Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Janez
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Janez » 14 apr 2014, 12:38

Nešto razmišljam jutros uz kafu što ti je sudbina i kako se stvari u sekundi promjene, prije godinu i par mjeseci Avery Johnson Mirzi nije davao priliku i govorio je da Mirza nije igrač za NBA, a gledaj danas isti taj ne vodi nijedan klub, a Mirza dere li dere. :angel: :clap:

PS.

Znaju li se termini utakmica za PO u smislu da li će biti kasnije 3-4h ujutro ili će biti mix ko i u regularnom dijelu od ponoći pa nadalje? :think:

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 14 apr 2014, 12:45

Janez je napisao/la:Znaju li se termini utakmica za PO u smislu da li će biti kasnije 3-4h ujutro ili će biti mix ko i u regularnom dijelu od ponoći pa nadalje? :think:
Vjerovatno ce prve utakmice biti vise prilagodjene "evropskom terminu" (21-00), a poslije mislim da nece biti prije 2, pola 3. Za zapadnu konferenciju uvijek racunaj bar sat vremena kasnije

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 14 apr 2014, 12:53

E hvala ti Luminary druže puno! :thumbup:

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 14 apr 2014, 13:07

U prve cetri tekme prve runde PO serije bude vecinom jedna tekma oko 7 ili pola deset po nasem vremenu, dok 5.,6. i 7. tekma nikad ne pocinju prije 1 iza ponoci.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 14 apr 2014, 13:32

Mirza Teletovic ‏@Teletovic33 2h
Neke ptice, nikad ne polete... :) " onclick="window.open(this.href);return false; …

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 14 apr 2014, 13:52

Tako je, Mirza! :bih: Pravovremeno dizanje forme i samopouzdanja pred playoff. :thumbup:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 14 apr 2014, 16:19

Jel ovo Blatche ispao iz rotacije ?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 apr 2014, 18:10

donniedarko je napisao/la:Jel ovo Blatche ispao iz rotacije ?
Blatche je bio bolestan. Prerano bi bilo reci da je ispao iz rotacije.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 14 apr 2014, 19:24

Mirzin otac,Šaban Teletović o sinovom odlasku u svijet
OBAVEZNO PROČITAJTE!!

Htjeli smo naći najbolje mjesto za odgoj i treniranje mladoga košarkaša, tako smo dogovorili da Mirza preseli u Tuzlu da bi slijedio svoje snove. Taj dan kada smo došli u Tuzlu neću zaboraviti dok sam živ. Propadivala je neka kiša, sivilo neko se spustilo na nas. On treba da ostane, ja polazim nazad. Pozdravljamo se. On ostaje tamo gdje smo se pozdravili, sam na svijetu, sve mu je novo i strano, stoji u mjestu – ne miče se i gleda za mnom dok odlazim. Ja ga gledam u retrovizoru, moga četrnaestogodišnjega dječaka kojega trebam ostaviti da se bori sam za svoju sudbinu.
Gledao sam ga u retrovizoru sve dok nisam skrenuo za ugao: nije se micao sa mjesta, pratio me pogledom dok je mogao. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mome životu, iako sam oduvijek znao da će Mirza uspjeti. I uvijek me stegne srce kada se sjetim tih momenata.
I taman smo se nekako navikli na situaciju da ga rjeđe viđamo, uklopili smo se u sistem... i onda dolazi poziv za Belgiju. Opet rastanak. Mirza, još golobrad, još uvijek više dječak nego odrastao muškarac. Ispraćamo ga na aerodromu, tek polako shvaćajući da ga zaista šaljemo u svijet, samoga. Ja i supruga stojimo, kao dva kamena i znamo da ga čeka veliki uspjeh, da je Mirza rođen za to, ali ne možemo suspregnuti suze. Tek onda shvatamo koliko je Tuzla bila blizu naspram onoga što nas je čekalo... Znali smo da, kada se jednom otisneš u svijet, da se ne vraća lako, to je jedan poseban život, kao vječiti putnik.
A on ide sve dalje i dalje. Još će, kao da vidim, na kraju u Kinu otići da igra...
Teško je to objasniti, to može najbolje razumjeti roditelj koji je to i sam preživio. Ali, mi to pokušavamo nadoknaditi kada god možemo, odmorima, posjetama, skype-om, na sve moguće načine.
Ali, beskrajno sam ponosan na njega kao čovjeka i sportistu. Beskrajno.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 14 apr 2014, 19:44

Bassha je napisao/la:Mirzin otac,Šaban Teletović o sinovom odlasku u svijet
OBAVEZNO PROČITAJTE!!

Htjeli smo naći najbolje mjesto za odgoj i treniranje mladoga košarkaša, tako smo dogovorili da Mirza preseli u Tuzlu da bi slijedio svoje snove. Taj dan kada smo došli u Tuzlu neću zaboraviti dok sam živ. Propadivala je neka kiša, sivilo neko se spustilo na nas. On treba da ostane, ja polazim nazad. Pozdravljamo se. On ostaje tamo gdje smo se pozdravili, sam na svijetu, sve mu je novo i strano, stoji u mjestu – ne miče se i gleda za mnom dok odlazim. Ja ga gledam u retrovizoru, moga četrnaestogodišnjega dječaka kojega trebam ostaviti da se bori sam za svoju sudbinu.
Gledao sam ga u retrovizoru sve dok nisam skrenuo za ugao: nije se micao sa mjesta, pratio me pogledom dok je mogao. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mome životu, iako sam oduvijek znao da će Mirza uspjeti. I uvijek me stegne srce kada se sjetim tih momenata.
I taman smo se nekako navikli na situaciju da ga rjeđe viđamo, uklopili smo se u sistem... i onda dolazi poziv za Belgiju. Opet rastanak. Mirza, još golobrad, još uvijek više dječak nego odrastao muškarac. Ispraćamo ga na aerodromu, tek polako shvaćajući da ga zaista šaljemo u svijet, samoga. Ja i supruga stojimo, kao dva kamena i znamo da ga čeka veliki uspjeh, da je Mirza rođen za to, ali ne možemo suspregnuti suze. Tek onda shvatamo koliko je Tuzla bila blizu naspram onoga što nas je čekalo... Znali smo da, kada se jednom otisneš u svijet, da se ne vraća lako, to je jedan poseban život, kao vječiti putnik.
A on ide sve dalje i dalje. Još će, kao da vidim, na kraju u Kinu otići da igra...
Teško je to objasniti, to može najbolje razumjeti roditelj koji je to i sam preživio. Ali, mi to pokušavamo nadoknaditi kada god možemo, odmorima, posjetama, skype-om, na sve moguće načine.
Stara prica ali dobra i uvijek je fino prisjetiti se puta i pocetka karijere naseg Mirze :thumbup:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 apr 2014, 19:46

Mirza je i na basketu bio dobar hehe, posebno jak basket je bio na Ircu iza zgrada..bio jedan momak sto se krvio sa Mirzom, celav visok kao i on, malo stariji i dobivao je uglavnom Mirzu..bas se cudim gdje je taj momak sad i sto nije igrao kosarku, zaboravi mu ime...

tad je u TZ basket bio kvalitetniji nego sad liga :mrgreen: , glavu dajem ako tih 10-ak momaka sa basketa uz mjesec dana treninga ne bi Slobodu dobilo bez vecih problema :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 apr 2014, 19:59

Da nije u pitanju Damir Husanovic?

Mogao je napraviti veliku karijeru, ali povrede su ga zeznule koliko se sjecam.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 15 apr 2014, 16:12, ukupno mijenjano 3 puta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

ibish1995
Kontakt:

Post Postao/la ibish1995 » 14 apr 2014, 20:34

Bassha je napisao/la:Mirzin otac,Šaban Teletović o sinovom odlasku u svijet
OBAVEZNO PROČITAJTE!!

Tacno ovo kad citam neki trnci kroz mene idu :silent: Kad ljudi kazu lako je njima imaju pare i sve to,pa sta su sve oni prolazili da bi uspjeli Teletovic,Begic(ima ih jos iz Slobode,al da ne nabrajam).Momci od kuce otisli sami sa 15-16 godina samo. Kapa dole majstori :salut: :bow: :bow:

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 14 apr 2014, 20:43

ultrasstyle_tz je napisao/la: tad je u TZ basket bio kvalitetniji nego sad liga :mrgreen: , glavu dajem ako tih 10-ak momaka sa basketa uz mjesec dana treninga ne bi Slobodu dobilo bez vecih problema :D
Ista stvar je i u Ze bila, basketa se igralo non stop i svi kosevi su skoro uvijek bili zauzeti. Pa zuba(bajramovic) uopste nije bio neki basketas i covjek u kapitena repke izraste. A evo sad na pola tih kosarkaskih poligona nema vise koseva jer su postali parkinzi, a ono drugo pola vecinom zjapi prazno..

Sad kad bi ja skupio 10 prekaljenih basketasa hladno bi Celika dobili, toliko o kvalitetu lige :roll:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 14 apr 2014, 20:46

O mirzinoj partiji nemam sta reci, sve je receno, samo mi je krivo sto sam pregledao samo prvo pol. a drugo nisam :roll:

I svaka cast @vedatoru, lik brze sklopi klip sa poenima, neg sto i sam mirza skonta koliko je zabio :thumbup:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 apr 2014, 22:05

Sinoc je stvarno bilo uzivanje gledati Mirzu. Pokazao je kada mu se da prostora za igru i kada mu minutaza ne zavisi od toga hoce li pogoditi ili promasiti neki sut, da moze odigrati jako dobro. Steta je sto vise vremena ne provodi sa Deronom na parketu, jer tada dolazi do punog izrazaja. Sinoc dok je igrao sa onim levatima morao je uzimati suteve sa 8-9 metara i pogadjao ih je. Kad je Deron usao odmah lagana akcija i loptu za Mirzu koji je sam na sutu za 3. Kad mu pred kraj Thornton doda loptu u onoj kontri ja sam protrljao oci da jos jednom vidim jel to istina.

U posljednje vrijeme Mirza igra jako dobro i dize formu pred PO. Svi znamo kako Mirza moze odigrati kada ga krene sut i jako bi volio da bdue imao barem jednu takvu noc u PO. Ono da uzima suteve sa 10 metara i pogadja, kada ostatak ekipe nema mu.da da odigra bilo sta.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 14 apr 2014, 23:36

slika
Mirza Teletovic discusses his 20-point night and the win over the Magic.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedan grad, jedna ljubav!

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 15 apr 2014, 00:23

Ove priče o "basketu" su strašne. Mogla bi se posebna tema samo o tome otvoriti. Svaki grad, pa i ulica, imala je tog jednog ili više "propalih talenata" koji su ljepili banane današnjim profi igračima :D
Da ne bude da sam se bezze "javio"....Uživanje je gledat Telu u ovako jakoj ekipi.
Pitanje za malo "jače" poznavaoce NBA situacije trenutno: Da li ima još ekipa koje imaju ovako ujednačen roster?
Ovi Netsi su strasni, ako bi racunali i Lopeza, pa ljudi imaju 10 + igrača koje mogu koristiti.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 15 apr 2014, 02:46

jasta je napisao/la: Pitanje za malo "jače" poznavaoce NBA situacije trenutno: Da li ima još ekipa koje imaju ovako ujednačen roster?
Ovi Netsi su strasni, ako bi racunali i Lopeza, pa ljudi imaju 10 + igrača koje mogu koristiti.
Po meni San Antonio ima ekipu dosta kvalitetnu i dosta siroku klupu, a to potvrdjuju i rezultati ove sezone, jer ipak igraci kao sto su Parker, Duncan, Ginobili, Belinelli, Diaw, Green, Splliter, Leonard, Mills uz iskusnog lisca Popovicha cine jednu veoma dobru i kvalitetnu ekipu popunjenu na svim pozicijama..

Isto tako veom kvalitetnu ekipu i dobru klupu imaju i Clippersi: Paul, Reddick, Duddley, Griffin i Jordan petorka a klupa im je zaista odlicna, igraci kao Granger, Barnes, Crawford, Collison, tu je jos i Glen Davis koji je u Orlandu bio glavni igrac sa nekih 18-19 poena u prosjeku a u Clippersima igra manje od 10 min u prosjeku, tu je i Turkoglu ili Willie Green, sve u svemu jedna jaka ekipa po meni mozda i kvalitetnija od SAS, te dvije ekipe po meni uz Brooklyn imaju najkvalitetniju klupu u ligi i najveci izbor kvalitetnih igraca, to je neko moje misljenje ;)
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 15 apr 2014, 05:49

Tesko je naci ekipu koja ima tako kompletan tim da mogu parirati Netsima. Ako nastave ovako napredovati Netsi mogu da budu veliko iznenadjenje u razigravanjima. Ima dosta dosta rezerve u ovom timu , da se ukloni sebicnost , izgubljenej lopte nepotrebne itd ... A Lopez im je van stroja to se sada vec i zaboravilo maltene ..

Kid vodi ovo pravo m daje sanse analizira eksperimentise . Sve u hodu.

Sta reci za MIrzu :mrgreen: Steta sto ranije nije dosao u NBA... Prototip pravog zmaja , idol !!!

Tehnicki je dosta radio na sutu zadnjih mjeseci, Dosta promijenio tehniku suta. Ne sam izbacaj al brzinu suta. Puno to sada brze ide, ne moze odbrana da stigne najcesce . Jos samo da nadje taj tajming kada osutati a kada prodati laznjak i ici na ulaz pod kos. Bit ce to erotika.

Fasciniran sam sa kako primi loptu samo pepne i odma sut. Naci onakav polozaj tijela u sekundi primiti lopttu i osutati perfektno ne moze par ljudi ni u NBA. Defitivno nesto novo. Sta znaci dobar trener :clap: :clap:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.