21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

Cepi1981
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 09:13

Zbog toga se mora mjenjati pravilo, ne mora znaciti da je sudija imao zle namjere vjerovatno nije, ali jednostavno dodje do zabune ili da nije u stanju da vidi svasta se desi okrenut ledjima koji metar od scene itd. zbog toga podhitno uvesti challange gdje se sve stopira pregleda se snimak ispravi se greska i vozra. Desi se ovo, desi se Irska i sta sudija dobije losu ocjenu i nikom nista. losu ocjenu aaa u najmanju ruku polomiti mu 4,5, rebara, ruke, noge i natjerti ga onu pistaljku da pojede sve to fino snimiti i poslati fifi,pa dosta je vise.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 09:17

hz1987 je napisao/la:tino?
kad kazem nemam rijeci - onda fakat nemam rijeci u nasem jeziku da opisem bilo sta vezano za njega, njegovu igru i odlazak na svjetsko prvenstvo.
U pravu si suvisno je i komentarisati sve ovo oko njega, njegov odlazak itd, su..pa..cko prikljucivanje ekipi nakon katastrofalnih 15-tak ili koliko vec minuta protiv Egipta. Ja da sam umjesto njega bilo bi me stid sto sam na spisku reko bi amidja mojne mene zivota ti, cune da uzrokujem cirove nasim navijacima i da mi staru na svakom koraku krpe, ebo te Brazil nije vrijedan.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jun 2014, 09:20

Cepi1981 je napisao/la:Zbog toga se mora mjenjati pravilo, ne mora znaciti da je sudija imao zle namjere vjerovatno nije, ali jednostavno dodje do zabune ili da nije u stanju da vidi svasta se desi okrenut ledjima koji metar od scene itd. zbog toga podhitno uvesti challange gdje se sve stopira pregleda se snimak ispravi se greska i vozra. Desi se ovo, desi se Irska i sta sudija dobije losu ocjenu i nikom nista. losu ocjenu aaa u najmanju ruku polomiti mu 4,5, rebara, ruke, noge i natjerti ga onu pistaljku da pojede sve to fino snimiti i poslati fifi,pa dosta je vise.
Ili da sad FIFA promjeni rezultat. Bolja je ta opcija, gaol-line tehnologija i sad treba i za offside isto uvesti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 09:24

Ne samo za offside nego challange opcenito bilo koja sumnjiva situacija koja utjece na ishod meca npr kao ova pregledati i ispravno dosuditi, npr da svaki tim ima po 2 challanga ili tako nesto normalno neces zvati challange kod bespotrebnog prekrsaja ali kod ishoda gola, ili igranje rukom u sesnestercu itd.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 09:30

Ode u krpe nema fajde rezultat se ne mijenja oooooojj zivote sta nam priredise cekam i pratim nasu repku godinama tacnije od Bolonje i sanjam nas na SP i desi se ovo puu. I laze ko god kaze da se trebamo zahvaliti Susicu jer nas je on prvi odveo na SP, sa ovom ekipom i onom grupom bi nas i Limeni odveo na SP, ali da se pape ovako izblamira sa ovakvom postavom, i onakvim debilskim izmjenama ma daaj. Pape ebo te i dzeko i spaha jel ih se to bojis aaa pizdo jedna trebo si spahi samarcinu spucati i otjerati ga u cosu stadiona da ceka kraj to si trebao, pokazi damu jesi li musko ili pii...zzz....dd..aa ode sad sam se nanervirao nisam dobar nikako jos ce da me anxiety spucati pa cu se morti kontati za xenexe u ovo doba noci :crazy:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 22 jun 2014, 09:55

slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 22 jun 2014, 10:05

Pa stvarno jel moguce da se na svjetskom sude ovi amateri,toliko gresaka na prvenstvu da je to za ne povjerovat.FIFA ga pusta da se uci na nama.Blateru duzan si nam svjetsko.
Ej Safete šta nam radis.Safet je sinoc zabio autogol.Stvarno jel moguce da Kolašinac ne igra,pa ubio bi Emenikea,u onoj situaciji kod gola otreso bi ga ko krušku. :crazy: :crazy: Pa onda vađenje Izeta,ja nisam vjerovao svojim ocima,da vadi momka kojem je ostalo snage za razliku od nekih.Miske nije spreman za devedeset minuta.Ne znam zasto su uopste napali i potrosili se kad nam je i bod bio dovoljan,bolje da su cekali svoje šanse.Safete priznaj da si pogrijesio ko čovjek.Pored svega toga jos i srece nismo imali.Džeko kako ono ofula,ne znas kakvu bi radost donjeo.Ljut sam ali prvenstveno razocaran. :(

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 jun 2014, 10:18

Izvadim jucer dva zdrava zuba da bo bio medical off da gledam tekmu. Kad je sudija odsvirao kraj sve mi se srusilo a kad se Edin nasmijao to me je sahranilo. Mogu razumjeti sve i nesrecu i umor i hiljadu i jedan **** a onu ležernost kad sam ja suzu pustio i onaj smijeh mi nikad neće izaći iz glave. **** te pa dao sam sinu ime po njemu. Stvarno me razocarao . Nisam neki pristalica onog sbbkbb Al ovih 11 su trebali ostaviti srce na terenu. Begović , sunjic i Besic jedini koji su to radili. Svi smo pisali kad smo vidjeli sunjica u sastavu a lik je odigrao ko Nesta u zivotnoj formi za spahu koji po ko zna koji put pada na najvecem ispitu. Mogao je komotno reci da nije spreman i nek igra Bicakcic ili Seo. I ovom prilikom nabijem na **** sve one koji su bar i pomislili da pljuju Hasana koji je institucija

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 jun 2014, 10:33

evo da i ja napisem nesto nakon ne prospavane noci .srece nismo imali sudija nas zakino al na to se ne moze uticati ,al ono na sto se moglo uticati to je besmislena taktika sa 6 veznih igraca bet prsvih krila i bocnih igraca a tu nigerija najaca.totalni promasaj u taktici

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 jun 2014, 10:50

jutros sam ustao sa glavoboljnom...i dalje mi odzvanja u glavi. sve kontam to je zbog poraza, ali ipak sad razgovjetno i dalje cujem konjicev glas koji me je silovao sinoc kroz utakmicu, jutros kroz snove, a evo i sad u podne jos uvijek isijavaju njegov glas i akrobacija rijeci u recenici.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 22 jun 2014, 10:53

Spavao sam kao u kosmaru. Svakih 30ak minuta sam bio budan i nisam kako treba ni 2-3h spavao. Kakvu neku prazninu osjecam u sebi, pa to je cudo. Bilo je poraza i svega u mom zivotu, ali ovo od sinoc se ne da opisati :cry:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 22 jun 2014, 10:53

Kad sad promislim (koliko-toliko) hladne glave na neki retardiran nacin mi je i drago sto smo izgubili. Ljudi su konacno vidjeli da je Susic tokmak, da Dzeko nije Messi, da Spaha nije John Terry i da kad skontas ponisten gol nije opravdanje za poraz. I Meksiku su ponistili 2 gola pa ljudi pobjedise tako da treba se skulirati, pokusati izvuci povoljan rezultat protiv Irana i onda dat' otkaz onom zvalji i zavrsit pricu.
FK Željezničar
Chelsea FC

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 22 jun 2014, 11:03

Samo nam se vratilo ono sto su pojedinici i zasluzili... Na tuđoj muci niko nije stekao slavu,pa neće ni Pape...
Ima Onaj sto vidi sve... Nadam se da ih nismo izgubili...
Nesreća nikad ne dolazi SAMA... ;)

slika[/url]
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 22 jun 2014, 11:06

Kada se vratimo kuci onda:

Nekim igracima objasniti pojedine stavri i spustiti ih na zemlju
Vratiti repku u Zenicu u trening centar i zabraniti im kafane i narodanjake po Sarajevu
Obavezno kondicionong trenera naci, sramota je da nemaju kondicije za **** 50 minuta. A sve je to do prelosih priprema u Sarajevu gdje se dernecilo i dan i noc i gdje se vise vremena provodilo sa familijom nego na treningu.
Da ne pricam o onom trckaranju po plazi.
Safetu se zahvaliti, dovesti Bajevica ili Vahu, red je na Srbina pa treba vidjei ko je slobodan
Spahi oduzeti kapiensku traku i dati Begovicu
Sa Spahom popricati, hoce li ostati ili se oprostiti, ako se odluci da ostane klupa
Dovesti Arslanagica i Dilavera pa uigravati novu zadnju liniju
Prcica obavezno vratiti
Traziti po Evropi nove mlade napdace i obavezno staviti da igra, tako da Dzeko ima konkuenciju za ledzima
Malo drugaciji organizaciju uvesti, nema vise navijaca i igraca zajedno po hotelima a da ne pricam o menadzerima i familijama
Vidjeli smo dokle nas je nas stistem priprema doveo

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 22 jun 2014, 11:13

MOLIM VAS RAJA, budimo realni i ostavimo sudiju i njegovu gresku kod gola! Ovo je ne vidjena katastrofa....i to od samog pocetka jos u maju! Sta su oni radili u Hrasnici, kakvi su to treninzi Safete? Gdje kondicija? Gdje taktika? Sta ono bi?......zao mi je nas sviju, tolko smo iscekivali, toliko zivaca i svega potrosili, zbog cega? Poginuse tri ljuta krajisnika zbog jednog Dzeke, koji se smije nakon tekme, zbog Spahica, koji je najgori kapetan, zbog ekipe koja nakon 20 minuta nemoze vise da trci (cast izuzetcima)?!!! Eh sto nas s*ebase, i to posteno.....pogotov Dzeko......nikakav trud, nikakav presing, nista!!!.....nadao sam se nakon oni pripremni utakmica s meksikom i obalom slonovaca, al uzalud sve......svi mi volimo ovu repku, al ja znam jedno, i to , da je sinoc ono nesta umrlo u meni.....barem sve dok su dzeko i spahic tu!....od sad pa nadalje necu vise pratiti kao ludak tu repku, izostavljati posao i visiti po forumima i tkd., sve dok se mnogo toga ne promjeni.....nije mi poraz nikad toliko tezak bio, kao kad vidim da nema borbe i truda, te onaj osmijeh dzekin na kraju sinoc, gdje nam svima pljunuo u lice......zelim vam sve najbolje raja......

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 22 jun 2014, 11:14

OBJASNIOOOOO LIIIKKKK !!!

[youtube][/youtube]
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 jun 2014, 11:16

Sinoć me prvi put bilo sramota što pripadamo istom narodu (čast izuzecima, odnosno MUHAMEDU BEŠIĆU, koji jedini uz Pjanića, Begovića i djelimično Izeta zaslužuje naklon. Respekt i za Tonija, koji je onog kabadahiju podučio kako se igra, nije mu bilo lako definitivno). Fuj, gade mi se. Njihovi očevi i djedovi su krv lili i ginuli da se sačuva ova nesretna država, a oni nisu bili u stanju potrčati za sve nas koji smo ih podržavali kad je bilo najteže :!: To im nikad neću zaboraviti ni halaliti. Na kraju onaj Džekih smiješak, u stilu "boli me kur4c što smo ispali", koji nas je potpuno dotukao.

Nemam snage ništa pisati ni analizirati, pogotovo jer znam da ne mogu biti objektivan u ovoj situaciji, samo ću poželjeti da Edina, Emira (mogu i jarana Ibričića povesti sa sobom) i posebno smeće od selektora, koji ne zaslužuje da mu se ime izgovori, više nikad, ali nikad ne vidim u dresu naše svetinje. Jednostavno, niste dostojni. Ima tu još igrača koji ne zaslužuju nositi sveti dres, čije vrijeme je prošlo, no ovi su me posebno razočarali i njih sam jednostavno morao navesti kao ključne krivce.

Sudijama također sve najgore, oni su također kumovali ovom porazu. Međutim, u njima ne smijemo tražiti opravdanje za poraz, jer je jedan Meksiko uz dva neopravdano poništena gola pobijedio Kamerun. Nismo imali kvalitet, nismo mogli stojati na terenu cijelo drugo poluvrijeme, najbitniji igrači su igrali preko neke stvari, imali smo na klupi ublehu od selektora... Sve to su faktori koji su utjecali na prerano ispadanje.

Btw, bad karma je čudo. Pojedinci su se naslađivali Hrvatima nakon očigledne krađe protiv Brazilca, "navijali" za Brazil, Kamerun i sada Meksiko, a sve nam se to vratilo s kamatama. ;) Eto, smijali ste se drugima bez razloga, a drugi će se nama sad s razlogom. :kafa:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 jun 2014, 11:26

sinoc nakon utakmice sam se prvi put u zivotu osjecao porazeno, sto je najgore nisam ni sekunde kriv za to, kako uzasan osjecaj, ne mogu opisati i ne zelim taj osjecaj nikad vise doziviti :cry:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 jun 2014, 11:27

DVOJICA LJUDI TREBAJU DA SE STIDE. SPAHIC JER SU NIGERIJCI NA NJEMU NASLI SLABU TACKU I DZEKO KOJEM JE DO SMIJEHA DOK CITAVA DRZAVA PLACE OD TUGE. :oops:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 22 jun 2014, 11:28

Ma dosli su na naplatu derneci sa Ilidze, imali su snage za jednu utakmicu i to je to. **** trening centar u Ze i kondicionog trenera.
Sada lagano peskiric preko ledza i Dzeko i Spaha u Dubrovnik malo na zupla, to su i cekali citavo vrijeme.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 22 jun 2014, 11:29, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.