Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DonCorleone
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2014, 01:52

Rusilac je napisao/la:Moje rijesenje nase muke:Besic DM,Pjanic CM,klasicna desetka ne treba niti je moze vise iko igrati kao Misimovic,samo se patimo bez veze.Dva krila,Hajrovic jedno,drugo ko god hocete(preferiram Salihovica kad se vrati,sad ko bilo),Lulic poluspic,Dzeko u vrhu.
Izgubili smo igru zato sto hocemo da igramo isto kao kad smo imali Misimovica,nikad vise bez njega ne mozemo igrati isto.
Zaboravio sam,Medunjanin i teletabis na klupu.

----------------------Dzeko------------------------
---Lulic------------------------------Hajrovic----
-----------Salihovic-------Pjanic-----------------
----------------------Besic--------------------------

Nista drugo, nego sto sam i ja vec stranicu naprijed napisao.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 okt 2014, 02:03

DonCorleone je napisao/la:Cudi me zaista da ti vec unaprijed znas sta je fijasko, sta moze i ne moze proci. Nebitno, formacija ti je nadam se pokazala da se moze igrati onako kako ti nisi mislio da moze, ne moramo igrati ni sa dva napadaca, niti moramo igrati sa klasicnom desetkom.
jebga druže, ti mene baš ništa ne kontaš :D sad bih ti morao elaborirat' da me skontaš, al' dug bi post bio, pa mi se ne da, možda drugom prilikom :D al' mogu ti garantovat' da bi i u formacijama 4-3-3 i 4-2-3-1, forumaši ovdje pronašli zamjerke, a sad sam pokušaj shvatit' zašto

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 okt 2014, 02:07

DonCorleone je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:Moje rijesenje nase muke:Besic DM,Pjanic CM,klasicna desetka ne treba niti je moze vise iko igrati kao Misimovic,samo se patimo bez veze.Dva krila,Hajrovic jedno,drugo ko god hocete(preferiram Salihovica kad se vrati,sad ko bilo),Lulic poluspic,Dzeko u vrhu.
Izgubili smo igru zato sto hocemo da igramo isto kao kad smo imali Misimovica,nikad vise bez njega ne mozemo igrati isto.
Zaboravio sam,Medunjanin i teletabis na klupu.

----------------------Dzeko------------------------
---Lulic------------------------------Hajrovic----
-----------Salihovic-------Pjanic-----------------
----------------------Besic--------------------------

Nista drugo, nego sto sam i ja vec stranicu naprijed napisao.
Ne,ne krilo Lulic nego pravi poluspic,umjesto te famozne klasicne desetke.Tu igra i u Laziu i tu je najopasniji.Pokretljivi drugi napadac iz drugog plana,malo povuceniji,savrsen i za kontranapade.Dobili bi ratnika koji je opasan po gol i koji trci kao lud,prvi odbranbeni bedem vec prije Pjanica i Besica.
Osim toga,prava je napast,agresivan i uporan,odlicno cita igru i presjeca lopte(i sinoc je presjekao bar tri) i vec na trideset metara od njihovog gola krao bi jednu loptu po utakmici koja bi rezultirala mrtvom sansom za nas,kladim se u zivot.

To je savrsena pozicija za Lulica,vise niko ne bi govorio Lulic nista ne pruza,normalno da ne pruza kad je zavaljen.

Ovo za kontanapade je izuzetno vazno,mi to nikako nemamo,niti igramo,niti znamo od kako je Susic selektor.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 12 okt 2014, 02:15, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2014, 02:15

Nije ni bitno, jer necemo nista od ovoga vidjeti.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 okt 2014, 02:22

DonCorleone je napisao/la:Nije ni bitno, jer necemo nista od ovoga vidjeti.
Mozda dobijemo nekad normalnog selektora pa i vidimo.
Sto se tice Pjanica,on mora biti organizator igre,medunjanin je spor do bola,zbog toga smo i mi spori do bola,to pisem milioniti put.Teletabisa da ne spominjem,on samo smeta svima.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 okt 2014, 08:16

Fudbalski Mocartu jedina si nam nada protiv Belgije, neki sut izvan sesnaesterca ili slobodnjak :pray:

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 12 okt 2014, 18:02

Ništa Pape nije kriv kod Pjanića, kriv je sam Pjanić, on jednostavno ne može bolje u smislu kreiranja igre. Previše bojažljiv, sad je sve na njemu, ne može se lako nositi sa odgovornošću da je sad ključni igrač za stvaranje šansi, do sada se skrivao iz Misketa. Otuda i onolika nervoza protiv Velsa, vidio da ne ide kako bi trebalo.
Sve u svemu ne igra Princ ni sada nešto posebno loše, ali ni blizu Misimovića iz Kine, a posebno ne Misimovića iz Wolfsburga.
Miske no. 1
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 12 okt 2014, 23:58

GangstaX je napisao/la:Ništa Pape nije kriv kod Pjanića, kriv je sam Pjanić, on jednostavno ne može bolje u smislu kreiranja igre. Previše bojažljiv, sad je sve na njemu, ne može se lako nositi sa odgovornošću da je sad ključni igrač za stvaranje šansi, do sada se skrivao iz Misketa. Otuda i onolika nervoza protiv Velsa, vidio da ne ide kako bi trebalo.
Sve u svemu ne igra Princ ni sada nešto posebno loše, ali ni blizu Misimovića iz Kine, a posebno ne Misimovića iz Wolfsburga.
Postoji li jedan post ovog momciluka koji se ne sastoji od hrpe gluposti?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 okt 2014, 00:00

Greivis je napisao/la:
GangstaX je napisao/la:Ništa Pape nije kriv kod Pjanića, kriv je sam Pjanić, on jednostavno ne može bolje u smislu kreiranja igre. Previše bojažljiv, sad je sve na njemu, ne može se lako nositi sa odgovornošću da je sad ključni igrač za stvaranje šansi, do sada se skrivao iz Misketa. Otuda i onolika nervoza protiv Velsa, vidio da ne ide kako bi trebalo.
Postoji li jedan post ovog momciluka koji se ne sastoji od hrpe gluposti?
slika
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 okt 2014, 00:04

Pa kako bolan da uradi u ovakvoj formaciji?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 00:08

Nije kriv Pape krivo je more.

[youtube][/youtube]
:salut: :salut:

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 13 okt 2014, 08:31

FaraonTM je napisao/la:
Pa kako bolan da uradi u ovakvoj formaciji?
Kako je Misimović radio u ovakvoj formaciji?

Heheheh... Pape kriv za Pjanića, formacija kriva za Pjanića... :pinokio:

Jednostavno je, ali vi to sebi ne želite priznat - Miske > Pjanić
Miske no. 1
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 okt 2014, 09:25

misimovic kao amf > pjanic kao amf

misimovic kao cmf < pjanic kao cmf

misimovic kao amf > misimovic kao cmf

pjanic kao amf < pjanic kao cmf

dok je misimovic bio aktivan clan reprezentacije ekipu smo gradili oko njega, davala mu se sva sloboda svijeta (osim u par eksperimenata) i covjek je postao jedan od najboljih/najvaznijih igraca svih vremena jer je sve vrijeme igrao u svojoj zoni komfora tj poziciju koji igra u klubu i koju igra kroz cijelu karijeru. zasto se isto ne radi sa pjanicem nije mi jasno :hmmmmm: pripremne utakmice pred svjetsko i samo prvenstvo su pokazali u kakvoj formaciji najbolje funkcionise i, ono sto je najbitnije od svega, kako zapravo nasa ekipa igra bolje kada se pjanic koristi na najbolji nacin.
GangstaX je napisao/la:Previše bojažljiv, sad je sve na njemu, ne može se lako nositi sa odgovornošću da je sad ključni igrač za stvaranje šansi, do sada se skrivao iz Misketa. Otuda i onolika nervoza protiv Velsa, vidio da ne ide kako bi trebalo.
za kreiranje sansi kljucni su svi igraci veznog reda koji da su postavljeni onako kako trebaju biti postavljeni itekako mogu nadomjestiti misketov izostanak. uostalom, protiv velsa je medunjanin dijelio duge lopte kao rukom i bio siguran u posjedu, dok je pjanic spajao odbranu i vezni red, bio kljucni covjek u zadrzavanju posjeda lopte pod presingom rastrcanog velsa i najveca prijetnja sa sutevima i slobodnjacima. dakle, uradili su koliko im je bilo dozvoljeno da urade. eh sad, kada je igra kroz sredinu jedini plan sto se tice nase ofanzive tj kada ne postoji plan B u vidu igranja po bokovima, centarsuteva za vedu i dzeku i/ili otvaranja prostora za nase veznjake da mogu proturiti tu loptu o kojoj se ovdje konstantno pise onda nas je puno lakse citati i zaustavljati, a upravo se to nama desava svaki put kad igramo ovu neku baklava formaciju . . . ukoliko ne istrcimo sa krilnim igracima ista stvar ce nam se desiti i veceras kada nase veznjake zaganjaju i zatvore ninja i ekipa.

nema to veze sa individualnim kvalitetom ili nedostatkom istog :nene:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 okt 2014, 09:51

Neka komparacija je bila moguca u vrijeme dok je Pjanic igrao za Metz i Lyon.... Kad je presao u Romu dobio je mnogo povuceniju ulogu, nesto kao box to box, i jasno je po igrama da mu to savrseno odgovara...
Miske je potpuno razlicita vrsta igraca kojoj su puno blizi Medunjanin, Prcic i Stilic :salut:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 okt 2014, 10:11

da, u metzu je definitivno bio ofanzivan i igrao je iza dva napadaca, a u nekim utakmicama cak i tog drugog povucenijeg napadaca. u lyonu je vec pocela ta tranzicija na poziciju centralnog veznog sto je kasnije u romi kompletirao, prostudirao i doveo do savrsenstva.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2014, 10:45

Consigliere je napisao/la:nesto kao box to box
Gdje ćeš to reći, sad će Kurleone i znalci da te strijeljaju, jer pobogu, oni znaju tačnu definiciju box to box igrača i ne treba im Wikipedija.

U suštini momak je bio sve, deep lying playmaker, pa onda attacking midfielder iliti čuvena desetka, odnosno regista i trequartista kako ovi znalci sa pdfa serija a vole da govore, da bi to zvučalo kao eto nešto super fancy. Bio je i centralni vezni, rob taktike i formacije, ma apsolutno sve.

Ja sa druge strane od njega očekujem da bude igrač koji će uzeti stvari u svoje ruke i napokon početi da rješava utakmice. Pozicija me ne zanima, jer evidentno je da postaje nevidljiv pored Medunjanina i Bešića, a igrali smo sve moguće i nemoguće formacije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 okt 2014, 11:02

Virtu4l je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:nesto kao box to box
Gdje ćeš to reći, sad će Kurleone i znalci da te strijeljaju, jer pobogu, oni znaju tačnu definiciju box to box igrača i ne treba im Wikipedija.

U suštini momak je bio sve, deep lying playmaker, pa onda attacking midfielder iliti čuvena desetka, odnosno regista i trequartista kako ovi znalci sa pdfa serija a vole da govore, da bi to zvučalo kao eto nešto super fancy. Bio je i centralni vezni, rob taktike i formacije, ma apsolutno sve.

Ja sa druge strane od njega očekujem da bude igrač koji će uzeti stvari u svoje ruke i napokon početi da rješava utakmice. Pozicija me ne zanima, jer evidentno je da postaje nevidljiv pored Medunjanina i Bešića, a igrali smo sve moguće i nemoguće formacije.
Pa, bio nam je ubjedljivo najbolji igrac na SP-u, ne znam sta hoces. OK, protiv Kipra je lose odigrao, ali jasno je da je razlog previse ofanzivna uloga, gdje se nije snasao pred kipraskim odbrambenim zidom. Vec protiv Velsa je to bolje izgledalo, i uz Besica i Sunjica je bio najbolji na terenu.
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 12:21

Consigliere je napisao/la:Neka komparacija je bila moguca u vrijeme dok je Pjanic igrao za Metz i Lyon.... Kad je presao u Romu dobio je mnogo povuceniju ulogu, nesto kao box to box, i jasno je po igrama da mu to savrseno odgovara...
Miske je potpuno razlicita vrsta igraca kojoj su puno blizi Medunjanin, Prcic i Stilic :salut:
Objasnio. Dovoljno je pogledati cijenu-vrijednost kada je Miske bio na vrhuncu forme i sadasnju Pjanicevu koja je 5x veca od njegove najvece pa da bude svima jasno. Miske je igrao klasicnu 10-tku i samo to a Pjanic je vise centralni vezni. Nego dali ove kritike na racun Pjanica se rade zbog toga da bi se opravdao Papetov kiks u taktici tek sada sam skontao ?? :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2014, 12:27

Ajax je napisao/la:Nego dali ove kritike na racun Pjanica se rade zbog toga da bi se opravdao Papetov kiks u taktici tek sada sam skontao ?? :lol: :lol:
Loše si skontao. Kritike na račun Pjanića su uvijek postojale. Sad su malo intenzivnije, zato jer napokon nema igrača koji ga je godinama 'gušio'.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 okt 2014, 12:31

Virtu4l je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Nego dali ove kritike na racun Pjanica se rade zbog toga da bi se opravdao Papetov kiks u taktici tek sada sam skontao ?? :lol: :lol:
Loše si skontao. Kritike na račun Pjanića su uvijek postojale. Sad su malo intenzivnije, zato jer napokon nema igrača koji ga je godinama 'gušio'.
Kritike su zbog toga sto ljudi ocekuju da Pjanic radi ono sto je radio Miske, a to necemo docekati. Pjanic radi ono sto bi radio Bajramovic, recimo, da ga nisu povrede syebale i da je ispunio sav svoj potencijal. Misimovic je poseban i jedinstven igrac, a koliko je znacio nasoj ekipi vidi se i jos ce se vidjeti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, GoldenLilies, safun79, Venom i 42 gosta.