Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
23%
Zadovoljan
77
38%
Nemam stav
35
17%
Nezadovoljan
15
7%
Katastrofa
29
14%

Ukupno glasova: 203

xinxee
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la xinxee » 17 jan 2015, 22:04

heissenberg je napisao/la:Jel se krizaju grupa a i b
da

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 jan 2015, 22:04

5-6 puta odbrana u sredini puca po savovima, Austrijanci se to koriste i izlaze u situaciju da mogu birati ugao u koji ce gadjati i tu je golman nemocan. To se cak dva puta desilo sa igracem vise u nasu korist, Prce oba puta zaspao.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 17 jan 2015, 22:04

@pauk, povreda je u pitanju
Mi svi moramo biti svjesni da smo mi dosta limitirana ekipa sto se tice napada, jer od nase vanjske linije samo Malinovic u klubu igra u napadu, dok ostali igraju pretezno u odbrani. Mi tu limitiranost nadoknadjujemo srcem i zeljom i za sad nam hvala Bogu prolazi. Nama ce u buducnosti trebati jedan lijevi bek, a nadam se da ce to biti Vladan Loncar. Ono sto me nervira samo sto se ne puca vise sa devet-deset metara nego svaka akcija ide na pivotu. U svakom slucaju idemo se regenerisat , oporavit, psihicki pripremiti i pobiti se sa svima do kraja pa sta Bog da.
P.S ajde da budemo racionalni i skromni da ne pljujemo ove momke, jer ovo sto nam oni priredjuju to je neprocijenjivo, ko sto neko rece prvo SP da ne moram navijati za Poljsku, Francusku...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 22:05

Virtu4l je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Mi imamo preloseg golmana koji nikad nece rijesiti utakmicu kao sto je npr danas golman Austrije. Pojma on nema, ne zna vezati par odbrana da digne ekipu, s krila kad mu udju prelose se postavlja.
Zezaš?
Ne. Branio je i u kvalifikacijama i prelos je, ne znam kad je imao 17-18 odbrana, i da smo pobijedili zbog njegove dobre partije. Jucer igrac Irana ulazi sa krila, mrtvi ugao, u toj situaciji ima tacno kako se postaviti da nema teorije da prodje lopta on plese po zraku, nisam siguran jel bio gol il stativa...Za mene je **** i Grahovac je sigurno bolji golman od njega

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2015, 22:05

Sabinho je napisao/la:5-6 puta odbrana u sredini puca po savovima, Austrijanci se to koriste i izlaze u situaciju da mogu birati ugao u koji ce gadjati i tu je golman nemocan. To se cak dva puta desilo sa igracem vise u nasu korist, Prce oba puta zaspao.
Prce, kolika god legenda bio, je jednostavno prespor igrac za ovaj nivo takmicenja (SP)....prespor u oba pravca

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 jan 2015, 22:06

Jel moguce da je napiso ne znam kad je imao 17-18 odbrana?
Nad tobom sunce najljepše sja

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 jan 2015, 22:06

pinoglavi je napisao/la:Jel moguce da je napiso ne znam kad je imao 17-18 odbrana?
Da, ekspert je to napisao :lol: .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 22:07

pinoglavi je napisao/la:Jel moguce da je napiso ne znam kad je imao 17-18 odbrana?
sta ti nije jasno ?

EDIT: i slazem se da je ovo vjerovatno njegova najbolja partija, a to govori kakav je prije bio
Zadnja izmjena: mirzatele, dana/u 17 jan 2015, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 jan 2015, 22:07

Steta imali smo danas za protivnika Austriju koja je na svom nivou odigrala samo 15 minuta i nismo uspjeli uzvuci nista,steta,definitivno utakmica koju nismo nuzno morali izgubiti.Bekovi danas katastrofa,sem Malinovica koji se stvarno ne boji nikoga,Celica nakon prva dva promasaja izgubio samopouzdanje.Kontre smo odigrali jako,jako lose.Burici danas dobri :thumbup:

Idemo dalje za 2 dana,ima kuveta u nama definitivno :bih:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 jan 2015, 22:08

Virtu4l je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Mi imamo preloseg golmana koji nikad nece rijesiti utakmicu kao sto je npr danas golman Austrije. Pojma on nema, ne zna vezati par odbrana da digne ekipu, s krila kad mu udju prelose se postavlja.
Zezaš?
ma dečko nema pojma o rukometu, a bome mu i vid mu nije nešto.. kod rezultata 14:14 i 15:14, dečko he vezivao skidanje zicera sa krila sa 6 i iz kontre, dao je sve što treba, ali napad to nije znao kapitalizovati... tu je utakmica izgubljena, da se tu odlijepilo druga bi se pjesma pjevala...
Zadnja izmjena: DANTES, dana/u 17 jan 2015, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 17 jan 2015, 22:08

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Blago nama pa bar imamo toliko eksperta u rukomeru, tako puno znaju o ovom sportu pa mogu da ga ne gledaju godinu dana pa onda neke vrhunske analize pišu.
Dzemo netreba biti EKSPERT da bi znao neke stvari jer svi mi oci imamo.Rukomet pratim jos od doba Borca I Metaloplastike .Gledao sam Isakovica ,Puca,Vujovica ,Arslanagica I nisam nikakav ekspert al oci vide da mi neznamo odigrat jednu yebenu obicnu kontru .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 22:08

esprit24 je napisao/la:@pauk, povreda je u pitanju
Mi svi moramo biti svjesni da smo mi dosta limitirana ekipa sto se tice napada, jer od nase vanjske linije samo Malinovic u klubu igra u napadu, dok ostali igraju pretezno u odbrani. Mi tu limitiranost nadoknadjujemo srcem i zeljom i za sad nam hvala Bogu prolazi. Nama ce u buducnosti trebati jedan lijevi bek, a nadam se da ce to biti Vladan Loncar. Ono sto me nervira samo sto se ne puca vise sa devet-deset metara nego svaka akcija ide na pivotu. U svakom slucaju idemo se regenerisat , oporavit, psihicki pripremiti i pobiti se sa svima do kraja pa sta Bog da.
P.S ajde da budemo racionalni i skromni da ne pljujemo ove momke, jer ovo sto nam oni priredjuju to je neprocijenjivo, ko sto neko rece prvo SP da ne moram navijati za Poljsku, Francusku...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Imamo mi Dzozica na EDIT(ispravka)lijevom krilu(,Halilbegovica na lijevom beku.Ovaj drugi je dusu dao za ove meceve pa da je rasplali sa 9 metara.Imamo jos Loncar dosta raditi,tek mu je 18 godina.
Treba nama srednji bek i to odmah.O krilima da ne govorim.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 17 jan 2015, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 17 jan 2015, 22:08

Ono sto je meni najvise krivo je to sto mi nismo izgubili zato sto je Austrija odigrala nesto posebno dobro nego zato sto smo mi igrali uzasno lose u drugom poluvremenu.
Austijanci su nam se nudili,imali more tehnickih gresaka(cak vise nego mi).
U prvom poluvremenu jos smo mogli otici na vecu razliku,da ne govorim o pocetku drugog kad su i oni promasivali sve zivo i gubili lopte.
Prica da smo izgubili os ekipe koja je igrala odlicno ne stoji,Austrija je igrala lose,daleko losije od onoga sto moze i bas to smo morali iskoristiti ali mi smo uspjeli da odigramo jos losije od toga.

Nista,gotovo,zaboraviti i spremati se za Makedoniju,nema vremena za tugu a ni razloga za predaju.
I niposto kalkulisati,tipa kako god sa Makedonijom,cuvamo se za Tunis.Svaku utakmicu na glavu pa sta nam Bog da.
U svakom slucaju,momcima sretno u nastavku.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jan 2015, 22:09

:urnebes:
adriano_leite je napisao/la:
Da, ekspert je to napisao :lol: .
Ex-pert :urnebes:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jan 2015, 22:09

let3 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:5-6 puta odbrana u sredini puca po savovima, Austrijanci se to koriste i izlaze u situaciju da mogu birati ugao u koji ce gadjati i tu je golman nemocan. To se cak dva puta desilo sa igracem vise u nasu korist, Prce oba puta zaspao.
Prce, kolika god legenda bio, je jednostavno prespor igrac za ovaj nivo takmicenja (SP)....prespor u oba pravca

Prce je ocigledno rovit a i nije vise mlad igrac. Trebao je da igra samo u napadu dok mu ide. Mozda se malo oporavi sada za ova dva dana.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 17 jan 2015, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 22:10

mirzatele je napisao/la:Ne. Branio je i u kvalifikacijama i prelos je, ne znam kad je imao 17-18 odbrana, i da smo pobijedili zbog njegove dobre partije. Jucer igrac Irana ulazi sa krila, mrtvi ugao, u toj situaciji ima tacno kako se postaviti da nema teorije da prodje lopta on plese po zraku, nisam siguran jel bio gol il stativa...Za mene je **** i Grahovac je sigurno bolji golman od njega
Nije mi jasno da ga upoređuješ sa golmanom Austrije koji je imao svega dvije odbrane više, a naš je skidao mnogo teške šuteve.

Kad u rukometu primiš 23 gola za 60 minuta, posljednja osoba koju kriviš jeste golman.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 17 jan 2015, 22:12

Ne želim previše da pametujem, nije niko slijep, svako je vidio, ali bih volio nešto iz iskustva svog rukometnog ispričati...
Bio sam golman, pred utakmicu, na pauzama, kad god je bilo prilike, često sam čuo riječi:
-Majstore, odbrani im dvije lopte, treću, četvrtu i petu nećeš ni morati, neće ni ići u gol!
Ali bukvalno ove riječi!
Marinović je danas odbranio par dobrih lopti, a naši su onda izgubili kompas, onako baš dječije... Odbrani im dvije lopte, naši kontaju da moraju skinuti paučinu sa gola pa je onda rokne metar pored gola, nismo mogli okvir gola pogoditi dugo vremena... Dalje, dođe do straha da niko ne smije skočit i opalit, sve na spuštanje pivotu, yebem ti bekove koji muda nemaju... Čast Malinoviću, momak definitivno kad god može udari, ima jaku psihu... Ovim ostalim treba malo objasniti da ipak imaju odgovornost i da se moraju nositi sa njom, a ne da idu logikom "Nek nije kod mene"...
Dalje, kunem vam se da u životu nisam vidio ekipu koja ima goru kontru, ja ne znam šta bude s njihovim rukama kad trebaju da pošalju tu dalju loptu, ko da u životu bacili lopte nisu...
Imali smo raspoloženog golmana, finu odbranu tokom cijelog meča (nemojte gledati to kad su se odlijepili, mi da smo pogodili išta bio bi egal i dalje), ali napad je kriza...
A nije ni sve u rukometu i kvalitetu, nas mentalitet yebe u svim sportovima, na SP u fudbalu zabijemo autogol na startu, košarku treća četvrtina standardna, rukomet redovno ima period kad se ne zna ni vlastito ime...
Protiv toga ne možemo, to je taj usrani mentalitet, kad je najvažnije=najveći strah, haj to je i logično, al neko taj strah pretvori u motivaciju i igra bolje, a mi potonemo, što je najgore cijela ekipa potone!

Dobit ćemo Tunis i proći dalje!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 jan 2015, 22:13

S kojom se grupom mi krizamo i ko nam je najvjerovatniji protivnik ako budemo 4 u grupi u 1/8 finala ?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 22:13

Virtu4l je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Ne. Branio je i u kvalifikacijama i prelos je, ne znam kad je imao 17-18 odbrana, i da smo pobijedili zbog njegove dobre partije. Jucer igrac Irana ulazi sa krila, mrtvi ugao, u toj situaciji ima tacno kako se postaviti da nema teorije da prodje lopta on plese po zraku, nisam siguran jel bio gol il stativa...Za mene je **** i Grahovac je sigurno bolji golman od njega
Nije mi jasno da ga upoređuješ sa golmanom Austrije koji je imao svega dvije odbrane više, a naš je skidao mnogo teške šuteve.

Kad u rukometu primiš 23 gola za 60 minuta, posljednja osoba koju kriviš jeste golman.

Svi se hvatate za ovu veceras utakmicu a ja nisam nju posebno ni spomenuo.Govorim o Buricu inace a ako cemo odlicnim smatrati 12 odbrana protiv Austrije i 12 protiv Irana-ok .Eto napisao sam gore, slazem se da mu je ovo mozda i najbolja partija za reprezentaciju a imao je, koliko 12 odbrana? To valjda govori kakav je do sad bio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2015, 22:13

Ajax je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Prce je ocigledno rovit a i nije vise mlad igrac. Trebao je da igra samo u napadu dok mu ide.
Prce je odlican za nekih 20-tak minuta (ne više) jer ima ogromno iskustvo i stari je majstor....danas je na srednjem beku bio odlican u prvom poluvremenu, navlacio na sebe po dvojicu i odlicno razigravao Burića na crti....ali kad mu nestane snage, stvarno je igrac manje na terenu....mislim da ga je Marković isforsirao danas, on se treba dozirati.
jbg , što kažeš ima tu i do godina, ozljeda, "kilometraže", svega se nakupi.

Inace, nevezano za Prcea - mislim da nam treba još jedan kvalitetan srednji bek (pored Karačića).
Zadnja izmjena: let3, dana/u 17 jan 2015, 22:14, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []