AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Chinaglia
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Chinaglia » 11 jan 2015, 02:00

ma, navratite kako god da bude, glavno da se družimo :thumbup:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 jan 2015, 02:05

Chinaglia je napisao/la:ma, navratite kako god da bude, glavno da se družimo :thumbup:
Ma može, ljudi smo ne navijamo za Juventus :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 jan 2015, 02:51

FaraonTM je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ma, navratite kako god da bude, glavno da se družimo :thumbup:
Ma može, ljudi smo ne navijamo za Juventus :D
Ma tesko da vi i mozete biti navijaci Juventusa...to je vrlo ponosan covjek kojem to uspije u zivotu...fino alla fine forza Juventus :D :tokralju:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 11 jan 2015, 09:41

rope11 je napisao/la:Pa naravno da su najveci krivci ovi iz uprave, to nikad niko nije ni dvojio, ali mi ovdje ne pricamo o tome vec zasto ova ekipa pruza losije partije nego sto bi to trebala. I to je iskljuciva krivica Pippa (kao nekoga ko rukovodi ovom ekipom), to je nepobitna cinjenica. Niko ovdje ne ocekuje lov na skudeto niti uopste smatra da ova ekipa ima potencijal za to, al' pobogu, Cesena/Empoli/Palermo/Sasulo/Torino se MORAJU dobiti i opravdanja za ove kikseve NEMA.

I ajde boga ti, pa ko je to sad toliko bolji od nas? :mrgreen: Napoli, Inter, Lazio mozda da, ali kako rekoh, razlike su male da bi ih se uopste spominjalo. Sa svima njima se moze bez problema, pogotovo na domacem terenu.

Taj Giani VIo je brilijirao svugdje gdje je bio, jedino ovdje nikakvog napretka, em' se naprimali svakakvih golova em' covjek se ne moze ni sjetit kad su zadnji put zabili iz prekida.
Inace, danas Torino imao 26 suteva, katastrofa. :facepalm: Ovaj bod nam je zlata vrijedan, kako citam mogli su nam komotno i petardu uvaliti.
Takvo razmišljanje ima dosta timova u Italiji kad igra protiv vas trenuntno i ybg jos si nabrojao ekipe se boljim igračima i eto situacije kakva jeste, 7. mjesto :? . Al hajde nisam došao popljuvati vas, ne govorimo o istim stvarima, nego ja da sam milanista ne bi imao kad se ljutiti na Pippa pored živog Berluskonija, Milanu ne treba mnogo da se probudi, to je klub za armijom navijača i sa ozbiljnim kadrom zasijao bi kao nekad.
I da fakat ne kontam vaše igrače, zar ih Pippo treba motivisati, zar nije dovoljno im što nose dres slavnog kluba.
embrace the chaos

muxa
Kontakt:

Re: Odg: AC Milan

Post Postao/la muxa » 11 jan 2015, 09:56

LegendKiller je napisao/la:Ja cu opet ponoviti složili se vi ili ne. U ovom Milanu nema ekstra kvalitetnih igraca, sve je to mrtvi prosjek nivo verone, torina, cesene, sasoula. Koliko god vi mislili da je Menez igracina on to nije, a pogotovo Bonaventura i slični koji su došli do dresa Milana a pojama nemaju kako. Neko je ovdje to i spomenu, sve su to igraci koji su kao formirani dosli iz malih ekipa gdje se naviko povedi 1-0 i kako znas i umijes cuvaj rezultat. Đaba se Pipo trudi, galami i daje upute. Ti igraci su ograničeni, nema tu dalje price.
Ja mislim da Pipo ovdje ima najmanje krivice. Prvo svi vi dobro znate da je formacija 433 nametnuta od dvojca Tata i Celo, isto je bilo i Alegriju i Sedorfu. Samo je razlika sto su Alegri i Sedorf imali Ibru i Balotelija, dakle jake individulace, dok takvog igraca Pipo nema u ekipi. Bezveze pljujete De Sciglia, a dobro znate da osim Lopeza niko nije odigrao dobru utakmicu, svi su podbacili i to deblo tako da nije uredu sve svaljivati na jednog beka.
Što se tiče Darmiana, neko je spomenuo kako je on to mogao biti godinama u Milanu a da ne dobije priliku. Dok je Darmian bio u Milanu imao je isti status kao sada Albertazzi, grijao klupu ili tribine i nikad nije dobijao prilike, išao na posudbe i na kraju su ga i prodali. U to vrijeme su forsirali Favalia koji je u to doba već imao 34-35 al je igrao. Albertazzi i Saponara ce kada odu iz Milana pokaazati kvalitet bas kao Darmian ili Astori.
Da je Galijani imao imalo mozga pa da umjesto ovih polovnjaka da priliku momcima iz primavere i drugim mladim igracima koji bi skatirali i ciljano dovodili sada bi situacija sigurno bila bolja.
U mnogim stvarima bi se slozio al u nekima ne. Kako objasniti da je ista ova ekipa nadigrala Napoli, koji nije stvorio prave sanse za 90 min? Problem je u motivaciji protiv manjih ekipa a za to je isključivo kriv Pipo. Sto se tice formacije, nije istina da se mora igrati ova formacija jer tako Berlusconi zeli. Koliko sam ja upućen on je bio glavni protivnik ove formacije i njegova želja je ista kao i tvoja (ni ja nebi imao nista protiv) a to je da Milan igra u formaciji 4-3-1-2. Zašto onda to Pipo nije ni nikada probao? Sedorf je igrao uglavnom 4-2-3-1.
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 11 jan 2015, 10:13

Igraci koji su dosli u Milan ponijeli su taj mentalitet osrednjih ekipa iz kojih su dosli pa povedes protiv Sassoula na San Siru i ljudi te uniste do kraja, povedes u Torinu pa se branis ostatak utakmice.
Nekako mi je ovo sinoc zapalo za oko ali nisam imao nikakvu volju da repliciram, ne znam stvarno. Ako su recimo Lopez (Real Madrid), Alex(PSG), Rami(Valencija), Montolivo(Fiorentina), De Jong(Man.City), Menez(PSG) dosli iz tih '' osrednjih '' ekipa onda ja ne znam stvarno.
problem lezi mnogo dublje, i to u ovom Milanu nije ni na vidiku. ispostavilo se da je Pippo zesci guzicar i da plese kako tate sviraju, to im je i trebalo, zato je Seedorf i otisao.
Druga stvar, Bog me ne moze ubijediti da ova ekipa nema kvalitet, uz vec nabrajane igrace, kada dodamo Abatea, Bonaventuru, El Shaaravija, Cercija pa i Hondu i Mexesa uz iole boljeg strucnjaka hladno bi bili 3 na tabeli, to je ono sto je jedino problem u ovom Milanu.
Da ima kvaliteta ima, da ima zelje, motivacije i htjenja - nema. kada to rijese i pocnu raditi kako treba i shvatati ozbiljno velicinu i znacaj majce koju nose sve ce onda ovo biti bolje, do tada neka nam je bog na pomoci.

FM
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 jan 2015, 10:18

Citavo vrijeme se forsira Honda na krilu iako mu to nije prirodna pozicija, dok je Niang grijao klupu. Sad kad je napokon doveden krilni igrac, on od prve minute stavlja Nianga :?
Il Club più titolato al mondo!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jan 2015, 11:36

Sve ukazuje na kraj jedne ere, jedino tvrdoglavi Berlusconi nikako da shvati da je vrijeme da ode. Hvala na 8 scudetta, 1 Coppa Italia, 6 Supercoppa Italiana, 5 CL, 5 UEFA Super Cup trofeja, kao i 3 naslova prvaka svijeta za vrijeme njegovog mandata, ali "hvala" i na patnji zadnjih 4-5 godina, koja uključuje prodaju najboljih igrača, urušavanje imidža kluba, prisvajanje ogromnih materijalnih sredstava u vlastiti džep i silne laži i propagandu koje on i Galliani godinama serviraju navijačima, a kojih se ni Goebbels lično ne bi postidio.

Od stare slave se ne živi i krajnje je vrijeme da se počne ozbiljno razgovarati o prodaji kluba.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 11 jan 2015, 11:57

muxa je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la:Ja cu opet ponoviti složili se vi ili ne. U ovom Milanu nema ekstra kvalitetnih igraca, sve je to mrtvi prosjek nivo verone, torina, cesene, sasoula. Koliko god vi mislili da je Menez igracina on to nije, a pogotovo Bonaventura i slični koji su došli do dresa Milana a pojama nemaju kako. Neko je ovdje to i spomenu, sve su to igraci koji su kao formirani dosli iz malih ekipa gdje se naviko povedi 1-0 i kako znas i umijes cuvaj rezultat. Đaba se Pipo trudi, galami i daje upute. Ti igraci su ograničeni, nema tu dalje price.
Ja mislim da Pipo ovdje ima najmanje krivice. Prvo svi vi dobro znate da je formacija 433 nametnuta od dvojca Tata i Celo, isto je bilo i Alegriju i Sedorfu. Samo je razlika sto su Alegri i Sedorf imali Ibru i Balotelija, dakle jake individulace, dok takvog igraca Pipo nema u ekipi. Bezveze pljujete De Sciglia, a dobro znate da osim Lopeza niko nije odigrao dobru utakmicu, svi su podbacili i to deblo tako da nije uredu sve svaljivati na jednog beka.
Što se tiče Darmiana, neko je spomenuo kako je on to mogao biti godinama u Milanu a da ne dobije priliku. Dok je Darmian bio u Milanu imao je isti status kao sada Albertazzi, grijao klupu ili tribine i nikad nije dobijao prilike, išao na posudbe i na kraju su ga i prodali. U to vrijeme su forsirali Favalia koji je u to doba već imao 34-35 al je igrao. Albertazzi i Saponara ce kada odu iz Milana pokaazati kvalitet bas kao Darmian ili Astori.
Da je Galijani imao imalo mozga pa da umjesto ovih polovnjaka da priliku momcima iz primavere i drugim mladim igracima koji bi skatirali i ciljano dovodili sada bi situacija sigurno bila bolja.
U mnogim stvarima bi se slozio al u nekima ne. Kako objasniti da je ista ova ekipa nadigrala Napoli, koji nije stvorio prave sanse za 90 min? Problem je u motivaciji protiv manjih ekipa a za to je isključivo kriv Pipo. Sto se tice formacije, nije istina da se mora igrati ova formacija jer tako Berlusconi zeli. Koliko sam ja upućen on je bio glavni protivnik ove formacije i njegova želja je ista kao i tvoja (ni ja nebi imao nista protiv) a to je da Milan igra u formaciji 4-3-1-2. Zašto onda to Pipo nije ni nikada probao? Sedorf je igrao uglavnom 4-2-3-1.
Ja mislim da nije problem u toj motivaciji. Šta ih ima posebno motivisati. Igraju u jednom od najvecih klubova na svijetu i uz to su uredno plaćeni milionskim iznosima, sta ce im druga motivacija. Dobio si dres AC Milana, plaćen si igraj. Jel ti fakat mislis da Anceloti prije utakmice sa npr. Granadom posebno motivise igrace. Ne znam al po meni motivacija nije problem. Koliko se sjecam igraci su govorili da im je Anceloti cesto u svlacionici pricao viceve, pa ti vidi kakva je to vrsta motivacijskog govora. Ali ako nekome dres Milana i plata nisu dovoljna motivacija da igra taj treba da leti.

Sto se tiće formacija sjecam se da je Berluskoni stalno ponavljao da zeli da Milan igrao kao Barselona. Zbog toga je i naređeno trenerima da igraju 433, a cak je ista naredba upućena i trenerima u mlađim kategorijama, pa sve kategorije Milana igraju 433. Samo je problem što Berluskoni i Galijani Eseiena, Muntarijai Polia smatraju istim igracima kao Xavi ili Iniesta. A formacija 4231 je slicna 433, u obije formacije igras sa krilima, jednim spicem, amo je mala razlika što kod 4231 imas 2 deg. vezna i jednog isturenog polu spica, a kod 433 imas 3 klasnicna cent.vezna. Sedorf je vjerovatno želio promijeniti formaciju pa je letio sa klupe.

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 11 jan 2015, 12:36

Mislim da je svima jasno da je Klarens otjeran jer je imao dosta zahtjeva za pojačanja kao i listu igrača koijh se želio riješiti. Htio je da dovede par omladinaca iz Holandije i Brazila. Znamo da pedofili takvo nešto ne žele već rade sve po svojoj volji. Šta će nama skaut kad je Galliani stručnjak na svim poljima. Smiješna je i Pipova plata koju ima, doveden je da radi kako zna i da šuti, ostalo će djedovi da odrade. Na taj način i Pipo doprinosi uništavanju kluba. Logično da nas nisu preuzeli Mancini ili Spaleti jer ljudi žele pojačanja ali i "veliku" platu.

Što se tiče igre, ja ih ne gledam, nisam ni sinoć pratio tekmu niti me zanima uopšte. Ja Muntaria i slične panjeve ne želim da gledam.
Forza Milan!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 11 jan 2015, 13:03

I onda mi se ljudi smiju kad kazem kako Papetu Susicu danas i nije tesko otici u neki veci klub. Moja nena Dervisa bi mogla voditi jedan Milan ili Inter, vjerujem makar u rangu Inzagija, matere mu se sjetim svaki momenat.

Bas me zanima koga ce voditi poslije Milana. Govorili su ljudi kako Anceloti ne valja u Milanu posljednju godinu-dvije mandata, kasnije i Alegriju, a sad vidimo da su ljudi znalci svog posla kada imaju slobodu dovesti igrace, a ne pickice. Nikad mi vise necemo imati trenera poput Ancelotija i respekt poslije Kake, Sevcenka i Ibrahimovica (mada i taj vakat je bio povuci-potegni).
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 jan 2015, 14:18

Kako citam, apsolutno svi mediji kritikuju Inzaghija za njegovo vodjenje igre i taktiku, ako se to uopste moze nazvati taktikom. Toliko o tome da je do igraca, a ne do Pippa kako neki tvrde. :mrgreen:
Yebi ga, nesto se mora mjenjati u samom pristupu, pogubio je apsolutno sve konce. Kaze fali nam karaktera i hrabrosti, pa jarane do koga je to? Do igraca ili trenera? Pardoniraj Pippo, ali do tebe je.

I mislim da je vrijeme da se konacno shvati da je srz problema ta sredina, odnosno nedostatak iste. Pa sve ovo se desava jer nas protivnici bukvalno pojedu na sredini, a time pojedu citavu ekipu jer su napadaci odsjeceni, a odbrana ostavljena na vjetrometini gdje je pitanje vremena kada ce kiksnuti jer je nemoguce bez greske odigrati 80% utakmice braneci se kao sinoc.
I hoce mi nesto biti kada cujem da hoce Destra i kad se spominju basnoslovne cifre za istog, jos jedan napadac je upravo ono sto nama treba. :facepalm:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 11 jan 2015, 14:59

Moje misljenje je da sve dok se bude igrala formacija 4-3-3 sa ovim igračkim kadrom Milan moze sanjati ligu prvaka i to trece mjesto....Jer i malo pametan trener ko što je bio sinoć Torinov samo ubaci 5 veznjaka i pojede DOSLOVICE naše junake :) vrati se brate na 4-4-2 nadji 2 spica neka igraju, a ostali neka se bore za mjesto u prvih 11.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 11 jan 2015, 17:03

Po svemu sudeci mi mozemo samo sanjati LP i ove sezone, a obzirom da ima jos poprilicno utakmica do kraja sezone i koliko se oscilira u nasoj igri, sasvim je moguce izgubiti i to mjesto za EL, jer Milan je u pitanju.

Pored Intera (Lukas, Sakiri, i Bog zna koga ce jos dovesti do kraja prelaznog roka) i Napolija (sigurno ce se pojacati, a napokon ulaze i u dobru formu) te izvanrednog Lacija i neugodne Fiorentine mi nemamo sta traziti u borbi za 3. mjesto. Ovo ce shvatiti i vidjeti svako ko redovno prati Seria A i poznaje timove te lige.

Sve to mozemo zahvaliti ponajprije transfer politici celnika Milana, a rame uz rame toj nevolji ide i trener koji, jednostavno, ne zasluzuje voditi ovog velikana, nama treba neki znalac, vanserijski za nase (ne)prilike u klubu.

Mi se rijesismo Pirla, Sedorfa, Gatuza, Ambrosinija, Neste i jos njih nekoliko pod izgovorom kako zelimo podmladjivati ekipu i stvarati tim za buducnost. Od tada je dosao Saravi koji je pola sezone odigrao kako treba (do povrede), Baloteli koji je rekao svoje u Milanu, kao i Nocerina i Boatenga koji su bljesnuli samo zahvaljujuci Ibrahimovicu koji je vukao cijeli tim, pogadjao, asistirao, razigravao cijelu momcad... i to bi ukratko bio Milan u posljednjih 4-5 godina :(

Neka, neka, velicajmo i dalje ''nade'' koje nakon grijajanja tudjih klupa dodju i sramote nas klub. Sve zahvaljujuci usranom pedofilu Berluskoniju koji ce radije gledati kako tim propada, tim kojeg svaki iole ozbiljniji igrac izbjegava, tim koji sigurno gubi veliki broj navijaca iz godine u godinu, tim koji postaje utociste i Crveni kriz za propale nade i one ''igrace'' sa kojima drugi timovi ne znaju sta ce, nego ga prodati nekom bogatasu koji ce uloziti u AC Milan i vratiti ga na puteve stare slave.

Zali Boze samo gubljenja zivaca iz godine u godinu. Kako sam nastavio dijete mi ni kosu na glavi nece docekati.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 11 jan 2015, 17:08

jedina dobra stvar je sto ce skontat uprava da se ne moze napraviti tim od polovnih i jeftinih igraca, te da ni ferguson ne bi ovu ekipu uveo u lp pored ovakve konkurencije

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 jan 2015, 17:41

Skontali su oni to davno, ne brini, al' vidis da ih boli njeznik za to. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 11 jan 2015, 23:09

Nakon ovog kola razlika do LP i 3 mjesta ostade nepromijenjena, ko bi rekao nakon onako lose parije protiv Torina.

Ali u glavu mi ne moze nikako, da smo dobili zadnje dvije tekme ( a trebali smo kako znamo i umijemo ) sad bi ladno bili treci, ali mi ne bi bili mi pa da ne zakomplikujemo. Borba za LP nikad zanimljivija, Lazio, Napoli, Genova, Sampa, Fiorentina, Milan, Inter, brdo ekipa koje konkurisu za to. a ja se i dalje potajno nadam da ce to biti crveno crni dio Milana :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 11 jan 2015, 23:49

Mamu im njihovu, pa gdje su pare od Emirata sto su potpisali ugovor ccc kako se niko ne zapita?!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 12 jan 2015, 00:01

kratko jasno Pippo blage vezze nema sta radi,sinoc Munatrijev postupak je odraz stanja u u nasem Milanu,presmijesno prejadno,cim prije maknut Pippa i dovest iskusnog pravog lisca da vodi ovo jer ekipa ko ekipa nije losa puno,puno je jaca nego prosle sezone sto je najtuznije,aliiiiiiiiiii to se nece desiti jer je Pippo njihov poltron i rade od njega sta hoce a ovaj 2 pobjede u 11 utakmica HALOOOOOOOOO kakav rezultat trenerskog maga pa mene kao covjeka koji voli Milan (kako se on sam kaze i kako je rekao kad je preuzeo ekipu)bi bilo stid i sram i rekao bi ljudi izvinite odo ja nije ovo za mene odo na tribinu da vodim navijanje.Ali jok niko ga ne pegla njemu dobro uci se steluje se,isprobava gluposti nekakve,ovim gore dobro imaju trenera koji radi za platu od 7 glava i svi sretni i zadovoljni a vi navijaci ko vas sljivi ;)

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 12 jan 2015, 13:40

slika

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []