BH klubovi u Evropi 2014/15

Grdan
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2014/15

Post Postao/la Grdan » 01 maj 2014, 14:33

Zrinjski protiv Dinama može samo 10 komada dobiti,jedini prolazni klubovi su Helsinki,Sheriff,Aktobe i možda Qarabag iako su oni imali zapaženih rezultata prošlih sezona.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 01 maj 2014, 14:38

Ma upravu si ko god osvojio nasu ligu sad i udari li na Dinamo ne pise mu se dobro ljudi jednostavno su bolji za klasu od nasih klubova i tu nema premca. ;)
04.10.2009 !!

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 01 maj 2014, 15:23

Grdan je napisao/la:Zrinjski protiv Dinama može samo 10 komada dobiti,jedini prolazni klubovi su Helsinki,Sheriff,Aktobe i možda Qarabag iako su oni imali zapaženih rezultata prošlih sezona.
Zaboravio si Široki ili oni pošto su filijala bili bi pošteđeni :D

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 01 maj 2014, 16:00

Grdan je napisao/la:Zrinjski protiv Dinama može samo 10 komada dobiti,jedini prolazni klubovi su Helsinki,Sheriff,Aktobe i možda Qarabag iako su oni imali zapaženih rezultata prošlih sezona.
Dinamo bi vjerovatno prošao dalje ali tih 10 komada možeš objesiti mačku o rep.Ako Zrinja uz postojeću eipu dovede još 2-3 iskusna igrača (s obzirom na situaciju u Ukrajini zašto ne pokušati eventualno vratiti Šunjića ) i uz povoljan žrijeb (ako uopće postoji povoljan žrijeb) možda se može i proći prvo pretkolo ali da bi se to desilo treba da se poklopi dosta stvari.Ovaj Dinamo ,sa ovom ekipom i trenutnom situacijom ove godine neće ni u LE a ne u LP.Slobodno me citiraj za par mjeseci i upamti šta sam napisao.Daj nam bože Dinamo pa da vidimo tu golemu razliku :pray: .
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 maj 2014, 16:55

Mozda bi vas Dinamo podcjenio ali ipak su dosta jaca ekipa i imaju uvjek puno srece kad igraju ova predkola.

Racunaj da cete moci dobiti samo timove iz regije, Dinamo, CZ/Partizan, Maribor, Sparta, Slovan, Ludogorec/Litex.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 01 maj 2014, 17:08

Dinamo je trenutno daleko najjači klub sa prostora ex-Yu. Ko god da osvoji naslov ako izvuče Dinamo ispast će i to lagano. Realno i Hajduk i Rijeka bi vjerovatno izbacili našeg šampiona (bio to Zrinjski,Široki ili Željo) a o Dinamu da ne pričamo.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 01 maj 2014, 17:25

Uzeo sam si posla pa sam uradio statistiku bosanskohercegovačkih klubova u Europi od 1997./98. pa do sezone na izmaku. Uzeo sam samo Ligu prvaka i Kup UEFA, a nisam ugašeni Intertoto kup.

utakmice 166
pobjede 56
neriješeni 29
porazi 81
zabijeni golovi 188
primljeni golovi 275
prolaznost 32/83 ili 38,55%

Sarajevo 10 sezona
40 14-7-19 50-64
prolaznost 9/20

Široki Brijeg 11 sezona
40 15-6-19 46-60
prolaznost 9/20

Željezničar 10 sezona
32 9-6-17 29-54
prolaznost 5/16

Zrinjski Mostar 6 sezona
22 10-3-9 34-38
prolaznost 5/11

Modriča Maxima 2 sezone
8 4-0-4 9-16
prolaznost 2/4

Borac Banja Luka 3 sezone
6 1-3-2 8-12
prolaznost 0/3

Slavija Istočno Sarajevo 1 sezona
4 1-1-2 4-6
prolaznost 1/2

Leotar Trebinje 1 sezona
4 1-1-2 3-4
prolaznost 1/2

Brotnjo Čitluk 2 sezone
4 1-1-2 4-6
prolaznost 0/2

Orašje 1 sezona
2 0-0-2 0-7
prolaznost 0/1

Žepče 1 sezona
2 0-1-1 1-4
prolaznost 0/1

Budućnost Banovići 1 sezona
2 0-0-2 0-4
prolaznost 0/1
Hayley <3

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 01 maj 2014, 17:25

zrinja05 je napisao/la:
Dinamo bi vjerovatno prošao dalje ali tih 10 komada možeš objesiti mačku o rep.Ako Zrinja uz postojeću eipu dovede još 2-3 iskusna igrača (s obzirom na situaciju u Ukrajini zašto ne pokušati eventualno vratiti Šunjića ) i uz povoljan žrijeb (ako uopće postoji povoljan žrijeb) možda se može i proći prvo pretkolo ali da bi se to desilo treba da se poklopi dosta stvari.Ovaj Dinamo ,sa ovom ekipom i trenutnom situacijom ove godine neće ni u LE a ne u LP.Slobodno me citiraj za par mjeseci i upamti šta sam napisao.Daj nam bože Dinamo pa da vidimo tu golemu razliku :pray: .
E moj komsija, bilo bi vam gore nego protiv Partizana. :lol: Zar vasih 90% navijaca ne navija za Dinamo? :)

Salu na stranu,danasnji Dinamo bi razvalio bilo koju bih ekipu. Jednostavno su najmanje za jednu klasu jaci od svih nasih ekipa. ;) Good luck. ;)

zrinja05
Kontakt:

Re: Odg: BH klubovi u Evropi 2014/15

Post Postao/la zrinja05 » 01 maj 2014, 17:31

mellow je napisao/la:Dinamo je trenutno daleko najjači klub sa prostora ex-Yu. Ko god da osvoji naslov ako izvuče Dinamo ispast će i to lagano. Realno i Hajduk i Rijeka bi vjerovatno izbacili našeg šampiona (bio to Zrinjski,Široki ili Željo) a o Dinamu da ne pričamo.
U pravu si , svi ovi klubovi su dakeko ispred nasih klubova ali nije uopce tolika razlika kako se misli.Normalno da jedan Dinamo koji ima 50-ak puta veci proracun od bilo kojeg kluba iz BiH je favorit ali da ce nekome uvalit 10 komada ,tesko.Ja garantujem da se moze igrati sa svim klubovima iz regije a uz malo srece se mogu i proci ali ponavljam moraju se poklopiti neke stvari npr.da se na kraju sezone ekipa ne raspadne,da se pogodi sa pojacanjima ,da se ne precjeni protivnika,da ekipu mimoidju povrede i uz sve to treba imati srece u zrijebu ali i u samim utakmicama.Puno stvari ali ipak moguce i jednom ce se desiti a kome i kada .......

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 01 maj 2014, 17:59

Ne mora znaciti da bi Zrinjski ispao protiv Dinama! I protiv Partizana je primio 11 komada u dvije utakmice, ali je prosao dalje.... Kakve Dinamo ima navijace, scenarij bi se mogao i ponoviti, tako da Dinamo i nije losa opcija a preuzmes koef.i nosilac si u 3.pretkolu...sminka...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 maj 2014, 18:20

bordoakapitar je napisao/la:Ne mora znaciti da bi Zrinjski ispao protiv Dinama! I protiv Partizana je primio 11 komada u dvije utakmice, ali je prosao dalje.... Kakve Dinamo ima navijace, scenarij bi se mogao i ponoviti, tako da Dinamo i nije losa opcija a preuzmes koef.i nosilac si u 3.pretkolu...sminka...

A kakve Dinamo ima navijace? Pazi bola' to je bio Partizan, ovo je Dinamo. Velika razlika.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 maj 2014, 18:30

Ovako je to izgledalo prosle godine za Zelju:

Group 1
seeded: Steaua Bucuresti, Viktoria Plzen, Sheriff Tiraspol, NK Maribor, Neftchi Baku
unseeded: Zeljeznicar Sarajevo, Skënderbeu Korçë, Birkirkara, Vardar Skopje, Sutjeska Niksic

Samo nikako da provalim kako oni formiraju ove grupe. :crazy:

Group 2
seeded: Celtic, Legia Warsaw, IF Elfsborg, Molde FK, HJK Helsinki, Ekranas Panevezys
unseeded: FH Hafnarfjardar, The New Saints, Sligo Rovers, Cliftonville, Daugava Daugavpils, Kalju Nomme

Group 3
seeded: BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Partizan Belgrade, Slovan Bratislava, Maccabi Tel-Aviv, Dinamo Tbilisi
unseeded: ETO Györ, Ludogorets Razgrad, Shakhtyor Karaganda, (EB Streymur), (Tre Penne), CS Fola Esch

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 01 maj 2014, 19:59

Lillard je napisao/la:
bordoakapitar je napisao/la:Ne mora znaciti da bi Zrinjski ispao protiv Dinama! I protiv Partizana je primio 11 komada u dvije utakmice, ali je prosao dalje.... Kakve Dinamo ima navijace, scenarij bi se mogao i ponoviti, tako da Dinamo i nije losa opcija a preuzmes koef.i nosilac si u 3.pretkolu...sminka...

A kakve Dinamo ima navijace? Pazi bola' to je bio Partizan, ovo je Dinamo. Velika razlika.

Pa dinamo ima takve navijace da im svake godine UEFA prijeti izbacivanjem iz takmicenja i dovoljna ce biti jedna kap da prelije casu...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 maj 2014, 21:29

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 6#p1843006

Eto i na tom postu statistika slicna onoj od @badblueboylivno. To sam ja radio sa starog profila, a uzmite u obzir da je post star i da nema zadnja 1-2 sezone.

Sto se tice Dinama. Mislim da bi Dinamo lako rijesio sve BH predstavnike. Sjetimo se samo kako se Partizan narugao Zrinjskom. (al prodje Zrinjski tu :lol: :lol: )

Iako podrzim svake sezone u Europi klubove i iz BiH i iz Srbije i iz Hrvatske volio bi da se ove sezone sastane netko iz BiH i Hrvatske. Nebitno tko, samo nek igraju, da vidimo. Mozda najbolje da to ne bude Dinamo, jer je ipak malo prejak, al susret Hajduka i Zelje bi npr. bio interesantan.

Svakako bi bilo interesantno i citat pacenicke komentare po forumu :lol:

U nedjelju Zrinjski u slucaju pobjede ovjerava Europu. Siroki i Zeljo ce ju ovjerit ukoliko dobiju, a Sarajevo izgubi. Ukoliko Sarajevo izgubi, Zrinjskom ne treba ni pobjeda, Europa je sigurna.

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 01 maj 2014, 22:37

Signore je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 6#p1843006

Eto i na tom postu statistika slicna onoj od @badblueboylivno. To sam ja radio sa starog profila, a uzmite u obzir da je post star i da nema zadnja 1-2 sezone.

Sto se tice Dinama. Mislim da bi Dinamo lako rijesio sve BH predstavnike. Sjetimo se samo kako se Partizan narugao Zrinjskom. (al prodje Zrinjski tu :lol: :lol: )

Iako podrzim svake sezone u Europi klubove i iz BiH i iz Srbije i iz Hrvatske volio bi da se ove sezone sastane netko iz BiH i Hrvatske. Nebitno tko, samo nek igraju, da vidimo. Mozda najbolje da to ne bude Dinamo, jer je ipak malo prejak, al susret Hajduka i Zelje bi npr. bio interesantan.

U nedjelju Zrinjski u slucaju pobjede ovjerava Europu. Siroki i Zeljo ce ju ovjerit ukoliko dobiju, a Sarajevo izgubi. Ukoliko Sarajevo izgubi, Zrinjskom ne treba ni pobjeda, Europa je sigurna.
Svaka utamica u kojoj bi međusobno igrale ekipe iz regije bi bila jako zanimljiva.Ja i dalje tvrdim da i BiH klubovi mogu ravnopravno igrati sa svakim klubom iz regije pa i sa ovim Dinamom koji (bar trenutno) nema extra igrača kao što su nekad bili Modrić,Mandžukić,Dudu,Kranjčar itd.Jesu jaki ali definitivno nisu nepobjedivi.Što se tiče utakmice Partizana i Zrinjskog to je upravo ono o čemu pišem.Partizan je tada imao u svom sastavu Jovetića,Jucu,Rukavinu,Diarru,Moreiru (samo Jovetić vrijedi 26 miliona eura ,Rukavina 4 ,Diarra 3,Lazić 1milion itd) a Zrinji nisu igrala tada dva najbolja igrača i treći se povrijedi na samom početku tekme a o iskustvu da ne govorim.Sada je situacija ipak drugačija,svi BiH klubovi su stekli neka iskustva u euro takmičenjima (doduše bolna)i sada je vrijeme za neki iskorak ali pod uvjetom da se ne mjenjaju treneri i pola ekipe na kraju svake sezone i rade slične gluposti.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 01 maj 2014, 23:11

Vidi što još imam.

slika

http://oi61.tinypic.com/33x8o01.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 01 maj 2014, 23:14

Dinamo je jednostavno prejak. U zadnje 3 godine 2 puta su igrali grupnu fazu Lige šampiona a prošle godine su bili na korak od ponavljanja tog uspjeha ali su na kraju završili u Europa ligi.

Rijeka je prošle godine također došla do grupne faze Europa lige i to preko Sttutgarta.

Hajduk praktički igra sa djecom,prosjek godina im je 21-22 ali i takav je realno jači od bilo kojeg našeg kluba iako je u dvije utakmice sve moguće,pogotovo zbog njihove mladosti i neiskustva.

Split ili Lokomotiva će također u kvalifikacije za Europa ligu i oni su jedini klubovi protiv kojih je realno očekivati da ih Zrinjski,Široki,Željo ili Sarajevo izbaci.

VRIJEDNOSTI KLUBOVA PO TRANSFERMARKTU:

1. Dinamo 36.85 mil. €
2. Hajduk 22.3 mil. €
3. Partizan 21.75 mil. €
4. Crvena Zvezda 21.4 mil. €
5. Rijeka 19.25 mil. €
6. Split 12.25 mil. €
7. Lokomotiva 11.6 mil. €
8. Sarajevo 6.9 mil. €
9. Željezničar 5.2 mil. €
10. Zrinjski 4.65 mil. €
11. Široki 4.25 mil. €

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2014, 13:57

zrinja05 je napisao/la: Svaka utamica u kojoj bi međusobno igrale ekipe iz regije bi bila jako zanimljiva.Ja i dalje tvrdim da i BiH klubovi mogu ravnopravno igrati sa svakim klubom iz regije pa i sa ovim Dinamom koji (bar trenutno) nema extra igrača kao što su nekad bili Modrić,Mandžukić,Dudu,Kranjčar itd.Jesu jaki ali definitivno nisu nepobjedivi.Što se tiče utakmice Partizana i Zrinjskog to je upravo ono o čemu pišem.Partizan je tada imao u svom sastavu Jovetića,Jucu,Rukavinu,Diarru,Moreiru (samo Jovetić vrijedi 26 miliona eura ,Rukavina 4 ,Diarra 3,Lazić 1milion itd) a Zrinji nisu igrala tada dva najbolja igrača i treći se povrijedi na samom početku tekme a o iskustvu da ne govorim.Sada je situacija ipak drugačija,svi BiH klubovi su stekli neka iskustva u euro takmičenjima (doduše bolna)i sada je vrijeme za neki iskorak ali pod uvjetom da se ne mjenjaju treneri i pola ekipe na kraju svake sezone i rade slične gluposti.
Daleko od tog da je Dinamo nepobjediv, ali jednostavno mislim da je puno kvalitetniji od BiH timova i prolaz BiH tima protiv Dinama bi bio iznenadjenje, a iznenadjenja ima svugdje tako da je moguce i ovdje. To sto Dinamo nema super zvijedu je cak i dobro za njih, jer ne ovisi toliko o jednom igracu i svatko je nadoknadiv. Sjecam se Red Bulla, 1-1 vani, nema Mandze u uzvratu i odmah poraz kuci. Ekipa koja nema zvijezdu je po meni bolja od one koja ovisi od jednog ili dvojice igraca. Ali ajde, nije Dinamo tema, a mogao bi do sutra pisat. Vratimo se BiH timovima.

Ja se nadam da ce BiH timovi dobit sto laksi zdrijeb i da ce otic sto dalje, a kad dodje pretkolo kad se ne moze nikog proc onda bi radije da se ugosti Manchester, Lazio, Sevilla il tako netko nego Dinamo, Partizan, Zvezda... Posjeta bi bila jednako dobra, ali nebi bilo nereda i plus bi sigurno vise zaradili od TV prava. To sto dobijes kantu od nekog svjetskog tima i nije neka sramota, a kad smo vec spominjali Hrvatsku, onda se sjetimo Rijeke ove sezone i nadajmo se da bi netko iz BiH mogao priredit takvo iznenadjenje.
badblueboylivno je napisao/la:

Vidi što još imam.

http://oi61.tinypic.com/33x8o01.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Interesantna statistika. Ja si ne radim ovako sta za osobne potrebe, ovo gore sam cisto iz dosade za forumase malo. Ovdje na ovu sliku jos samo dopisi ovo sto si tu u postu prije, pa imas svaku sezonu zasebno, imas ukupno, a onda imas i ukupnu statistiku klubova :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 maj 2014, 14:16

Sudeci prema ovoj listi svi klubovi koji izbore EL startuju od prvog predkola zajedno sa osvajacem kupa. Znaci drugoplasirani, trecoplasirani, osvajac kupa. Dok prvak ide od drugog predkola LP.

http://www.footballseeding.com/european ... for-14-15/

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2014, 14:58

Mislim da ce Finski i BiH osvajac kupa bit prebacen u drugo pretkolo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, ErosViverosViv, Pablo11, UltraNorth i 12 gostiju.