Ko god birao igrače i dovodio/odvodio za platu od 800KM mjesečno (što kolega s foruma ima informaciju) bolje se nije moglo,čisto sumnjam. Ali eto da nije plata 800KM nego 1200KM mi bi se već ugasili jer ne bi mogli riješiti one 3 tužbe igrača što su došle na naplatu ~90 000KM. O tome niko ne razmišlja.
Jedan igrač Sarajeva ima platu kao prvih 11 Slobode,jedan igrač Širokog i sl. i onda je teško konkurisati.
Izvuklo se 80ak% onog čega se moglo izvući u periodu maximalne štednje, moglii smo tu da je bilo malo više sreće ili malo manje ne sreće imati još 3-4 boda i biti na 9-10 na tabeli ali to je to, isti vrag.
Sad nam ne preostaje ništa nego čekati da vidimo šta će biti sa skupštinom i statutom, koliko god bio optimista i želio da to uspije sve, jako sam sumnjičav.Da ne kažem da nevjerujem da će biti išta od toga. Da li će Azmir htjeti ostati u sdašnjoj struktiri kluba,pitanje je? Ne može čovjek uložiti pare jer će Fućko,Mujo,Suljo sutra izglasati da ga otjeraju i da onda oni upravljaju tim parama.
Azmir Husić je čovjek koji je već jednom spasio Slobodu ključa u bravi zbog ponašanja prethodnika, jedini je čovjek koji nije ukrao ni marke iz kluba. Čovjek je koji se uhvatio u koštac s problemima duga,tužbi i sl. sranja koja on NIJE NAPRAVIO! Za vrijeme kako je on tu, klub je imao prave pripreme, klub nema problema sa smještajem (prethosnici su nabili duga širom BiH po hotelim) i prevozom ekipe. Plate stručnom štabu i igračima su kakvi su i dogovoreni u ugovorima i iste se isplaćuju sukladno ugovorima.
Ko god je otišao iz kluba nema loše riječi i nije mu se ništa ostalo dužno. Brzi,Hadžić,Krpić,Redžepi... u prethodnim godima svaki igrač koji je otišao je podnio tužbu zbog ne isplaćenih plata i naknada iz ugovora.
Azmir Husić je pogriješio sa Husarom, pogriješio sa Sadikovićem možda... ali čovjek nije odavde i nije upoznat sa lopovima kao gore navedem menadžerom. Njemu treba samo jedan dobar i sposoban čovjek kao savjetnik ili čak sportski direktor. (problem je nać poštenog čovjeka a da je upoznat sa lopovlukom u ovoj državi/gradu).
Shvatam ja da Azmir smeta pojedincima, neki su godinama živjeli na grbači FK Sloboda sada to više ne mogu jer čovjek daje svoj novac i gleda gdje ide taj isti. Smeta onima koji bi željeli ponovo da se okoriste o Slobodu tako što će igrače uzimati pod svoje i zaraditi na njima a Slobodi *arina (najbolji primjer transfer Saida Huseinovića).
Smeta i nekim navijačima zato što čovjek želi navijanje i publiku koja će platiti ulaznicu i koji neće praviti štetu klubu (baklje,pogrdna skandiranja...). Neki su i plaćeni da im smeta
Sve u svemu ispast ćemo ogoromne budale ako otjeramo ovog čovjeka. Kako bi samo drugi klubovi volje imati ovakog čovjeka u svom timu pa i to Sarajevo isto bi volilo imati uz Tana još jednog ovakvog čovjeka.
Ako čovjek gleda i neki svoj interes ja to posmatram kao sasvim nešto normalno, iskren da budem i ja bi. Ako čovjek u narednih 5 godina planira uložiti u Slobodu 10 miliona KM a zaraditi 15 miliona to je odlično! Nama priušti dobre utakmice,borbe za vrh,neki trofej,izlazak u europu a on vrati svoj uloženi novac. Bingo s obje strane

Da malo izkarikiram, dovede igrača za milion, taj igral nam donese titulu pobjednika kupa svojim golovima a onda on tog igrača proda za 2 miliona. Vrati svoj milion a ostali milion pola njemu u džep pola Slobodi u kasu. To je najbolji način poslovanja za sve!!!
Ukoliko Azmir ode bojim se šta će se desiti sa Slobodom, nijedan drugi čovjek neće doći da nešto napravi. Može samo doći da pokrade. Druga liga nas možda sleduje i ove sezone (bez Azmira i njegovog novca nema pojačanja) eventualno sledeće a onda ubbrzo i ključ-kljač.
Svašta se ja ispisa, kome nije mrsko nek pročita

Budite pozdravljeni i imate mahanje svi pravi besplatni ljubitelji Slobode