Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

ledar
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ledar » 10 mar 2014, 14:44

Situacija je ko u malezijskom 777 - ertel i još četvorica terorista sabotirali su motore, polomili krilo i iskočili a Slomka sad sa pomoćnim motorom, jednim krilom i propelerom nastoji prizemljiti avion na sigurno. Letimo na opasno niskih 1600 metara, cilj je još jako jako daleko a i goriva ponestaje. Svi putnici u strahu gledaju u Slomku koji ima snage da zabavi još i pokojom dosjetkom.

To bi bilo aktualno stanje stvari. Neki gledaju u dubinu i kažu gotovo je, drugi pred sebe i govore ma možemo mi to, a većina nijemo posmatra klepetanje oronulog pomoćnog motora i iščekuje rasplet događaja dok pomoćno osoblje nastoji osoposobiti još koji vitalan dio.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 mar 2014, 16:09

@ ledar

ma ovo je gotovo, pogotovo nakon sto je VfB doveo Stevens-a, te ukoliko jos uzmemo u obzir raspored SC-a...
Sada polahko, ali sigurno treba poceti planirati za Cvajtu i nadam se da su EOR i HSV Plus vec i za taj scenarij izradili plan.

Mislim da nas Slomka sa kompetentnim osobljem koji ce biti potpomognuti Künhe-om mogu ekspresno vratiti u Bundesligu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 mar 2014, 16:40

Ako nekako skrpamo Lazogu imamo po mojoj procjeni 30% šanse za uspjeh. I ja mislim da će se Freiburg spasit, po meni Vfb ima vrlo težak raspored a i Nuernberg je tu veliki kandidat. Između nas, Vfb i Nuernberga biće podjela na direktno ispadanje, relegaciju i opstanak.

Naš problem je što smo toliko osakaćeni da Slomka nema od čega napravit momčad. Za lijevog beka i napadača ne da nemamo odgovarajuće zamjene nego nemamo nikakve. Ja ne znam kako se onaj kreuzer još uopće ima obraza producirat po televizijama, pa on bi se trebo ukopat u zemlju i zatrpat da ga ne nađu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 mar 2014, 01:24

Kad se pogledaju potezi Nadzornog i kreuzera očit je nedostatak iskustva i kompetentnosti. Tko ima nekog nogometnog iskustva zna da nakon 5-6 uzastopnih poraza leti trener ma kako se on zvao i kakve kvalifikacije imao. Ne mora se čak ni nešto poznavat struka za takvu odluku, to je takvo pravilo, to je jednostavno iskustvo.

Također, zna se da ne smiješ ogolit profesionalni pogon na 15 igrača misleći da ti oni koji sad nisu u prvom planu ne trebaju. Tko ima malo širi uvid zna da se situacija može promijeniti, ne samo zbog ozljeda nego i promjene stručnog štaba i taktike. Igrači koji jednom treneru ne valjaju drugom mogu bit prijeko potrebni. A to je opet stvar iskustva i zrelosti, da se gleda malo dalje od sadašnjeg trenutka.

To su zapravo jednostavne stvari no onima koji su direktno uključeni mogu promaknuti. Ne zato što su to neke strašno velike mudrosti nego se ljudi ne mogu odmaknuti od onog što je trenutno i sagledati stvari iz šireg konteksta. To je iskustvo, drugi put će znati ali sad nam to niš ne vrijedi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 mar 2014, 18:59

http://mobil.abendblatt.de/sport/fussba ... Startseite

Sto je nekome krivo sto mu se blizi kraj pa vise nece dobijati potrebne informacije...
Pored IDIOTA iz NO-a i senilnog starca, moze se reci da je ova cetvorka koju predvodi hinja Dieter Matz jedno veliko zlo HSV-a.

Nadam se da ce i njima sa HSV Plus-om doci kraj i da ce se pojesti od muke sto vise nece moci unositi nemir medju navijace i igrace.

Taj isti Matz protiv BVB-a hvali Slomku za potez, gdje je Rincona stavio na poziciju desnog krila, da bi sedam dana kasnije napisao da se je razocarao u amaterski potez Slomke jer je Rincona stavio vjerovali ili na istu tu poziciju.

Sa ovom hinjom samo treba kratko i jasno i poceti ih ignorisati...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 mar 2014, 13:32

Amere, s novinarima još niko nije dobio rat pa ne vjerujem ni da će sa Matzom. Očito je da ima insajderske info, a ako mu ništa ne daš počeće konstruirat pa ne znaš što je gore. Kad se ustroje profesionalne strukture onda na njih mediji ne bi trebali previše utjecat, ostaju jedino igrači koji su dosta tašti i podatni medijima, pogotovo oni ne baš najbistriji, ali tu je trener da to drži pod kontrolom.

Danas su se recimo novinari raspisali kako Slomka neće moć vodit momčad u zweiti jer se ne uklapa u biznis plan (nema klauzulu o smanjenju plaće), da će morat otić Jarchow i Hilke (što će nas stvarno pogodit), dok za kreuzera nije jasno itd.

Izgleda da Lasogga neće bit fit za Nuernberg, a i Jiraček je upitan. U tom slučaju šanse su nam vrlo male, Nuernberg je čvrsta i kompaktna momčad koju je teško probit i opasna je u kontrama.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2014, 16:38

BILD je jucer spekulisao o imenima koja bi preuzela klub ukoliko inicijativa HSV Plus prodje...

Dakle ukoliko prodje inicijativa dogodice se sljedece:

- svi clanovi NO-a ce izgubiti svoje funkcije
- iz uprave kluba samo bi ostao Joachim Hilke, dok bi ostatak dobio otkaz
- Hieronymus bi preuzeo funkciju Jarchow-a i postao predsjednik kluba - tj. HSV Fussball AG-a
- u NO bi usao Karl Gernandt koji je Kühne-ova osoba od povjerenja, te jos jedan strateski partner cije BILD-u jos nije poznato
- ostatak pozicija ce biti popunjen sa von Hessenom i dvojcom bivsih igraca - dakle oni ce cuvati te pozicije za neka bolaj vremena koja ce biti namjenjena tim strateskim partnerima. Svidja mi se ideja sto HSV Plus nece odmah da proda sve dionice kluba.
- takodjer se pominje mogucnost da bi Hrubesch mogao preuzeti komplet omladinski pogon sto bi bio pun pogodak

Jedino je dakle ovdje ostala nejasna pozicija SD-a i nadam se da po tom pitanju pregovaraju sa nekim velikim imenom koji ima plan kako unaprijediti cijeli klub u igrackom smislu.

EOR je vec najavio da ce pocetkom Aprila obavijestiti clanove kluba o imenima koji bi po svemu sudeci 26.05. trebali preuzeti svoje funkcije u klubu, pa cemo vidjeti koliko je BILD sa ovim svojim clankom bio upravu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 mar 2014, 11:03

Konkurenti jucer odigrali za nas, sto znaci da danas slijedi klasicna utakmica HSV-a i poraz protiv Nürnberga, koji znaci gasnje i tih 5 % sansi za opstanak koje smo imali...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 16 mar 2014, 16:10

A jeste smotani (a poneki i sebični; čitaj Hakan) prema naprijed yebote :lol:

Trebali ste već uveliko da vodite... Nisu ni cluberi bez šansi, treba biti veoma koncetrisan prema nazad... A i Šafarčik je na nivou danas...

Odlična tekma zasad u prvom pol, vidi se da je ovo derbi začelja i da je veliki ulog u igri ...

Mada su mi oba kluba draga, HsV-u zbog trenutne situacije jače držim palčeve :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 mar 2014, 17:23

Uhvatio sam drugo poluvrijeme i na osnovu vidjenog HSV je zasluzeno dosao do nova tri boda. Onaj slobodnjak je mene presjekao, mogu misliti kako je tek bilo navijacima HSV-a. :mrgreen:

Hakan je maestralan, samo jos da malo manje bude sebican i bice sve ok.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 mar 2014, 17:35

Pobjeda je vise nego zasluzena...
Bili smo bolja ekipa tokom cijelog susreta i upisali smo veoma vaznu pobjedu.

Vidi se da ova ekipa nije jos stabilna i na kraju zbog dvije greske Mancienne-a umalo ne napravise od gotovog veresiju.

Siguran sam da je bio Lasogga na terenu da bi davnih dana rijesili ovu utakmicu.

PS: Hvala Arnesen-u na transferu Calhanoglu-a, a Oliveru, Edgaru i Bertu hebem sve po spisku jer su nas IDIOTI ostavili na jednom napadacu.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 16 mar 2014, 20:20

čestitke na veoma bitnoj pobjedi danas ... kad sam prestao gledati u drugom pol počeli su golovi padati :)
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 mar 2014, 22:51

Pale_Companion je napisao/la: Mada su mi oba kluba draga, HsV-u zbog trenutne situacije jače držim palčeve :mrgreen:
Ti bi baš da zagusti dole u dnu. :mrgreen: Evo i Joakimovi (opet ih danas gled'o) miljenici upisaše tricu i sad će tek da bude gusto.
Jeste Šefer sve živo branio i potajno sam se nadao tkz. 'kazni' koja nije uslijedila od Kiyotake (solidna šansa nakon polukontre). Onda slijedi Frantz i njegova egzibicija. :mrgreen:
Adler je u samom završetku utakmice dvaput odlično intervenisao.

Sad ću i ja 'glumit' Amera i postati ptica zloslutnica :D Nekako mi Club i njegova sudbina miriše na cvajtaru.
Haesfau će se nekako izmigoljiti. Naredno kolo će puno toga reći/riješiti.
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 mar 2014, 16:36

zašto Tah ne igra kod Mirka ?
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 mar 2014, 17:42

Pale_Companion je napisao/la:zašto Tah ne igra kod Mirka ?
Nakon gluposti njegovog oca zbog kojeg je rekao Slomki da osjeca ogroman pritisak, te cinjenice da mu je rekao da mu je prioritet da zavrsi skolu (ABI mu je u Maju) ovaj je odlucio da na njega nece racunati do kraja ove sezone.

Mislim da je ovo pametna odluka Slomke i da bi u nasoj situaciji bilo ravno samoubistvu postaviti u prvu postavu dijete koje samo prizna da osjeca pritisak.

Inace IDIOT Kreuzer nije iskoristio klauzulu kod Badelja da mu se ugovor produzi do ljeta 2016-te...Joj da hoce vise taj 25. Maj da ga konacno otjeraju hebem li mu sve po spisku.

PS: Slika od jucer koja govori vise od 1000 rijeci...

slika

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 mar 2014, 22:06

Jako važna pobjeda protiv Nuernberžana, i bodovno i za samopouzdanje momčadi. Očekivano šteka u realizaciji jer je teško igrat bez pravog napadača, nadam se da će Lasogga igrat doma protiv Freiburga.

Objektivno bi Tah mogao igrati, kolo prije je igrao za drugu ekipu, ali je Slomkina strategija i po meni potpuno ispravna da igraju 1) potpuno spremni igrači i 2) iskusni igrači koji mogu izdržat pritisak, od kojih je jedini izuzetak Čalanoglu. Slomka radi odličan posao u povratku otpisanih - Rajkovića (nažalost opet otpisan), Jiračeka, Mancienna i zaboravljenog Teschea je vratio na teren, pa čak i Zuja je počeo igrat. Samo zahvaljujući Slomki smo i dalje u sedlu, ali borba će biti do zadnje minute zadnjeg kola. Sad treba izdržat u Stuttgartu, bilo bi dobro kad bi ih iskontrirali ali Stevens je preiskusan. Bod bi bio ko kuća, a sa tri bi VfB bacili u velike probleme.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 mar 2014, 11:09

Vec na sredini sedmice se moze reci da protiv VfB-a mozemo do pozitivnog rezultata...
Djourou zadobio istu povredu kao Lasogga (koji nece biti spreman za utakmicu u Subotu), tako da cemo po svemu sudeci morati gledati drvo u odbrani (ukoliko se Slomka ne predomisli i stavi Tah-a na mjesto Djourou), tako da Ibisevic vec zadovoljno trlja ruke.

Sto se tice Lasogge isti je odlican napadac, ali se nadam da ce nova uprava odustati od njega ukoliko ostanemo u ligi, jer je previse sklon povredama.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 mar 2014, 14:45

Ako će Slomka bit dosljedan igraće Sobiech, kojeg će prethodno nastojat podignut i dobro pripremit, naročito obzirom na njegove deficite. To ne mora bit loše, ne smije samo komplicirat. Iako tu već imamo jednog alibi igrača za kojeg se nakon dvije solidnije utakmice već govori o produženju, po meni ishitreno i nerezonski.

Oko Lasogge je sad kad je ozlijeđen popustio pritisak. Tu je situacija dosta jasna - kad bi bio zdrav cijena bi otišla preko 10 milja što je za nas neuhvatljivo, a u ovakvom stanju ga možemo potpisat za prihvatljivu cijenu ali uz veliki rizik. To je klasični poker, sa Adlerom smo imali sreće a sa Lasoggom who knows.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 mar 2014, 16:15

ledar je napisao/la:Ako će Slomka bit dosljedan igraće Sobiech, kojeg će prethodno nastojat podignut i dobro pripremit, naročito obzirom na njegove deficite. To ne mora bit loše, ne smije samo komplicirat.
Nadam se da Slomka nece ostati dosljedan sebi i da ce promjeniti misljenje, jer nas je upravo ta tvrdoglavost na klupi dovela u ovu situaciju. Drvo nema sta traziti u Bundesligi, ali nazalost vrhunski genije iz Minhena je mislio da se radi o odlicnom stoperu i potrcko odmah poletio da ga dovede.

Nalazimo se u takvoj situaciji gdje vise nemamo pravo na kiks i najmanje sto nam treba je drvo u odbrani.
ledar je napisao/la:Iako tu već imamo jednog alibi igrača za kojeg se nakon dvije solidnije utakmice već govori o produženju, po meni ishitreno i nerezonski.
Mislim da ti je sve jasno kada kazem Oliver Kreuzer...
Hvala Bogu pa se blizi taj 25. Maj kada ce on zajedno za propalim politicarem postati proslost.
ledar je napisao/la:Oko Lasogge je sad kad je ozlijeđen popustio pritisak. Tu je situacija dosta jasna - kad bi bio zdrav cijena bi otišla preko 10 milja što je za nas neuhvatljivo, a u ovakvom stanju ga možemo potpisat za prihvatljivu cijenu ali uz veliki rizik. To je klasični poker, sa Adlerom smo imali sreće a sa Lasoggom who knows.
Ja da se pitam iskreno ne bih ga potpisao, prevelik je rizik. Radije se uzdam u Slomku da ce pronaci kvalitetno rijesenje koje odgovara njegovom sistemu kao sto je to bio slucaj u Hannover-u. Nek ponovo sa novim SD-om pronadje dvojcu kvalitetnih igraca kao sto su bili Diouf i Abdellaoue i ja sam zadovoljan.

Inace radio Spot1 prenosi da smo dogovorili sve sa Finnbogason-om i da bi trebao potpisati za nas ukoliko izborimo opstanak. Ostaje da vidimo koliko u ovome ima istine...
Takodjer mediji u Augsburgu presnose da smo zainteresovani za njihovog zadnjeg veznog Kevin-a Vogt-a...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 mar 2014, 19:54

O Finnbogasonu se već bilo govorilo prije početka sezone, nema baš nekih dobrih iskustava sa napadačima iz Eredivizije u bundesu. Osim toga što je rizično, bilo bi i dosta skupo. Imali smo Berga koji se kod nas baš nije proslavio, iako mu u Grčkoj ide sasvim dobro.

Vogt bi bio dobro rješenje, podržavam, a i čini mi se realno.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.