Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

pile87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la pile87 » 10 maj 2014, 22:04

hilmo je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Kad igrac igra rukom na loptu koja ide u pravcu gola i promjeni joj smjer PENAL je bez obzira jel namjerno ili ne. I to je jedno od osnovih pravila koje znaju i sudije u nizim ligama sva druga prica je mlacenje prazne slame...
Ja kažem da je tu sudija pogriješio...ali sad da je nešto svirao što nije po pravilima u našu korist ja nisam prmjetio.
Evo sad ova naša u kupu, Bilbija iz metarskog (ne milimetarskog :mrgreen: :mrgreen: ) ofsajda postiže gol, slinijski spava, glavni priznaje pa opravdano poništava gol.....Ekipa sudija koja je možda i najbolja u našoj ligi, pored Alečkovića :D
Ti onako korektan momak i sa tobom se da diskutovati sudije grijese ali nama se to desilo 4 puta ove godine da nam poniste ciste golove jel znas jos neku ekipu u PL sa slicnim iskustvom ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 10 maj 2014, 22:16

pile87 je napisao/la: Ti onako korektan momak i sa tobom se da diskutovati sudije grijese ali nama se to desilo 4 puta ove godine da nam poniste ciste golove jel znas jos neku ekipu u PL sa slicnim iskustvom ?
Vi ste se onda očito nekom grdno zamjerili :D :D :D
Ne znam, nisam nešto pratio vaše utakmice da bih znao prokomentarisati te golove koje su poništeni, ali valjda postoje neke institucije u klubu da se uputi žalba na suđenje.
Mislim, nas uvijek okrivljujete za tu neku "medijsku hajku", ali kod nas stvari funkcionišu samo kada nekog kroz medije pritsneš. ;)

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 10 maj 2014, 22:17

hilmo je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Kad igrac igra rukom na loptu koja ide u pravcu gola i promjeni joj smjer PENAL je bez obzira jel namjerno ili ne. I to je jedno od osnovih pravila koje znaju i sudije u nizim ligama sva druga prica je mlacenje prazne slame...
Ja kažem da je tu sudija pogriješio...ali sad da je nešto svirao što nije po pravilima u našu korist ja nisam prmjetio.
Evo sad ova naša u kupu, Bilbija iz metarskog (ne milimetarskog :mrgreen: :mrgreen: ) ofsajda postiže gol, slinijski spava, glavni priznaje pa opravdano poništava gol.....Ekipa sudija koja je možda i najbolja u našoj ligi, pored Alečkovića :D
EDIT:
Ultrahel
Ti si upućen pa nas prosvijetli.
koliko toliko sam upucen,al cifru necemo znati ni ja ni ti tako da nema potrebe da je spominjes,to zna par ljudi i to je to,uglavnom cifra je veca nego sto se vrti po medijima

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la hilmo » 10 maj 2014, 22:38

ultrahell24 je napisao/la:
koliko toliko sam upucen,al cifru necemo znati ni ja ni ti tako da nema potrebe da je spominjes,to zna par ljudi i to je to,uglavnom cifra je veca nego sto se vrti po medijima
Ako znamo razmisljati, a valjda znamo, prema novom statutu trebalo je biti emitovano "dionica" u vrijednosti 4,5 miliona KM koliko iznosi najveci dio duga FKS. Prema rijecima Dine S. Tan je kupio 90% sto prostom racunicom iznosi 4 050 000 KM. E sad koliki je sponzorski ugovor to neznam (ali neki spominju 90 milja eura mjesecno, da li je to tacno ne znam). Ali ako cemo opet logikom, generalno sponzorstvo iznosi oko 2/3 godisnjeg budzeta (to sam negdje procitao, ali nije pravilo uvijek), ko zna koliki je budzet moze izracunati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

ultrahell24
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ultrahell24 » 10 maj 2014, 22:45

hilmo je napisao/la:
ultrahell24 je napisao/la:
Ako znamo razmisljati, a valjda znamo, prema novom statutu trebalo je biti emitovano "dionica" u vrijednosti 4,5 miliona KM koliko iznosi najveci dio duga FKS. Prema rijecima Dine S. Tan je kupio 90% sto prostom racunicom iznosi 4 050 000 KM. E sad koliki je sponzorski ugovor to neznam (ali neki spominju 90 milja eura mjesecno, da li je to tacno ne znam). Ali ako cemo opet logikom, generalno sponzorstvo iznosi oko 2/3 godisnjeg budzeta (to sam negdje procitao, ali nije pravilo uvijek), ko zna koliki je budzet moze izracunati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
taj info je za javnost samo,akademija kosta vise nego sto se pise tj hotel,tri terena,vip apartmani,velnes,zemlja od 65 hiljada kvadratnih metara itd on je kupio te uloge,a mimo toga ce jos da ulaze u transfere i ostale stvari! Dino je nedavno rekao da je Tan preko 6 mil dao pa sad skontaj da stalno mjenjaju cifru,jer nece reci Tan ce nas pogurat na ljeto sa par miliona za igrace i jos neke troskove,nisu ludi da o tome pisu i pricaju

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 10 maj 2014, 22:54

Haj nek bude tako, neka se radi....
Da ne kvarimo temu... :)

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 10 maj 2014, 23:06

Moze se reci jedno od najregularnijih prvenstava do sada ne uzimajuci u obzir zadnje kolo :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 maj 2014, 23:10

još da imamo svog Slavka Šajbera, poništio bi ovo kolo. :lol: :lol: :lol:

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 10 maj 2014, 23:18

Borac je i prošle sezone spašavao Travnik,odigrali 2-2 u Banja Luci u 29. kolu sa njima i onda dobili u Gabeli 0-2 :lol: .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 maj 2014, 23:21

Eto koliko je Srbima važno imati što više klubova u ligi - srpski klub izbacio srpskog za uslugu od federalnog. :tokralju: Pada u vodu sva priča tipa "ne daju jedinstvenu drugu ligu jer žele imati klub svake godine" i "ne žele smanjenje lige, žele povećanje da imaju više klubova". :tokralju:
Hayley <3

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 10 maj 2014, 23:24

badblueboylivno je napisao/la:Eto koliko je Srbima važno imati što više klubova u ligi - srpski klub izbacio srpskog za uslugu od federalnog. :tokralju: Pada u vodu sva priča tipa "ne daju jedinstvenu drugu ligu jer žele imati klub svake godine" i "ne žele smanjenje lige, žele povećanje da imaju više klubova". :tokralju:
Keš radi svoje ;) U ovoj drzavi svak ziv ce se odrec "patriotizma" zbog love ;)
SAMO ČELIK !

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 maj 2014, 23:29

Nažalost.
Hayley <3

homer44
Kontakt:

Post Postao/la homer44 » 10 maj 2014, 23:59

meni nije jasno zasto se travnik i slicni klubovi bore toliko da ostanu u ligi kad ce ionako iz godine u godinu boriti se za ostanak i to je to, ocito se preko tih poluklubova peru masne pare... vjerovatno se zato i ne smanjuje liga, svi omaste brk pomalo...

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 11 maj 2014, 02:20

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 11 maj 2014, 08:03

Interista je napisao/la:Moze se reci jedno od najregularnijih prvenstava do sada ne uzimajuci u obzir zadnje kolo :D
Apsolutno.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 11 maj 2014, 09:23

Ovaj Paradzik je jedan od najgorih sudija.Treba smradu spucati suspenziju.
1946

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 11 maj 2014, 11:13

Da nije savez umjesan u sve ovo, a jeste(pogledati sudjenje u PD i BL), trebao bi ponistiti ovo kolo. Sramota, seljacine jedne na svim nivoima.

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 11 maj 2014, 11:53

avlami97 je napisao/la:
Krokodil je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Rat korupciji u BHa fudbalu koji je najavio Dino Selimović je okončan na svekoliko zadovoljstvo pokretača rata.

- U Širokom nam je poništen čist gol, a Široki postigao gol iz ofsajda - Željo izgubio 2:3
- Protiv Mladosti iz V.Obarske Arminu Hodžiću poništena dva čista gola - Željo pobjedio 4:0
- Protiv Olimica na Grbavici poništen čist gol Urdinovu - ostalo 1:1
- Protiv Čelika u Zenici sudija isključi Armina Hodžića i teško nas ošteti ostane 2:2
- Protiv Sarajeva na Koševu nije sviran penal nad Hodžićem - ostalo 1:1
- Protiv Sarajeva na Grbavici Dupovac zaustavlja loptu rukom koja ide prema golu - ostaje 0:0
- Protiv Rudara P. , poništen gol V. Selimoviću (navodno guranje, navodno igranje rukom :lol: ni sudija ne zna zašto) i ne svira čist penal nad Arminom Hodžićem - ostaje 1:1

Ovo je ono što sam se na brzinu mogao sjetiti, uz penal za Sarajevo protiv Radnika u Bijeljini (crveni obavezno), pregršt penala za Sarajevo i protivničke igrače, a Slaviju na Koševu načnu iz ofsajda je očistilo BH fudbal od korupcije. Rat je uspio, Dino Selimović treba dobiti kakvu nagradu.

- Nakon svega što se izdešavalo u Ligi i okončanog rata protiv korupcije - više se nije ni moglo. Više nije mogao ni jedan klub.

Zrinjskom čestitke na tituli :bih:
Šta, sad smo vam mi i Dino fening krivi sto ste završili ispod nas na tabeli? I što eno i na vašoj temi vec plačete i nadate se da ce se Dzeko prodati da se kakvih para dočepate...Naravno, kad nesto osvojite onda je regularna liga, Zeljo sve melje, a cim je jedna sezona propala onda su vam drugi krivi :crazy:
Sezona uopšte nije propala, kada se sve sagleda (povrede ključnih igrača, smanjen budžet, oštećeni za 10ak bodova od strane sudija), Sarajevu se pomagalo u mnogo utakmica-direktno oštetivši protivnika i kada sve sabereš, sezona je više nego zadovoljavajuća.

Ništa nema gore nego kada se siromah dohvati para, onda vidiš u stvari kakav je stvarno.
A jeste se zapitali zašto vam je klub bio mala bolnica sto neko reče? Jel moguce da vam se tako lahko igraci povrijede? Kako se kod nas nije skoro niko povrijedio? Meni je to kod vas od pocetka sezone bilo cudno, malo malo neko povrijeđen al hajd...A budzet vam je smanjen jer su pare od Dzeke zavrsile u zna se čijem dzepu, al' vi još uvijek vjerujete tom "dzepu" al' ni to necete jos dugo. Pomagalo se Sarajevu? :lol: :lol: :clap:

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 11 maj 2014, 11:56

Krokodil

neka nama tog djepa :lolno:
Željeznicar za život cijeli !

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 11 maj 2014, 12:00

likusa je napisao/la:Krokodil

neka nama tog djepa :lolno:
Nije ničija do zore ;)

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Jadnimi i 19 gostiju.