Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,insider,TaRgEt_

Avatar
rope11
Postovi: 17653
Pridružen/a: 05 okt 2012, 20:42
Lokacija: Ze
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la rope11 » 17 dec 2014, 23:32

Problem je što on više nigdje ne može biti legenda jer dajem ruku u vatru da će ostati ovdje do kraja ugovora (ili eventualno još 2-3 godine) jer je njemu ovdje očigledno super, a poslije će biti bojim se kasno za neku karijeru. U Sitiju je tek jedan u nizu od pijuna i figurica, skoro pa beznačajan. Još kad vidiš komentare ili ti ga gadosti o njemu koje se pišu na internetu, sve mi je jasno. Nije zaslužio ni po kojoj osnovi takve komentare, ali na kraju čitave priče stičem utisak da ga se neće ni sjećati ili će ga u najgoru ruku nazivati jednim od najvećih flopova, a sve je moglo biti drugačije da je pametnije birao gdje bi vjerujem ostavio još jedan neizbrisiv trag kao u Wolsburgu.



Druga stvar da je prešao recimo u Dortmund koji je baš bio zagrijan za njega ili u bilo koji drugi klub gdje bi bio prva violina, ali nažalost nije. A kandidata je bilo, mnogo.




Opet s druge strane, ako je on zaista taj tip igrača kojem ne smeta ništa sve dok ima dobru platu i dokle god osvajaju trofeje, ja zaista nemam ništa protiv toga. Njegova stvar i to poštujem. Ali da mi je žao i krivo što nikada nije pokazao onoliko koliko može, jeste.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.


FORZA MILAN !

Avatar
Carli
Postovi: 2497
Pridružen/a: 01 maj 2013, 23:02
Lokacija: Čaršija
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Carli » 17 dec 2014, 23:35

Ajax je napisao/la:
Carli je napisao/la: Kemo, prosvjetitelj uma :D
Kemo prekuco. Sve sto je stariji to je jaci. :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
[youtube][/youtube]
Prekuc'o čovjek :lol:
Allegri je gospodin!

Avatar
Ajax
Postovi: 9572
Pridružen/a: 19 mar 2014, 01:40
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 17 dec 2014, 23:47

rope11 je napisao/la:Problem je što on više nigdje ne može biti legenda jer dajem ruku u vatru da će ostati ovdje do kraja ugovora (ili eventualno još 2-3 godine) jer je njemu ovdje očigledno super, a poslije će biti bojim se kasno za neku karijeru. U Sitiju je tek jedan u nizu od pijuna i figurica, skoro pa beznačajan. Još kad vidiš komentare ili ti ga gadosti o njemu koje se pišu na internetu, sve mi je jasno. Nije zaslužio ni po kojoj osnovi takve komentare, ali na kraju čitave priče stičem utisak da ga se neće ni sjećati ili će ga u najgoru ruku nazivati jednim od najvećih flopova, a sve je moglo biti drugačije da je pametnije birao gdje bi vjerujem ostavio još jedan neizbrisiv trag kao u Wolsburgu.

Druga stvar da je prešao recimo u Dortmund koji je baš bio zagrijan za njega ili u bilo koji drugi klub gdje bi bio prva violina, ali nažalost nije. A kandidata je bilo, mnogo.
Tako je jarane. **** pare pa da zaradi pola manje samo da legenda kluba. Nije jos kasno za klubove kao sto su Milan, Juventus, Schalke, Wolfsburg ili cak Dortmund. Ne cijene ga dovoljno za ono sto je sve dao klubu. Nije on iskoristio ni 50% talenta od kada je u Cityu i nikad nece jer zavisi od saigraca previse odnosno upotrebljivih lopti cak i kada nema Aguera. On treba da je prva zvijezda tima kao u Wolfsburgu sto je bio tada je on pravi. Steta sto nije presao u Atletico Madrid, Dortmund i slicne klubove kada su ga zvali. Po meni nije jos kasno sve je do njega.

Avatar
Adnan89
Postovi: 791
Pridružen/a: 04 mar 2014, 02:18
Lokacija: London
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Adnan89 » 18 dec 2014, 02:45

Dzeko je prije bio igrac sklon povreda a sada desavamu se sto cesce, neznam zasto...ali pravo je vrijeme doslo za Bazdarevica koje je rekao da ce mu spisak biti 30-35 igraca..znaci trazi ce napadaca i nadam se aBd da zivot poslje Dzeke krece u pravom pravcu. Nemislim da se u njega mozemo nadati kao prije da zabija gol svake druge tekme, sada mu dolazi skoro gol svake 4 tekme.

Ne lazu ni Fifa igrice..Fifa 11 imao je Finishing 91 a sada mozda 84 hahaha :lol:
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Avatar
SamoZeljo
Postovi: 6820
Pridružen/a: 20 nov 2010, 09:52
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la SamoZeljo » 18 dec 2014, 04:46

Jeste vi navalili. Karijera ovo, karijera ono... Hajmo u Milan, Romu, Napoli, Dortmund, Bayer... Svi su oni za ovaj sadasnji City maciji kasalj i po ambicijama i plati.

Pa kud ce mu bolja karijera, tri titule prvaka, jednom Njemacka i dva puta Engleska, a ko zna koliko ce ih CIty jos osvojiti... Moguce nijednu a moguce vec ove godine jos jednu...

Ako je cijena te legende koja bi trebao/mogao biti po vama duplo manja plata i manje ambiciozan klub, onda ga neka gdje je sada. Nema bas velik razlog da ide.
Lahko je tudjim qrcem gloginje mlatiti, pa bi i vi tako Edinovim a da ste na njegovom mjestu, uradili bi isto.
Sve "legende" sa sela bjeze u grad a vi bi Edina iz grada na selo?!

BEZZE TROŠITE VRIJEME, NEĆE EDIN NIGDJE.
Nista njemu ne fali u Cityju. Navijaci mu pjesme pjevaju, ima dobru platu, ambiciozan klub...


P.S. Lahko je van Bastenu bilo biti legenda u nikad jacem Milanu a on svakako u to vrijeme bio najbolji igrac na svijetu. Nije Milan sada toliko jak a nije ni Edin najbolji na svijetu. A sve su prilike da Milan u skorije vrijeme nece biti ni priblizno jak kao tada a nece ni Edin biti najbolji igrac svijeta.

Avatar
Ajax
Postovi: 9572
Pridružen/a: 19 mar 2014, 01:40
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 20:46

To si ti rekao. Bolje biti glavni igrac u nekom poznatom klubu nego povremeni igrac u nekom malo boljem. A to koliko je City jak vidjecemo opet ove sezone protiv Barcelone. U prvenstvu ce se boriti sa Unitedom za to drugo mjesto. Jedino si po meni u pravu ovdje oko visine plate. Samo to je cijena uspjeha **** ga. A bas kao sto si rekao ima tri titule jedna gore ili dole. Bolje biti prvi napadac negdje nego jos jedna titula koju ce svakako tesko osvojiti ove sezone cak i u kupovima.

Pogledaj sad Negreda u Valenciji i Teveza u Juventusu i nesto prije Balotellija u Milanu sta im fali ?? Dobro Negredo je tek sada poceo da igra i sta biva ?? Cekaju ga ljudi. Ne postize golove a oni ga cekaju jos uvijek je njihov glavni igrac o tomo ti govorim i proradit ce kad tad. Balotelli je prica za sebe samo cak i on je otisao.

Maciji kasalj Dortmund i Atletico Madrid ti igraju finala lige prvaka par godina unazad. Juventus je uvijek Juventus. Dobro za Romu, Bayer i Napoli se slazem.

Avatar
0oo0
Postovi: 1171
Pridružen/a: 03 sep 2011, 23:25
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la 0oo0 » 19 dec 2014, 08:15

Kada se vraća na teren?
🔵⚪

Avatar
mchadesh
Postovi: 341
Pridružen/a: 19 avg 2013, 12:48
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la mchadesh » 19 dec 2014, 08:46

Kakav Milan ne budi smiješan. Čovjeku je predobro u Manchesteru, vole ga navijači, navikao na život tamo. Para ima bruku hvala Bogu i nema uopšte razlog da se seli u Italiju. Što da rizikuje sa novom ligom, novim tempom, i novim defanzivnim sistemima protivničkih ekipa i sl. kad ima ako sve bude standardno veći dio života pred sobom nakon završetka karijere. Posao je posao.
Svi mi želimo naše igrače u omiljenim klubovima ali fudbal na "UEFA terenu" se igra zbog para i za pare.

Avatar
masteRofPoker
Postovi: 2391
Pridružen/a: 26 mar 2012, 16:27
Lokacija: Gdje ona, tu i ja.
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la masteRofPoker » 19 dec 2014, 09:16

Sta se ovdje sve nece procitati,cccc.
Molim te lijepo, da ide iz prvaka Engleske koji igra 1/8 finala LP u raspali Milan koji nije konkurentan ni u raspaloj Italiji i klub koji nece vidjeti LP jos mnogo godina.
E svega se nacitati.


Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Avatar
Ajax
Postovi: 9572
Pridružen/a: 19 mar 2014, 01:40
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 19 dec 2014, 11:37

Samo citaj i dalj kockar. A vidjet crmo sta ce uraditi City u ligi prvaka a sta ce Atletico Madrid. Juventus ili Dortmud opet idu u zadnjih 8 lige prvaka. Sto se tice prvaka engleske to ce biti Chelsea bar tako kazu kladionice a mislim da tu ne grijese. A i United se dize ocekivano. Tako da ce biti zanimljiva borba za to drugo mijesto u Engleskoj.

Ako si propustio mozda ovdje je bila rijec o tome da bude prvi napadac u klubu ( kao sto je bio nekada ) ili da bude drugi, treci napadac.

Avatar
rope11
Postovi: 17653
Pridružen/a: 05 okt 2012, 20:42
Lokacija: Ze
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la rope11 » 19 dec 2014, 12:35

Je*o te prvak Engleske kad grijes klupu i kad te navijaci konstantno omalozavaju i nipodastavaju (dovoljno je procitati komentare po internetu i sta oni ustvari misle u Dzeki, vjerovatno zaboravljajuci da je upravo on taj koji nosi najvece zasluge za dvije titule), a moglo je biti drugacije da je na vrhuncu karijere odabrao klub koji bi isto tako osvajao trofeje i gdje bi ustvari bio prva violina ekipe, a ne otirac Manciniju i velikoj vecini navijaca koji ce ga na kraju ove price smatrati samo jos jednim u nizu od flopova.
O tome citavo vrijeme pricamo, niko ne spori njegov ucinak u Sitiju, ali ostaje zal sto nije napravio mnogo vise od karijere, a mogao je.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.


FORZA MILAN !

Avatar
BozePetra
Postovi: 824
Pridružen/a: 23 nov 2014, 20:47
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la BozePetra » 19 dec 2014, 12:37

On će otići iz MC samo ako šeici izvale 400 miliona za Messija, a dotle nit će otići sam, nit će ga oni prodati. Njemu je tamo dobro, a klub ga cijeni, nek priča ko šta hoće.
#Salihović

Avatar
mchadesh
Postovi: 341
Pridružen/a: 19 avg 2013, 12:48
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la mchadesh » 19 dec 2014, 12:50

Ko god kaze da ga navijaci ne vole ocito ne prati utakmice citija nego slusa rekla kazala ili cita samo neke forume gdje kao i ovdje uvijek ima onih za i protiv.
Pa i na ovom forumu ces danas procitati da je recimo Pjanić ****, da je Spahić kloc i slicno.

U svakom slucaju preporucujem da pogledate par utakmica citija. Najlakse je prdit.

Avatar
rope11
Postovi: 17653
Pridružen/a: 05 okt 2012, 20:42
Lokacija: Ze
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la rope11 » 19 dec 2014, 12:55

Pa naravno da ga cijene, dobro im dodje kao dzoker s klupe koji donosi bodove kad zagusti, a ni on se bome ne buni. :mrgreen:



Opet kazem, ako je on zadovoljan takvim tretmanom i ako ce mu na kraju biti vazan broj trofeja u vitrini, sve super, to je njegova stvar i postujem. Ali mi ovdje govorimo iz nase perspektive i tome da MENI smeta (smeta je mozda pogresna rijec, vise mi je zao) sto ipak nije ostvario neku bolju karijeru, a vjeruj da je mogao puno bolje, pogotovo sa tog nekog igrackog aspekta. One sezone kad je odlazio iz Woslburga su se bukvalno svi otimali za njega, mogao je birati gdje ce, mogao je odabrati isto ambiciozan i uspjesan klub kao Siti gdje bi ustvari igrao, zabijao, bio vise cijenjen od navijaca, osvajao trofeje ali nije. Izabrao je jednu od gorih solucija, al' kasno je sad o tome.



Navijaci mu istina skandiraju na utakmici (ali to mi vise izgleda kao neki ustaljeni postupak kojim dizu igraca, a ne neka ljubav prema njemu), ali komentari na twitteru, facebooku pa i na tim forumima su bas gnjusni i omalozavajuci i prevelika je to koncentracija pljuvaca da kazem "ma to oni samo na forumima seru i nigdje vise". U Wolsburgu je bio cijenjen, tada je i u svijetu bio cijenjen, a sad mi je ono nekako samo regularan igrac s kojim se sprdaju i nazivaju flopom (iako ne zasluzuje to, al' sta ces).
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.


FORZA MILAN !

Avatar
Ajax
Postovi: 9572
Pridružen/a: 19 mar 2014, 01:40
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 19 dec 2014, 14:33

@rope11 objasnio. I ne samo kad je odlazio iz Wolfsburga. Poslje prve i druge godine u Cityu jos uvijek su ga trazili svi ti najjaci klubovi. Znaci klubovi kao Bayern, Dormund, Juventus svi engleski klubovi. A prosle godine su ga zeljeli Inter, Valencia i slicni klubovi. Sve sto bude duze cekao teze ce naci neki jaci klub gdje ce biti prva violina osim mozda jedino Wolfsburga. I kao sto ti rece kritikuje se momak bukvalno previse kao da je nekakav flop a on je u sebi imao potencijal i bio je na kraju krajev jedan od najboljih na svijetu.

Avatar
SamoZeljo
Postovi: 6820
Pridružen/a: 20 nov 2010, 09:52
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la SamoZeljo » 19 dec 2014, 15:06

Svakom igracu su pare na prvom mjestu. Lahko je igracima koji mogu dobiti i pare i ulogu glavnog igraca ali takvih je malo. Niko nece ici za duplo manju platu negdje drugo sve i kad bi mu neko dao garanciju da ce biti prvi napadac i da ce ga forsirati sve i ako mu ne bude islo. A to ti nijedan ozbiljniji klub nece ponuditi. Ugovor sa garancijom da ces biti prvi napadac i ako te ne bude islo.

Evo npr. Ajax posudio igraca sa opcijom kupovine nakon godine posudbe. Decko eksplodirao, ima bolji ucinak nego Ibrahimovic i Suarez kad su tek dosli u Ajax. Sad ce ga kupiti za samo 2.5 miliona. Zove se Milik i moze se u svakom klubu pojaviti jedan takav talenat i izbaciti te iz prvih 11 a ti bekan sa duplo manje para na klupu. :silent:

Ko zna dokle bi danas Ibisevic stigao da nije bilo one povrede kada je bio prvi strijelac Bundes Lige? Kamo srece da je prije toga potpisao neki jak ugovor. Osigurao bi se za sva vremena i finansijski a i ime bi napravio.
Edin danas ima na racunu 20-30 miliona i ima ime. Prosetajte malo Evropom pa spomenite BiH. Prva asocijacija je Edin Dzeko i jedan je od rijetkih reprezentativaca BiH kojeg poznaju u svakoj drzavi.

Ovo je prica koja se ponavlja vec 1000 puta i to bez ikakvog povoda (ako ne racunamo necije licne zelje), a Edin ne samo da je ostao u Cityju, nego je i produzio ugovor. Znaci, nit on misli ici a niti ga klub zeli prodati.
Ne znam cemu onda diskusija?
Milan nema para za Dzeku, svejedno da li je on na klupi ili na bolovanju, za njih je preskup jer Edin nije lud da raskine ugovor od 8 miliona godisnje i potpise za 4-5 ili cak manje. Inace im je cijela liga u padu. Juventus dominira a i Roma je "navodno" jaka ali ne zato sto su Juve i Roma stvarno jaki, nego zato sto su ostali slabi. City ih bez kljucnih igraca (izmedju ostalog i bez ijednog napadaca) uze i izbaci iz LP.

City je nekoliko kljucnih igraca vec osigurao i dao im nove ugovore. Edin je jedan od njih. Pametnom dosta.

Avatar
Ajax
Postovi: 9572
Pridružen/a: 19 mar 2014, 01:40
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 19 dec 2014, 15:21

Slazem se @SamoZeljo sa skoro svim sto si naveo. Osim sto je po meni Juventus jos uvijek veliki klub a naprimjer Roma bi bila zanimljiva samo zbog Pjanica inace ne. U Italiji je jako losa liga tacno. U Engleskoj vjerovatno nece naci drugi klub. Francuska je smijesna i nude male ugovore osim PSG-a kojem nije potreban. U Spaniji su Ateltico Madrid i Valencia kupili napadace prosle sezone i nisu im vise potrebni. A sta je sa Bundesligom ?? Klubovi kao sto su Dortmund, Wolfsburg , Juventus mogu da ponude 6 miliona po sezoni ako oni to zele mozda i neki od ovih "slabijih" ako se kockaju. Sve je na Dzeki po meni postoje argumenti za i protiv za obadvije varijante. Naravno nista nije sigurno da ce negdje biti prvi napadac. Samo u sadasnjem klubu su sanse minimalne a u nekim drugim klubovima sasvim realne. City kao mega bogati klub ima bar 15 kljucnih igraca a neki malo manje bogati ali zato u ligi prvaka uspjesniji imaju 3-4 manje kljucna igraca. Njima je vjerovatno i Milner kljucni igrac ( prva zamjena za Nasrija, Jovetica i ima sasvim realne sanse da zaigra umjesto Navasa na drugoj strani posebno protiv fizicki jakih i grubih engleskih momcadi posebno u gostima gdje je Navas neupotrebljiv ) koji trenutno pruza odlicne partije samo covjek jos razmislja dali potpisat novi ugovor ili biti starter u naprimjer Liverpoolu.

Avatar
SamoZeljo
Postovi: 6820
Pridružen/a: 20 nov 2010, 09:52
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la SamoZeljo » 19 dec 2014, 15:38

Ja tebe shvatam i znam sta zelis da kazes ali Edinu bi bio veliki rizik da ode negdje drugo a jos ako na to dodas da bi otisao da igra za puno manje para, onda se to nikako ne isplati.
Eno Torres grije klupu u Italiji. I to se moze desiti Edinu a mozda bi bio prvi strijelac lige.
Slazem se ja s tobom u mnogim stvarima ali Edin nije u situaciji da bas mora ici negdje. Da nije ove povrede, opet bi se naigrao. Aguero jeste kompletniji napadac ali i vise nego ocigledno ima staklene noge.
Dobro rece BBC, Edin je ove godine od februara do maja zabio veoma mnogo kljucnih golova a racunali su i procente, City je dobio vise utakmica bez Aguera nego sa Aguerom. Najvise zasluge imaju Edin i Yaya.

Ovo je cijena koju placas kad odes u veliki klub ili u ovom slucaju vise ambiciozan nego velik klub jer CIty jos mora da radi na velicini kluba.

Avatar
Ajax
Postovi: 9572
Pridružen/a: 19 mar 2014, 01:40
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 19 dec 2014, 16:06

@SamoZeljo kako god okrenes teska odluka Torres je predugo cekao zato je i propao u Milanu. Da je otisao sezonu, dvije prije mozda bi se drugacije zavrsilo. Kao sto sam rekao postoje klubovi koji bi mozda mogli da plate 3/4 te plate i u kojim bi imao puno vecu sansu da bude taj prvi napadac. Naravno nema garancija. Njega moze krenuti opet u Cityu samo ipak u tim klubovima ima vece sanse. Kod Dzeke jako puno zavisi od asistenata. Aguero ima staklene noge to je istina. Samo covjek je ove sezone bio bez povrede sto je neuobicajno za njega. Covjek izbjegava jace duele i svjestan je toga i kao prvi strijelac lige ima maksimalnu protekciju sudija znaci simulira faul. Svaki malo jaci faul nad njim sudije sude zuti tako da se protivnici i ne usude da ga fauliraju. Sve ja tebe razumijem i da sam ja na Dzekinom mjestu uradio bi slicno sve do sada. I jos nesto. Aguero je jako sebican igrac. On se nije slagao ni sa kime. Ni sa Dzekom, Tevezom, Balotellijem pa ni Negredom. Odnosno Negredo je radio za njega. Isto sada Jovetic radi za njega a ovaj mu vrati svaku petu. Covjek je jako sebican cak i vise od Ronalda ili Messija. I Dzeko ce jako tesko sa njim stvoriti pravu saradnju jer ima ogromnu glad za golovima. Mada nekako kada se podvuce crta ostane osijecaj da nije izvukao maksimum iz svoje karijere i da je mogao on to i vise. U svakom slucaju sretno mu :salut: :salut:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 19 dec 2014, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
SamoZeljo
Postovi: 6820
Pridružen/a: 20 nov 2010, 09:52
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la SamoZeljo » 19 dec 2014, 16:20

To da je Aguero sebican je jasno, svima. Ne smao nama Bosancima nego i drugima, objektivinijim od nas. Nisam jednom cuo kritike komentatora. Jedne prilike rece komentator na FOXu: Agueru treba objasniti da je fudbal timska igra. (kratka recenica kojom je odlicno objasnio sta misli o njegovoj igri)
Mozda je to razlog sto je City u prosloj sezoni pobijedio vise utakmica bez Aguera nego sa Aguerom?! Bilo kako bilo, on i kao takav je kompletniji napadac i medju najboljim je ali povrede ga j*bu.

Torres je morao ici isto kao i Tevez sto je morao pa njih shvatam sto su otisli. Iako su im razlozi razliciti, morali su i jedan i drugi. Edin ne mora. Ove kalendarske godine je ja mislim jos uvijek top 5 napadaca Evrope. Ko kaze da opet nece donijeti titulu svom klubu?
Jeste Chelsea favorit, pogotovo sada kad je City haman pa prepolovljen ali nema City tezak raspored pa ce se mozda provuci i sa pola tima a kasnije kad dodju teze tekme ce se vajda svi oporaviti.
Nece Chelsea tako lahko do titule kao sto mnogi misle. ;)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.