FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bavaracmujo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bavaracmujo » 26 nov 2014, 10:39

Ima razlicitih misljenja ako nista makar se tema zapalila i pise se uveliko.
Ekipi svaka casta, borba zalaganje na nivou, 70min sa igracem manje i opet ravnopravni, ovaj trojac sto je pogrijesio samo dokazuju da su i oni od krvi i mesa!
Siti je definitivno smjesna ekipa i daj Boze da im romi ocitaju lekciju i posalju kuci usranih gaca!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 26 nov 2014, 11:49

ja uopste necu da obracam paznju na sinosnju tekmu, tekma je bila super,dobro zamisljena i odradjena,pokazan karakter i volja, ima nesto sampionsko u ovoj ekipi,a da nije Benatia popio crveni sve bi drugacije bilo.
VOLIM BAYERN

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 26 nov 2014, 12:13

navijac sam bajerna i reci cu da su previse providno odradili ove prelaze svih 5 golova su u najmanju ruku sumnjivu tako da ko god misli da se i na ovom nivou ne dogovaraju utakmice u velikoj je zabludi
Samo Sarajevo

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 26 nov 2014, 12:27

Stvarno steta za onaj poraz, mislim da sudija nije smio crveni pokazat nije ono bio nesto bas opasan start, koliko nam se cinilo, no opet je bayern prvi u grupi :)
04.10.2009 !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 nov 2014, 12:31

sarajlija je napisao/la:Stvarno steta za onaj poraz, mislim da sudija nije smio crveni pokazat nije ono bio nesto bas opasan start, koliko nam se cinilo, no opet je bayern prvi u grupi :)
Citam forume po Ostrvu i svi su zadivljeni i iznenadjeni igrom Bayerna sinoc a pogotovo sa 10 igraca. Scholes kaze da je igra tecnija sa igracem manje.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 26 nov 2014, 12:33

muamerc je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:Stvarno steta za onaj poraz, mislim da sudija nije smio crveni pokazat nije ono bio nesto bas opasan start, koliko nam se cinilo, no opet je bayern prvi u grupi :)
Citam forume po Ostrvu i svi su zadivljeni i iznenadjeni igrom Bayerna sinoc a pogotovo sa 10 igraca. Scholes kaze da je igra tecnija sa igracem manje.
Ma brate bayernovom igrom jednostavno moras biti odusevljen nema price :mrgreen:

da je ostao benatia to bi bila druga prica, ali kako god ja sam zadovoljan i abd da dodjete do samog finala, prije toga reala izbacite i onda sa plavcima bio bi to pravi spektakl. :)
04.10.2009 !!

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 26 nov 2014, 13:47

neznam zašto ali još uvijek mi je krivo zbog poraza iako utakmica bez značaja i koja nam nije ni trebala ali nismo je mogli izbjeći...

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 26 nov 2014, 15:29

NYKnicks Fan je napisao/la:Navijaci :clap: :tokralju:
Englishman impressed by the Bayern fans

Manchester - The English are even more impressed by German football fans. A photo of marching and singing Bayern fans in Manchester spread on Twitter.

Since there are no more standing in England, the fan culture has suffered greatly. Were known as the ultimate in mood and atmosphere of the fans of the island in the past, we can now look enviously at Germany. Even stadium tourism there, English fans visit because of the atmosphere regularly Bundesliga games.

To impress German fans their English counterparts, especially at away games on the island. That was the guest of Bavaria on Tuesday in Manchester otherwise. An Englishman held a noisy march of several hundred Bayern supporters towards the stadium on photo proof and posted it on Twitter with the words: "! Manchester shut down for the Bayern fans Fans Brilliant"
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 nov 2014, 15:38

Neviđena neozbiljnost u odbrani je dovela do poraza,Benatia pravi početničku grešku ruši igrača sa leđa u 16m kao zadnji igrač odbrane.S obzirom da je Aguero već bio u prednosti trebao ga je pustiti da šutira na gol možda bi Neuer i skinuo loptu ovako je napravio najgori mogući potez,zaradio crveni karton i penal.

Drugi gol Jovetić presjeca pas Alonsa i izbacuje Aguera a naši štoperi stoje previše široko i tako Argentincu nije bilo teško pogoditi u šansi 1 na 1.Treći gol čisti amaterizam Boatenga koji je do tog trenutka odigrao veoma dobru utakmicu.

Čitam ove komantare i čudim se koliko je Bayern ustvari moćan kad se za poraz Bayerna piše kako je pustio protivniku.

Nadam se da će izvući pouke iz ovog poraza tj da u CL nema opuštanja ma koliko utakmica bila nevažna.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 nov 2014, 15:41

gledam na ovom forumu Bayernzone forumaši se prisjećaju igara Martineza. Kako bi se samo on uklopio u ovaj novi Pepov sistem. To smo već vidjeli u prošloseznomskom finalu DFB kupa. Jedva čekam da se vrati i da on preuzme ulogu između stopera mislim da Jerome i Medhi će bolje funkcionisti sa Javijem, a Xabija gurnuti malo naprijed. Kad će taj februar :pray:
slika
slika
slika
slika
slika

kako je samo igrao ovu sezonu pod Juppom :bale: fantazija

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 nov 2014, 15:48

joj ova situacija sa Sitijem me podsjeti na 2008. godinu i polufinale kupa UEFA kad su otpuživali Bajern da je prodao utakmicu bogatim vlasnicima Zenita i nekoj ruskoj mafiji, pa et možda su i šeici ubacili na kafu 50mil€ u našu kasu za sinoćnu pobjedu, odnosno poraz :lol: :lol: :lol:

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 26 nov 2014, 18:20

Nekako sam siguran nakon sinoć da se utakmice riktaju :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 nov 2014, 18:36

Javi bi ocigledno mogao biti spreman za drugi dio sezone jer je najavio da se uskoro vraca. :crazy:

Prosto ne vjerujem da je ovo moguce, no vidjecemo sta ce od svega ovoga biti. Bilo bi vrlo dobro da se vrati cim prije
"2009. godine je moglo sve drugacije da bude. Bio sam mlad, glava mi je bila puna od svaceg. Onda stize Van Gaal u klub, sa njim se nisam nikako dobro slagao. Stize i velika ponuda Real Madrida, ali ne samo Reala, nego Barce, Chelsea, Manchester Citya, Juventusa i svih drugih velikana u Evropi. Ponude su bile sulude, sa druge planete, kako za Bayern, tako i za mene. Nisam znao kuda sa sobom, glava mi je pucala, ma haman pa eksplodirala. Moj menadzer je bio vec sve sredio sa Realom, falio je samo potpis. Pricao sam sa svojom zenom Wahibom, ona mi je rekla, "Ako mislis da ces biti sretan u Realu, onda ok, selimo u Madrid.".
Na svu moju srecu, nakon toga, stize kralj Uli Hoeneß kod mene. Dva puta sam popricao sa njim, bilo mi je to sasvim dosta. Poslje razgovora sa Ulijem, sjeli smo on, Kalle i ja skupa u biro. Prvo sto sam rekao, jeste bilo: "Uli, Kalle, ostajem! Ne idem nikud!". Danas mogu reci da Bayernu sve zahvaljujem, sve sto sam uspio sa ekipom i individualno. Pogotovo Uli Hoeneßu, on je sve za ovaj klub. Toliko ga volim i zahvalan cu mu biti do kraja zivota za sve. Bio sam mu u posjeti u zatvoru, salili smo se, ali i ozbiljno popricali. Jedva cekam da izadje iz zatvora, ne znate koliko on znaci ovom klubu. Bayern je moja porodica, imam dvije familije, moju privatnu i ovu FC Bayern familiju. Zaljubljen sam u ovaj klub i sve navijace.
Ne mogu vam opisati osjecaj, kada 70.000 navijaca u Allianz Areni skandiraju "Ribery, Ribery, Ribery!" Svi skupa smo digli ovaj klub na nivo Reala i Barce i na to sam veoma ponosan i presretan da nisam te 2009. godine napustio klub i ostao ovdje. Nadam se da cu u Bayernu i zavrsiti svoju karijeru uz oprostajnu tekmu u domu Allianz Areni. To mi je zadnja zelja sto imam."
.

Oprostite na kopiranju teksta ali sam jednostavno morao. :tokralju: :tokralju:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 nov 2014, 20:14

Utakmica se ne mora prodati, ona se može i namjestiti zbog viših ciljeva i interesa....Eto onako usput. Može uvijek postojati situacija da jedan klub drugom klubu učini uslugu, pogotovo kada ta usluga ovaj klub koji je čini ništa ne košta.
Utakmica sinoć je bila malo čudna. A što se prodaje utakmice tiče, to je smiješno, pa šta će Bayernu te pare?? :D :D
Malo je čudna utakmica bila, jer i Xabi Alonso i Boateng su napravili greške kakve nisu napravili dugo, dugo vremena. Onakvu Alonso nije niti jednu napravio od kako je u Bayernu. A Boateng je onakve greške izbacio i neutralisao iz svoje igre.

S druge strane se ekipa potrošila fizički i vrlo moguće da je to bio uzrok grešaka. Gledajući čisto sportski onakve stvari ne volim gledat, ne volim da se ispušta vodstvo. Bayern je takav klub koji rijetko ispušta vodstvo.
I meni je draže da se pobijedi 1:0 i neka se gol zabije i guzicom ili mu.dima, ali neka se pobijedi. Lijepom igrom ništa ne dobivaš, REZULTAT JE BITAN. Sinoć srećom nije bio toliko bitan, ali nije lijepo ispustit pobjedu. Ovakve stvari treba naravno spriječit u bitnijim utakmicama. Ova utakmica je u konačnici nebitna, ali kada imaš pobjedu u džepu onda ne volim gledati kako se ta pobjeda ispušta.

Danas sam nekako u nekim diskusijama bio usamljen, kada sam ovak s ljudima pričao, po pitanju onog penala sinoć. Za mene ono i nije iskreno bio penal. Eto i ovdje mnogi misle da je bio...Ja i ne vidim neki kontakt u onoj situaciji....Ali hajd....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 27 nov 2014, 01:15

Zalosno je da onako gubimo utakmice bez obzira na sve. Mogu se uociti nedostatci u odbrani def. posebno protiv brzih napadaca ala aguero. Nadam se da nece onoliko duboko izlazit stoperi posebno u drugom dijelu sezone kada se se svaka greska skupo placa

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
joj hamo vidi mu glave

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 nov 2014, 11:11

[youtube][/youtube]
poraz na terenu ali pobjeda na tribini :cool:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 nov 2014, 11:13

Odigramo 17 utakmica od kojih se pobijedi u 13, 3 puta se remizira i izgubi se samo jednom i to u totalno nebitnoj utakmici i jave se kriticari kako je to lose, sramota, jad, cemer ili sta vec ne. :puke:

Bayern nas je toliko razmazio da nam cak i remi tesko pada a pogotovo poraz. :evil:

Nije ni meni jednostavno sto smo izgubili na onakav nacin, ali kada vidim kako su se momci borili i kako su igrali i to sa igracem manje odmah promijenim raspolozenje.
Ova ekipa da je zeljela, napucala bi City da nikad vise ne pomisle na nogomet.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 nov 2014, 13:02

Cinjenica je da smo sami sebe pobjedili i izgubili bezveze, ali jedini i iskljucivi krivac je Benatia.
Jednostavno, momak je dobar igrac, ali u pokusaju da se dokaze igra na silu a ne razmislja glavom i to ne samo ovu utakmicu. Napravio je penal, dobio crveni i primili smo gol.
Ne treba kritikovati Boatenga i Xabija jer i oni su ljudi i nije problem da pogrijese u 70 minuta igre s desetoricom na terenu.
Benatia me podsjeca na Boatenga proslu sezonu, treba da se ugleda na Boatenga ove sezone i da uci od njega jer bi onda bili najbolji stoperski par na svijetu, ovako to nisu.
@ Omere
Ribery je legenda, shvatio je on davno sta je Bayern, definitivno ikona kluba.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 27 nov 2014, 17:42

Teško je igrati 70 minuta sa igračem manje, pogotovo u formaciji koju Pep gaji gdje ti u napadu trebaju bar dvije ili tri opcije kad imaš loptu u posjedu, a ti imaš uvijek jednu manje, dok odbrana teško funkcioniše kad protivnik ima uvijek jedno rješenje više. Uz to i koncentracija pada kada konstanto braniš dvije pozicije odjednom i greške proizilaze iz toga jer se ne sjećam utakmice u kojoj je bilo onako mnogo pogrešnih pasova i grešaka u odbrani protiv ekipe koja praktično nije ni napadala.
Tako da je crveni karton dosta toga promijenio. Karton koji je dodijeljen po pravilima, ali možda i malo prestrogo.

S druge strane, mislim da bi Rode bio bolje rješenje od Hojbjerga u ovakvoj situaciji, ali razumijem odluku Pepa, teško je izvaditi igrača kojem ova utakmica puno znači i koju je vjerovatno zaslužio, nakon 20 minuta. Odigrao je solidno, mada malo bezglavno zadnjih 10-ak minuta.
Na klupi zbog povreda, osim rovitog Schweinsteigera, nije bilo igrača koji bi mogao malo zatvoriti utakmicu i donijeti svježinu.

Poraz mi ne smeta nimalo, niti to što je Bayern izgubio iako je imao tri boda do pred kraj, nego mi smeta što je jedna onako loša ekipa kao City dobila priliku da prođe dalje.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 nov 2014, 18:23

1.) FC Bayern München 250.000
2.) Benfica Lisabon 227.000
3.) FC Barcelona 177.000
4.) FC Schalke 130.000
5.) B. Dortmund 115.000
Najbolji i po broju clanova. :tokralju: :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []