Emir Spahić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Emir Spahić
Propadanje repke se nece desiti,nije se desilo ni kad je Denijal Piric vodio reprezentaciju protiv Azerbejdzana a Stevo Nikolic bio glavni golgeter.Nije u tome stvar ,stvar je u tome da bi nas neuspjeh u kvalifikacijama bio prava katastrofa,nacionalna tragedija.
Mada razumijem i da mnogima ne bi,zato olako i pisu,ma mozemo mi,nije tragedija sto nema Spahica i slicno.
Mada razumijem i da mnogima ne bi,zato olako i pisu,ma mozemo mi,nije tragedija sto nema Spahica i slicno.
Ako si "ovca" i razmisljas kao vecina, ak one razmisljas onda si odmah kloc, protivnik repke, nisi pogledao utakmicu u zivotu itd...Juventinisimo je napisao/la:Moze li neko da objasni definiciju "najvatreniji navijaci"...sta to znaci,kako se to postaje i ko o tome odlucuje???
Hvala lijepo...

Najvatreniji su oni koji su isli na najvise utakmica.To se postaje tako sto ides u Zilinu,Rigu,Pariz,Zenicu,Rio,Atinu itd.Juventinisimo je napisao/la:Moze li neko da objasni definiciju "najvatreniji navijaci"...sta to znaci,kako se to postaje i ko o tome odlucuje???
Hvala lijepo...
Bgm za mene je vatreniji onaj koji da zadnjih 20 KM da dodje iz Tuzle u Zenicu da pogleda tekmu a nema novca da ide na gostujuce utakmice, tako da ti ta teorija pada u vodu i definicija najvetrinijih navijaca nemadrummer je napisao/la:Najvatreniji su oni koji su isli na najvise utakmica.To se postaje tako sto ides u Zilinu,Rigu,Pariz,Zenicu,Rio,Atinu itd.Juventinisimo je napisao/la:Moze li neko da objasni definiciju "najvatreniji navijaci"...sta to znaci,kako se to postaje i ko o tome odlucuje???
Hvala lijepo...

Pa i sam ti takav.Dao sam covjeku definiciju.Imas navijaca koji nisu bogatuni a koji iz BiH idu i u inostranstvo za zadnju lovu,dizu kredit i slicno.Janjicar je napisao/la:Bgm za mene je vatreniji onaj koji da zadnjih 20 KM da dodje iz Tuzle u Zenicu da pogleda tekmu a nema novca da ide na gostujuce utakmice, tako da ti ta teorija pada u vodu i definicija najvetrinijih navijaca nemadrummer je napisao/la:Najvatreniji su oni koji su isli na najvise utakmica.To se postaje tako sto ides u Zilinu,Rigu,Pariz,Zenicu,Rio,Atinu itd.Juventinisimo je napisao/la:Moze li neko da objasni definiciju "najvatreniji navijaci"...sta to znaci,kako se to postaje i ko o tome odlucuje???
Hvala lijepo...
Eto najvatrenijih navijaca.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/hvala-sp ... ati/137505" onclick="window.open(this.href);return false;
"Imao je ili ima Spahić i negativne strane. Njegov temperament, onaj grubi, liderski, ponekad zna dobro doći, no često je bio isuviše drzak. usuđejemo se reći i bezobrazan. Novinarima je bio skoro nemoguć pristup Spahiću posljednjih godina, njegov autoritet je prelazio granice. Postao je kapiten kojeg se boje suigrači, navijači, novinari, a sve to uočili su i oni najvatreniji navijači, koji su Spahiću na kraju reprezentativne karijere okrenuli palac dole."
1. Ne može se generalizovati da je Spahić bio nedostupan svim novinarima, nedostupan je bio onim novinarima sa kojima se našao u konfliktu, taj konflikt je trebao biti riješen između njega i tih novinara a ne da se javno dramatizuje te time dolijeva ulje na vatru. Njegovo je pravo da ignoriše novinare koji su stvarali dramu tamo gdje je nije bilo ili nisu ponudili nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Može se navesti niz intervjua Spahića tako da ne važi priča da je kapiten bio nedostupan svim novinarima.
2. Nema niti jedna javna tvrdnja saigrača iz reprezentacije da se je prema njima bahato/grubo odnosio, naprotiv, saigrači mu odaju priznanje te ga ne oslovljavaju sa "kapiten" već sa "nas brat" - treba li navoditi citate saigrača? Spahića se boje navijači???
Postoji li ijedna utakmica u ovih 11+ godina u reprezentaciji da se Spahiću sa tribina skandiralo na uvredljiv način ili da mu se zviždalo i tražilo njegov odlazak - NE POSTOJI!! Ili se najvatreniji navijači boje da mu pogrdno skandiraju
ili se pak smatraju najvatrenijim navijačima osobe koje pljuju po forumima pa se ovo navodi
. Novinari ga se boje? Možda
ali novinarke se vala ne boje
[youtube][/youtube]
Vječno ti hvala kapitenu - BRATE NAŠ!!!
"Imao je ili ima Spahić i negativne strane. Njegov temperament, onaj grubi, liderski, ponekad zna dobro doći, no često je bio isuviše drzak. usuđejemo se reći i bezobrazan. Novinarima je bio skoro nemoguć pristup Spahiću posljednjih godina, njegov autoritet je prelazio granice. Postao je kapiten kojeg se boje suigrači, navijači, novinari, a sve to uočili su i oni najvatreniji navijači, koji su Spahiću na kraju reprezentativne karijere okrenuli palac dole."
1. Ne može se generalizovati da je Spahić bio nedostupan svim novinarima, nedostupan je bio onim novinarima sa kojima se našao u konfliktu, taj konflikt je trebao biti riješen između njega i tih novinara a ne da se javno dramatizuje te time dolijeva ulje na vatru. Njegovo je pravo da ignoriše novinare koji su stvarali dramu tamo gdje je nije bilo ili nisu ponudili nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Može se navesti niz intervjua Spahića tako da ne važi priča da je kapiten bio nedostupan svim novinarima.
2. Nema niti jedna javna tvrdnja saigrača iz reprezentacije da se je prema njima bahato/grubo odnosio, naprotiv, saigrači mu odaju priznanje te ga ne oslovljavaju sa "kapiten" već sa "nas brat" - treba li navoditi citate saigrača? Spahića se boje navijači???

[youtube][/youtube]
Vječno ti hvala kapitenu - BRATE NAŠ!!!
Zadnja izmjena: pasi, dana/u 08 avg 2014, 18:56, ukupno mijenjano 1 put.
SAMO ČELIK
100%Janjicar je napisao/la: Bgm za mene je vatreniji onaj koji da zadnjih 20 KM da dodje iz Tuzle u Zenicu da pogleda tekmu a nema novca da ide na gostujuce utakmice, tako da ti ta teorija pada u vodu i definicija najvetrinijih navijaca nema

@ nego ljudi imate li vi brigu koga sada u odbranu , Spaha kakav god je bio , po meni je naš najsigurniji odbrambeni...
štoperski par Šunjić - Vranješ mi ne ulijeva baš povjerenja ...Zukan nije bio loš , ali pitanje hoće li ga ovaj zvati , pogotovo ako ne bude starter u Chievu .
Arslanagića sam skoro gledao na TV i mislim da mora još pure pojesti , jer u pojedinim trenutcima zna ispast' naivan ... nek nam je Bog na pomoći

@no rules
Dobro bi nam dosao taj na tvom avataru
Od njega je i Spaha mogao stosta nauciti.
Dobro bi nam dosao taj na tvom avataru

Kakve su ovo gluposti
Koji su to najvatreniji navijači okrenuli leđa?
Vi novinari ste okrenuli mu leđa nakon što vas je hladno ignoriro i svaka mu čast na tome(sad vidimo da je potpuno u pravu).
Vi okrećete raju protiv Spahe ali ne i kako vi kažete najvjernije navijače.
Srami se sportsport.ba zbog ovakvog članka, kapiten je zaslužio članak dostojan njega, jer vi ovdje ne prestavljate sebe nego navijače.

Vi novinari ste okrenuli mu leđa nakon što vas je hladno ignoriro i svaka mu čast na tome(sad vidimo da je potpuno u pravu).
Vi okrećete raju protiv Spahe ali ne i kako vi kažete najvjernije navijače.
Srami se sportsport.ba zbog ovakvog članka, kapiten je zaslužio članak dostojan njega, jer vi ovdje ne prestavljate sebe nego navijače.
- DonCorleone
- Kontakt:
Misle na najvatrenije internet navijace i ratnike koje lopta rani pri dodiru sa istom
.

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- donniedarko
- Kontakt:
Ja sam uvijek isticao da se pozivaju najbolji i da se sve dovede na sto je moguce veci i profesionalniji nivo. Odogovorni ljudi su produzili sa Safetom pa su tako i moja ocekivanja opala. Istaknuo sam fino da sam optimistican i da se nadam da ce Safet poraditi na sebi ali ako je vec odluceno da Safet ostane onda i nije velika tragedija da se uigravaju stoperi koji su mladji od Spahica. Meni je glupo gledati daleko buducnost a u isto vrijeme zagovarati ostanak Spahica naustrb igranja mladjih stopera. Meni su neozbiljne reprezentacije koje forsiraju igranje istrosenih i zastarjelih igraca zbog nedostatka igraca a kod nas to nije slucaj u tolikoj mjeri. Imamo neke igrace koji mogu zamjeniti Spahica, igraju u dobrim i solidnim ligama i karijere su im u usponu. Mozda ti nemas povjerenje u njih ali to ne mora znaciti da ce biti znacajno losi u tolikoj mjeri da se necemo plasirati ili eventualno proci grupu na europskom.Ajax je napisao/la:
"Propadanje" repke se nece desiti zbog prevelikog igrackog kvaliteta. Ali zato desiti ce se da jedna zlatna generacija jako vjerovatno nece postici ni blizu svoj maksimum. Cilj reprezantacije BiH treba da bude da igra na velikoj vecini SP i EP i da izbori bar taj drugi krug a poslje toga daj sta das. To se nije desilo u Brazilu zbog selektora i pojedinih igraca. Sa nacinom na koji se vodi reprezentacija realnije je opet da ispadnem u grupi neko da izborimo realan cilj a to je drugi krug. Izgubljen je stub odbrane. U ostale stopere nemam neko ogromno povjerenje a kamoli kombinaciju njihovu. Dzeko ce igrati jos samo dva prvenstva a poslje toga cemo biti losiji bar 30% zato jer se njegov nasljednik ne nazire ni blizu. A Seferovic nije ocijenjen od selektora kao jedan od najbolje 23-jice igraca odnosno potencijal za buducnost. Ako on uopste razmislja pet godina unaprijed. Imam osjecaj da razmislja samo dvije godine unaprijed a poslje sta bude. Sumnje drummera su potpuno opravdane i na mjestu. A ako je tebi cilj da sa ovakvom reprezentacijom kuburis oko 40 mjesta onda neznam zasto pratis fudbal ?? Zato da se kvalifukujes na neko prvenstvo ??
Ako cemo biti totalno iskreni, nekako mi je glupo zaliti zbog generacije a sa druge strane zeljeti maksimalni profesionalizam. Mi trebamo rijesiti neke probleme u sustavu, od saveza preko selektora do igraca. Kad dovedemo sve na profesionalni nivo necemo morati previse brinuti o plasmanima. Talenta ce biti i ako mi pruzimo prave uslove imati cemo neki kontinuitet u plasmanima i rezultatu. Kao sto kazes prolaz u drugi krug pa sta bude. Ja bi ih gledao i navijao i da se motaju oko 40 mjesta ali naravno to mi nije zelja i cilj. Najveca mi je zelja da se sve oko repke bude profesionalno i sa talentom kojim posjedujemo mozemo redovno ucestvovati na takmicenjima. Mislim da bismo ostavkom selektora dugorocno vise dobili u odnosu na uigravanje novih stopera ali sta je tu je. Propadanje repke bi meni bilo kruzenje oko 40 mjesta ali se to sigurno nece desiti

Italija je forsirala i forsira istrosene defanzivne igrace sve dok ne proigraju bolji. Od golmana do zadnjeg veznog. Kao sto je neko prije rekao ovdje se radi o zemlji od oko 4 miliona ljudi i nema neogranicen broj talenata na svakoj poziciji. Bio sam prije misljenja i sada sam da su ove kvalifikacije i mozda EP trebale da budu zadnji Spahin ciklus. Da su se morale iskoristiti da se pozovu igraci kao sto su Arslanagic, mozda Bunoza i ovi sadasnji stoperi i da stasaju uz Spahica. I da se tako iskristalizira najbolji stoperski par za buducnost. A ne ovako da ih gurnes u vatru od jednom. Ne znam koliko je to pametno. Mislim da nije najpametniji potez.donniedarko je napisao/la:
Meni su neozbiljne reprezentacije koje forsiraju igranje istrosenih i zastarjelih igraca zbog nedostatka igraca a kod nas to nije slucaj u tolikoj mjeri. Imamo neke igrace koji mogu zamjeniti Spahica, igraju u dobrim i solidnim ligama i karijere su im u usponu. Mozda ti nemas povjerenje u njih ali to ne mora znaciti da ce biti znacajno losi u tolikoj mjeri da se necemo plasirati ili eventualno proci grupu na europskom.
-
- Kontakt:
A Spahić prethodnih 11 godina, vi niste normalni, sjećanje vas slabo služi, vama na obraz, samo vidite zadnje utakmice!aleksandar_veliki je napisao/la:Duboko sam zagazio u cetvrtu deceniju zivota, nakon Spahiceve objave o kraju karijere, popio sam kafu ili pice u cetiri kafane i u sve cetiri je glavna tema Spahic. Uglavnom se druzim s generacijom, par godina dole ili hore i cudno j ili ne, konsenzus vlada, odnoso od 30 likova koji su bili za mojim ili pored mog stola, niti jedan nije rekao zao mi je. Zasto? Pokusajtebiti iskreni, ne zauzimajmo strane na formu. Covjek je jednostavno presao granice dobrog ukusa, primjeti to raja, taj obicni svijet i vecina je s osmjehom na licu docekala njegovu odluku. Da li ce nam igracki nedostajati, o tome u ovom trenutku obicna raja ne razmislja, njima je bitno da jecovjek za kojeg se vezu negativnosti rekao zbogom. Licno mislim, da nam Spahic sa Mundijala nece nedostajati jer je je tamo bio kriminalan...
Grbavica naš je Hram!!!
Hvala Bogu pa se povukao više, svojim potezima je odaljio mnoge ljude od sebe, a naravno ima i onih koji su pored očiju slijepi pa ga žale.
Zbogom kapitenu
Zbogom kapitenu

@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Izgubili smo najboljeg odbrambenog igraca i najveceg patriotu

-
- Kontakt:
One koje je ''odaljio'' za njima sigurno ne žali,bio je loš na SP-u,na vrijeme se povukao,zbog čega pljuvanje,jel to neki seljački kompleks danas u BiH da se mora pljuvati sve živo?nedim93 je napisao/la:Hvala Bogu pa se povukao više, svojim potezima je odaljio mnoge ljude od sebe, a naravno ima i onih koji su pored očiju slijepi pa ga žale.
Zbogom kapitenu
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.
aleksandar_veliki je napisao/la:Duboko sam zagazio u cetvrtu deceniju zivota, nakon Spahiceve objave o kraju karijere, popio sam kafu ili pice u cetiri kafane i u sve cetiri je glavna tema Spahic. Uglavnom se druzim s generacijom, par godina dole ili hore i cudno j ili ne, konsenzus vlada, odnoso od 30 likova koji su bili za mojim ili pored mog stola, niti jedan nije rekao zao mi je. Zasto? Pokusajtebiti iskreni, ne zauzimajmo strane na formu. Covjek je jednostavno presao granice dobrog ukusa, primjeti to raja, taj obicni svijet i vecina je s osmjehom na licu docekala njegovu odluku. Da li ce nam igracki nedostajati, o tome u ovom trenutku obicna raja ne razmislja, njima je bitno da jecovjek za kojeg se vezu negativnosti rekao zbogom. Licno mislim, da nam Spahic sa Mundijala nece nedostajati jer je je tamo bio kriminalan...

Ja sam skoro pregazio cetvrtu deceniju zivota i u mome okruzenju su ljudi zabrinuti,i stariji i mladji.Niko ne spominje mnoge negativnosti,prica se o losoj utakmici protiv Nigerije i ta se utakmica,cini mi se,nikad nece prezaliti.
Ali eto,otisao je Spaha,mnogima se ostvario san.Mene samo zanima ko je slijedeca zrtva i slijedeci kabadahija,onaj koji rusi atmosferu.
Siguran sam da na odgovor necemo dugo cekati,prvi poraz i eto nam dvodecenijske price o losoj atmosferi,o klanovima.....Znam ja nas ...............

-
- Kontakt:
Bože dragi kakvi retardi,ovo je nevjerovatno.
I dont want to live on this planet anymore.
I dont want to live on this planet anymore.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.
ne pljujem ga ja zbog SPa. što se tiče njegovih igračkih kvaliteta trebao je ostat do EP, al je gnjida, razočarao me jeMetanorisBack je napisao/la:One koje je ''odaljio'' za njima sigurno ne žali,bio je loš na SP-u,na vrijeme se povukao,zbog čega pljuvanje,jel to neki seljački kompleks danas u BiH da se mora pljuvati sve živo?nedim93 je napisao/la:Hvala Bogu pa se povukao više, svojim potezima je odaljio mnoge ljude od sebe, a naravno ima i onih koji su pored očiju slijepi pa ga žale.
Zbogom kapitenu
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Spahic je bio katastrofalan protiv Nigerije. Najbolje ocijenjeni defanzivni igrac protiv super jake Argentine. I rutinski solidan protiv Irana. Njegov cjelokupni nastup nemoze biti ocijenje kao jako los. Pitanje je dali je vukao kakvu povredu protiv Nigerije. Poznato je da dva dana prije te utakmice nije trenirao. Isto tako je cinjenica da je na desnoj strani bio bek Mujdza. A da je na Spahinoj strani bio Lulic koji je pokrivao dvije pozicije. I potpuno je logicno da je covjek bio na vjetrometini i da je bila veca mogucnost pogreske. I ja bi ga penzionisao ako bi napravio jos jednom onakvu pogresku kao protiv Nigerije. Ali nikako prije toga osim ako nemam adekvatnu zamjenu koja vec ceka.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 avg 2014, 19:47, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.