RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

westherc
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la westherc » 21 okt 2014, 13:19

zizu1991 je napisao/la:Filozofija je čudo. Najjači su mi postovi pred Želju. Parafraziram.. očekivamo pobjedu, može se desiti neriješeno, neće biti ni veliko razočarenje ako izgubimo. Ludilo. Mislim da bi bilo dobro da navijači konačno skontaju šta hoće od ovog kluba. Smiješno mi je iz kola u kolo tješenje i čekanje igre koje nema, i kvaliteta kojeg nema.

Gol koji smo primili protiv Željezničara je u najmanju ruku smiješan. Naši zoniraju na 20m od gola. Trči 4 Željina igrača u 16, ovi zoniraju. Ludilo. Loptu prima Tomić s lijeve strane, naš igrač, obrambeni igrač u fantastičnoj poziciji u potencijalnom zatvaranju šuta, ovaj ga pušta da ga lomi i daje gol lijevom nogom u suprotni ugao umjesto da ga izgura do kornera. Mlako, bezidejno, malaksalo.

Evropski Velež, bravo momci, bravo. Vi sanjajte i dalje, a ja ću da se probudim. Zapravo, budan sam od prvog kola. Kome je malo sna, nek' samo nastavi.
Care, realno nemate kavalitetu za sami vrh...
Drugo je navijačko podbadanje i neobjektivnost. Velež može savkog pobjedit ali i izgubit za nešto više nije to to.
I have a dream

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 21 okt 2014, 13:30

Bio jednom jedan KLUB,bio jednom jedan Grad,ostala su samo sjecanja.Tuzna realnosT NAZALOST :(

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 21 okt 2014, 13:57

konjicanin01 je napisao/la:Bio jednom jedan KLUB,bio jednom jedan Grad,ostala su samo sjecanja.Tuzna realnosT NAZALOST :(
Klub je BIO,ima GA,i BIĆE zauvijek.To što rezultati nisu u skladu sa našim željama to je druga stvar.A klub neće nestati siguran budi i ja abd opet u subotu na tribinu protiv Viteza.A vi što hoćete da navijata samo za šampione eto vam ih navijaj te.Ako niste u stanju shvatiti šta je navijač pogledajte utakmicu Southtempton-Sunderllend 0-8 kako navijači Saunnderllenda pjevaju kod 0-8?
Ja drugi klub nemem i samo mogu ovaj voliti,i u subotu opet na tekmu sa godišnjom kartom naravno.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 21 okt 2014, 13:58

westherc je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Filozofija je čudo. Najjači su mi postovi pred Želju. Parafraziram.. očekivamo pobjedu, može se desiti neriješeno, neće biti ni veliko razočarenje ako izgubimo. Ludilo. Mislim da bi bilo dobro da navijači konačno skontaju šta hoće od ovog kluba. Smiješno mi je iz kola u kolo tješenje i čekanje igre koje nema, i kvaliteta kojeg nema.

Gol koji smo primili protiv Željezničara je u najmanju ruku smiješan. Naši zoniraju na 20m od gola. Trči 4 Željina igrača u 16, ovi zoniraju. Ludilo. Loptu prima Tomić s lijeve strane, naš igrač, obrambeni igrač u fantastičnoj poziciji u potencijalnom zatvaranju šuta, ovaj ga pušta da ga lomi i daje gol lijevom nogom u suprotni ugao umjesto da ga izgura do kornera. Mlako, bezidejno, malaksalo.

Evropski Velež, bravo momci, bravo. Vi sanjajte i dalje, a ja ću da se probudim. Zapravo, budan sam od prvog kola. Kome je malo sna, nek' samo nastavi.
Drugo je navijačko podbadanje i neobjektivnost. Velež može savkog pobjedit ali i izgubit za nešto više nije to to.
Zar je u PL BiH kvalitet neophodan da bi izasao u evropu? Mislim da i nije. Bitnije je da nekako (sreca, mali broj povreda/suspenzija, stela sudija) sakupis odredjen broj bodova koji te vodi u evropska iskusenja. Naprimjer, Zeljo je nas u subotu bezveze pobjedio. Po igri nisu ama nista pokazali a nasli su se na 4. mjestu.
Nista lose o Zelji (osim debila sto su pjevali "ustaski Velez", majke vam se rodjene sjetim), naprotiv zelim im srecu ali ako su oni skupili 23 boda u prvih 11 kola onda to moze i Velez koji po kvaliteti nije nista losiji.
Kvalitet u nasoj ligi nije presudan jer nijedna ekipa nije toliko dominantna. Puno je bitnije da su igraci motivisani i borbeni. Zasto travnik pobjedjue Sirokog dvije godine zaredom? Samo motivacija i borbenost. Nista vise.
Prkosni i Ponosni od 1922

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 21 okt 2014, 14:25

emil02in je napisao/la:
konjicanin01 je napisao/la:Bio jednom jedan KLUB,bio jednom jedan Grad,ostala su samo sjecanja.Tuzna realnosT NAZALOST :(
Klub je BIO,ima GA,i BIĆE zauvijek.To što rezultati nisu u skladu sa našim željama to je druga stvar.A klub neće nestati siguran budi i ja abd opet u subotu na tribinu protiv Viteza.A vi što hoćete da navijata samo za šampione eto vam ih navijaj te.Ako niste u stanju shvatiti šta je navijač pogledajte utakmicu Southtempton-Sunderllend 0-8 kako navijači Saunnderllenda pjevaju kod 0-8?
Ja drugi klub nemem i samo mogu ovaj voliti,i u subotu opet na tekmu sa godišnjom kartom naravno.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Naravno brate ,samo je problem sto je takvih navijaca kao ti sve manje ,dakle navijaca starije ili srednje zivotne dobi.Kako danas nekom klincu usaditi takvu ljubav bezuvjetnu kao sto ti imas npr.Drug moj ne zivi se od par crnobjelih fotografija s bjelog brijega Iz vremena slave ponosa,i prica kako smo nekad bili neko.Realnost je surova,klub igra van Mostara ,klub prati u prosijeku 200 navijaca,u gradu najveci potrosac struje sto neko jednom rece je tc bingo,ostalo je sve prodavanje magle.Mozda ce ovo nekom izgledat pesimisticno ali zaista perspektiva je siva onako realno,a onih kojima ce srce kucat za Velez ce biti uvjek pa makar bio u kantonalnoj ligi.

westherc
Kontakt:

Post Postao/la westherc » 21 okt 2014, 15:19

SipakUlicar1922 je napisao/la:
westherc je napisao/la:

Zar je u PL BiH kvalitet neophodan da bi izasao u evropu? Mislim da i nije. Bitnije je da nekako (sreca, mali broj povreda/suspenzija, stela sudija) sakupis odredjen broj bodova koji te vodi u evropska iskusenja. Naprimjer, Zeljo je nas u subotu bezveze pobjedio. Po igri nisu ama nista pokazali a nasli su se na 4. mjestu.
Nista lose o Zelji (osim debila sto su pjevali "ustaski Velez", majke vam se rodjene sjetim), naprotiv zelim im srecu ali ako su oni skupili 23 boda u prvih 11 kola onda to moze i Velez koji po kvaliteti nije nista losiji.
Kvalitet u nasoj ligi nije presudan jer nijedna ekipa nije toliko dominantna. Puno je bitnije da su igraci motivisani i borbeni. Zasto travnik pobjedjue Sirokog dvije godine zaredom? Samo motivacija i borbenost. Nista vise.
Ne bih se slozio, Zeljo godinama ima pobjednicki mentalitet. Vi nemate.
Imaju spoj iskusnih i mladih igraca.
Mada mislim da ce Zeljo i Olimpik za 4 mjesto mada , Zeljo je u prednosti.
To za Travnik i Siroki ne bih komentirao, imaju cudan odnos ta dva kluba. Ali na veci broj utakmica ipak se kvalite pokaze, isplovi.
Tako ce i ove godine bit.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I have a dream

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 okt 2014, 16:02

Morao bi se sloziti sa WH - Velez stvarno ne pobjedjuje velike utakmice.

Tesko je i zamisliti da bi Velez sad odjednom pobjedio Sirokog, Sarajeva, Zelju ili Zrinjskog u dvomecu u finalu kupa BiH. Nemoze se sazrijevati u kljucnim utakmicama - tad vec moras doci zreo i spreman da uzmes bodove. Sazrijeva se u prvenstvu. Sad je Velez trebao pobjedit Zelju i Zrinjskog i Sirokog, ili barem 1 od ta 3. Ocekivat da cemo proci kroz kup je nerealno bez neke bombe od napadackog pojacanja ili tako nesto.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 21 okt 2014, 19:35

u koliko je rukomet u subotu ??? sa fudbala pravac na rukomet ako se termini poklope !! JEDNAKO SU VAZNI !

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 21 okt 2014, 19:40

Nemojte misliti da provociram, ali me interesuje zašto se RA povukao u drugom poluvremenu, tačnije svi su posjedali a glavni je trans odnešen, koliko sam ja vidio? Ako može i u pp odgovor, nešto me to pravo zainteresovalo. Ipak, ako je baš neka tajna onda ne morate odgovoriti.

Pozdrav, korektno navijanje i sa vaše i naše strane, pogotovo kad ste ulazili na stadion, ni jedan incident , a moglo ih je biti :thumbup:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 21 okt 2014, 19:42

Incidenata nije bilo i to je za pohvalu, a što se tiče "korektnog" navijanja, to se ne mogu složiti.
One pjesmice Manijaka upućene nama su u rangu vrtića.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 21 okt 2014, 19:48

NeverGiveUp je napisao/la:Incidenata nije bilo i to je za pohvalu, a što se tiče "korektnog" navijanja, to se ne mogu složiti.
One pjesmice Manijaka upućene nama su u rangu vrtića.
Bolan i mi bi njima pjevali i pjevali smo isto kad su dolazili tipa Sarajevske pic.kice...JEb.em te zeljo...Al drugo je ono sto su oni pjevali us.taske pi.cke !!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 21 okt 2014, 19:51

Pa na te gluposti i mislim. Nikakve povezanosti !

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 21 okt 2014, 20:26

Nije vas niko sad uporedio sa ustašama, već se samo pjevalo "Mostarske pickke", što su neke normalne navijačke provokacije

A prošli put je bila izazvana onakva reakcija, ali šta je bilo bilo je, idemo dalje. Sve najbolje u nastavku sezone i pozdrav za Pastrmku :wave:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 21 okt 2014, 21:07

Sta se bola sjebajete?? Sad treba uvezati 3 pobjede Vitez, Sloboda i Borac i eto nas u samom vrhu. Mozemo mi to!!

Forza Velez!!! No sekirli Be hairli :njanjanja: :opaopa:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 21 okt 2014, 21:36

Vazda smo vezali pobjede, pogotovo 3.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 21 okt 2014, 21:45

slika

derbi kola i ekipa sa kojom se zakacimo uvijek do praga incidenta. dodjite da ih zajedno razbijemo :D . Inace smo drugi , maksimalan broj bodova, ovo je za odvajanje na vrhu tabele i mrtvu utrku sa Gorazdom , inace proslogodisnjim pobjednikom kupa. Sve vam kaze na kojem smo nivou i koliko igramo za svoj grb ;)

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 okt 2014, 21:56

Hoće li Lokomotiva igrat prije Veleža ?
Prošli put su igrali bilo je svakakvih incidenata pred kraj, neka dobila crveni pa je vratili pa opet isključili :mrgreen:
Al dobiše na kraju 1 razlike dali 3 sekunde pred kraj :thumbup:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 21 okt 2014, 21:58

vm22 je napisao/la:Hoće li Lokomotiva igrat prije Veleža ?
Prošli put su igrali bilo je svakakvih incidenata pred kraj, neka dobila crveni pa je vratili pa opet isključili :mrgreen:
I one igraju sa Zrinjskim prije nas :D.Gradski derbi

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 okt 2014, 21:59

shaman7 je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Hoće li Lokomotiva igrat prije Veleža ?
I one igraju sa Zrinjskim prije nas :D.Gradski derbi
Auu mogle bi se obe utakmice pogledat :thumbup:

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 21 okt 2014, 23:18

Alo red army....dolazite li sutra,jel vam dovoljno 7 mjesta na gostujucoj tribini:D.sutra ce vam biti "draufanje" i kada vas izbacimo iz kupa mozete ponovo pricati o svojoj povijesti iz '84-e
Godine prolaze jubav ostaje...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []