Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

FaraonTM
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la FaraonTM » 23 jun 2014, 00:41

@ZOI84

Ja nigdje nisam spomenuo da je Džeko zaslužan za poraz, to je Papetova, Spahina i donekle sudijina greška. Ali govorio sam da sam se razočarao u njegov odnos kao našeg najboljeg igrača prema državi iza čega stojim.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 23 jun 2014, 00:44

tema još nije zaključana? :roll:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2014, 00:46

Kaunas je napisao/la:tema još nije zaključana? :roll:
Zasto bi bila?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 00:47

Sabinho je napisao/la:
Zasto bi bila?
Zato što smo napokon shvatili kakav je Džeko pa se pojedinci boje da ne ode dalje jer sa foruma ide priča na kafu, sa kafe na tekmu pa će mu se prvom prilikom zviždati. A to pojedincima ne odgovara, Džeki se mora klanjati jer inače si miš. ;)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 23 jun 2014, 00:55

Janez je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Zasto bi bila?
Zato što smo napokon shvatili kakav je Džeko pa se pojedinci boje da ne ode dalje jer sa foruma ide priča na kafu, sa kafe na tekmu pa će mu se prvom prilikom zviždati. A to pojedincima ne odgovara, Džeki se mora klanjati jer inače si miš. ;)
ne, naprotiv
Dzeko je sinoc pljunuo u lice svim Bosancima i Hercegovcima, ali ne lošom igrom neko onim smiješkom na kraju tekme pa sad da li on zaslužuje temu na forumu Hvala mu za sve ali ono je bio šamar svima koji su digli kredite da gledaju repku i svog idola sa brojem 11 a on nakon sto repka ispadne sa SP-a, kad svi tuguju i plaču on se smije, nabaca osmijeh na lice i pokazuje ko je i sta je
trebao je barem imati obzira prema onoj djeci koja sa ponosom nose njegov dres, 2 od 3 dresa u gradu su sa brojem 11
naravno da ga treba prvom prilikom izvizdati, ako treba otici na docek samo zbog toga, ja cu ici prvi :bih: :bih:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 00:59

Kaunas je napisao/la:ne, naprotiv
Dzeko je sinoc pljunuo u lice svim Bosancima i Hercegovcima, ali ne lošom igrom neko onim smiješkom na kraju tekme pa sad da li on zaslužuje temu na forumu Hvala mu za sve ali ono je bio šamar svima koji su digli kredite da gledaju repku i svog idola sa brojem 11 a on nakon sto repka ispadne sa SP-a, kad svi tuguju i plaču on se smije, nabaca osmijeh na lice i pokazuje ko je i sta je
trebao je barem imati obzira prema onoj djeci koja sa ponosom nose njegov dres, 2 od 3 dresa u gradu su sa brojem 11
naravno da ga treba prvom prilikom izvizdati, ako treba otici na docek samo zbog toga, ja cu ici prvi :bih: :bih:
Izvinjavam se onda brate lijepo si napisao. :clap: :thumbup:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 23 jun 2014, 01:43

Aaaj kako su dobro isjekli video sa Ibisevicem. Taman da se vidi kako se Dzeko odnosi prema nasim medijima ili neki vid obmane jer se ne vidi s kim je prethodno razgovarao :D

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 23 jun 2014, 08:42

Nekako mi se zgadio, jebooooo on mater svoooooooju.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 jun 2014, 09:20

Kad se volite praviti pametni i pisati kako nas je on odveo na svjetsko, isto tako mozete reci i da je odustao u 2 utakmice protiv Slovacke.
Znaci lomile se kvalifikacije on NISTA nije uradio 180 minuta, a nije ni pokusavao.
Toliko o tome da ga ne smijemo pljuvati jer nas je ON odveo na Svjetsko...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 23 jun 2014, 09:32

Isto kao sto igra u reprezentaciji, Dzeko igra i zadnje 2 godine u svom klubu. Postao je klasicni tanjiras, koji sebi nije stvorio 3 sanse u cijeloj sezoni. Ajd to je njegova stvar, ne trebamo ni mi ocekivati da bude Messi ni Ronaldo...

