Kod Vlade u mladoj jer nije imao beka a i Husref ga je prosle kvale za EL koristio na toj poziciji.FaraonTM je napisao/la:Prcić je ja mislim za Sochaux i igrao ovu poziciju do Bešića, on je tu trenutno numero uno, al' je fazon što ćemo u prvih 11 i dalje gledati Misimovića.
A za ovog Cimirota, kad on postade veznjak? Ubio me Bog ako ga ja nisam nekad gledao da je momak igrao na desnom beku?
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Kako koga.FaraonTM je napisao/la:Yebe ga ta mana baš.harishp je napisao/la:+Khaj phiceFaraonTM je napisao/la:
Da ne povjeruje čovjek majke mi
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Imali smo i imamo zamjenu za Spahu,međutim,Pape ga se na vrijeme otarasio,e sad je počela kuknjava već se traži alibi za eventualni kiks.....
Ma ja znam da nisam ludSabinho je napisao/la:Kod Vlade u mladoj jer nije imao beka a i Husref ga je prosle kvale za EL koristio na toj poziciji.FaraonTM je napisao/la:Prcić je ja mislim za Sochaux i igrao ovu poziciju do Bešića, on je tu trenutno numero uno, al' je fazon što ćemo u prvih 11 i dalje gledati Misimovića.
A za ovog Cimirota, kad on postade veznjak? Ubio me Bog ako ga ja nisam nekad gledao da je momak igrao na desnom beku?
Čak mu je i na FM-u primarna pozicija desni bek.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Ajaxe jarane, pa mices li se ti uopste sa kompjutera i spavas li ti uopste...ima te na svakoj temi:) pusti se foruma i radi nesto pametnijeAjax je napisao/la: Ti ne kontas jarane da je reprezentacija 25-30% oslabljena. I da se je to desilo 1,5-2 godine prije vremena. I ako je to stvarno zbog Papeta kao sto ti tvrdis to se moze pokazati kao jos jedna u nizu pogresaka tog covjeka. A ljudi koji prave greske u nizu trebaju se priupitati o nivou njihove strucnosti. Dali se radi o strucnjaku za najvece domete. Trenerskog klubskog iskustva svi znamo da skoro nema nikakvog. Pitanje je dali se trudi da ga kompenzira sa duplim radom i pracenjem modernog fudbala vise od ostalih trenera. Nije toliko tesko voditi reprezentaciju BiH sa Dzekom, Pjanicem, Misketom, Lulicem, do juce Spahom, Begovicem itd.. Uz to sve ljudi imaju velik nacionalni naboj i ne trebas ih previse motivisati. Vecina trenera iz Premijer lige da sutra preuzme reprezentaciju nebi se obrukali.
O ovom sto si napiso malo da pojasnimo: Znas li ti bolan koliko je 25-30%, imas li osjecaj koliko to moze da bude?? Pa nije Spahic nama kao Svedjanima Ibra, nit jedan igrac moze ikako ciniti 25-30% jedne ekipe...pa ekipe znaju nekad igrati sa igracem manje (znaci bez 10% igraca neracunajuci golmana na terenu, ali ako je to malo bolji igrac to moze ciniti nekih 15% do 20%) pa opet odigraju dobro i pobjede a kamoli kad se jedan igrac koji je doso u godine i koji samom klasom neodskace duplo vise od drugih nasih stopera (mozda je za 50% jaci od Sunjica, Zuke ili Bice) samo izmejni. Znaci mozemo biti slabiji za nekih 5% posto sto u cjelini necini nista, jer kad dodas da jedna igra zavisi od puno vise faktora nego od jednog igraca, bice ti jasno da mi i mozemo bez Spahica. Njemu hvala na 11 godina borbe na terenu ali vrjeme cini svoje i to je sam prizno.
Cito sam i na Spahicevoj temi komentare i mi kao uvjek nemamo neke sredine, pretjerujemo u obadva pravca! Mi gubimo jednog igraca koji je bio starter u prvih 11 i cinio kostur nase repke, ali to neznaci da gubimo sve! Pomladjivanje se mora desiti, nema druge, sutra ce nas napustiti i Mikse, prekosutra moramo biti svjesni da ce i Dzeko reci "aufwiedersehen" i dovidjenja, a repka ce opet ostati. Vazno je da necinimo vveliki rez i odjednom pocnemo sa samo mladim igracima kao sto nam se dalo desavati prije, valjda smo naucili da to neide...mladi igraci se polako uvode u ekipu a ne kao sto neki ovdje prizeljkuju 10 odjednom!!! Ko god je igro ili treniro fudbal na nekom malo vecom nivou znace o cemu pisem.
pozz
- adriano_leite
- Kontakt:
Da, iskopao je Besica dok jos ovaj nije ni poceo igrati kako treba. Besic je debitovao upravo kod Papeta. Nisi ga ti otkrio jadan ne bio.katarinakosaca je napisao/la:
A tvoj selektor je doveo Hadžića,Tinu i Avdiju...I još ste počeli pisati kako je on otkrio Bešića
![]()
![]()
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Ma pusti gringa, to treba samo na ignore!adriano_leite je napisao/la:Da, iskopao je Besica dok jos ovaj nije ni poceo igrati kako treba. Besic je debitovao upravo kod Papeta. Nisi ga ti otkrio jadan ne bio.katarinakosaca je napisao/la:
A tvoj selektor je doveo Hadžića,Tinu i Avdiju...I još ste počeli pisati kako je on otkrio Bešića
![]()
![]()
MaksuzeBaksuze neka si ti meni objasnio. Zahvaljujem se unaprijed. Spahic je igrao stopera i bio je stub odbrane. Da je bar pored njega bio jos jedan jednako kvalitetan stoper ili bolji pa bi bilo sada lakse ali nije ga bilo i nema ga ni sada. TI bi trebao da znas da je stoper najosjetljivija pozicija u timu i kao takva da ce imati mnogo teskih duela u utakmicama protiv Belgije, Walesea i svim utakmicama na EP. ( Besic i Medunjanin - koji nije zadnji vezni se nece uvijek vracati i pomagati stoperima ) Kategoricki se ne slazem da smo gubitkom jedinog kvalitetnog stopera oslabljeni samo 5% posto u cijelini. Posebno jer se dobro sjecam 10-tine duela u kojima je Spahin individualni kvalitet spasio utakmice. Ta tvoja tvrdnja bi donkle i bila istinita ( blize 5-10% a ne 5% ) ako bi se radilo o nekoj drugoj poziciji koja se lakse krpi. Stoperska pozicija ( na vrhunskom nivou kojega ti volis toliko spominjati - protiv vrhunskih napadaca )MaksuzBaksuz je napisao/la:
a kamoli kad se jedan igrac koji je doso u godine i koji samom klasom neodskace duplo vise od drugih nasih stopera (mozda je za 50% jaci od Sunjica, Zuke ili Bice) samo izmejni. Znaci mozemo biti slabiji za nekih 5% posto sto u cjelini necini nista, jer kad dodas da jedna igra zavisi od puno vise faktora nego od jednog igraca
..mladi igraci se polako uvode u ekipu a ne kao sto neki ovdje prizeljkuju 10 odjednom!!! Ko god je igro ili treniro fudbal na nekom malo vecom nivou znace o cemu pisem.
pozz
Neka si ti trenirao fudbal na malo vecem nivou prije kusur godina u Austrijskoj ligi koja tek zadnje dvije, tri godine znaci nesto sa Salzburgom. Ne znam kakve ja veze imam sa tih 10 igraca odjednom koje spominjes, kada ja nisam to nikada rekao. Ako jesam molio bi citat. Pozdrav prijatelju sve najbolje, Nadam se da je lijep dan gore u Austriji.
Ja sam mu isto govorio, al frajer nastavlja. Svakom loncu je poklopac, a same gluposti valja.MaksuzBaksuz je napisao/la:Ajaxe jarane, pa mices li se ti uopste sa kompjutera i spavas li ti uopste...ima te na svakoj temi:) pusti se foruma i radi nesto pametnijeAjax je napisao/la: Ti ne kontas jarane da je reprezentacija 25-30% oslabljena. I da se je to desilo 1,5-2 godine prije vremena. I ako je to stvarno zbog Papeta kao sto ti tvrdis to se moze pokazati kao jos jedna u nizu pogresaka tog covjeka. A ljudi koji prave greske u nizu trebaju se priupitati o nivou njihove strucnosti. Dali se radi o strucnjaku za najvece domete. Trenerskog klubskog iskustva svi znamo da skoro nema nikakvog. Pitanje je dali se trudi da ga kompenzira sa duplim radom i pracenjem modernog fudbala vise od ostalih trenera. Nije toliko tesko voditi reprezentaciju BiH sa Dzekom, Pjanicem, Misketom, Lulicem, do juce Spahom, Begovicem itd.. Uz to sve ljudi imaju velik nacionalni naboj i ne trebas ih previse motivisati. Vecina trenera iz Premijer lige da sutra preuzme reprezentaciju nebi se obrukali.opusti se
O ovom sto si napiso malo da pojasnimo: Znas li ti bolan koliko je 25-30%, imas li osjecaj koliko to moze da bude?? Pa nije Spahic nama kao Svedjanima Ibra, nit jedan igrac moze ikako ciniti 25-30% jedne ekipe...pa ekipe znaju nekad igrati sa igracem manje (znaci bez 10% igraca neracunajuci golmana na terenu, ali ako je to malo bolji igrac to moze ciniti nekih 15% do 20%) pa opet odigraju dobro i pobjede a kamoli kad se jedan igrac koji je doso u godine i koji samom klasom neodskace duplo vise od drugih nasih stopera (mozda je za 50% jaci od Sunjica, Zuke ili Bice) samo izmejni. Znaci mozemo biti slabiji za nekih 5% posto sto u cjelini necini nista, jer kad dodas da jedna igra zavisi od puno vise faktora nego od jednog igraca, bice ti jasno da mi i mozemo bez Spahica. Njemu hvala na 11 godina borbe na terenu ali vrjeme cini svoje i to je sam prizno.
Cito sam i na Spahicevoj temi komentare i mi kao uvjek nemamo neke sredine, pretjerujemo u obadva pravca! Mi gubimo jednog igraca koji je bio starter u prvih 11 i cinio kostur nase repke, ali to neznaci da gubimo sve! Pomladjivanje se mora desiti, nema druge, sutra ce nas napustiti i Mikse, prekosutra moramo biti svjesni da ce i Dzeko reci "aufwiedersehen" i dovidjenja, a repka ce opet ostati. Vazno je da necinimo vveliki rez i odjednom pocnemo sa samo mladim igracima kao sto nam se dalo desavati prije, valjda smo naucili da to neide...mladi igraci se polako uvode u ekipu a ne kao sto neki ovdje prizeljkuju 10 odjednom!!! Ko god je igro ili treniro fudbal na nekom malo vecom nivou znace o cemu pisem.
pozz
25-30% reprezentacija slabija?
Ako Kolašinac pređe na štopera protiv Belgijea, na bekove protiv Belgije stavit Mujdžu(Vranješa)-desno i Zukanovića lijevo i to je sasvim ok onda.
Miske no. 1
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko
Veliki dio foruma ne dijeli tvoje misljenje o Spahicu kao stoperu od kojega su svi drugi bolji. A "proslavio" si se sa onim komentarom o Ibrahimovicu, Spahicu i sudiji. Cak ni Pape ne dijeli tvoje misljenje o Spahicu:GangstaX je napisao/la: Reprezentacija je JAČA odlaskom Spahića
“Mi trenutno nemamo stopera ni približno Spahićevih kvaliteta i zbog ove izjave nema se razloga niko ljutiti”, rekao je na početku razgovora za SportSport.ba selektor Safet Sušić.
Evo samo nekih od tvojih izjava:
Postao/la GangstaX dana 18 mar 2014, 15:04 ( tema Ognjen vranjes )
GangstaX je napisao/la: Ne bih se složio uopšte, smatram obrnuto.
Najmanje golova smo primili kad su Vranješ i Spahić činili par štopera, a nismo igrali protiv slabašnih reprezentacija. Na SP tri igrača bi trebali biti sigurni u našoj odbrani: Vranješ, Spahić i Kolašinac.
Po meni - Bičakčić ili na klupu ili na desnog beka (budući da je Mujdža više nakon silnih povreda nije onaj stari i da je katastrofalno odigrao protiv Slovačke u Žilini i protiv Egipta).
Postao/la GangstaX dana 13 mar 2014, 09:40 ( tema Zvjezdan Misimovic )
Isto tako si hvalio Hajrovica kao nasljednika Misimovica a sada odjednom ni on nevalja. Pa one sve izjave o Spahicu.GangstaX je napisao/la: Pa ako ćemo gledat tako i Pjanić npr. je igrač manje na terenu jer je premršav. Šta je Pjanić npr. uradio u defanzivi?
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 avg 2014, 16:59, ukupno mijenjano 2 puta.
Ajahe,de smanji na dvicu duse ti.Ode ringla.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
@Ajax ....svaki oprostaj vaznijeg igraca iz repke se odjeti, tako ce i na pocetku Spaha faliti dok se momci neuigraju i ne preuzmu potpunu odgovornost sto ce svakako morati...trajace malo, ali sam uvjeren da nam ovaj Spahic nece nedostajati toliko koliko mnogi tvrde (da je to Spahic prije 3, 4 godine onda bi se slozio sa tobom). Naravno je Spaha jos uvjek nas najbolji ali ako nedas sad mladima sansu onda ce za dvije godine mozda biti pokasno! Uvjeren sam da smo sto se tice odbrane sad na nekom stabilnom putu. Momci kao Bicakcic, Sunjic, Kolasinac, Besic (i njega racunam kao odbranbenog), Zuka, Ogi pa i Zahirovic koji se moze opet nametnuti su imaju jos potencijala da napreduju.Jos tu treba dovesti Arslu ako bude zelio i gledati da se nadje jos koji igrac i mi nemamo problema sljedecih skoro 10 godina.
Sto se tice tih 10tak igraca nisam mislio iskljucivo na tebe nego uposte, spominje svako nekog novog igraca tako da u sumi dobijes tih 10tak a to neide tako. Evo dosad je Pape uspio pomladiti ekipu sa jakim pojacanjima, sad treba uvesti jos neke i mi nebi trebali da osjetimo to pomladjivanje kao naprimjer nasi susjedi preko Drine koji su pravili bas neki rez (pored nekih drugih stvari koji su njih kocile ---ali oni nisu tema, samo sam naveo kao primjer, ista situacija je bila u Austriji ali ko vec prati njih
)
Sto se tice tih 10tak igraca nisam mislio iskljucivo na tebe nego uposte, spominje svako nekog novog igraca tako da u sumi dobijes tih 10tak a to neide tako. Evo dosad je Pape uspio pomladiti ekipu sa jakim pojacanjima, sad treba uvesti jos neke i mi nebi trebali da osjetimo to pomladjivanje kao naprimjer nasi susjedi preko Drine koji su pravili bas neki rez (pored nekih drugih stvari koji su njih kocile ---ali oni nisu tema, samo sam naveo kao primjer, ista situacija je bila u Austriji ali ko vec prati njih
Bicakcic je po meni starter ali je ipak neiskusan i sklon greskama. Npr. utakmica protiv Argenitne. I to nesto govori da nam je on i takav ( bar po meni ) najbolji stoperMaksuzBaksuz je napisao/la:
Momci kao Bicakcic, Sunjic, Kolasinac, Besic (i njega racunam kao odbranbenog), Zuka, Ogi pa i Zahirovic koji se moze opet nametnuti su imaju jos potencijala da napreduju.Jos tu treba dovesti Arslu ako bude zelio i gledati da se nadje jos koji igrac i mi nemamo problema sljedecih skoro 10 godina.
Sunjc je odlican u igri glavom i cuvanju robustnih protivnika blizu gola. Cim bude izlazio na nekog brzog napadaca ili krilo 10-15 m od gola on ce mu u vecini slucajeva pobjeci ( i posto on igra zadnjeg igraca ) to je 50% gola. Isto tako njegovi refleksi nisu vrhunski.
Zuka bi trebao da bude dobar. Mada realno odigrao je premalo utakmica da bi mogli sa sigurnoscu tvrditi da ce biti odlican stoper. Kod njega nije 100% ni da ce biti standardan za svoj klub. Ako nebude vec to ce ga izbaciti iz prvog tima reprezentacije, zar ne ??
Ogi je imao onaj kiks protiv Grcke. Covjek je trenutno bez kluba ili trazi klub. I kao takav po meni nije za prvih 11 igraca. Isto tako fali mu iskustva na najvecem nivou.
Zahirovic nece igrati stopera nema sanse. On ce mozda biti taj drugi zadnji vezni AKO ( sto je veliko pitanje ) bude standaran u svom klubu.
Besic nema nikakve sanse da ce igrati stopera.
Arslanagic koliko vidimo stoji na mjestu. Nista se nije pomaklo za pola godine tako da je veliko pitanje sta ce biti sa njim. A i da se odluci to ce trajati pola godine da se sve rijesi.
Jos uvijek sam misljenja kao i prije da se je Spahic oprostio prije nego sto je trebao. I da je trebao igrati jos bar pola godine. Bar dok Arslanagic ne zaigra ako uopste zaigra. Nema potrebe ici 3-4 godine unazad jer nijedan nas drugi stoper nema kvaliteta da zaigra za jedan Bayer a Spaha ce igrati ove sezone. Isto tako odigrao je dobru utakmicu protiv Argentine i Irana. Mislim da se je Spahica odpisalo zato jer je ocigledno stvarao probleme. Mada po meni bar pola godine do godinu prije vremena. Nasi stoperi nebi trebali imati problema protiv losijih protivnika. Zato jer imamo dominantan napad i drugi timovi ce se vise braniti. Ali vec protiv Belgije i Walesa ocekujem velike probleme. Na EP cemo imati male sanse za prolazak grupe sa ovakvim stoperama najvjerovatnije.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
@Ajax Nevjerujem ni ja da ce Besic ili Zahirovic igrati stopera ali oni donose tu dodatnu stabilnost u odbrani koja nam je falila zadnje vrjemem, zato sam njih i naveo.
Sunjic, Bicakcic i Zuka se bore za te dvije pozicije...zasad boljih nemamo.... Dali je Spahic SAD puno bolji od nevedene trojke, sumljam...jeste iskustvom ali sigurno je da ce njegova forma opadati dok ce ova tri napredovati....Spaha nije nista brzi od ovih samo je malo eksplozivniji, ali samim tim je puno puta i ispado tako da je ostajala rupa u odbrani...Da ce nam faliti nisam ni stavljo pod znak pitanja, ali da cemo pusiti zbog njega je apsolutno losersko misljenje.
Nije sve u igracu, mozda se karte sad sa ovim igracima koje imamo bolje poklope i mi budemo stabilniji u odbraniNije sve do jednog igraca, vecinom je ta kombinacija igraca koja je dobotacna. Mozda sad nebudemo stojali toliko daleko od naseg gola, sve je moguce...ostaje da vidimo!
Sunjic, Bicakcic i Zuka se bore za te dvije pozicije...zasad boljih nemamo.... Dali je Spahic SAD puno bolji od nevedene trojke, sumljam...jeste iskustvom ali sigurno je da ce njegova forma opadati dok ce ova tri napredovati....Spaha nije nista brzi od ovih samo je malo eksplozivniji, ali samim tim je puno puta i ispado tako da je ostajala rupa u odbrani...Da ce nam faliti nisam ni stavljo pod znak pitanja, ali da cemo pusiti zbog njega je apsolutno losersko misljenje.
Nije sve u igracu, mozda se karte sad sa ovim igracima koje imamo bolje poklope i mi budemo stabilniji u odbraniNije sve do jednog igraca, vecinom je ta kombinacija igraca koja je dobotacna. Mozda sad nebudemo stojali toliko daleko od naseg gola, sve je moguce...ostaje da vidimo!
Spaha nije samo brzi. On pored toga ima bolje pozicioniranje, postavljanje na terenu. Bolje cita igru i bolje se postavi ispred igraca i tako ga zaustavi. Isto tako daleko je najiskusniji od svih stopera a i to nesto znaci. I jedan je od najborbenijih igraca ne spara se i igra u kost. Koliko je Spaha ispado bar toliko ce i drugi stoperi. Ako ti mozes tvrditi da je utakmica protiv Nigerije 100% pad kvaliteta zbog godina onda svaka cast. Ja nebi iskljucio los dan, povredu itd. Osim toga kod gola Nigerije bio je cisti faul kojega bi vecina evropskih sudija sudili. Prvo ga je igrac odgurnuo rukom i tako stekao prednost. A onda ga je i sapleo nogom ( sto je potvrdio i g. Beusan ) znaci dupli faul. Pored toga Spahic je morao izlaziti i na beka i tako pokrivati dvije pozicije jer Lulic je bio vecinu vremena u napadu a Miske nije izlazio na krilo zbog Papetove taktike i to mu je otezavalo igru. Ali to pojedini ne zele da vide. Nebi ja ovoliko branio Spahica da imamo bolje stopere samo nemamo ni blizu.MaksuzBaksuz je napisao/la:
Spaha nije nista brzi od ovih samo je malo eksplozivniji, ali samim tim je puno puta i ispado tako da je ostajala rupa u odbrani...Da ce nam faliti nisam ni stavljo pod znak pitanja, ali da cemo pusiti zbog njega je apsolutno losersko misljenje.
Safet na drugoj stranici 
U nove pobjede s Papetom

U nove pobjede s Papetom

Ne, nego ćemo sa Diego Armando Maradonom.

20tog avgustaHead je napisao/la:Kad Susic objavljuje spisak ?
Pape priznaj da imas prste i u slucaju "Milan Milosevic", vidjen si kod ambasade.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.