21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci
Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Nigerija ima mladu reprezentaciju. Prvu utakmicu su vjerovatno odigrali u grču i vrlo loše, možda čak toliko loše koliko im je Iran dozvolio. Ne zaboravite da Iran vodi Carlos Queroz koji je maksimum izvukao iz te reprezentacije. Danas kad sam gledao meč Belgija - Alžir primjetio sam sličnu igru alžiraca kao i iranaca. Jako mnogo vremena je belgijancima trebalo da probiju bedem rastrčanih alžiraca, što malo neiskusnije ekipe kao što je Nigerija nisu to u stanju učiniti, kako se i desilo protiv Irana.
Mislim da mi malo ne gledamo realistično stvari po pitanju Nigerije i Irana. Mi ne smijemo zaboraviti utakmicu protiv Egipta koji je bezidejan i bezličan ali je naše opuštanje i ono lako ćemo, Egipat lijepo naplatio. Za mene je to pokazatelj da mi ne smijemo olako shvatiti mečeve protiv Nigerije koja je prvak Afrike i Irana koji u Aziji nije bezazlena ekipa i itekako posložena rukom portugalca.
Iskreno govoreći i Argentina je loše odigrala protiv nas, kad neko bez emocija sa strane to pogleda...niko neće reći da smo mi savršeno odigrali, već da su Argentinci podbacili...e tako treba gledati i meč Nigerije protiv Irana...da je Iran utakmicu napravio lošom jer je u PAT poziciju stavio Nigeriju koja se pokazala na oko lošom....
Da prafraziram - teško je odlučiti jel Meč Iran - Nigerija bio loš zato što su ekipe loše ili je bio loš zato što su ekipe ujednačene a dovoljno kvalitetne da takvom igrom neutraliziraju protivnike kao što je BIH...ili Belgiju kao što je to npr danas Alžir učinio.
Mislim da mi malo ne gledamo realistično stvari po pitanju Nigerije i Irana. Mi ne smijemo zaboraviti utakmicu protiv Egipta koji je bezidejan i bezličan ali je naše opuštanje i ono lako ćemo, Egipat lijepo naplatio. Za mene je to pokazatelj da mi ne smijemo olako shvatiti mečeve protiv Nigerije koja je prvak Afrike i Irana koji u Aziji nije bezazlena ekipa i itekako posložena rukom portugalca.
Iskreno govoreći i Argentina je loše odigrala protiv nas, kad neko bez emocija sa strane to pogleda...niko neće reći da smo mi savršeno odigrali, već da su Argentinci podbacili...e tako treba gledati i meč Nigerije protiv Irana...da je Iran utakmicu napravio lošom jer je u PAT poziciju stavio Nigeriju koja se pokazala na oko lošom....
Da prafraziram - teško je odlučiti jel Meč Iran - Nigerija bio loš zato što su ekipe loše ili je bio loš zato što su ekipe ujednačene a dovoljno kvalitetne da takvom igrom neutraliziraju protivnike kao što je BIH...ili Belgiju kao što je to npr danas Alžir učinio.
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 17 jun 2014, 22:11, ukupno mijenjano 1 put.
- DonCorleone
- Kontakt:
A ti medju nigere kako vidimVirtu4l je napisao/la:Boga mi, Corleone polako ali sigurno ide među bjelokošćane.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Misimovic je jedini igrac koji se ne mora vidjeti cijelu tekmu a u stanju je jednim potezom donijeti prevagu.
Uzmite sve nase veznjake ,oni nisu u stanju uraditi ono sto moze misimovic.
Zapamtite dobro molite boga da se miske ne povuce poslije svijetskog,vidjecete koliko ce faliti.
Ja volim pjanu ali nikad nece dostici nivo misimoviceve lucidnosti I osjecaja.
Tehnicki su oba dobri,pjana je svijetski igrac,ali miske je mangupski igrac.
Momcima sretno,mislim da smo bolji od obje reprezentacije,ali treba biti oprezan,nikad ne znas sta moze zalutat.
Takticki I tehnicki smo jaci od nigerije,ako na vakat povedemo,mislim da su gotovi.
Kod njih je sve ho ruk,zadnja linija jako u kost I pazit prekid I kontre.
Igrali smo sa par africkih ekipa,I izuzev egipta nikad nismo kiksali,a mislim da su gana,alzir,obala I egipat jaci od ove nigerije.bez obzira sto su trenutni sampioni afrike.
Uzmite sve nase veznjake ,oni nisu u stanju uraditi ono sto moze misimovic.
Zapamtite dobro molite boga da se miske ne povuce poslije svijetskog,vidjecete koliko ce faliti.
Ja volim pjanu ali nikad nece dostici nivo misimoviceve lucidnosti I osjecaja.
Tehnicki su oba dobri,pjana je svijetski igrac,ali miske je mangupski igrac.
Momcima sretno,mislim da smo bolji od obje reprezentacije,ali treba biti oprezan,nikad ne znas sta moze zalutat.
Takticki I tehnicki smo jaci od nigerije,ako na vakat povedemo,mislim da su gotovi.
Kod njih je sve ho ruk,zadnja linija jako u kost I pazit prekid I kontre.
Igrali smo sa par africkih ekipa,I izuzev egipta nikad nismo kiksali,a mislim da su gana,alzir,obala I egipat jaci od ove nigerije.bez obzira sto su trenutni sampioni afrike.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Imam samo jednu sličnost sa njima, ali o tome poslije 24hDonCorleone je napisao/la:A ti medju nigere kako vidim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Samo jedna projekcija i komparacija.
Nigerija je duplo moćnija reprezentacija od Alžira, a Belgija, makar nominalno, isto tako od naše reprezentacije.
Danas ko je gledao mogao je zaključiti da je Belgija vrlo lahko mogla izgubiti utakmicu. Zaključak se sam nameće;
-Dakle, pamet u glavu i polahko ljudi. Uz Božju pomoć svi se nadamo drugom krugu.
Nigerija je duplo moćnija reprezentacija od Alžira, a Belgija, makar nominalno, isto tako od naše reprezentacije.
Danas ko je gledao mogao je zaključiti da je Belgija vrlo lahko mogla izgubiti utakmicu. Zaključak se sam nameće;
-Dakle, pamet u glavu i polahko ljudi. Uz Božju pomoć svi se nadamo drugom krugu.
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
Miske ne može na klupu, jer ga nema ko zamijeniti, a grehota je poremetiti Dm tandem Mume-Pjanić. 
- Goalgetter
- Kontakt:
Nigerija vec 16 godina ceka na prvu pobjedu na SP. 
I miGoalgetter je napisao/la:Nigerija vec 16 godina ceka na prvu pobjedu na SP.
- Goalgetter
- Kontakt:
U nas je 0/1 skor, u njih 0/6.darker10 je napisao/la:I miGoalgetter je napisao/la:Nigerija vec 16 godina ceka na prvu pobjedu na SP.
A u koju skupinu nam ti spadas, ba'yaro? Da nisi medju nesvrstanim?Babayaro je napisao/la:Nisu licemjeri nego nemaju blage veze. Ovaj forum je pun pametnjakovića i čibuljičara.
--------
Bice ybeno protiv afrikanera - jedna od onih "sa štitom ili na štitu" tekmi.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Ne treba sada Nigerijce i Irance ni precijenjivati. Ovdje neki od njih više zaziru nego od Argentine. Kao da će protiv nas igrati 11 supermena. Respekt, bez potcijenjivanja, ali sa vjerom u sebe i svoje sposobnosti. Obje utakmice se mogu i skoro sigurno hoće dobiti. Da neće biti lako, neće. Ipak je kvaliteta, a rekao bih i motivacija, na našoj strani.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Ići na pobjedu obavezno. Bude li se išlo na bod zijan je 100% siguran. Znači jako, čvrsto, hrabro i na pobjedu. Ako dobijemo vrlo smo blizu drugog kruga.
Oboabona ne igra protiv BiH u subotu
PerryFred je napisao/la:Oboabona ne igra protiv BiH u subotu
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
Amar Dzeko
- Kontakt:

Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Ako nisu dali Irancima gol (bez obzira koliko se branili), a mi smo uspjeli Argentini jedan, mada smo imali šanse i za više.
Njima je ova utakmica zadnji voz i vjerovatno će igrati otvoreno, a nama to i odgovara. Ne sumnjam da će sijevnut neka akcija kao iz Kaunasa ili Miske-Džeko.
Bitno je ići na sva tri boda bez kalkulacija, a siguran sam da i hoćemo, Pape stalno ponavlja: uvijek igramo za gol više i na pobjedu.
Njima je ova utakmica zadnji voz i vjerovatno će igrati otvoreno, a nama to i odgovara. Ne sumnjam da će sijevnut neka akcija kao iz Kaunasa ili Miske-Džeko.
Bitno je ići na sva tri boda bez kalkulacija, a siguran sam da i hoćemo, Pape stalno ponavlja: uvijek igramo za gol više i na pobjedu.
- Principatus
- Kontakt:
Lijevi bek, tu poziciju moramo napadati kao ludi protiv Nigerije. I jos nesto, penali padaju samo tako na ovom SPu. Sa krilima, ali i napadacem sto brze utrcavati u 16erac, ili na rubog istog kad god da se ponudi prilika.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
ma nema zime za bih...
dobit ce obje utakmice bez problema
dobit ce obje utakmice bez problema
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Yebo majku, vidim da je prognozirano da ce u subotu bit 32 stepena u ovoj Cuiabi.
Igramo u 18 sati, pa ce bit valjda malo hladnije, ali ovo mi se ne svidja. To ce vise odgovarat ovim Afrikancima.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.