Mensur Mujdža

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

rope11
Kontakt:

Re: Mensur Mujdža

Post Postao/la rope11 » 28 mar 2014, 14:23

Je'bo ja sebe, ne razumih cak ni pomocu translejta. :mrgreen: Koliko ce biti odsutan i kada bi se otprilike trebao vratiti?
Ima li ikakve sanse da ode na SP?
Kontam, bolje i Mujdza van forme nego najzdraviji Avdija.

Bas citam jutros u Avazu da je iscasio zglob i da ce biti out neke 2-3 sedmice. Kontam, dobro je, bolje neka sto manje igra pa da bude spreman za Brazil, ali vidi ti sad ovog belaja. :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 28 mar 2014, 14:27

rope11 je napisao/la:Je'bo ja sebe, ne razumih cak ni pomocu translejta. :mrgreen: Koliko ce biti odsutan i kada bi se otprilike trebao vratiti?
Ima li ikakve sanse da ode na SP?
Kontam, bolje i Mujdza van forme nego najzdraviji Avdija.

Bas citam jutros u Avazu da je iscasio zglob i da ce biti out neke 2-3 sedmice. Kontam, dobro je, bolje neka sto manje igra pa da bude spreman za Brazil, ali vidi ti sad ovog belaja. :roll:
stvarno,ajde neka nam neko prevede

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 mar 2014, 14:28

Bože pomozi :|
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 mar 2014, 14:30

E jbg, momak nema sreće. Od kad ga je Malouda povrijedio nikako da se oporavi. Mrš Malouda :evil: :evil:

Na tu poziciju stavit Zahirovića, ipak je čuvao CR7.

@rope11 haha isto. :mrgreen:

Jedni postavljaju na španskom, drugi na njemačkom, postavite na našem jeziku, Prevedite nam to. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 mar 2014, 14:30

Pokidao je neke ligamente u koljenu, za ovo prvo ne znam kako se na nasem jeziku kaze (Syndesmoseband), a ovo drugo sto je pokidao je vanjski ligament. Ne izgleda nimalo dobro za 2 i po mjeseca SP je pred vratima, a njega ocekuje pauza minimum 2 mjeseca, i kao sto kazu Njemci, u najgorem slucaju ce sigurno propustiti SP.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 mar 2014, 14:34

Eh svasta, kakve smo mi srece da ne povjerujes ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 28 mar 2014, 14:36

Goalgetter je napisao/la:Pokidao je neke ligamente u koljenu, za ovo prvo ne znam kako se na nasem jeziku kaze (Syndesmoseband), a ovo drugo sto je pokidao je vanjski ligament. Ne izgleda nimalo dobro za 2 i po mjeseca SP je pred vratima, a njega ocekuje pauza minimum 2 mjeseca, i kao sto kazu Njemci, u najgorem slucaju ce sigurno propustiti SP.
ja sam pročitao na repr.....ba da sutra tek ima pregled

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 28 mar 2014, 14:37

Goalgetter je napisao/la:Pokidao je neke ligamente u koljenu, za ovo prvo ne znam kako se na nasem jeziku kaze (Syndesmoseband), a ovo drugo sto je pokidao je vanjski ligament. Ne izgleda nimalo dobro za 2 i po mjeseca SP je pred vratima, a njega ocekuje pauza minimum 2 mjeseca, i kao sto kazu Njemci, u najgorem slucaju ce sigurno propustiti SP.
Jarane ne siri pogresne informacije! Nije povreda toliko strasna, na nasu srecu, moglo je biti puno gore. Goalgetter vidim da si iz Austrije, ovaj Syndesmoseband veze Schien & Wadenbein, razdvaja ih, da ne ribaju jedno od drugo, da je napukla ova "zila" skroz, bilo bi mnogo gore. Oko 3-4 sedmice pauze po procjenama jednog covjeka koji je imao istu povredu. Nakon 3-4 sedmice pocinje se sa trcanjem, tako da bi Mujdza trebao biti spreman do SP-a aBd!
Naravno da to ne mora da znaci da je 100% tacno, ali se barem nadam da je tako.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 mar 2014, 14:39

JerryLouis je napisao/la:
Jarane ne siri pogresne informacije! Nije povreda toliko strasna, na nasu srecu, moglo je biti puno gore. Goalgetter vidim da si iz Austrije, ovaj Syndesmoseband veze Schien & Wadenbein, razdvaja ih, da ne ribaju jedno od drugo, da je napukla ova "zila" skroz, bilo bi mnogo gore. Oko 3-4 sedmice pauze po procjenama jednog covjeka koji je imao istu povredu. Nakon 3-4 sedmice pocinje se sa trcanjem, tako da bi Mujdza trebao biti spreman do SP-a aBd!
Ne sirim pogresne informacije, samo sirim sto je Bild rekao, a i doktori Freiburga. To sto je jedan covjek zalijecio za 4 sedmice, ne mora znaciti da ce i Mujdza. A Njemci vec najavili da sigurno propusta ostatak sezone, sto znaci, da mjesec dana nece biti dovoljno.

Znam isto osobe koje su trebale za ovu povredu da zalijece po 3-4 mjeseca. Glavni primjer da se od pokidanog tog vanjskog ligamenta jedan timski kolega u mene vec oporavlja skoro 3 mjeseca. Ali razlika je sto profesionalni sportasi to mnogo brze zalijece nego mi polu ili neprofesionalni, a i doktori su im dosta bolji. Nadam se eto da ce biti tih prognoziranih 4 sedmice od tebe, ali po meni je to malo.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 28 mar 2014, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 28 mar 2014, 14:41

daj bože bez njega smo izgubljeni...

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 28 mar 2014, 14:44

slika

broj 7 na slici je taj Syndesmoseband ako sam skontao dobro povezuje Tibiju i fibulu u skočnom zglobu :mrgreen: i prema informacijam koje sam došao zbog iste povrede i Ballack je propustio SP 2010.god
Zadnja izmjena: Bayern@heart, dana/u 28 mar 2014, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 28 mar 2014, 14:45

Danas u Avazu citam da je iskrenuo zglob i da ce za dvije sedmice opet biti spreman. Nikakvi ligamenti se ne spominju. I to je Mujdza licno rekao.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 mar 2014, 14:48

I ja nekako skontah da je istegao, a ne pokidao ligamente sto donekle daje nadu, ali kakav je covjek peh, mislim da tesko mozemo racunati na njega.

Doduse, ima nesto vise od 2 mjeseca do SP, mozda imaju neke teoretske sanse za njega, pa makar da nam sat vremena odigra. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 28 mar 2014, 14:51

Goalgetter je napisao/la:
Ne sirim pogresne informacije, samo sirim sto je Bild rekao, a i doktori Freiburga. To sto je jedan covjek zalijecio za 4 sedmice, ne mora znaciti da ce i Mujdza. A Njemci vec najavili da sigurno propusta ostatak sezone, sto znaci, da mjesec dana nece biti dovoljno.

Znam isto osobe koje su trebale za ovu povredu da zalijece po 3-4 mjeseca. Glavni primjer da se od pokidanog tog vanjskog ligamenta jedan timski kolega u mene vec oporavlja skoro 3 mjeseca. Ali razlika je sto profesionalni sportasi to mnogo brze zalijece nego mi polu ili neprofesionalni, a i doktori su im dosta bolji. Nadam se eto da ce biti tih prognoziranih 4 sedmice od tebe, ali po meni je to malo.
Ti si naveo da je pokidao ligamente u koljenu, zato sam te citirao. Bas ovo sto Bayern@heart postavi je u pitanju.
Srecom nije skroz pokidao, tako da je oporavak znatno kraci. Najbolji scenario bi bio da se oporavi do one sedmice kada se zavrsi BL, jer je za njega svaka tekma u Freiburgu rizik.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 28 mar 2014, 14:56

Čekajte malo, sad ću ja Mujdzu nazvat' i pitat sta mu bi :mrgreen:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 mar 2014, 14:56

Amar Dzeko je napisao/la:Danas u Avazu citam da je iskrenuo zglob i da ce za dvije sedmice opet biti spreman. Nikakvi ligamenti se ne spominju. I to je Mujdza licno rekao.
Nista onda...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 28 mar 2014, 14:57

:thumbdown:
1946

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 mar 2014, 15:00

Ma biće spreman do prvenstva šta ste zinuli odmah, jes da neće odigrati nijedne utakmice do Brazila, al samo je važno da je spreman
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 mar 2014, 15:02

nazalost nista od Mujdze za SP! on ce se mozda oporaviti do juna,ali bez treninga,utakmica u nogama on nam je bez koristi,nazalost.... Imamo Lulica koji moze igrati desnog beka,kao i Vranjesa...sta je tu je,skrpit cemo se nekako! i bez Mujdze smo izborili SP,stalno je bio povrjedjen,i nekako smo navikli bez njega. O Vrsajevicu ne zelim ni razmisljati,realno on nije igrac za reprezentaciju,dobar je covjek sve to stoji,ali igracki ipak je to daleko od nekog visokog nivoa!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 28 mar 2014, 15:05

bosnas_ je napisao/la:nazalost nista od Mujdze za SP! on ce se mozda oporaviti do juna,ali bez treninga,utakmica u nogama on nam je bez koristi,nazalost.... Imamo Lulica koji moze igrati desnog beka,kao i Vranjesa...sta je tu je,skrpit cemo se nekako! i bez Mujdze smo izborili SP,stalno je bio povrjedjen,i nekako smo navikli bez njega. O Vrsajevicu ne zelim ni razmisljati,realno on nije igrac za reprezentaciju,dobar je covjek sve to stoji,ali igracki ipak je to daleko od nekog visokog nivoa!
Mujdza bez noge je bolji od bilo koje varijante. Siguran sam da ce ga Avdija mjenjati u slucaju da ovaj ne bude spreman. Ne mora ni trenirati, samo neka je zdrav i spreman :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 16 gostiju.