Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
Hsv se ne smije dovoditi vise do ovakve situacije jer tesko da ce ostali ici na to da ih spase
Čestitke na opstanku, naravno najviše drugu ameru i ledaru. Amer je vjerovatno i koju sijedu dlaku na glavi dobio, ali eto srećom preživio je(iako kaže da mu je svejedno bilo što se zadnje utakmice tiče, ne vjerujem mu baš
).
A s više sreće nego pameti je izboren opstanak.
Slomka je ponovo uspio. Sa izborenim opstankom je startao i u Hannoveru, pa je poslije s ovom ekipom dva puta igrao EL. Samo što je sada s Hsv-om imao puno sreće. Ali ipak se mora priznati i da je došao u klub koji je baš bio u rasulu. Svjesno govorim klub, jer baš cijeli klub a ne samo ekipa je bio u takvom stanju. Ostvario je Mirko u regularnom dijelu pobjede protiv kvalitetnih ekipa kao što su Leverkusen i Dortmund, što je na kraju bilo presudno. Stabilizovao je ekipu i psihološki, donekle i defanzivno, pa i porazi više nisu bili ubjedljivi. HSV je kada je gubio, nije gubio onako ko prije, da bude baš pregažen i da se baš svi predaju (izuzev utakmice s Bayernom, iako je i tu neki otpor pružen). Ipak Slomka nije uspio do kraja stabilizovat defanzivu, u kojoj je i danas bilo dosta propuha. Jednostavno mislim da jedan Manciene nema pravi kvalitet. Postavljanje mu je prečesto katastrofa, pravi nevjerovatne ispade, obična kontrola lopte mu je problem, pa tako nekad iz obične situacije završi s loptom u korneru.
Slomka će sada s ekipom odradit cijele pripreme, moći će ekipu formirati po svom ukusu i onda bi to moglo izgledati puno bolje na jesen.
I konačno je Mirko pobijedio i taj Fluch gostujućih terena, koji ga je naglo počeo pratiti pri kraju epizode u Hannoveru i što se nastavilo u HSV-u. Nekad prije mu gostujuči tereni nisu bili problem, ali je stvarno bio ušao u jednu crnu seriju, koja je potrajala i koja se srećom po HSV danas završila.
Mit einem blauen Auge davongekommen und alles ist gut...
A s više sreće nego pameti je izboren opstanak.
Slomka je ponovo uspio. Sa izborenim opstankom je startao i u Hannoveru, pa je poslije s ovom ekipom dva puta igrao EL. Samo što je sada s Hsv-om imao puno sreće. Ali ipak se mora priznati i da je došao u klub koji je baš bio u rasulu. Svjesno govorim klub, jer baš cijeli klub a ne samo ekipa je bio u takvom stanju. Ostvario je Mirko u regularnom dijelu pobjede protiv kvalitetnih ekipa kao što su Leverkusen i Dortmund, što je na kraju bilo presudno. Stabilizovao je ekipu i psihološki, donekle i defanzivno, pa i porazi više nisu bili ubjedljivi. HSV je kada je gubio, nije gubio onako ko prije, da bude baš pregažen i da se baš svi predaju (izuzev utakmice s Bayernom, iako je i tu neki otpor pružen). Ipak Slomka nije uspio do kraja stabilizovat defanzivu, u kojoj je i danas bilo dosta propuha. Jednostavno mislim da jedan Manciene nema pravi kvalitet. Postavljanje mu je prečesto katastrofa, pravi nevjerovatne ispade, obična kontrola lopte mu je problem, pa tako nekad iz obične situacije završi s loptom u korneru.
Slomka će sada s ekipom odradit cijele pripreme, moći će ekipu formirati po svom ukusu i onda bi to moglo izgledati puno bolje na jesen.
I konačno je Mirko pobijedio i taj Fluch gostujućih terena, koji ga je naglo počeo pratiti pri kraju epizode u Hannoveru i što se nastavilo u HSV-u. Nekad prije mu gostujuči tereni nisu bili problem, ali je stvarno bio ušao u jednu crnu seriju, koja je potrajala i koja se srećom po HSV danas završila.
Mit einem blauen Auge davongekommen und alles ist gut...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
@ effe_sa
iskreno mi je bilo svejedno, jer ukoliko u Nedjelju HSV Plus ne dobije tih potrebnih 75% onda je ispadanje iz BL prolongirano za godinu dana.
Inace OTPAD pokusava svim silama da sprijeci da u Nedjelju dodje do glasanja o incijativi HSV Plus, ali nece uspijeti i nadam se da ce im se za sest dana zabraniti pristup klubu za sva vremena.
Najbolju izjavu sinoc je dao Barbarez kada je rekao da ne moze da vjeruje o kakvim se ljudima radi kada nakon ovakve sezone imaju obraza da nesta predlazu kada je buducnost kluba u pitanju.
PS: Slomka takodjer sinoc indirektno izjavio da je za HSV Plus...
iskreno mi je bilo svejedno, jer ukoliko u Nedjelju HSV Plus ne dobije tih potrebnih 75% onda je ispadanje iz BL prolongirano za godinu dana.
Inace OTPAD pokusava svim silama da sprijeci da u Nedjelju dodje do glasanja o incijativi HSV Plus, ali nece uspijeti i nadam se da ce im se za sest dana zabraniti pristup klubu za sva vremena.
Najbolju izjavu sinoc je dao Barbarez kada je rekao da ne moze da vjeruje o kakvim se ljudima radi kada nakon ovakve sezone imaju obraza da nesta predlazu kada je buducnost kluba u pitanju.
PS: Slomka takodjer sinoc indirektno izjavio da je za HSV Plus...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Amere sta HSV plus u sustini donosi finansijski, o kakvom budgetu bi se radilo, za plate, za transfere? Spominjel se gdje koliki je novac u pitanju?
Znamo koliko je Kuhne bogat, ali sta su njegovi planovi?
Ulazak Amerikanaca u Herthu se već osjeti.
Puno je problema sa kojim se klub suočava pa bi sve moglo biti tresla se gora rodio se miš. Klubu je potrebno bar 15 novih igrača jer sa ovim kadrom ne mogu ostati u ligi sljedeće sezone gdje će konkurencija biti još žešća. Treba se rješiti ogromnog hamelja, a kome ga uvaliti i za koliko. Sem Taha i Hakana, svi bi mi na transfer listu išli. Kuhne se dosad pokazao kao neko ko svoj interes zeli da osigura pokrićima, udjelima u transferu igrača itd. Dosad se nije radilo o poklonjenom novcu već o posudbama novca. HSV plus je dobar na papiru no u praksi od HSV-a neće napraviti konkurenta za Ligu prvaka da se ne zavaravamo. Dok se sanira trenutna šteta trebaće godine. Klub je neatraktivan za igrače, od slave je malo šta ostalo. NAjveći problem će biti i ako bude novca kako privući kvalitetne igrače. HSv trenutno nije u boljoj situaciji od propalog Werdera, oni se bar ne bore za opstanak. Sjetim se uvijek slogana ( "Loši radnici unište i najbolje preduzeće, ..."). Par klauna je srozalo klub vjerovatno na najniže grane od kako postoji .Šteta bi bila da završe kao rukometni klub, pružena je klubu druga šansa i ako je ne iskoriste onda nek svi idu u PM.
Znamo koliko je Kuhne bogat, ali sta su njegovi planovi?
Ulazak Amerikanaca u Herthu se već osjeti.
Puno je problema sa kojim se klub suočava pa bi sve moglo biti tresla se gora rodio se miš. Klubu je potrebno bar 15 novih igrača jer sa ovim kadrom ne mogu ostati u ligi sljedeće sezone gdje će konkurencija biti još žešća. Treba se rješiti ogromnog hamelja, a kome ga uvaliti i za koliko. Sem Taha i Hakana, svi bi mi na transfer listu išli. Kuhne se dosad pokazao kao neko ko svoj interes zeli da osigura pokrićima, udjelima u transferu igrača itd. Dosad se nije radilo o poklonjenom novcu već o posudbama novca. HSV plus je dobar na papiru no u praksi od HSV-a neće napraviti konkurenta za Ligu prvaka da se ne zavaravamo. Dok se sanira trenutna šteta trebaće godine. Klub je neatraktivan za igrače, od slave je malo šta ostalo. NAjveći problem će biti i ako bude novca kako privući kvalitetne igrače. HSv trenutno nije u boljoj situaciji od propalog Werdera, oni se bar ne bore za opstanak. Sjetim se uvijek slogana ( "Loši radnici unište i najbolje preduzeće, ..."). Par klauna je srozalo klub vjerovatno na najniže grane od kako postoji .Šteta bi bila da završe kao rukometni klub, pružena je klubu druga šansa i ako je ne iskoriste onda nek svi idu u PM.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 19 maj 2014, 13:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Po mom skromnom viđenju ta "fina" ekipica je sljedeća:vm22 je napisao/la: Nego nije mi jasno, pošto nisam pratio, kako je HSV ovako loš ove sezone a po imenima imaju finu ekipu ?
izraubani: westermann i vaart raga
teglenice - spori i tromi: badelj, rincon, jiraček
ozlijeđeni ili nezaliječeni: Beister, Rajković, Jansen, Lasogga, Iličević
ispodkapacitirani: arslan, mancienne
škart, neupotrebljivo: sobiech, tesche, zoua
Drugi je par postola kako je uopće moguće da smo takvu "ekipicu" sakupili. Treba pritom biti pošten i reći da je i naš patron i veliki pobornik inicijative imao tu svoje prste, npr. kod vaart rage i još nekih.
Inicijativa će proći ogromnom većinom, a bila bi prošla i u siječnju da nije bilo glupog trika sa remote votingom. Ako opet popuše neki takav glupi trik onda su nesposobni i bolje je da niti ne prođu, jer šta će nam takvi koje neka šačica poluretardiranih može za.ebat.
Ne znam ustvari kako će se debakl u petrogradu odrazit na didijev dolazak, ako bi zbog toga odlučio ostati i ako promoviraju bierhoffa onda smo obrali bostan.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Cestitke HSV-u na opstanku u elitnom rangu.
Nadam se da ce ovaj novi projekat biti od velikog znacaja i da ce se HSV kao nekoc Gladbach dici iz ponora do Europskih takmicenja u samo jednoj godini.
Nadam se da ce ovaj novi projekat biti od velikog znacaja i da ce se HSV kao nekoc Gladbach dici iz ponora do Europskih takmicenja u samo jednoj godini.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
@frank +1
Moje je mišljenje da neka velika lova sad nije ni potrebna, potrebni su sposobni ljudi na pravim mjestima koji će prepoznat talente i sposoban trener koji će im pomoći da stasaju u prave igrače. Dakle, ne trebaju nam slatkorječivci koji će zapalit mase ni birokrati, nego stručnjaci koji su dokazali da znaju poso. Istina je da ćemo sa lovom biti knap do kraja iduće sezone kad ističu nebulozni ugovori sa nekim nazovi igračima, a onda bi trebali prodisat.
Moje je mišljenje da neka velika lova sad nije ni potrebna, potrebni su sposobni ljudi na pravim mjestima koji će prepoznat talente i sposoban trener koji će im pomoći da stasaju u prave igrače. Dakle, ne trebaju nam slatkorječivci koji će zapalit mase ni birokrati, nego stručnjaci koji su dokazali da znaju poso. Istina je da ćemo sa lovom biti knap do kraja iduće sezone kad ističu nebulozni ugovori sa nekim nazovi igračima, a onda bi trebali prodisat.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Upravo, HSV su potrebni stručnjaci koji će znati i sa ograničenim sredstvima praviti dobre rezultate. A platni spisak je za plakati. Ovdje su igrači debelo pretplaćeni , neko bi za ovaj kriminal trebao i odgovarati.Znači, treba vidjeti oko Tuchela da li je spreman prihvati se posla kao Klopp kad je Borussia bila u sličnoj situaciji. Slomka mi nije revolucionar, on je dobar trener no ne i manager. Tuchel ima viziju i mozda bi već nakon prve sezone pričali o Evropi. U odnosu na Mainz, HSv je dobar napredak u karijeri.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Frank, nemam ništa za dodat, that's it.
Inače, ja se više bojim da će se zbog podrške inicijativi u strukturama uhljebit jarchow i da bi čak i kreuzer mogo ostat na nekakvoj funkciji, kolko god se to sad činilo paradoksalno.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Re: AW: Hamburger Sport-Verein
Mene cudi da njih nije sramota i da jos uvijek mogu i pomisliti da bi mogli ostati u klubu.
Nadam se najiskrenije da ce se sva ta vnago rastjerati i da ce na njihove pozicije doci strucni ljudi.
Nadam se najiskrenije da ce se sva ta vnago rastjerati i da ce na njihove pozicije doci strucni ljudi.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Re: AW: Hamburger Sport-Verein
I ti bi iskreno pomislio da ostanes kada bi za nerad dobijao oko 600.000 € godisnje...ne_znam_ko_sam je napisao/la:Mene cudi da njih nije sramota i da jos uvijek mogu i pomisliti da bi mogli ostati u klubu.
Za nesto vise od pola sata je press-konferencija HSV Plus-a pa da vidimo sta ce oni imati za reci i iskreno se nadam da ce NO saopstiti imena kandidata za novu upravu kluba.
Po Tm-u Rieckhoff obznanio kontakte sa Didijem ali ništa nije konkretizirano. CEJ bi trebao biti predsjednik e.V. i član boarda AG. Pa da, treba čovjeka nagradit za dosadašnje zasluge.
S druge strane, Allianza sa Hunkeom, Blockom i Kaltzom je za odvajanje profesionalnog pogona i protiv Jarchowa u budućoj strukturi. Pa sad da se čovjek zamisli.
Ili kako bi se reklo, ništa nije samo crno ni samo bijelo, i uvijek to sivilo izbija kolko god krečio.
S druge strane, Allianza sa Hunkeom, Blockom i Kaltzom je za odvajanje profesionalnog pogona i protiv Jarchowa u budućoj strukturi. Pa sad da se čovjek zamisli.
Ili kako bi se reklo, ništa nije samo crno ni samo bijelo, i uvijek to sivilo izbija kolko god krečio.
Očekujem da će idući korak inicijative bit da se kreuzeru produlji ugovor do 2020-te kao nagrada za postignute zasluge.

Pa kud nismo ispali...
Pa kud nismo ispali...
Odlicna press-konferencija HSV Plus-a...
Zakljuceno je da ce Gernardt biti predsjednik NO-a, a TvH njegov zamjenik. Isto tako ukoliko se slusalo izmedju redova moglo se zakljuciti da ce upravu sacinjavati samo dva covjeka i to Beiersdorfer i Hilke.
Beiersdorfer ce biti zaduzen sve sto je vezano za prvi tim i omladinske pogone, dok ce Hilke biti zaduzen za marketing, a finansije ce preuzeti NO na sebe na celu sa Gernardt-om i sredstva bez razasipanja proslijedjivati upravi.
Na kraju konferencije Gernardt je rekao da je pored Kühne-a jedino Adidas do sada pokazao interes da otkupi dionice kluba.
@ ledar
kulturno se se rijesiti Jarochow-a i tako ustediti odstetu. On je vec izjavio da tu funkciju nece prihvatiti i onda jedino sto moze uraditi je da da otkaz, a oni ustede 600.000 €. Ukoliko kojim slucajem prihvati tu funkciju nece moci nanijeti veliku stetu, jer mu ugovor vazi samo jos godinu dana, a isto tako uvijek ce biti nadglasan i za kraj sto se mene tice moze unistiti e.V. jer ostale sekcije u klubu rijetko kojeg clana zanimaju.
Zakljuceno je da ce Gernardt biti predsjednik NO-a, a TvH njegov zamjenik. Isto tako ukoliko se slusalo izmedju redova moglo se zakljuciti da ce upravu sacinjavati samo dva covjeka i to Beiersdorfer i Hilke.
Beiersdorfer ce biti zaduzen sve sto je vezano za prvi tim i omladinske pogone, dok ce Hilke biti zaduzen za marketing, a finansije ce preuzeti NO na sebe na celu sa Gernardt-om i sredstva bez razasipanja proslijedjivati upravi.
Na kraju konferencije Gernardt je rekao da je pored Kühne-a jedino Adidas do sada pokazao interes da otkupi dionice kluba.
@ ledar
kulturno se se rijesiti Jarochow-a i tako ustediti odstetu. On je vec izjavio da tu funkciju nece prihvatiti i onda jedino sto moze uraditi je da da otkaz, a oni ustede 600.000 €. Ukoliko kojim slucajem prihvati tu funkciju nece moci nanijeti veliku stetu, jer mu ugovor vazi samo jos godinu dana, a isto tako uvijek ce biti nadglasan i za kraj sto se mene tice moze unistiti e.V. jer ostale sekcije u klubu rijetko kojeg clana zanimaju.
@amer: nema to veze sa štednjom nego nagradom za "kooperativnost", dobiće čak 2 mjesta jer je prema shemi predsjednik e. V. ujedno i član nadzornog AG. Nema se njemu šta zahvaljivat i davat počasti, on ima letit van i to odmah.
Sad još samo čekam koju će poziciju namijenit kreuzeru.
Pa što nismo ispali....
Sad još samo čekam koju će poziciju namijenit kreuzeru.
Pa što nismo ispali....
Da nije smijesno bilo bi zalosno...

Nadajmo se da ce konacno u Nedjelju doci kraj amaterzimu...

Nadajmo se da ce konacno u Nedjelju doci kraj amaterzimu...
@ ledarFür Sportchef Oliver Kreuzer und Oliver Scheel (Mitgliederbelange) wäre in dem neuen Personaltableau auf dieser Hierarchieebene ebenso kein Platz mehr wie für den Vorsitzenden Carl Jarchow, der das Präsidentenamt beim e.V. bereits vor einiger Zeit abgelehnt hat. "Es werden einige nicht mehr dabei sein, die eine Routine darin haben, für den HSV zu sprechen", kündigte Gernandt an und sagte wenig später, dass man wenig davon übernehmen wolle, was zu dem Niedergang geführt habe.
nadam se da si sada zadovoljan...
Inace Calhanoglu i njegov savjetnik su mi vec poceli ici na neku stvar. Nadam se samo da politicar i trece-ligaski manager ga do Nedjelje nece pokloniti Leverkusenu, jer od Ponedjeljka mogu iz Leverkusena pregovarati sa Gernardtom oko visine odstete - 25 miliona € i sretan mu put.
Koje malo gov.no, kao i Leverkusen koji se ne obazire na situaciju u kojoj se klub nalazio...Calhanoglu: "Ich möchte den HSV definitiv verlassen"
Das Mittelfeld-Juwel informierte Vorstandschef Carl Jarchow und Sportdirektor Oliver Kreuzer bereits vor den Relegationsspielen gegen Greuther Fürth über seinen Wechselwunsch zu Bayer Leverkusen.
@amer
Očito se tu igraju razne igre, ne znam kome je kompromitirajuća kolaboracija sa Jarchowom u interesu. Zašto se jednostavno nije zahvalio nego se igra ovaj cirkus? Možda nedostaju neke informacije npr. da je ipak neka šuška u pitanju?
Kao što sam već rekao, inicijativa nema alternative jer Hunke očito nije skupio 10 milja pa je bitno evoluirao u stavovima i šalje signale za dogovor. I Alijansa je za odvajanje ali se protivi prodaji. Budući da ionako nema investitora na pomolu (osim adidasa a pitanje je po kojoj cijeni on želi kupit) moguće je da se postigne konsenzus da se KMK-u da neki mali postotak dionica za njegovo ulaganje, npr. do 5% za 20 milja. Iako ne vidim da bi inicijativa baš morala pregovarat sa alijansom osim u slučaju manjka glasova.
Čalanoglua ne treba nikako pustit, jedino za neku bezobraznu lovu, a tu je i jarchow bio odrješit pa se ne bojim za njega.
Očito se tu igraju razne igre, ne znam kome je kompromitirajuća kolaboracija sa Jarchowom u interesu. Zašto se jednostavno nije zahvalio nego se igra ovaj cirkus? Možda nedostaju neke informacije npr. da je ipak neka šuška u pitanju?
Kao što sam već rekao, inicijativa nema alternative jer Hunke očito nije skupio 10 milja pa je bitno evoluirao u stavovima i šalje signale za dogovor. I Alijansa je za odvajanje ali se protivi prodaji. Budući da ionako nema investitora na pomolu (osim adidasa a pitanje je po kojoj cijeni on želi kupit) moguće je da se postigne konsenzus da se KMK-u da neki mali postotak dionica za njegovo ulaganje, npr. do 5% za 20 milja. Iako ne vidim da bi inicijativa baš morala pregovarat sa alijansom osim u slučaju manjka glasova.
Čalanoglua ne treba nikako pustit, jedino za neku bezobraznu lovu, a tu je i jarchow bio odrješit pa se ne bojim za njega.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.