AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 07 avg 2014, 10:18

evo bas sad gledam al ga balo uvali svaka mu cast :D
drago mi je i zbog Nianga, nek ja vala i on dao gol, trudio je se svaku ovu pripremnu utakmicu, zasluzio je da postigne makar jedan, nadam se da ce sad dobiri na samopouzdanju i da ce poceti zabijati i u calciu :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 avg 2014, 10:19

Nedamo Boneru :grin:
Il Club più titolato al mondo!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 avg 2014, 10:25

Mario Balotelli: No player scored more free-kicks in Europe’s top 5 leagues last season than Balotelli (5)
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 07 avg 2014, 12:03

muxa je napisao/la:Nedamo Boneru :grin:
Bonera non si tocca :D

Haj neka i pobjede nakon onih ružnih poraza. Kad ovako Balo bljesne i pokaže šta zna tačno mi žao bude što sav taj talenat ide niz vodu. Da nije debil ko što jeste mogao bi biti top 5 napadača svijeta.

Niang dao gol :tokralju:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 12:29

Šta je ono sa terenom dobro da su čitavi izašli sa njega :lol:

Pobjeda da se malo popravi očajan utisak sa ovih priprema.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 07 avg 2014, 12:31

Na svu srecu liga je grohnula,pa ima ekipa koje nisu nista bolje od ovig Chivasa,dakle bit ce bodova za nas. :mrgreen:
Nego da hoce sto prije objaviti dolazak Armera i novog golmana, pa da i tu vidimo neki napredak.Ali najvise me brine to sto ne reaguju i nista ne rade po pitanju sredine terena.Cristante pokazuje da je vec sada zreo igrac,ali nema ni on jos taj kvalitet da sam nosi sav teret na sredini.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 avg 2014, 12:38

Iskren da budem mene brine ova pobjeda...u prevodu nema pojacanja :grin:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 avg 2014, 12:39

Prvenstvo se osvaja na malim utakmicama. :P
Sreca pa bar sa ovim slabijim umijemo igrati, da prosle sezone nismo gubili poene tamo gdje nikako nismo smjeli, dosli bi do 4-tog mjesta.

Kako je Menez odigrao?
Niang je za svoje mogucnosti dobro odigrao svaku pripremnu, iako glup, bit ce dobar back up (a moze igrati na obe strane).
Da su pametni, sad kad smo se uvjerili da krilo i nije najbolnija pozicija, vecinu para (ovo malo crkavice doduse) bih preusmjerio na dobrog veznjaka. Golman i bek ionako dolaze.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 07 avg 2014, 12:42

muxa je napisao/la:Iskren da budem mene brine ova pobjeda...u prevodu nema pojacanja :grin:
Ne bi me cudilo da sad pedofil istupi sa izjavom da je ekipa potpuno i spremna za najvise domete. :tralala:

Golman,bek,jedan ili dva vezna i ja zadovoljan.Krilo nam ne treba i to je svima jasno,osim nazalost matoroj ublehi.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 avg 2014, 13:02

Ma moze Tarabta dovest za krilne pozicije,momak moze igrat na obe strane a ostalo bi cca 15 mil za veznjaka (od 20 mil koliko recimo Torino trazi za Cercija)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 avg 2014, 13:16

Ma 'ta ce nam koji ku'rac, samo za krilne pozicije imas Saravija, Meneza, Nianga, a moze upasti Honda ili Saponara.
Ili na kraju krajeva, ko kaze da moramo igrati sa krilima? Kad zagusti, stavis dva napadaca i vozdra.

Ma ne bih ja imao nista protiv Taarabta, ali da vec dovedemo tri pomenuta igraca koja nam stvarno trebaju. Ali posto to nije tako, sa ovakvim jadnim budzetom moramo posloziti listu prioriteta, a Taarabt je tu tek cetvrti/peti igrac.

FORZA MILAN !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 avg 2014, 13:35

Ybg, meni je drago što su konačno pobijedili. Jer pobijedili ili izgubili, pojačanja svakako nema. :mrgreen:

Čini mi se da će Honda ove sezone pokazati mnogo više nego što smo do sada vidjeli od njega. Nije on loš igrač, vjerujte mi na riječ. Imam dobar osjećaj kada se radi o Japancu, valjda me ne iznevjeri. :think:

Ista tako je dobra vijest da su Balotelli i Pazzini pogađali, obzirom da se iz najbolje linije momčadi jednostavno mora izvući maksimum. Mario treba Pazza za konkurenciju da zna da se ne može šetati i zayebavati po terenu, jer u tom slučaju ide na klupu. Tu je i El Shaarawy, koji uvijek daje maksimum i gine na terenu, samo da ga realizacija ne zeza. I mladi Niang, koji već ima dosta iskustva sa svojih nepunih 20 godina, biće od velike pomoći na desnoj strani, gdje će igrati i Menez. Eh, ostale dijelove tima ne bih komentarisao, više puta sam izrazio svoje nezadovoljstvo i ne planiram to opet raditi. Bolje da ubacimo malo pozitive na topic. :mrgreen:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 13:44

Ma dovest će oni nekog veznjaka, dal' će to biti Kučka ili Džemaili pitanje je sad :mrgreen:

Inače u trenutnoj formaciji koju Pippo koristi imamo ova tri veznjaka po pozicijama CMF-DMF-CMF, a ja bih lično više volio nešto kao:

AMF
CMF
DMF

Kao što je Barsa igrala u vakat sa Iniestom, Xavijem, Busketsom (znam da se ne može porediti al' navodim kao primjer :D ), jer bolje je staviti Hondu na AMF, Cristantea na CMF i King Konga na DMF nego se patiti sa pronalaskom ovih CMF-ova kojih svakako u ekipi nemamo a sumnjam da ćemo ih i dobiti.

U takvoj formaciji ova krila ElSha i Menez (vjerovatno) moraju malo da se vraćaju da pomognu sredini al' dobro to im je u opisu posla :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 avg 2014, 13:49

FaraonTM je napisao/la:Kao što je Barsa igrala u vakat sa Iniestom, Xavijem, Busketsom (znam da se ne može porediti al' navodim kao primjer ), jer bolje je staviti Hondu na AMF, Cristantea na CMF i King Konga na DMF nego se patiti sa pronalaskom ovih CMF-ova kojih svakako u ekipi nemamo a sumnjam da ćemo ih i dobiti.
Generalno se slažem s postom, pogotovo ovaj dio se podudara s mojim razmišljanjem. Ne može se pravit' formacija ako nemaš igrače za istu, ako ne postoje elementi za 4-3-3 ili 4-2-3-1. Honda je recimo otkako je pojačao redove Rossonera skoro svaki meč glumio desno krilo, iako mu pozicija trequartiste mnogo više odgovara. On nema brzinu i snagu za jedno krilo, a kao desetka bi mogao poslužiti.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 avg 2014, 13:56

Ma sto se formacije tice, ja bih najradije vratio na onu staru koju smo igrali sa Seedorfom. Za ovaj kadar igraca idealna, svako bi nasao svoje odgovarajuce mjesto.
A ruku na srce, ova 433 ni na sta ne lici, totalni promasaj. Podrzavam igru sa krilima, ali ovako ne ide.

trenutno na raspolaganju... isti igraci u prvoj postavi kao i sada, ali totalno drugacije rasporedjeni i po meni mnogo efikasniji sistem.

muntari - de jong
menez - honda - saravi
balo

FORZA MILAN !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 avg 2014, 14:05

@rope, tvoja varijanta je jako dobra u utakmicama gdje je potrebno zatvoriti prilaze golu. Vjerujem da bi se pokazala kao pun pogodak. Ja bih samo, kao što već rekoh u prethodnom postu, umjesto Muntarija ubacio Cristantea kada je potrebno preuzeti inicijativu na sredini terena. Smatram da su ovo najlakše izvodive, a ujedno i najefikasnije opcije na sredini terena dok se Montolivo ne vrati na teren.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 avg 2014, 14:20

Slazemo se oko Cristantea, malo sam zbrzao pa zaboravio na njega. :mrgreen:
Muntari (dok se Monto ne vrati) u jacim utakmicama.

Imas dva brza krila, desetku koja ce dijeliti loptu, a iza dva igraca koji "cuvaju ledja". Isti igraci, a totalno drugaciji poredak na terenu.
Sve tri pripremne utakmice smo izgubili jer su nas pojeli na sredini. Svali se sve na odbranu, napad odsjecen i dobijes to sto dobijes. Ne vrijedi nesto forsirati kada nemas adekvatne igrace za to, a nadam se da ce i Pippo to shvatiti.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 avg 2014, 15:35

Robinho is expected to undergo the medicals and sign the contract with Santos today.

slika

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 07 avg 2014, 17:51

OFFICIAL Santos signed Robinho on loan for 1 year.

Neka se i ne vraca (a i nece) :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 avg 2014, 18:15

Hvalim te boze :tokralju: :tokralju:

Otisli su Robinho i Kaka, bas me zanima ko ce sad kociti transfer. :rol:

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: rossonero85 i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []