskula oko smjene generacija pa se isto i ja kogu sloziti sa svima da bi ova generacija trebala barem jos jednom uzeti LP-a a u naredne 3 godine je to vec poprilicno izgledno.
Mlade nade kao sto su Alaba, Gotze, Thiago, Shaqiri (trenutno je u veoma losoj formi ali moze on itekako napredovati), Hojbjerg, Green, Weiser i jos nekoliko trenutno neafirmisanih igraca ali igraca od kojih se ocekuje puno ce sigurno u buducnosti na najbolji nacin naslijediti igrace koji odlaze.
Treba samo reci da se ocekuje od Lahma igranje jos najmanje 5 godina jer njegovo tijelo je izuzetno izdrzljivo i nije osakaceno kojekakvim povredama, stoga sam siguran da cemo kapitena gledati jos dugo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
tetka mulija tri komada i asistencija
ne zaboravi da je i jupov bayo znao kiksati.
cini ti se. to samo izgleda tako kad se igraci opuste. kad iscrpe 100% svojih mogucnosti, ovaj bayo je najkompaktnija ekipa svih vremena.BadrHari je napisao/la:Odbrana duplo ranjivija nego prosle sezone itd...
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Da upravo tako....Prije u nekim ranijim vremenima, igrali smo s klasično dobrom odbranom i iz dobre defanzive smo gradili igru, igrali povučenije. Sada se igra visoko i odbrana počinje naprijed. A kada se igrači opuste i manje trče onda izgleda kao da smo ranjiviji pozada...sekerbay je napisao/la:tetka mulija tri komada i asistencija![]()
![]()
cini ti se. to samo izgleda tako kad se igraci opuste. kad iscrpe 100% svojih mogucnosti, ovaj bayo je najkompaktnija ekipa svih vremena.BadrHari je napisao/la:Odbrana duplo ranjivija nego prosle sezone itd...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- farinelli123
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
intervju sa mandzom kingom mandzom
Bl je prakticno rijesena ostaju samo da se struse jos neki rekordi ,a ultimativni cilj od sada postaju

Idemo dokazati da smo najbolji tim ikada koji je krocio travnjacima idemo pokazati svima zasto smo najbolji najveci ,samo nas odluka onoga gore moze sprijeciti i nista vise ,ako bude pravde ovaj bayern ce postati najbolji tim svih vremena.
intervju sa mandzom kingom mandzom
Bl je prakticno rijesena ostaju samo da se struse jos neki rekordi ,a ultimativni cilj od sada postaju

Idemo dokazati da smo najbolji tim ikada koji je krocio travnjacima idemo pokazati svima zasto smo najbolji najveci ,samo nas odluka onoga gore moze sprijeciti i nista vise ,ako bude pravde ovaj bayern ce postati najbolji tim svih vremena.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
- Omerbavarac
- Kontakt:
Kvota na pobjedu Bayerna protiv Arsenala je citavih 1.25.
Pa veca sansa se davala Mainzu ili Herthi.
Doduse, Arsenal bi svakako u Bundesligi bio u donjem dijelu tabele tako da je postavljen sasvim normalan odnos snaga od strane kladionica.
Utakmicu sudi Svein Oddvar Moen. Gotivim ove skandinavce.
Pa veca sansa se davala Mainzu ili Herthi.
Doduse, Arsenal bi svakako u Bundesligi bio u donjem dijelu tabele tako da je postavljen sasvim normalan odnos snaga od strane kladionica.
Utakmicu sudi Svein Oddvar Moen. Gotivim ove skandinavce.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- farinelli123
- Kontakt:
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sto?farinelli123 je napisao/la:Bas potcenjivacka kvota.
Jel' to smatras da je kvota na Bayern prevelika?
http://www.footballuser.com/formations/ ... m_Team.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Bayern bi mogao ovako početi, moguće Thiago umjesto Kroosa ili Gotzea. Kroos zadnju nije pokazao puno, ali je protiv Arsenala potvrdio klasu, što bi Guardiola rekao, odigrao je "kako se i treba igrati u LP".
Muller bi mogao umjesto Mandžukića, odličan protiv Wolfsburga.
I prošli put je Lahm odigrao na desnom beku, mislim da Guardiola shvata sta Schweinsteiger znači ovoj ekipi, tako da ne vjerujem da će riskirati i ostaviti ga na klupi.
Martinez možda uđe u drugom poluvremenu. Imam dobar feeling za Thiaga da će ući i napraviti nešto kao protiv Wolfsburga
Bayern bi mogao ovako početi, moguće Thiago umjesto Kroosa ili Gotzea. Kroos zadnju nije pokazao puno, ali je protiv Arsenala potvrdio klasu, što bi Guardiola rekao, odigrao je "kako se i treba igrati u LP".
Muller bi mogao umjesto Mandžukića, odličan protiv Wolfsburga.
I prošli put je Lahm odigrao na desnom beku, mislim da Guardiola shvata sta Schweinsteiger znači ovoj ekipi, tako da ne vjerujem da će riskirati i ostaviti ga na klupi.
Martinez možda uđe u drugom poluvremenu. Imam dobar feeling za Thiaga da će ući i napraviti nešto kao protiv Wolfsburga
Velika patka ,lihvari nemaju sta izgubiti jer male su sanse da mogu proci bayern ici ce svim silama ali ako se kao lani opustimo mogu pobjediti proci dalje ne, ali mogu u tome zanosu isto tako i tesko nastradati u tome vihoru,ako se zahuktamo kao protiv vukova.farinelli123 je napisao/la:Bas potcenjivacka kvota.
Ja predvidjam 3:1 za nas strijelci roben,gece i mandzukic.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
- gerdmuller
- Kontakt:
I onda se ovaj cudi sto necu da idem na nogomet,onaj sto ne mogu na rođendan,onaj treci sto necu na kavu,sef sto necu na posao
Ovaj Bayern se ne propusta
O ovome ce se pricati i za 10,20,50,100 godina
Muller i Mandzo po 22 gola ove sezone u svim natjecanjima
Thiago-najbolji vezni igrac na svijetu
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5786_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
podrska nije izostala a bome ni pyro
Poraz Bayernovih amatera u Ingolstadtu,no i dalje smo prvi na ljestvici
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1904_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Drugi nikad nece shvatiti sto znaci ljubav prema Bayernu
Ovaj Bayern se ne propusta
Muller i Mandzo po 22 gola ove sezone u svim natjecanjima
Thiago-najbolji vezni igrac na svijetu
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5786_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
podrska nije izostala a bome ni pyro
Poraz Bayernovih amatera u Ingolstadtu,no i dalje smo prvi na ljestvici
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1904_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Drugi nikad nece shvatiti sto znaci ljubav prema Bayernu
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- anelbavarac
- Kontakt:
Bez obzira na razliku u kvaliteti ovo je presmijesan koeficijent na nasu pobjedu.farinelli123 je napisao/la:Bas potcenjivacka kvota.
Jedan od razloga ovakve mizerne kvote, je sigurno oslabljen arsić, jer kako citam falit' ce im nekoliko igraca.
Sve idealno, da ih napunimo do vrha, ogromne su sanse za tako nesto
Vrijeme da se vratim starim navikama (dok me gero nije počeo u BANoviće na službeni put slati zbog nerada)
No, prije toga da se vratimo na činjenicu da je za dobru žetvu titula potrebno ritualno puštanje vučje krvi. A to je najbolje uraditi u vučjoj jazbini
Samo kad se ovoga sjetim, imaju oni još rata (dugoooo prvo A) da otplate za nanešenu štetu i to sa debelim kamatama
[youtube][/youtube]
No, idemo dalje. Kad se malo pogledaju neke brojke, dolazimo do nekih zanimljivih činjenica.
Naime, u dosadašnjem dijelu sezone smo u BL-u, LP-U i DFB-u postigli 107 golova, što u prosjeku na 35 utakmica ispadne 3,05.
Ako pogledamo statistike Robbena, Mandžukića i Mullera, momci su skupili ukupno u svim takmičenjima 55 golova i 35 asistencija. mojNe tamo neke BBC trojstva spominjati
Mandžukić je protiv Wolfsburga postigao svoj 50. i 51. gol u BL. Svoj prvi je postigao u ružnom zelenom-bijelom dresu prije 3 godine (mart 2011.). Također, dosad je u svim takmičenjima ove sezone postigao 22 gola, što je ukupni skor prošle sezone. Što se tiče BL-a, postigao je 16 golova (prvi na tabeli
), a za jedan manje je postigao prošle sezone ukupno.
Ako se neko pita, kako to Muller trči ko konj, radi ko konj, ponekad nevidljiv ko konj i uvijek graciozan ko konj, evo mu razloga

A sada malo i o rekordima. Krenimo redom
1. ovo nam je bila 16 pobjeda u nizu i prethodni rekord od 15 pobjeda smo također mi postavili 2005. godine. Ako se malo zaviri u Ligu petice, Barselona ima od 16 pobjeda (2010-11), Inter 17 pobjeda (2006-07). Rekorder u Europi je S.L. Benfica sa 29 pobjeda u nizu, a aspolutni rekorder u svijetu je jordanski Al-Faisaly sa 32 pobjede (2001-03).
2. u 24 odigrane utakmice BL-a, osvojili smo 68 bodova, što je također novi rekord, a stari smo mi postavili prošle godine i bio je za 5 bodova manji
3. postigli smo gol u 60 utakmica zaredom, čime smo također nakalemili naš prethodni rekord. Zadnji put kad nismo postigli gol je bilo na utakmici protiv Mainza u aprilu 2012. godine i tada je bilo 0:0. Ako se pogleda u Ligu petice, jedino Barsa ima bolji niz i on iznosi 64 utakmice i oni su taj niz napravili u 2012 i 13 godini.
4. nakon 24 odigrana kola postigli smo 72 pogotka, što je također novi rekord u ovoj fazi sezone
5. sa ovom pobjedom, produžili smo niz bez poraza u ovoj sezoni na 24 utakmice (22 pobjede i 2 remija), čime smo se izjednačili sa Bayerom koji je taj niz napravio u sezoni 2009/10. Iduću utakmicu u BL upravo protiv njih igramo i bio bi red da 50. jubilarnom neizgubljenom utakmicom, preskočimo i taj njihov rekord.
6. pošto već spominjemo 49. utakmica bez poraza - 43 pobjede i 6 remija - (iščekujući jubilarnu 50-u), ovim smo se nizom izjednačili u Ligi petice sa Juventusom (15/5/2011 – 3/11/2012) i Arsenalom (7/5/2003 – 24/10/2004). I ako pogledamo na Ligu petice, samo je Milan ostao ispred sa 58 neporaženih utakmica (26/05/1991 – 21/3/1993). A ako se pogleda izvan Lige petice, imamo sljedeće konkurente:
- 106: FC Steaua Bucureşti (1986–89)
- 63: FC Sheriff (2006–08)
- 62: Celtic FC (1915–17)
- 61: FC Levadia Tallinn (2008–09)
- 60: R. Union Saint-Gilloise (1933-35)
- 59: FC Shirak (1993–95), FC Pyunik (2002–04)
- 58: Olympiacos FC (1972–74), Skonto FC (1993–96)
- 56: SL Benfica (1976–78)
- 55: FC Porto (2010–12), FC Shakhtar Donetsk (2000–02)
- 52: Ajax (1994-96)
Apsolutni svjetski rekorder je ASEC Mimosas iz Drogbine mahale sa 108 utakmica bez poraza (1989-94).
Da se sad malo udaljimo od rekorda i da se prisjetimo ovog insana kojem je danas 39. rođendan
[youtube][/youtube]
P.S. Nekako mi simpatično zvuči rekord što ga drži Chelsea od 86 domaćih utakmica bez poraza (2004-08)

No, prije toga da se vratimo na činjenicu da je za dobru žetvu titula potrebno ritualno puštanje vučje krvi. A to je najbolje uraditi u vučjoj jazbini
Samo kad se ovoga sjetim, imaju oni još rata (dugoooo prvo A) da otplate za nanešenu štetu i to sa debelim kamatama
[youtube][/youtube]
No, idemo dalje. Kad se malo pogledaju neke brojke, dolazimo do nekih zanimljivih činjenica.
Naime, u dosadašnjem dijelu sezone smo u BL-u, LP-U i DFB-u postigli 107 golova, što u prosjeku na 35 utakmica ispadne 3,05.
Ako pogledamo statistike Robbena, Mandžukića i Mullera, momci su skupili ukupno u svim takmičenjima 55 golova i 35 asistencija. mojNe tamo neke BBC trojstva spominjati
Mandžukić je protiv Wolfsburga postigao svoj 50. i 51. gol u BL. Svoj prvi je postigao u ružnom zelenom-bijelom dresu prije 3 godine (mart 2011.). Također, dosad je u svim takmičenjima ove sezone postigao 22 gola, što je ukupni skor prošle sezone. Što se tiče BL-a, postigao je 16 golova (prvi na tabeli
Ako se neko pita, kako to Muller trči ko konj, radi ko konj, ponekad nevidljiv ko konj i uvijek graciozan ko konj, evo mu razloga

A sada malo i o rekordima. Krenimo redom
1. ovo nam je bila 16 pobjeda u nizu i prethodni rekord od 15 pobjeda smo također mi postavili 2005. godine. Ako se malo zaviri u Ligu petice, Barselona ima od 16 pobjeda (2010-11), Inter 17 pobjeda (2006-07). Rekorder u Europi je S.L. Benfica sa 29 pobjeda u nizu, a aspolutni rekorder u svijetu je jordanski Al-Faisaly sa 32 pobjede (2001-03).
2. u 24 odigrane utakmice BL-a, osvojili smo 68 bodova, što je također novi rekord, a stari smo mi postavili prošle godine i bio je za 5 bodova manji
3. postigli smo gol u 60 utakmica zaredom, čime smo također nakalemili naš prethodni rekord. Zadnji put kad nismo postigli gol je bilo na utakmici protiv Mainza u aprilu 2012. godine i tada je bilo 0:0. Ako se pogleda u Ligu petice, jedino Barsa ima bolji niz i on iznosi 64 utakmice i oni su taj niz napravili u 2012 i 13 godini.
4. nakon 24 odigrana kola postigli smo 72 pogotka, što je također novi rekord u ovoj fazi sezone
5. sa ovom pobjedom, produžili smo niz bez poraza u ovoj sezoni na 24 utakmice (22 pobjede i 2 remija), čime smo se izjednačili sa Bayerom koji je taj niz napravio u sezoni 2009/10. Iduću utakmicu u BL upravo protiv njih igramo i bio bi red da 50. jubilarnom neizgubljenom utakmicom, preskočimo i taj njihov rekord.
6. pošto već spominjemo 49. utakmica bez poraza - 43 pobjede i 6 remija - (iščekujući jubilarnu 50-u), ovim smo se nizom izjednačili u Ligi petice sa Juventusom (15/5/2011 – 3/11/2012) i Arsenalom (7/5/2003 – 24/10/2004). I ako pogledamo na Ligu petice, samo je Milan ostao ispred sa 58 neporaženih utakmica (26/05/1991 – 21/3/1993). A ako se pogleda izvan Lige petice, imamo sljedeće konkurente:
- 106: FC Steaua Bucureşti (1986–89)
- 63: FC Sheriff (2006–08)
- 62: Celtic FC (1915–17)
- 61: FC Levadia Tallinn (2008–09)
- 60: R. Union Saint-Gilloise (1933-35)
- 59: FC Shirak (1993–95), FC Pyunik (2002–04)
- 58: Olympiacos FC (1972–74), Skonto FC (1993–96)
- 56: SL Benfica (1976–78)
- 55: FC Porto (2010–12), FC Shakhtar Donetsk (2000–02)
- 52: Ajax (1994-96)
Apsolutni svjetski rekorder je ASEC Mimosas iz Drogbine mahale sa 108 utakmica bez poraza (1989-94).
Da se sad malo udaljimo od rekorda i da se prisjetimo ovog insana kojem je danas 39. rođendan
[youtube][/youtube]
P.S. Nekako mi simpatično zvuči rekord što ga drži Chelsea od 86 domaćih utakmica bez poraza (2004-08)
Sent from my Philips Smart TV.
Doktor opet zakucao sa postom :ugeek:
- Centre forward
- Kontakt:
Amidža, neJma nas k'o zejtina u Trgozadu tamo 70-ih. Moraš malo ovu omladinu doĆerat' u red, nejma govora.sekerbay je napisao/la:nije igro.isakovich je napisao/la:Decki nistam stigao pogledati utakmicu,kako je gOtze odigrao,rezltat sve govori razmontirani vw-ovci.
centre, kolike su sanse da arsenal iznenadi i izbaci bayern iz lige prvaka?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Daj nam Real!!!
Prošle godine je bilo: Arsenal-Juve - Barca- Dortmund!!
I ove godine očekujem najace protivnike, krenulo je sa Arsenalom!!
- Centre forward
- Kontakt:
A bio si mi tako drag forumaš.Bixente je napisao/la:Prošle godine je bilo: Arsenal-Juve - Barca- Dortmund!!
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.