Medjutim ono sto boli je ovaj odnos prema navijacima, prema javnosti i svemu ostalom. Boli i mijesanje u odabir igraca za reprezentaciju, lobiranje i trazenje nekih sitnih interesa u svemu zivom. Kad to kazem mislim i na Dzeku i na Spahica. Ja sam prvi obojicu branio, ne samo na ovom forumu nego uvijek, medjutim neke stvari su prevrsile svaku mjeru. Treba s Dzekom vidjeti moze li on da igra kao sto to rade Salihovic, Kolasinac, Ibisevic i Pjanic, moze li da se ponasa i bude covjek kao ti momci. Ako ne moze, mogli smo bez Ibrahimovica, moci cemo i bez Dzeke.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 23 jun 2014, 09:39

Naši novinari su najveće pi.čke. Oni su ta kategorija ljudi, koja jedva čeka posljednji zvižduk sudije na utakmici BiH-Iran. Sve je spremno, da im tiraž i čitanost, gledanost i slušanost poraste.

Ovdje mnogi kritikuju Džeku. Neki s pravom, neki ne. Džeko je igrao za Želju, Usti nad Labom, Teplice, Wolfsburg, City i rep. Bosne i Hercegovine. Igrao je sa velikim igračima, ali ubjedljivo najbolju statistiku u svim segmentima ima u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Broj odigranih utakmica i broj datih golova. I ostal statistika bitna za jednog fudbalera mu je najbolja u reprezentaciji - asistencije, pretčani km, radijus kretanja, tačni pasovi itd...itd...

Međutim, to je sve nebitno. Bitno je da se nakon svjetskog prvenstva proglase izdajnici Države. Najidealniji od igrača je Edin Džeko, jer je on jedina i istinska zvijezda naše reprezentacije i idol mnogim mladim širom BiH i svijeta. Bitno je napasti najboljeg, jer se trebaju "vijesti" prodati. Treba exkluziva, a to je u našem slučaju Džeko. Neć naši novinari prekopati statistiku, neće naši novinari pisati prosjek pretrčanih kilometara u klubovima u kojima je igrao, neće mu gledati radijus kretanja u tim klubovima i uspoređivati sa istim u reprezentaciji BiH, ali će im prva rečenica biti Džeko se ne zalaže, nema htijenja-želje, Džeko je ufurana zvijezda i ostale svima nama poznate novinarske floskule. Na ovom portalu se već našao novinar, koji će ga na indirektan način prozvati šu.pkom. Upravo takvi novinari čekaju posljednji zvižduk sudije. Neće samo Džeko biti meta. Oni će svoju "neutralnost" pokušati prikazati i kroz tekstove o drugim reprezentativcima, selektoru i stručnom štabu. Oni će ići na hinjaka, jer to dobro znaju. Ispekli su taj zanat od starijih kolega, koji su nebrojeno puta za cvaju KM pisali naručene tekstove.

S obzirom da je ovo sportski portal i sportski forum, zamolio bih novinare-istraživače da svu relevantu statistiku vezanu za karijeru ovog fudbalera postave i objelodane, te usporede sa reprezentativnom. Fudbalski zaljubljenici i ovaj napaćeni Narod će sam izvući zaključke.

Mislite li da Džeko ne želi dati gol, namjerno nekoga bojkotuje, ne zalaže se, nema htijenja, ako je to već tako onda to dokažite i činjenicama. Zadnju tekmu protiv Nigerije je zabio (sudija poništio čist gol), u zadnjoj minuti utakmice je uštopao loptu RUKOM, a Eniyema se instiktivno bacio na jednu stranu i uz pomoć stative sačuvao pobjedu svog tima.

Evo ja se sada smijem kladiti u što hoćete da ćemo pobijediti Iran i to glat, ali samo pod jednim uslovom, a taj uslov je da selektor postavi normalnu formaciju i taktiku. Može 4-2-3-1 ili 4-4-2 i da stavi igrače koji mogu to odigrati. Za prvu formaciju na golu Begović - desnu stranu da pokrivaju Mujdža i Hajrović - lijevu Kolašinac i Lulić - stoperi mogu biti (Spahić, Bičakčić, Šunjić ili Vranješ) nebitno za dvojac - zadnji vezni Bešić i Pjanić, a ispred Mislimović (može i TSS nebitno) i u vrhu Džeko.

4-4-2 Begović - Mujdža, Bičakčić, Spahić, Kolašinac - Hajrović, Bešić, Pjanić, Lulić - Džeko, Ibišević.

Tako smo trebali igrati i protiv Nigerije, a ne da nam Lulić pokriva 2, a Spahić 1,5 dunuma prostora, od ukupno nešto manje od 9 koliko teren ima.

Budite pozdravljeni, moji prepošteni novinari i pljuvači svih vrsta. Vaše vrijeme dolazi nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, bez obzira što su ovi momci, na čelu sa Džekom i selektorom ispisali najsvijetlije stranice, poslijeratnog fudbala u Bosni i Hercegovini. Uživajte.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 jun 2014, 09:46

Janez je napisao/la:Svi smo mi krivi od navijača do igrača i selektora, svako je nešto zeznuo.

Ali Džekin kez na kraju je kap koja je prelila čašu. ;)
Kad smo vec kod tog keza, koji je meni najvise zasmetao, i zbog cega sam ga pljuvao.

slika

Eto i kez Asmira Begovica

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2014, 09:48

Avlami svaka cast za tekst. U BiH ne postoji novinarstvo. Oni su manje novinari od tebe i mene. A novinarska etika im je nepoznata, brzo ode za 10-20 Km. No dovoljno je za glupu masu.

Dzeko je pored nase grozne formacije, bez lijevog beka, sa rupama na citavom terenu, bezidejne igre i nikakvih pasova uspio dati gol koji je ponisten. Dakle on je od nicega napravio nesto. ;) Da je odigrao dobro, nije. Momak je protiv Argentine bio komplet odsjecen, sam na 5 defenzivaca. Ovaj put ista stvar. Naravno da je mogao vise trcati, igrati tog lijevog beka, mozda i lijevo krilo. Trebao je da popravlja greske kretenskog selektora kojeg je ovdje velika masa podrzavala, njega i njegove kriminalne radnje. A sad svi gledaju da se brze bolje okrenu kako vjetar duva. :lol:

A ovo sa osmjehom, no comment. :lol: kuknjava Izgubili smo sto se Dzeko nasmijao. kuknjava

Meni se gadi ovaj mentalitet koji ljude danas uzdize, a sutra pljuje. To je p*ckasto. Begovic se pljuvao nenormalno, danas ga svi hvale, a sutra...Isto tako Hajrovic i drugi. Nek svako malo pocne kod sebe. Dzeko nije bez gresaka, i ja mu zamjeram ono hodanje po terenu, ali je najveci igrac kojeg je ova drzava imala. Covjek koji nas je sa svojim golovima vodio u baraze, na SP, covjek koji je potopio Grcku, nije nas kreten Susic odveo na SP, nadam se da je to i zadnja neznalica sada shvatila.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 23 jun 2014, 09:55

Mozambik je napisao/la:
Janez je napisao/la:Svi smo mi krivi od navijača do igrača i selektora, svako je nešto zeznuo.

Kad smo vec kod tog keza, koji je meni najvise zasmetao, i zbog cega sam ga pljuvao.

slika

slika
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 jun 2014, 09:55

Igraci zasluzuju kritiku zbog lose igre ali ne u ovolikoj mjeri.. Susic je jedini istinski krivac i da ima imalo obraza, kao sto nema, preuzeo bi krivicu na sebe.. Ne preuzimanjem krivice on na neki nacin vrsi odmazdu prema pojedinim reprezentativcima sa kojima se nedavno zavadio.. Susic je izostavljajuci Kolasinca iz prvih 11 u startu unistio svaku nasu prednost koju smo imali u odnosu na Nigeriju i na taj nacin nas osudio na propast..

I meni je malo zasmetao Dzekin osmijeh na kraju tekme ali on je u toj tekmi uradio ono sto se od njega ocekuje, zabio cist gol i bio u jos par sansi.. Naravno da je trebao puno vise i da mora promjeniti ponasanje ali i dalje sam misljenja da bi mi bez njega bili ispodprosjecna reprezentacija koja bi imala probleme da zabije gol i amaterskim ekipama popum Luksemburga i sl.

@avlami :thumbup:
BUDI ŽELJO !!!

bilalx

Post Postao/la bilalx » 23 jun 2014, 09:59

zalosno je kako se nikakva kritika ne smije uputiti nasem covjeku...pa bila ona osnovana ili neosnovana...dobronamjerna ili znlonamjerna...to se automatski okarakterise ko pljuvanje, izdajnistvo, nezahvalnost...ti su ljudi pi.c.ke, misevi, klocevi, ser..oonje...
a ipak dzekica je od jednog sjajnog klinca, mirnog, povucenog, vrijednog...klinca koji je zivio za igranje lopte i zabijanje golova...pretvorio u jednog nafuranka, nedodirljivu zvijezdu, koji se vec odavno ako nista onda bahato odnosi prema pristupu i zalaganju u utakmicama....i u klubu i u reprezentaciji (u klubu se zna i prizemljiti...ipak lova je to...autoritet, cuda)...pricajte vi sta hocete...al dzekica nije vise onaj isti od kako se shaverio sa spahom i poceo s njim l(j)udovat... postao je nedodirljiva zvijezda reprezentacije koji ce dobiti minute bez obizra na ponasanje na i van terena....u suprotnom ce bojkotovat, prijetit, ljutit se i duriti, dici nos...ko kakva primadona
dzekice, mozes ti puno bolje od toga...vrati nam se...nije jos kasno...

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 23 jun 2014, 10:02

Mozambik je napisao/la:

slika

Aman oa nece sjekirama na njih ljudi Boziji. Pa moraju se pozdraviti. Svako poraz drugacije dozivljava. Neko smogne snage pa to sakrije i kasnije sam sa sobom tuguje, neko se odma tu raspadne i rasplace.

[youtube][/youtube]

Ovo nije bilo davno i ovo je Edin. Smirite se malo ;) Ima i onak klip gdje on place a Piplica ga tjesi al to nemogu da nadjem sad.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 23 jun 2014, 10:07

Ovo je bilo skoro i ovo je Edin. :clap:

slika

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2014, 10:09

Edin je stvarno los lijevi bek.
Sram da te bude Edine sto nisi Kolasinca tu stavio kad bas ne znas igrati tu poziciju. kuknjava
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 10:09

Principatus je napisao/la:Avlami svaka cast za tekst. U BiH ne postoji novinarstvo. Oni su manje novinari od tebe i mene. A novinarska etika im je nepoznata, brzo ode za 10-20 Km. No dovoljno je za glupu masu.

Dzeko je pored nase grozne formacije, bez lijevog beka, sa rupama na citavom terenu, bezidejne igre i nikakvih pasova uspio dati gol koji je ponisten. Dakle on je od nicega napravio nesto. ;) Da je odigrao dobro, nije. Momak je protiv Argentine bio komplet odsjecen, sam na 5 defenzivaca. Ovaj put ista stvar. Naravno da je mogao vise trcati, igrati tog lijevog beka, mozda i lijevo krilo. Trebao je da popravlja greske kretenskog selektora kojeg je ovdje velika masa podrzavala, njega i njegove kriminalne radnje. A sad svi gledaju da se brze bolje okrenu kako vjetar duva. :lol:

A ovo sa osmjehom, no comment. :lol: kuknjava Izgubili smo sto se Dzeko nasmijao. kuknjava

Meni se gadi ovaj mentalitet koji ljude danas uzdize, a sutra pljuje. To je p*ckasto. Begovic se pljuvao nenormalno, danas ga svi hvale, a sutra...Isto tako Hajrovic i drugi. Nek svako malo pocne kod sebe. Dzeko nije bez gresaka, i ja mu zamjeram ono hodanje po terenu, ali je najveci igrac kojeg je ova drzava imala. Covjek koji nas je sa svojim golovima vodio u baraze, na SP, covjek koji je potopio Grcku, nije nas kreten Susic odveo na SP, nadam se da je to i zadnja neznalica sada shvatila.
Oduzeta lopta na sredini, izigrani Nigerijci, pravovremena lopta prema Dzeki koji je samo utrcao u prostor... Odmah poslije toga jos jedna odlicna lopta Medunjanina prema Dzeki...itd...
Emenike je od nicega napravio nesto.... Dzeko je sam sebi jedino pripremio onu sansu u 93.oj, sve ostalo je dobio...i nije pogodio....

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, jasmin10, Micron, Proximic i 41 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []