FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- plavipatriota
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
dobar igrač je dobar igrač, i stojčev je prije sarajeva igrao za kazahstansku ekipu, a prije kazahstanske za leotar...
po meni je i bolje dovesti nekog talentovanog perspektivnog iz manjeg nekog kluba jer kad dođe gine, trudi se i pokuša da napreduje, što više da iskoristi bolju sredinu u koju je došao...
mi igrače ne možemo kupovat, a i da možemo pitanje je da li bi htjeli iz ovih boljih bh klubova kod nas jer ovdje svi igrači koji igraju u Želji, Sarajevu, Širokom, Zrinjskom, svi oni žele van iz BiH nakon ovih klubova, ako imalo vrijede... A neko iz Travnika i sl. klubova je možda rang sa takvim igračima, ali ne može se prodati vani jer dolazi iz neatraktivne sredine... Zato dođe u Želju, pa onda iz Želje ide negdje drugo...
Za Jusufbašića mi je od početka bilo čudno, iskreno čuo sam za njega, ali nisam čuo da je neki igrač... Ima i 24 godine... Kad se već biraju igrači iz tih manjih klubova, to moraju biti oni najbolji, i stvarno trebaju biti pojačanje, ako ne pojačanje, onda da se konkurencija poboljša, a gomilanje igrača koji nemaju kvalitet, taman bili iz Zvezde, Partizana, Travnika ili Leotara je isti qrac!
po meni je i bolje dovesti nekog talentovanog perspektivnog iz manjeg nekog kluba jer kad dođe gine, trudi se i pokuša da napreduje, što više da iskoristi bolju sredinu u koju je došao...
mi igrače ne možemo kupovat, a i da možemo pitanje je da li bi htjeli iz ovih boljih bh klubova kod nas jer ovdje svi igrači koji igraju u Želji, Sarajevu, Širokom, Zrinjskom, svi oni žele van iz BiH nakon ovih klubova, ako imalo vrijede... A neko iz Travnika i sl. klubova je možda rang sa takvim igračima, ali ne može se prodati vani jer dolazi iz neatraktivne sredine... Zato dođe u Želju, pa onda iz Želje ide negdje drugo...
Za Jusufbašića mi je od početka bilo čudno, iskreno čuo sam za njega, ali nisam čuo da je neki igrač... Ima i 24 godine... Kad se već biraju igrači iz tih manjih klubova, to moraju biti oni najbolji, i stvarno trebaju biti pojačanje, ako ne pojačanje, onda da se konkurencija poboljša, a gomilanje igrača koji nemaju kvalitet, taman bili iz Zvezde, Partizana, Travnika ili Leotara je isti qrac!
Iskreno meni je laknulo za Jusufovica
kad sam cuo da ne ide. Nije samo u pitanju utakmica ima nesto sto se vidi i na treningu zato i imamo Odovica.

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Sigurno da ima boljih igrača od jusufbasica, ali i Amar je dovodio igrače iz Zvijezde,Gosta i slično, kako smo spremni to me interesuje, bojim se da od kako je hidic došao za kondicionog mi nemamo nesto naročito spremnu ekipu, ne bi volio da nam se ponovi prošla sezona što se tiče fizičke spreme, i da nas povrede zaobidju
ja nisam bio za jusufbašića ali sam još manje za to da sejo ostane starter i za to da opet lijevo krilo igra desnom nogom. to je mogao sedorf, može roben obratno, ali naši igrači ne mogu, i provaljeno je. pa kad ste rekli da je dobro odigrao utakmicu malo sam tu promijenio mišljenje, ali šta je tu je.
"Trenutno sam u Sarajevu i još nisam siguran šta će se dešavati. Čekam poziv ljudi iz Banika, koji mi nudi 4,5 godine ugovora, ali i ne baš dobre finansijske uslove. U ponedjeljak ću znati na čemu sam. Možda odem u Antalyu i priključim se Baniku, a možda sve propadne i vratim se na Grbavicu, gdje ću razgovarati oko produženja ugovora", najavljuje nam Tomić.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
samo da ne ostane a ne produži. to je jedino što se mora izbjeći.
Iznenadi me to za Jusufbasica. Ta nam je sad pozicija nekako prazna, previše je Nuspahić mlak da bi igrao svih 90 minuta. Ali eto, šef zna bolje.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Koliko ostaju nasi u Medjugorju?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
"Plavi u Hercegovini ostaju narednih 10-ak dana u zavisnosti od vremenskih uslova u našem glavnom gradu"
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
I koja je sad bila poenta sa Asanovicem (da ih ne nabrajam vise). Pola godine u klubu, trenira, dobija platu ovo ono i na kraju ni minute oficijalnog meca i raskid tog nekog kofol ugovora?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- corleone87
- Kontakt:
Fakatsajo10 je napisao/la:I koja je sad bila poenta sa Asanovicem (da ih ne nabrajam vise). Pola godine u klubu, trenira, dobija platu ovo ono i na kraju ni minute oficijalnog meca i raskid tog nekog kofol ugovora?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Bila je neka priča da čovjek ne zna ni pravila fudbala. Vjerovatno zbog pretrpanosti na poziciji štopera jedan je morao otpasti, a pošto je Zeljković ostao, onda je logično da se raziđemo sa Asanovićem.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
- corleone87
- Kontakt:
Ako cemo se mi uvijek oslanjati na Brku onda nema od nas nista..Choks je napisao/la:Koliko nam samo fali Brko .
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Upravo tako, ima jos ljudi u klubu koji su odogovrni za ovo stanje i koji su tu da rade za boljitak.corleone87 je napisao/la:Ako cemo se mi uvijek oslanjati na Brku onda nema od nas nista..Choks je napisao/la:Koliko nam samo fali Brko .
Moje misljenje je da cemo tek imati problema ako nam u skorije vrijeme po pitanju statuta, skupstine stvari ne krene na bolje. Drugim rjecima ako se ne nađe nacin za ubacivanjem novca u klub, od ljubavi i stare slave se ne zivi.
Samo da pojedini sad ne pocnu pricu imamo mi nasu djecu nece biti problema, imam ih a ta ista djeca ce prvom prilikom otici.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Nije ni imao ugovor sa nama nije nista ni dobijao.Trebao je sad potpisati ali eto ocigleno nije.corleone87 je napisao/la:Fakatsajo10 je napisao/la:I koja je sad bila poenta sa Asanovicem (da ih ne nabrajam vise). Pola godine u klubu, trenira, dobija platu ovo ono i na kraju ni minute oficijalnog meca i raskid tog nekog kofol ugovora?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- champions1921
Jedan je brkati majstor ali treba vjerovati ljudima koji i sada pokusavaju uraditi dobre stvari za nas klub.. Koliko ce u tome uspjeti vidjecemo.. Stice se dojam da je kako je Amar otisao doslo do nekih turbulencija unutar kluba i medju pojedinim igracima a mozda je opet taj dojam samo slucajnost..Choks je napisao/la:Koliko nam samo fali Brko .
BUDI ŽELJO !!!
Koliko nam samo fali Brko
Ako cemo se mi uvijek oslanjati na Brku onda nema od nas nista..
Upravo tako, ima jos ljudi u klubu koji su odogovrni za ovo stanje i koji su tu da rade za boljitak.
Moje misljenje je da cemo tek imati problema ako nam u skorije vrijeme po pitanju statuta, skupstine stvari ne krene na bolje. Drugim rjecima ako se ne nađe nacin za ubacivanjem novca u klub, od ljubavi i stare slave se ne zivi.
Samo da pojedini sad ne pocnu pricu imamo mi nasu djecu nece biti problema, imam ih a ta ista djeca ce prvom prilikom otici.

Ako cemo se mi uvijek oslanjati na Brku onda nema od nas nista..
Upravo tako, ima jos ljudi u klubu koji su odogovrni za ovo stanje i koji su tu da rade za boljitak.

Brkica
ma realno da sad nesto specijalno fali i ne fali. Pustimo vise tu pricu, mi moramo zajednickim snagama naprijed, brki hvala na svemu a da je mogao bolje mogao je al sad ne treba o tome (mislim na stabilizaciju kluba) za trofeje kapa dole. Ja ipak mislim da cemo popraviti igru na proljece i to ocekujem od Ode a onda kad nas krene zna se sta slijedi 

ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
- Neandertalac
- Kontakt:
Da se malo nadovezem na pricu oko igraca kojima se kao nesto duguje, a pogotovu onih sto su igrali u dosta manjim klubovima, bili neafirmisani, a dolaskom u Zelju isplivali na povrsinu, napravili ili dobili priliku da naprave inostrane karijere i zarade extra pare. Ne kaze se dzaba, daj covjeku malo moci i vidjet ces kakav je. Eh tako i ovi nasi, dojucerasnji anonimusi, uz duzno postavanje svakome, nedaj mi Boze da koga uvrijedim, ovom golom istinom.
Dacu dva svjeza primjera. Prvi primjer Svraka. Nase dijete. Kapiten. Igrao za Travnik za pet stoja max, i dosao u Zelju, u ekipu koja ce ostati upamcena po rusenju svih mogucih rekorda u PL BiH. Osvajao trofeje. Igrao za reprezentaciju. Sa 500 mjesecno skocio na 5000. Afirmisao se kao rijetko ko, od anonimusa prosjeka, do reprezentativca, i pazi sada kapitena najtrofejnijeg i najveceg kluba u BiH. I sta se desilo. Decko koji je imao perspektivu, zbog mahale, zbog svoje lude glave, zbog izlazaka i alkohola, nesportskog zivota uspije da sve to sjebe za manje od godinu. Sve mu servirano bilo! Ko je kriv tu ?
Primjer drugi; Adilovic. Slicna prica kao i Svrakina, sa samo jednom vrlo bitnom razlikom. Nikada od njega nisi mogao cuti da mahala kako mu duguju, nikada nije pravio klanove, izbjegavao treninge, pio i pusio. Izlazi i druzio se jeste, to niko ne spori, ali treba znati razliku sportskog zivota i ovog, mahalskog. Trenirao, cutio, i slusao( ovo je najvaznije) pametnije od sebe. Danas zaradi za godinu kao ovi razvikani za pet, a nije bio ni reprezentativac, ni najomiljeniji, cak su skeptici mislili kako nije za fudbala uopste.
Ko je u ovom slucaju u pravu ?
Tako i ovi sada. Ako ste dosli u Zelju da zaradite pare, nemojte ni dolaziti. Ako dolazite da se usavrsite, ako cete se truditi, trenirati, i dati sve od sebe da Zeljo napravi rezultat a vi se afirmisete, pa poslije napravite karijeru vani, onda ste dobrodosli. Uz svo duzno postovanje svima koji su dres moga kluba nosili, niste veci od njega, a pogotovu niste klubu vise dali, nego sto je on vama.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!
Dacu dva svjeza primjera. Prvi primjer Svraka. Nase dijete. Kapiten. Igrao za Travnik za pet stoja max, i dosao u Zelju, u ekipu koja ce ostati upamcena po rusenju svih mogucih rekorda u PL BiH. Osvajao trofeje. Igrao za reprezentaciju. Sa 500 mjesecno skocio na 5000. Afirmisao se kao rijetko ko, od anonimusa prosjeka, do reprezentativca, i pazi sada kapitena najtrofejnijeg i najveceg kluba u BiH. I sta se desilo. Decko koji je imao perspektivu, zbog mahale, zbog svoje lude glave, zbog izlazaka i alkohola, nesportskog zivota uspije da sve to sjebe za manje od godinu. Sve mu servirano bilo! Ko je kriv tu ?
Primjer drugi; Adilovic. Slicna prica kao i Svrakina, sa samo jednom vrlo bitnom razlikom. Nikada od njega nisi mogao cuti da mahala kako mu duguju, nikada nije pravio klanove, izbjegavao treninge, pio i pusio. Izlazi i druzio se jeste, to niko ne spori, ali treba znati razliku sportskog zivota i ovog, mahalskog. Trenirao, cutio, i slusao( ovo je najvaznije) pametnije od sebe. Danas zaradi za godinu kao ovi razvikani za pet, a nije bio ni reprezentativac, ni najomiljeniji, cak su skeptici mislili kako nije za fudbala uopste.
Ko je u ovom slucaju u pravu ?
Tako i ovi sada. Ako ste dosli u Zelju da zaradite pare, nemojte ni dolaziti. Ako dolazite da se usavrsite, ako cete se truditi, trenirati, i dati sve od sebe da Zeljo napravi rezultat a vi se afirmisete, pa poslije napravite karijeru vani, onda ste dobrodosli. Uz svo duzno postovanje svima koji su dres moga kluba nosili, niste veci od njega, a pogotovu niste klubu vise dali, nego sto je on vama.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 21 gost.