Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

majestic24
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la majestic24 » 06 maj 2014, 01:25

aston villi i westhamu negori pod nogama...opstanak je izboren, a sad hoce li zavrsiti jednu poziciju iznad ili ispod u odnosu na sadasnju vjeruj da im je svejedno. Siguran sam da ce city uzeti 6 bodova iz ova 2 meca i da ce popraviti gol razliku za najmanje 5 ili 6 golova
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 06 maj 2014, 01:29

majestic24 je napisao/la:aston villi i westhamu negori pod nogama...opstanak je izboren, a sad hoce li zavrsiti jednu poziciju iznad ili ispod u odnosu na sadasnju vjeruj da im je svejedno. Siguran sam da ce city uzeti 6 bodova iz ova 2 meca i da ce popraviti gol razliku za najmanje 5 ili 6 golova
A Crystal Palaceu večeras je trebao remi? :salut:
You'll never walk alone.

hadzaj
Kontakt:

Post Postao/la hadzaj » 06 maj 2014, 08:27

[youtube][/youtube]

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 06 maj 2014, 08:42

Sinoc sam kontao pisati, ali sam odustao, onako tuzan, pun bijesa, uz silne scam-ovce na temi, da ne bih koga uvrijedio.
Sada, nakon (ne)prospavane noci, shvatio sam da je Brendan izvukao maksimum iz ove ekipe. Nista vise pod milim Bogom ova ekipa nije mogla dati. I ne, nema to veze sa srecom ili nesrecom. Jednostavno, nemamo kvalitet za titulu. Vise od pola sezone se krpimo na lijevom beku, desnog kao i da nemamo... Prvih jedanaest, osim nabrojanih bekova, je prilicno dobro, kompetitivno na svim nivoima. To odgovorno tvrdim. Ali sinoc, a i protiv Chelsea se vidjelo koliko fali Henderson. Nevjerovatno. Nije on bas moj ljubimac, ali je vanzemaljac za Lucasa. I to je cinjenica. Pricati sada kako mi je zao Stevena, Luisa je smijesno. Zao mi je navijaca, zao mi je ...
Iako smo prizeljkivali 4.mjesto, svi redom bi to potpisali prije pocetka prvenstva, ovo sada je bila neka druga situacija. Tako blizu, a tako daleko. Ipak, jedna jedina stvar me raduje, a to je da cemo igrati LP, da cemo lakse dolaziti do potpisa novih igraca, da... Ima jos jedna, MANU nece igrati u Evropi iduce godine. Prethodna recenica je za one "padobrance" kojima je remi Liverpoola bitniji od poraza od davljanika, a naravno i za one koji su "dominirali" do povreda 12, 13, 19 56 igraca u toku sezone.
City je bolja ekipa, sa doduse losijim trenerom, ali ce zasluzeno osvojiti titulu.
A mi cemo se i dalje nadati. Ja licno sam stariji od veeeeeelike vecine forumasa, vecini mogu biti otac, tako da cu reci da pamtim i one "sretne" dane i titule. I mislim da sada imamo veliku sansu da se vratimo tamo gdje nam je mjesto, a to je borba za titulu svake godine, a ne nekad poneki bljesak i to je to. Imamo kostur ekipe, i sa 5 - 6 igraca (vidim da i BR tako razmislja) moci cemo igrati na vise frontova. Hocu reci, za buducnost se vise ne bojim, ali i dalje ostaje zal...
YNWA redsi! :(
Zadnja izmjena: ackeey, dana/u 06 maj 2014, 08:43, ukupno mijenjano 1 put.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 06 maj 2014, 08:43

Otelo je napisao/la:Bice gusto, bit ce gang bang
Upravu si. :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 maj 2014, 09:18

Steta, propustena velika prilika. Cudan poraz protiv Celskija i to je to.

Dobra stvar za Liverpul je da Suarez zeli ostati. Njegov gubitak bi bio nenadoknadiv.

Sad trebaju pametno kupovati kako bi ostali u konkurenciji za LP pored rivala koji ce se silno pojacati.

Ne treba gomilati ekipu prosjecnim igracima kao sto se radilo do sada. Od njih evidentno nema nikakve koristi. Dovesti jednog ili dvojicu ekstra kvalitetnih igraca i to je to. Bolje jedan vrhunski od 50 miliona, nego pet Aspasa od po 10.

Sa Sterlingom su puno dobili. Bez njega bi tesko napravili ovakve rezultate. On i Staridz su prevaga u odnosu na proslu sezonu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 maj 2014, 09:24

kakav nestvarni pad u ovim utakmicama kada je najbitnije :crazy: ali opet nema veze, ostvarili ste daleko vise nego sto se mislilo da mozete na pocetku sezone i svaka cast, liga prvaka iduce sezone, to ne moze niko osporiti, samo da se sada neki igraci ne rasprodaju u ove finansijski daleko mocnije klubove, ostaje nam da vidimo sta ce se desiti po tom pitanju ali cestitam vam na povratku u samu elitu fudbala naseg kontinenta sto bi se reklo :thumbup:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 06 maj 2014, 10:29

Tako blizu, a tako daleko.

Bez trunke provokacije, ali Brendan je kriv za ove posljednje dvije utakmice. Protiv Chelsea odgovara 1b on napada svom silom, naravno, Mou je to znalački dočekao i iskoristio sve naše greške. Tako i sinoć, imamo 3-0, ali on nastavlja sa atomskim napadima i tako se igrači troše, Glena ne volim ali sinoć je imao čovjek veliki radijus kretanja, samo smo po njegovoj strani napadali jer je Flanaganova strana hendikepirana, tako da Johnson je igrao RWB a veoma teško se skoncentrisati na odbranu kada imaš tako ofanzivan zadatak, to znaju svi koji su igrali fudbal, trči naprijed-nazad, ode snaga, pada koncentracija..

Bilo je na jedno streamu grafički prikaz formacije i jednog i drugog kluba, dakle, mi napadamo, kreće lopta od Škrtela i on je u liniji sa Sakhom ispred njih malo Gerrard Johnson i Flanagan haman kod Crystalovog 16terca i to na rezultat 3-0.
Hvala Brendanu za ovu sjajnu sezonu, zacementirao je jedan stil igre po kojem smo sada prepoznatljivi, ali posljednje dvije utakmice je odradio krajnje amaterski, ali ne sumnjam da će mu ovo biti jedna velika lekcija u trenerskoj karijeri :zviz:

Nama ostaje da se nadamo da će City nekako kiksati u ove dvije utakmice mada je to stvarno nerealno, ali fudbal je fudbal, što da ne.
Ostaje žal za titulom, ali sam prezadovoljan drugim mjestom.

Koliko je samo Liverpool unervozio neke navijače jesu svi silni izljevi frustracija poslije ova dva kiksa Liverpoola, ljudi su osjetili da je ovo dominantna igra i da Liverpool sigurno može da se bori za tron narednih 4-5 godina ako nastavi ovako, ljudi to osjete i počinju se radovati svakom kiksu Liverpoola. Isto kao i pobjeda Želje u Zenici, u gostima, nakon dvije sezone i kusur, nagovijestila slavan period u historiji ovog kluba, tako je ova sezona vratila Liverpool tamo gdje mu je mjesto.

Ali svakako, zavisićemo i od ovog prelaznog roka.

YNWA
Ja te volim, volim Željo..

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 06 maj 2014, 10:37

Cheer up lads... sto bi rek'o jedan stariji gospodin nedavno, napravi covjek pitu od govana, referisuci se na BR i LFC. A malo ko to moze,vidi se iz prilozenog na tabeli iako imaju sve sastojke. Sad lagano cekat transfer rok pa pocetak sezone i opet samaranje... :salut:
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 maj 2014, 11:35

naucio sam da iznerviran ne ulazim na forum... sva sreca pa smo izgubili od chelsea jer ono sinoc bi pod nekim drugim okolnostima bilo puno puno gore. ovako smo samo potvrdili da nismo ekipa za titulu.
ja ne krivim rodgersa... po meni su vlasnici ti koji su krivi za ovu situaciju jer da se u januaru dovelo pojacanje ili dva ne bi nam u 70. minuti ekipa bila mrtva nego bi imao ko uci u igru i popraviti situaciju ovako covjek moze samo coutinha ubaciti a taj decko je u zadnje vrijeme prelos.
glen odigrao solidnu utakmicu dok se nije umorio ali je pred kraj bio jako los. naredne sezone ce biti jako tesko izboriti i ligu prvaka zapamtite to. ovakva sansa se liverpoolu ukazuje jednom svakih 5-6 godina i nije rodgers kriv sto njegov dobar rad vlasnici nisu podrzali u januaru.
You are someone else I am still right here

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 06 maj 2014, 11:47

Može pisati ko šta hoće, ali na poluvremenu su prikazivali statistiku i prikazuju Palaca šta se dešava sa ekipom kad prime prvi go. U 19 mečeva, uspjeli su 2 puta remizirati i 17 puta izgubiti. Dali su poslije 4 gola a mislim 36 primili ( ovdje nisam 100% siguran ).
Ono što se sinoć desilo jeste bajka koju će navijači Palaca prepričavati sa koljena na koljeno.
Samo budala u ovoj situaciji, i situaciji zadnjih mjesec dana, može biti zadovoljna drugim mjestom. Prestanimo nalaziti opravdanja za bilo koga i dobro upamtite ko je ko trenutno na forumu, jer sezoni se bliži kraj a nova dolazi.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 06 maj 2014, 12:53

Ne znam @gio10 kako ti to gledaš al' mislim da nisi upravu što se tiče Rodgersa i meča sa Chelseom. O meču sa Palaceom se može pričati, al' protiv Chelsea je sve divno izgledalo do one yebene, nesretne, slučajne greške Gerrarda.
Znaš kako se kaže, napad je najbolja odbrana i držali smo apsolutno konce te utakmice.Garantujem da Chelsea u onakvom tempu ne bi dao gol u toj utakmici nekom svojom akcijom i nekim svojim napadom.
Druga je sad stvar što je sva taktika pala u vodu nakon te greške i što su igrači bili skroz pogubljeni te jednostavno nisu mogli dati gol, a malo je ekipa koje su Mourinhu uspjeli dati gol kad parkira 2 autobusa.

Protiv Palaca je već Rodgers više kriv što poslije 3 gola nije umirio ekipu i polahko zatvarao utakmicu.Mada je on baš to i pokušao uvođenjem Coutinha i Mosesa a izbacivanjem Sterlinga i Sturridgea samo što je to bilo kasno jer je Palace već bio u naletu a ovi naši su izgledali ko bezglavi vitezovi, ko neki amateri yebo te ja ono u životu nisam vidio. :crazy:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 06 maj 2014, 13:19

Svasta sam sinoc pisaop, ni sam ne znam sta tacno. Malo razocarenje, malo frustracije i nabere se.
Ko je gledao sinoc MNF sa Carrom i Nevilleom, bice mu jasno. Prvi go se moze oprstiti, sut iz daljine, odbio se od Glena, Mingolet nije mogao nista uraditi. Mada su Skrtel ili Glen(vise on) trebali ranije zatvoriti priliku igraca, sprijeciti ga da suta. Nakon toga potpuni pad koncentracije, veliki umor je ucinio svoje i na psiholoskom planu. Skrtel i Sakho su se stalno vracali i tako trazili pritisak Palacea koji je to iskoristio nosen, moram ih pohvaliti, sjajnom publikom. Stalno su bili nekoliko metara dublje nego sto bi trebali, a tu je trebao igrac koji bi pogurao zadnju liniju dalje od gola. Desavale su se greske koje vrhunski igraci ne bi smjeli praviti, ostavljao se prevelik prostor igracima, nisu ih zatvarali na vrijeme i to je dovelo do sinocnjeg rezultata. Mozda je Rodgers trebao ubaciti Tourea koji je vjerovatno najglasniji od nasih stopera, iako je pravio kikseve ove sezone, mislim da bi barem organizovao odbranu. Svaka cast Skrtelu i Sakhu, kao i Aggeru, ali nijedan od njih nije vodja. Nisam jos vidio da neko od njih dvojice govori saigracima sta da rade, da se izdere na njih kao sto je to Carra nekad radio.
Gledajuci cilj sa pocetka sezone, ja sam prezadovoljan. Ali gledajuci priliku koja se stvorila najbolja u 20+ godina, razocaran sam.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 maj 2014, 13:21

slika
...Život za Široki...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 maj 2014, 15:03

Sad čitam nesto iz Telegrapha i ovo napisano na kraju:
And try to remember, for Liverpool at least, this has always been about the start of a new journey, not the end of it.
Mi ovu odbranu mozemo samo popraviti, a za napad se i ne sikiram, Suarez ako ostane to je opet sigurnih 30 golova po sezoni i dok je on tu ostali ce lakse doprinjeti svojim igrama. Sa Brendadnom cemo osvojiti titulu, nece to biti ove godine ali ce biti sigurno nekad u buducnosti.

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 06 maj 2014, 15:27

Meni nije jasno da niko u liverpooli ne gleda ovog Carvalha iz sportinga. Momak je strasan i igra bas na poziciji gdje LFC-u fali igrac a mislim da bi ga mogli namamiti na Anfield dobrom ponudom i LP. Koji ce klinac ovaj Konop dolazoti to je cisto bacanje para. I na njega i na Lallanu.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 06 maj 2014, 15:30

STEVEN je napisao/la:Meni nije jasno da niko u liverpooli ne gleda ovog Carvalha iz sportinga. Momak je strasan i igra bas na poziciji gdje LFC-u fali igrac a mislim da bi ga mogli namamiti na Anfield dobrom ponudom i LP. Koji ce klinac ovaj Konop dolazoti to je cisto bacanje para. I na njega i na Lallanu.
Za tog su govorili da je već gotov posao Utd-a, sad koliko im je vjerovati ne znam :?
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 06 maj 2014, 15:31

Previse se prica o nekoj katastrofi, kao da je apokalipsa, a utisak je ipak, da je ovo bila overachieving sezona.
Sta ima da ga gledaju Williama, kada kosta 40m. Bolje uzeti M'Villu za sicu da bude back up Gerrardu, umesto Lucasa, ili igraca slicnog kvaliteta. A takvih ima sirom Evrope.

A uzeo bih i Colea za dzaba odmah, samo da nije prevelika plata.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 06 maj 2014, 15:56

slika

Grafički prikaz gdje su naši bekovi bili tražeći četvrti go.
Sve bi drugačije bilo da je sviran čist penal nad Glenom i da je ludi Glen pogodio onu čistu priliku glavom na početku meča. Mislim da je čak imao Sturidga samog na drugoj strani. :facepalm:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 06 maj 2014, 16:06

Pa isplati se za njega dati i 40 mil. Covjek je nasljednik yaye. Ne znam kako kozes porediti njega i Mvilu uopste

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.