Safet Sušić - Pape

donniedarko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la donniedarko » 08 maj 2014, 16:58

calcio je napisao/la:
Ma iskreno nije mi toliko stalo do Njemacke, zaboli me za njih. :mrgreen: Ali posto ovdje ima par forumasa koji napadaju Susica za svaku mogucu glupost, od njegovog suskavca pa do izbora igraca (i to se obicno ne radi o nekim klasnim igracima nego o tome jeli selektor pozvao mediokritet X ili mediokritet Y), dok istovremeno hvale Jogija moram im ponekad skrenuti paznju na muljatorske radnje njihovog omiljenog selektora. ;) Na stranu sto se bruka pred milijardu gledalaca kopajuci nos na klupi, ovog Kiesslinga, koji je klasni napadac, je bukvalno otjerao iz reprezentacije. Neka nama naseg Safeta.
:lol: znaci ne mozes nikako porediti Susica i Lowa :facepalm: Low da uradi ono sto je Safet kod nas mogao bi odmah zavrsiti sa trenerskom karijerom u Njemackoj. ;) Ne poznajes ti Nijemce. :thumbup:

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 08 maj 2014, 16:59

_dreamer_ je napisao/la:
1988risha je napisao/la:
Dajte ba ljudi,Ćiro prvo nije imao ni blizu sastav kakav je imao Sušić,a uradio je u prvom mandatu isto ono što je uradio i Safet u svom prvom,odveli nas obojica do baraža i tekmi s Portugalom... samo je razlika u tome što je Safet Sušić zahvaljujući čika Osimu ostao na klupi nakon debakla u baražu od 6-2 a Ćiro dobio nogu nakon minimalnih poraza... I možete vi pisati o čemu god hoćete ali ovo što je Ćiro imao je nebo i zemlja u odnosu na današnju repku... Safet nas nije htio ni vodit jer smo bili bez potencijala u njegovim očima,a opet smo Belgiju i sa ovakvim sastavom 2 puta mahnuli...
slika
Okosnica tima, a pod tim mislim na najbitnije igrace, je bila skoro ista. Uostalom, Pape kada je preuzeo tim od Cire je imao de facto isti tim na raspolaganju, drugo je to sto su u vremenom se pojavili neki novi klinci. No propustas poentu mog posta. Ljudi pricaju da je lik dosao na gotovo, a lik je zapravo mali milion stvari promijenio, pocevsi od nacina ophodjenja prema igracima, do formacije i citave koncepcije igre. Jbt napravio lik citav remont i postavio stvari onako kako njemu stima, a ovdje se slaze prica kao da je on sjeo u kociju i samo reko "vozi Misko". Nije covjek haman ni prstom mrdnuo, tako ispadne. To je notorna glupost.

Ovaj tim danas jeste po igracima vjerovatno nesto malo jaci nego Cirin, ali i Ciro je imao jak tim, imao je Misketa iz najboljih dana, isto tako i Vedu i Pjanu, ali obojicu ih je drzao zakovane za klupu dobar dio kvalifikacija, jer nije bio u stanju da izgradi sistem koji danas ima Pape. Da ne spominjem zlata vrijednog Rahimica koji je danas rekreativac. Sada, i jedan i drugi sistem imaju svoje prednosti i mane, no poenta nije u prednostima i manama, nego da se itekako razlikuju. Zato ta povrsna prica "dosao na gotovo" nema apsolutno nikakvog smisla i ljudi zapravo nemaju veze sta pricaju.
Ma ja ti govorim o tome da Sušić ima potpuno drugačiji profil igrača.. I može igrati 4-4-2 sa lakšim protivnicima,bez klasičnog DM,ali vidjet ces da ce Vedad na klupu,čim bude prvi jači protivnik,eto već protiv Obale Slonovače... Ćiro je u jednom trenutku imao Ibričića na desnom beku,Jahića na lijevom i 3 stopera... ta repka nije imala ni krila ni prave bočne igrače,a to sad imamo u Mujdži i Kolašincu,Lulića i Pjanića na krilima vjerovatno... A u onoj formaciji nisu nikako mogli biti Pjanić i Miske jer smo igrali sa 2 Defanzivna vezna,a kod Safeta nemamo niti jednog... Htjeli ili ne htjeli priznati mi smo najbolju utakmicu upravo odigrali protiv Grčke i to bez Pjanića... čudno jeste ali je tako... Samo se nadam da će Pape skontat da se ne može igrat protiv Argentine sa 2 napadača ili sa Vedom na krilu...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

mujezin
Kontakt:

Post Postao/la mujezin » 08 maj 2014, 17:04

1988risha je napisao/la:Jedina istina je to da smo dobili nove igrače i i dobro popravili kadar od Ćire...
Mujdža,Medunjanin,Bičakčić,Kolašinac,Begović,Lulić,Hajrović,Zukanović...

Dobili smo najlakšu grupu i historiji naših kvalifikacija za SP,a uz to sve Bog dao najbolju generaciju...

Nema više Ušanovića,i tih nekih tekmi po Iranu,al smo zato dobili Seada Sušića,agenciju,bisere iz Hajduka,lijenog selektora koji potencijalne igrače zove na Teferič u Maribor ili u Austriju... Iako zna unaprijed da ih klubovi neće pustit..
I naravno imamo najviše igrača Hajduka u repki,što je smiješno i žalosno...
Al' zato mu nije mrsko otići na noge igračima iz burazerove agencije... Pa onda reći kako ga Hadžić nije zadovoljio al mu je neki momak rekao da dobro igra....
Pa onda te iste igrače pozvati na SP iako nemaju niti minute u kvalifikacijam i još izmislit kako mu je bratić DM,a daleko je od toga...

I onda pokaze svoj autoritet tako što otpiše Prcića u februaru,a bratića nagradi za nikad gore igre Hajduka,i nikad gori tim... pa je onda morao i Anela pozvat...
Pa je onda naravno bio primoran da pozove Ibričića jer nemam nikakav autoritet u svalčionici,jer tu vladaju igrači iako bi trebalo biti obrnuto...
Zatim je morao da izabrati HRASNICU kao neko mjesto okupljanja,pa nam se svako živ smije,iako imamo super trening kamp,opet mora kako igrači žele...
I na kraju je odlučio da nas vodi u Gradačac,jer gore će svi biti impresionirani i vjerovatno neće zvždati amidžinom malom...
[quote="1988risha"]Ljudi ne znam sto stavljate Avdiju među te ''možda'' putnike,Avdija je zaslužio da ide,čitave kvalifikacije je bio tu,bilo bi nepošteno da ga izostavi,i mislim da i neće Sajo to učinit... Bez obzira na to kakav je igrač,al je momak zaslužio da ide i barem da bude dio priredbe,pa makar i na klupi... Avdija je među sigurnih 20,a Tino,Bešić,Kvržić,Hadžić,Zec,Zahirović se bore za ostala mjesta...[/quote]

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 08 maj 2014, 17:10

mujezin je napisao/la:
1988risha je napisao/la:Jedina istina je to da smo dobili nove igrače i i dobro popravili kadar od Ćire...
Mujdža,Medunjanin,Bičakčić,Kolašinac,Begović,Lulić,Hajrović,Zukanović...

Dobili smo najlakšu grupu i historiji naših kvalifikacija za SP,a uz to sve Bog dao najbolju generaciju...

Nema više Ušanovića,i tih nekih tekmi po Iranu,al smo zato dobili Seada Sušića,agenciju,bisere iz Hajduka,lijenog selektora koji potencijalne igrače zove na Teferič u Maribor ili u Austriju... Iako zna unaprijed da ih klubovi neće pustit..
I naravno imamo najviše igrača Hajduka u repki,što je smiješno i žalosno...
Al' zato mu nije mrsko otići na noge igračima iz burazerove agencije... Pa onda reći kako ga Hadžić nije zadovoljio al mu je neki momak rekao da dobro igra....
Pa onda te iste igrače pozvati na SP iako nemaju niti minute u kvalifikacijam i još izmislit kako mu je bratić DM,a daleko je od toga...

I onda pokaze svoj autoritet tako što otpiše Prcića u februaru,a bratića nagradi za nikad gore igre Hajduka,i nikad gori tim... pa je onda morao i Anela pozvat...
Pa je onda naravno bio primoran da pozove Ibričića jer nemam nikakav autoritet u svalčionici,jer tu vladaju igrači iako bi trebalo biti obrnuto...
Zatim je morao da izabrati HRASNICU kao neko mjesto okupljanja,pa nam se svako živ smije,iako imamo super trening kamp,opet mora kako igrači žele...
I na kraju je odlučio da nas vodi u Gradačac,jer gore će svi biti impresionirani i vjerovatno neće zvždati amidžinom malom...
[quote="1988risha"]Ljudi ne znam sto stavljate Avdiju među te ''možda'' putnike,Avdija je zaslužio da ide,čitave kvalifikacije je bio tu,bilo bi nepošteno da ga izostavi,i mislim da i neće Sajo to učinit... Bez obzira na to kakav je igrač,al je momak zaslužio da ide i barem da bude dio priredbe,pa makar i na klupi... Avdija je među sigurnih 20,a Tino,Bešić,Kvržić,Hadžić,Zec,Zahirović se bore za ostala mjesta...
[/size][/quote]

Pa ako ćemo pošteno jel ??? A ako ćemo po SAFETOVOM POŠTENJU ONDA JE TU TINO I HADŽIĆ... Za razliku od TIH bisera bar je igrao,kako-tako,nije dosao u Austriju pa odmah u Brazil... I nek Avdija dobije tih 200.000 barem...
A to što znamo da nikad nije trebao biti pozvan u repku je nešto drugo...
Zadnja izmjena: 1988risha, dana/u 08 maj 2014, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 08 maj 2014, 17:12

Realno gledano imamo trenutno 3 igraca u formi: Dzeko, Lulic, i Pjanic. Ako pogledamo ostatak ekipe ne pise name se dobor. Hajrovic klupa, Misimovic u Kini, Besic iz Madarske nam najbolji DM, Ibisevic nije dao gol skoro 3 mjeseca, Mujdza ne moze odigrati dvije utakmice za redom bez povrede, Bicackic ispada iz BL.

Ako mi prodjemo grupu sa ovim igracima to je OGROMAN uspijeh. Nigerija i Iran su redovni ucesnici na SP i to znaci puno.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 08 maj 2014, 17:31

OD MENE PAPE nakon plasmana na SP ima samo dva plusa,prvi je Seo,a drugi je ovaj dečko.. napokon normalan potez,koji Tino koji bakrači na DM...
[youtube][/youtube]
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 08 maj 2014, 17:44

O Safete sajo :lol: :lol: :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 08 maj 2014, 17:57

Pape je bio iskren nakon Litvanije da je to nekima zadnji poziv nakon onog u avionu :D :D

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 08 maj 2014, 17:58

gringobih je napisao/la:O Safete sajo :lol: :lol: :lol:
Vise je zalosno :pinokio:
StarMo nije skutorija...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 08 maj 2014, 18:19

Naš najveći trener je Pape, niko nema bolje rezultate od njega.

Računajući BiH državu a ne prije nje.

Sent from my HTC One using Tapatalk
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 maj 2014, 18:27

GunnerS je napisao/la:Naš najveći trener je Pape, niko nema bolje rezultate od njega.

Računajući BiH državu a ne prije nje.

Jel i protiv ozbiljnijih ekipa ima najbolje rezultate? CIsto informativno.

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 08 maj 2014, 18:28

Može li mi neko objasniti...evo stalno izlaze spiskovi selektora repki, i svi imaju 30 na spisku...zašto mi imamo samo 24???

Samo me to interesuje, na stranu ko je na njemu!!!!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 08 maj 2014, 18:28

S njim smo otišli na svetsko prvenstvo, čisto informativno

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 maj 2014, 18:31

GunnerS je napisao/la:S njim smo otišli na svetsko prvenstvo, čisto informativno

Evo i Tata (trener barcelone) mozda osvoji ligu pa ce opet dobit nogu jer je hamelj od trenera.. Ja sam fino pitao kakav je protiv ozbiljnijih ekipa ne da trollam.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 08 maj 2014, 18:33

Evo Chelsea pobjedio sve najbolje timove u EPL al će ostati 3. Koliko znam gleda se uspjeh, titula il ovdje kvalifikacije, a mi smo rasturili u kvalifikacijama i igrali izrazito napadački fudbal... Sada što se traži dlaka u jajetu...
Et, koji je naš trener nas odveo gdje i imao dobre rezultate protiv jačih reprezentacija ?

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 08 maj 2014, 19:00

„Die Tür zur Nationalmannschaft ist immer auch ein Stück geöffnet. Diese vier Spieler hatten wir über die U-Nationalmannschaften und in der Bundesliga im Blick, sie haben sich die Chance verdient, sich in unserem Kreis zu präsentieren.“

Ovako to iskusni selektori rade, pozvao 30 igraca i par novi tj. sve mlade igrače (Goretzka 19godina, Meyer 18godina, Durm 21godina) i naveo je razlog pozivanju tih igraca koji ni minute nisu odigrali za A-repku kao "pratili smo ih u mladjim kategorijama u ligama i zasluzili su da dobiju sansu da se nalaze oko reprezentacije jer su im vrata uvijek otvorena"

Kratko i jasno :) ovako se moglo i sa Prcicem i jos par igraca...
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 maj 2014, 19:06

calcio je napisao/la: Ma iskreno nije mi toliko stalo do Njemacke, zaboli me za njih. :mrgreen: Ali posto ovdje ima par forumasa koji napadaju Susica za svaku mogucu glupost, od njegovog suskavca pa do izbora igraca (i to se obicno ne radi o nekim klasnim igracima nego o tome jeli selektor pozvao mediokritet X ili mediokritet Y), dok istovremeno hvale Jogija moram im ponekad skrenuti paznju na muljatorske radnje njihovog omiljenog selektora. ;)
Ma sama cinjenica, da su tebi ljudi kao Löw i Kolasinac losi, a Susic i Sven Tino dobri, to vec sve govori o tvom misljenju i vrijednosti istog. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 maj 2014, 19:07

sagitarius je napisao/la:„Die Tür zur Nationalmannschaft ist immer auch ein Stück geöffnet. Diese vier Spieler hatten wir über die U-Nationalmannschaften und in der Bundesliga im Blick, sie haben sich die Chance verdient, sich in unserem Kreis zu präsentieren.“

Ovako to iskusni selektori rade, pozvao 30 igraca i par novi tj. sve mlade igrače (Goretzka 19godina, Meyer 18godina, Durm 21godina) i naveo je razlog pozivanju tih igraca koji ni minute nisu odigrali za A-repku kao "pratili smo ih u mladjim kategorijama u ligama i zasluzili su da dobiju sansu da se nalaze oko reprezentacije jer su im vrata uvijek otvorena"

Kratko i jasno :) ovako se moglo i sa Prcicem i jos par igraca...
A ne moze ti kod nas igrac od 18 godina ni u U21 reprezentaciju a ne u A.Da su Goretzka i Meyer nasi igraci strucnjaci bi rekli da su oni premlad i da prvo trebaju u U19 a u A reprezentaciju kad budu imali 25 godina.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 maj 2014, 19:08

Henderson je napisao/la:
Ja branim čovjeka koji živi u Francuskoj i živa je legenda u toj državi, a zatim na njihovoj nacionalnoj televiziji im u lice kaže mene bi bilo sramota ovako otići na EP. Ja branim čovjeka koji javno kaže novinarčiću, koji je preko štele zaposlen, ko tebe dovede ovdje.
:lol: :lol: :lol:

:urnebes:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 maj 2014, 19:14

Kad smo vec kod ovih mladih Njemaca,zasto jedan Raif Husic recimo nije mogao biti na spisku umjesto starog Avdukica koji niti je dobar niti je buducnost.U cemu je problem da treci golman Bayerna ne bude i treci golman reprezentacije BiH?
Vjerujem da je vise naucio do sada u Bayernu nego Avdukic u citavoj svojoj karijeri.E tako mi gubimo igrace,mi ih se sjetimo tek kad postanu zvijezde a tada u pravilu vec bude kasno jer drugi ne cekaju vec odmah kaparisu pa ako kasnije on ne uspije lahko ga je prekriziti sa spiska,bit je tog igraca uciniti svojim.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.