FK Sloboda (opšte diskusije)

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: FK Sloboda (opšte diskusije)

Post Postao/la admin » 05 feb 2015, 22:00

Pa i predsjednik Slobode je iznio poređenje sa Kantonom Sarajevo.

Osim toga, ako želiš pričati o finansiranju od kantona ili grada, nije loše vidjeti šta se dešava u drugim kantonima, jer ako je negdje praksa već ustaljena, onda imaš veće šanse da se isto sprovede i u Tuzli.

Međutim, forumaši ne iznose tačne informacije ni za KS. Pod "vrhunski sport" ne misli se na sve klubove nego na nekolilko njih. Prijedlog je prije nekih 5 godina gurala KK Bosna preko svojih stranačkih veza i bio je i usvojen, mislim na dvije-tri godine i mislim da sada toga nema. U pitanju su bili Sarajevo i Željezničar, KK Bosna i RK Bosna, Ženski košarkaški klubu Željezničar, te OKI Spid i Fantomi i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci. E sad, da li je investicija bila isplativa, to svako može procjeniti za sebe.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 feb 2015, 22:06

Benko je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:Budžet Kantona Sarajevo za 2014,strana 169 : Vrhunski sport 900.000KM

U ovih 900.000 KM za vrhunski sport je novac koji se daje za Željezničar i Sarajevo.
u sarajevu ovaj novac se dijeli na jedno hmm... TONU klubova
Kosarkaski klubovi, fudbalski (olimpic i jos ovih manjih tona), ragbi, americki fudbal (Da :D ), tenis, bla bla... da ti nabrajam sve, nebi vjerovao .. tako da mislim, mislim , klubu dodje nekih 30 milja maraka godisnje :)

Dodaj još hokej na ledu , na travi , vaterpolo..... Nevini ste vi ali u koljeno.
Ja volim FK Tuzla City

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 05 feb 2015, 22:26

Ma nek se ono raspravlja, nisam protiv, a evo vidiš da i jedni i drugi se natežu oko tog iznosa prema FKS i FKŽ već pola stranice. Svakako da bi bilo dobro i poželjno praviti poredbe timova, ali ne na ovakav način. Slične rasprave se na nekim temama odmah upozoravaju da pređu na pp, zbog toga sam i napisao al nebitno hajde :D

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 05 feb 2015, 22:32

admin je napisao/la:Pa i predsjednik Slobode je iznio poređenje sa Kantonom Sarajevo.

Osim toga, ako želiš pričati o finansiranju od kantona ili grada, nije loše vidjeti šta se dešava u drugim kantonima, jer ako je negdje praksa već ustaljena, onda imaš veće šanse da se isto sprovede i u Tuzli.

Međutim, forumaši ne iznose tačne informacije ni za KS. Pod "vrhunski sport" ne misli se na sve klubove nego na nekolilko njih. Prijedlog je prije nekih 5 godina gurala KK Bosna preko svojih stranačkih veza i bio je i usvojen, mislim na dvije-tri godine i mislim da sada toga nema. U pitanju su bili Sarajevo i Željezničar, KK Bosna i RK Bosna, Ženski košarkaški klubu Željezničar, te OKI Spid i Fantomi i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci. E sad, da li je investicija bila isplativa, to svako može procjeniti za sebe.
saraejvo ako dobije od njih vise od 50 000 godsinje onda ...
a znam da ne dobije... kakav kanton kakvo sto

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 feb 2015, 22:49

I ja mislim da je ta priča o vrhunskom sportu prošlost, ali nije istina da se nije dobijalo:

http://sportsport.ba/ostalo/sarajevskom ... raka/15300" onclick="window.open(this.href);return false;

Mislim da je u toj turi na Sarajevo i Želju išlo po oko 400.000 do 500.000 KM.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 feb 2015, 23:11

Tuzlanski Kanton ne daje Slobodi ni marke, pa prema tome ne treba uopste ni govorit a ni pricati o tome, Tuzlanski kanton je( Zivinice, Gradacac, Lukavac, Kalesija, Gracanica, Banovici, Srebrenik) a dok Sarajevski kanton broji samo Sarajevo i malo do Olova, to je velika razlika ljudi. Svakako da treba diskutovati o tim stvarima ali me bas i ne zanima da li Sarajevo i Zeljo dobijaju pare d
od Kantona.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 05 feb 2015, 23:29

fukara87 je napisao/la:Tuzlanski Kanton ne daje Slobodi ni marke, pa prema tome ne treba uopste ni govorit a ni pricati o tome, Tuzlanski kanton je( Zivinice, Gradacac, Lukavac, Kalesija, Gracanica, Banovici, Srebrenik) a dok Sarajevski kanton broji samo Sarajevo i malo do Olova, to je velika razlika ljudi. Svakako da treba diskutovati o tim stvarima ali me bas i ne zanima da li Sarajevo i Zeljo dobijaju pare d
od Kantona.
ja ti garantujem da mi ne dobijemo vise od 30-50 milja godisnje
OD OPSTINE centar dobijemo 30 000 i to je to ...
u sarajevu sport ne interesuje nikoga, da nije tako nikada se bosna ugasiti nebi morala...

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 06 feb 2015, 01:29

da Zeljo i Sarajevo ovise od svog kantona davno bi ispali iz lige :!: pustite se kantona i p.i.c.k.a meterina od njih nema hajra :!: privatnici sponzori su jedini spas, zato treba sto prije naci jos ljudi koji ce uz Azmira financirati klub jer ako nam opcina kojim slucajem zavrne pipu (time automatski i Azmir) ode sve u qurac ;)
Sloboda Tuzla

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 06 feb 2015, 01:30

fukaratz je napisao/la:da Zeljo i Sarajevo ovise od svog kantona davno bi ispali iz lige :!: pustite se kantona i p.i.c.k.a meterina od njih nema hajra :!: privatnici sponzori su jedini spas, zato treba sto prije naci jos ljudi koji ce uz Azmira financirati klub jer ako nam opcina kojim slucajem zavrne pipu (time automatski i Azmir) ode sve u qurac ;)
:thumbup:

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 06 feb 2015, 11:39

fukaratz je napisao/la:da Zeljo i Sarajevo ovise od svog kantona davno bi ispali iz lige :!: pustite se kantona i p.i.c.k.a meterina od njih nema hajra :!: privatnici sponzori su jedini spas, zato treba sto prije naci jos ljudi koji ce uz Azmira financirati klub jer ako nam opcina kojim slucajem zavrne pipu (time automatski i Azmir) ode sve u qurac ;)
Ne mozes tek tako pustiti kanton sa udice jer kanton u budzetu ima namjenjena izdvajanja za sport ali ih ne daje. To je i Imamovic na skupstini potvrdio al njih u kantonu ima 13 koji ne dizu svoje sape kada se glasa za izdvajanja. Odbijaju oni nama i te kako od usta buraz.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
samo Sloboda

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 feb 2015, 12:35

Ja volim FK Tuzla City

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 09 feb 2015, 13:23

Jos 19 dana do prvenstva :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
samo Sloboda

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 13 feb 2015, 14:18

Fukare još ništa niste naučili od prošlog puta, sjetite se tada želja o lomljenju igrača Želje pa se povrijedi vaš najbolji igrač..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 13 feb 2015, 14:34

Ja ne bih dao svog ponosa i pruzio vam zadovoljstvo da odigrate utakmicu protiv nas, ali niko ne pita nas navijace. Nazalost.
Ko vas ****, igrajte ''prijateljske'' protiv Slavije, Leotara, GOSK-a, Veleza...
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 feb 2015, 15:36

shzna je napisao/la:Fukare još ništa niste naučili od prošlog puta, sjetite se tada želja o lomljenju igrača Želje pa se povrijedi vaš najbolji igrač..
Naucili smo.....sad se nadamo da ce bit vise povrijedzenih i to teze....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 13 feb 2015, 20:04

http://sportsport.ba/bh_fudbal/mujic-po ... ama/153584" onclick="window.open(this.href);return false;

čuj Seljo među najboljim ekipama,ali ajde valja im dati malo oduška :thumbdown: :lol:
Pobjeda je bolja od orgazma!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 13 feb 2015, 20:17

Pa dobro ,realno i jeste tako ,recimo Siroki koji je prvi im bjezi 4 boda a Sarajevo samo 2 ..sumnjam da ce im se desiti neki pretjerani pad u drugom dijelu sezone i sigurno ce zavrsit u top 5 tako da Mujic i nije ofulao :) ,mada mi sad trebamo gledati samo na sebe,nastaviti raditi i napredovati ...protiv Sarajeva cemo vidjeti gdje najvise skripi.

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 13 feb 2015, 20:23

Gorki je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/mujic-po ... ama/153584

čuj Seljo među najboljim ekipama,ali ajde valja im dati malo oduška :thumbdown: :lol:
ma nije nego petokrakasi iz tuzle su najbolji.vidjeti cemo kada sezona krene koje gdje na tabeli.
51%--------49%

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 feb 2015, 20:25

zeka_tm87 je napisao/la:
Gorki je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/mujic-po ... ama/153584

ma nije nego petokrakasi iz tuzle su najbolji.vidjeti cemo kada sezona krene koje gdje na tabeli.
hajde udarimo ti petokraku na celo :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 13 feb 2015, 20:37

Možda će opet puknut cijev,nestat vode,smak svijeta ili sl.nikad se ne zna. :lol:
Pobjeda je bolja od orgazma!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.