NK Čelik Zenica (opšte diskusije)

lazar
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica (opšte diskusije)

Post Postao/la lazar » 15 feb 2015, 18:22

Jesu vasi uspjeli potpisati reprogram duga sa pu?

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 15 feb 2015, 19:29

- Dužnost sam preuzeo tek nedavno, ali znam da je dug nastao još davno, daleko prije i dolaska ovog Upravnog odbora. Porezni dug predstavlja nam veliki problem u poslovanju. Ispunili smo svoju zakonsku obavezu i uputili zahtjev za sklapanje ugovora sa Poreznom upravom FBiH o otplati duga na rate. Sada čekamo da se steknu i svi drugi zakonski uvjeti za potpisivanje ugovora - kaže Nuhagić.
Čelik Zenica 1945

wasabi
Kontakt:

Post Postao/la wasabi » 15 feb 2015, 23:59

Convicts1988 je napisao/la:Ma da Real dolazi na BP ne treba ići, ko bude išao taj po meni nije normalan stvarno.
Ako je odlučeno da se ne ide, ne treba niko da ide, pa makar to trajalo 1, 3 il 5 godina.
Na gostovanja ići i to je to, ali i tu nešto "raditi" ;)
Ne znam sta bi rekao po ovom pitanju. Ti mislis da je pametno ne ici nikako na utakmice i sve pustiti stihijski neka ide u Savu. Ako ce se sta raditi na poboljsanju necega onda mi je bojktot totalna glupost jer kako ce se kanalisati nezadovoljstvo ljudi. Putem cega? Da se nece mozda praviti kakve emisije na RTV ZE ili Zenitu, vrsiti masovni protesti pred Opstinom ili mozda izdavati javni proglas. Ma sve je to smijesno. Samo se silom moze udariti na silu. Mislis da Sefku Adilovica ili Muhameda Begagica boli neka stvar sto mene ili tebe nema na stadionu. ma buraz ne boli, vjeruj mi. Njima je jos i lakse i draze jer ih niko nece provocirati, nece im skandirati, praviti parole ... vidio bih ti da li bi se pomenuti ponasali tako kada bi jedno 10 milja doslo pa uletilo u teren i lagano otislo na zapad i istok da dadne ''koju vaspitnu'' i tako svaku tekmu. Vidio bih kako bi u tom slucaju munjevitom brzinom doslo do korijenitih promjena u strukturi kluba. U nasem gradu ''kultura'' jednostavno ne prolazi i to je to.

wasabi
Kontakt:

Post Postao/la wasabi » 16 feb 2015, 00:14

Nimla_RZ je napisao/la:- Dužnost sam preuzeo tek nedavno, ali znam da je dug nastao još davno, daleko prije i dolaska ovog Upravnog odbora. Porezni dug predstavlja nam veliki problem u poslovanju. Ispunili smo svoju zakonsku obavezu i uputili zahtjev za sklapanje ugovora sa Poreznom upravom FBiH o otplati duga na rate. Sada čekamo da se steknu i svi drugi zakonski uvjeti za potpisivanje ugovora - kaže Nuhagić.
Ko je ovaj novi direktor? Ima li neko sliku kako covjek izgleda i zna li se nesto vishe o njemu u profesionalnom smislu?

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 16 feb 2015, 11:35

Nimla_RZ je napisao/la:- Dužnost sam preuzeo tek nedavno, ali znam da je dug nastao još davno, daleko prije i dolaska ovog Upravnog odbora. Porezni dug predstavlja nam veliki problem u poslovanju. Ispunili smo svoju zakonsku obavezu i uputili zahtjev za sklapanje ugovora sa Poreznom upravom FBiH o otplati duga na rate. Sada čekamo da se steknu i svi drugi zakonski uvjeti za potpisivanje ugovora - kaže Nuhagić.
Pa zar nije postojao rok do kada se treba potpisati ugovor ?

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 16 feb 2015, 12:47

wasabi je napisao/la:
Convicts1988 je napisao/la:Ma da Real dolazi na BP ne treba ići, ko bude išao taj po meni nije normalan stvarno.
Ako je odlučeno da se ne ide, ne treba niko da ide, pa makar to trajalo 1, 3 il 5 godina.
Na gostovanja ići i to je to, ali i tu nešto "raditi" ;)
Ne znam sta bi rekao po ovom pitanju. Ti mislis da je pametno ne ici nikako na utakmice i sve pustiti stihijski neka ide u Savu. Ako ce se sta raditi na poboljsanju necega onda mi je bojktot totalna glupost jer kako ce se kanalisati nezadovoljstvo ljudi. Putem cega? Da se nece mozda praviti kakve emisije na RTV ZE ili Zenitu, vrsiti masovni protesti pred Opstinom ili mozda izdavati javni proglas. Ma sve je to smijesno. Samo se silom moze udariti na silu. Mislis da Sefku Adilovica ili Muhameda Begagica boli neka stvar sto mene ili tebe nema na stadionu. ma buraz ne boli, vjeruj mi. Njima je jos i lakse i draze jer ih niko nece provocirati, nece im skandirati, praviti parole ... vidio bih ti da li bi se pomenuti ponasali tako kada bi jedno 10 milja doslo pa uletilo u teren i lagano otislo na zapad i istok da dadne ''koju vaspitnu'' i tako svaku tekmu. Vidio bih kako bi u tom slucaju munjevitom brzinom doslo do korijenitih promjena u strukturi kluba. U nasem gradu ''kultura'' jednostavno ne prolazi i to je to.
nemas ti to kome objasniti ni ovdje ni u gradu, boze sacuvaj, kolektivno psihopomracenje, statika, letargija, blejanje...
inace momak pozitivno si osvjezenje na ovoj temi, samo tako nastavi, pa dokle ide :thumbup:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 16 feb 2015, 15:01

O kojim ti hiljadama pričaš života ti ?
Na sastanak ti ne dodje ni 100 ljudi, a ti o hiljadama pričaš, svašta .
Davno su se digle ruke od Čelika i prepušten je sam sebi, ko je realan priznat će .

wasabi
Kontakt:

Post Postao/la wasabi » 16 feb 2015, 16:00

Da ne mijesamo kruske i jabuke.

Prema mom misljenju bojkot necega ne moze konstruktivno promjeniti nista. Govorim figurativno. I da na stadionu imas deset hiljada ljudi, ljudima u zamisljenoj Upravi kluba svejedno je da li ce narednu utakmicu doci njih 200, 2000 ili 8000. Oni ce gurati svoje ciljeve koliko god mogu dok im kapa novac od politckih partija, sumnjivih transfera, rodjackih talova, guranje vlastite djece... Jos im je lakse kada ima manje ljudi jer se manje vidi njihov nerad, nesposobnost ... Kada vise ne bude novca oni ce se povuci bez ikakve odgovornosti i doce novi ... Jednom direktoru kluba kakav je sadasnji Celik nije ni kraj pameti da trazi sponzore, promovise klub kroz drustvene mreze, stvara pozitivnu klimu za moguce marketinske partnere... Zasto bi to radio kada mu je plata i za rad i za nerad ista, a u klubu se vidi tek kao prolaznik na putu do nove funkcije i njemu je najbitnije ''da se ne talasa'' dok mu traje mandat, jer ipak je njegov prethodnik ostavio dugove... Zato kazem, u ovakvoj situaciji svrshishodnost bojkota je upitna... i veci efekat imala bi sirova sila

Druga strana opanaka je situacija kada je klub u necijem vlasnistvu (da sad ne eloboriramo moguce vlasnicke strukture) i vlasnik(ci) kluba ocekuju povrat na ulozena srestva. Tada istim nije svejedno da li ce na stadionu biti 10000 ili 200 gledalaca. Isti nemaju ''rezervni'' posao i klub im nije prolazna stanica. Osim toga bojkot doprinosi losoj marketinskoj slici same prezentacije kluba sto se moze dugorocno odraziti na interes sponzora za isti. U ovakvoj situaciji mislim da bi bojkot ne samo imao efekta vec bi bio jedan od najboljih legitimnih nacina borbe... ali na zalost mi smo daleko od toga...

Uzimam figurativno sebe za primjer. Dolaskom Sabica na poziciju direktora kluba ja sam poceo bojkotovati utakmice kluba. I to ne samo ja nego nas tridesetak. Sta se od toga promjenilo. Nista. Gdje je tih tridesetak ljudi? Rasulo se i 99% njih nece vise doci na stadion i da se Celik bori za titulu. Ali da se tada u to vrijeme presjeklo i silom borilo za klub isti ti bi i dalje dolazili, u tom sam siguran. Jednostavno bojkot preraste u gadjenje prema necemu sto si volio i neke i pozitivne stvari gledas kroz drugaciju prizmu.

Naravno da danas nema tolike mase ljudi ali vjeruj mi da bojkot nece nista promjeniti nego ce samo pogodovati ljudima iz kluba...

LP

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 16 feb 2015, 19:36

WASABI :clap: :clap: :thumbup:
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 16 feb 2015, 20:18

lazar je napisao/la:
Istekao rok još u julu.

Boga pitaj o čemu ovi u klubu bulazne, k'o da su se tek probudili pa misle da sve čeka na nas.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 16 feb 2015, 20:45

Prelistam Celikovu temu cesto nadajuci se da cu procitati neke pozitivne promjene u klubu. Ako nista cesto me nasmije ovaj lik @wasabi :clap: svaka mu je ko iz citaba :thumbup: pozdrav za zlajsona i gavrana stare zenicke lisice :wave:
From father to son

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 17 feb 2015, 00:28

Eborg je napisao/la:
lazar je napisao/la:
Istekao rok još u julu.

Boga pitaj o čemu ovi u klubu bulazne, k'o da su se tek probudili pa misle da sve čeka na nas.
Znaci vi ste jedini koji ce vraćati čitav dug.

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 17 feb 2015, 00:44

lazar je napisao/la: Znaci vi ste jedini koji ce vraćati čitav dug.
Cist racun duga ljubav :urnebes: :urnebes:
!

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 17 feb 2015, 00:47

bambus je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :clap:

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 17 feb 2015, 00:56

bambus je napisao/la:
Mogao bi lahko biti FK čelik-olimpic. Vama gori, a Gracicu se bježi od MUP-a.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 17 feb 2015, 01:33

Koliko mene sjecanje sluzi ja mislim da je Celik nesto rjesavao sto se tice ovog reprograma duga. Kad je bila tema o reprogramu aktuelna bilo je piskaranja po medijima da je Celik to ganjo potpisivo dok je bio Porca, neka neko nadje link

jagamu
Kontakt:

Post Postao/la jagamu » 17 feb 2015, 11:54

Care Lazare ti rece da cemo mi jedini vracati cijeli dug..Hoce to neko vratit pola, cetvrtinu, trecinu i kvite ha??
moSa likCe

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 17 feb 2015, 12:05

wasabi je napisao/la:Da ne mijesamo kruske i jabuke.

Prema mom misljenju bojkot necega ne moze konstruktivno promjeniti nista. Govorim figurativno. I da na stadionu imas deset hiljada ljudi, ljudima u zamisljenoj Upravi kluba svejedno je da li ce narednu utakmicu doci njih 200, 2000 ili 8000. Oni ce gurati svoje ciljeve koliko god mogu dok im kapa novac od politckih partija, sumnjivih transfera, rodjackih talova, guranje vlastite djece... Jos im je lakse kada ima manje ljudi jer se manje vidi njihov nerad, nesposobnost ... Kada vise ne bude novca oni ce se povuci bez ikakve odgovornosti i doce novi ... Jednom direktoru kluba kakav je sadasnji Celik nije ni kraj pameti da trazi sponzore, promovise klub kroz drustvene mreze, stvara pozitivnu klimu za moguce marketinske partnere... Zasto bi to radio kada mu je plata i za rad i za nerad ista, a u klubu se vidi tek kao prolaznik na putu do nove funkcije i njemu je najbitnije ''da se ne talasa'' dok mu traje mandat, jer ipak je njegov prethodnik ostavio dugove... Zato kazem, u ovakvoj situaciji svrshishodnost bojkota je upitna... i veci efekat imala bi sirova sila

Druga strana opanaka je situacija kada je klub u necijem vlasnistvu (da sad ne eloboriramo moguce vlasnicke strukture) i vlasnik(ci) kluba ocekuju povrat na ulozena srestva. Tada istim nije svejedno da li ce na stadionu biti 10000 ili 200 gledalaca. Isti nemaju ''rezervni'' posao i klub im nije prolazna stanica. Osim toga bojkot doprinosi losoj marketinskoj slici same prezentacije kluba sto se moze dugorocno odraziti na interes sponzora za isti. U ovakvoj situaciji mislim da bi bojkot ne samo imao efekta vec bi bio jedan od najboljih legitimnih nacina borbe... ali na zalost mi smo daleko od toga...

Uzimam figurativno sebe za primjer. Dolaskom Sabica na poziciju direktora kluba ja sam poceo bojkotovati utakmice kluba. I to ne samo ja nego nas tridesetak. Sta se od toga promjenilo. Nista. Gdje je tih tridesetak ljudi? Rasulo se i 99% njih nece vise doci na stadion i da se Celik bori za titulu. Ali da se tada u to vrijeme presjeklo i silom borilo za klub isti ti bi i dalje dolazili, u tom sam siguran. Jednostavno bojkot preraste u gadjenje prema necemu sto si volio i neke i pozitivne stvari gledas kroz drugaciju prizmu.

Naravno da danas nema tolike mase ljudi ali vjeruj mi da bojkot nece nista promjeniti nego ce samo pogodovati ljudima iz kluba...

LP
Želiš da na svaku tekmu upadaju gerilci i po par hiljada, a sveukupno se par stotina vrti na stadionu, a eventualno par desetina da je spremno na takve stvari? Pokušaćeš nešto promijeniti, a prije svega objasni šta želiš promijeniti u klubu? Koji bi cilj bio korištenja sirove sile?

I prije svega za takve ideje ko se zalaže trebaju oni i da ih povedu, jer ne možeš tražiti da ti kažeš i da neko za tvoju ideju rizikuje kazne, neko ležanje, žigosanje, a pri tom ne nudiš rješenja.
wasabi je napisao/la: ... vidio bih ti da li bi se pomenuti ponasali tako kada bi jedno 10 milja doslo pa uletilo u teren i lagano otislo na zapad i istok da dadne ''koju vaspitnu'' i tako svaku tekmu. Vidio bih kako bi u tom slucaju munjevitom brzinom doslo do korijenitih promjena u strukturi kluba.
Nerealno u ovoj situaciji, a ne vidim da se nudiš da povedeš "svih 10 milja" ljudi. I koliko vidim rješenje ti je da silom natjeraš te iste ljude da nađu rješenje koje će te zadovoljiti. Moraš shvatiti da se to "revolucijom" već postiglo, pa evo gdje smo sad. Ne nudiš rješenje, jer korjenite promjene podrazumjevaju mnogo detaljnije radove i da znaš tačno šta želiš.

Živ bio, prestani propagirat silu, jer ljudi samo mogu sebi stvoriti posljedice, a teško da će uspjeti nešto riješiti.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

wasabi
Kontakt:

Post Postao/la wasabi » 17 feb 2015, 12:53

Steelman je napisao/la:
wasabi je napisao/la:Da ne mijesamo kruske i jabuke.

LP
Želiš da na svaku tekmu upadaju gerilci i po par hiljada, a sveukupno se par stotina vrti na stadionu, a eventualno par desetina da je spremno na takve stvari? Pokušaćeš nešto promijeniti, a prije svega objasni šta želiš promijeniti u klubu? Koji bi cilj bio korištenja sirove sile?

I prije svega za takve ideje ko se zalaže trebaju oni i da ih povedu, jer ne možeš tražiti da ti kažeš i da neko za tvoju ideju rizikuje kazne, neko ležanje, žigosanje, a pri tom ne nudiš rješenja.
Samo malo da nesto razjasnimo. Prvo procitaj sta sam napisao, izbroj do 10 pa reaguj. Ja sam gore naveo da govorim figurativno, znaci hipoteticki. I samo sam navodio primjer svrshishodnosti nekog novog bojkota utakmica. Uopste nemam namjeru da nekoga huskam ili ne daj Boze nagovaram na nesto. Forum i postoji za razmjenu misljenja.

Promjeniti se u klubu ne moze nista dok se ne promjeni sistem upravljanja gdje ce onaj ko ulozi (kakav god bio pravni oblik kluba) biti onaj koji odlucuje u utrosku sredstava i to je to. Dokle god se budu trosile ''drzavne'' pare bez polaganja ikakavih racuna klub ne moze naprijed. I to nije topla voda.
Steelman je napisao/la:
wasabi je napisao/la: ... vidio bih ti da li bi se pomenuti ponasali tako kada bi jedno 10 milja doslo pa uletilo u teren i lagano otislo na zapad i istok da dadne ''koju vaspitnu'' i tako svaku tekmu. Vidio bih kako bi u tom slucaju munjevitom brzinom doslo do korijenitih promjena u strukturi kluba.
Nerealno u ovoj situaciji, a ne vidim da se nudiš da povedeš "svih 10 milja" ljudi. I koliko vidim rješenje ti je da silom natjeraš te iste ljude da nađu rješenje koje će te zadovoljiti. Moraš shvatiti da se to "revolucijom" već postiglo, pa evo gdje smo sad. Ne nudiš rješenje, jer korjenite promjene podrazumjevaju mnogo detaljnije radove i da znaš tačno šta želiš.

Živ bio, prestani propagirat silu, jer ljudi samo mogu sebi stvoriti posljedice, a teško da će uspjeti nešto riješiti.
Ponovo, ja uopste ne zelim da polemisem u nekom nasilju. Kazem samo da se hipoteticki drugacije nista nece i ne moze promjeniti. I to je to. Ja niti zelim da glumim generala neke vojske niti me to zanima. Dovoljno je samo vidjeti koliko su ljudi zainteresovani za svoj ''ponos grada''. Pa u firmi u kojoj radim, koja se bavi prodajom jedne vrste intelektualnih usluga (20 godina postoji u Zenici vlasnici su cistokrvni zenicani), na zidu stoji ( svaki dan me bode u oci) zahvlanica FK Sarajevo zbog pomoci kod pruzanja savjetodavnih usluga tokom izrade njihovog novog statuta i ostalih pravnih akata. Iz Celika firmu u kojoj radim nikada niko nije kontaktirao.

Mozemo mi pricati o revoluciji na razne nacine. Upitno je koliko se postiglo i sta je proizaslo iz nje. U istoj toj crveno- crnoj revoluciji covjek (nema potrebe imenovati ljude) koji je bio jedan od njenih organizatora i tada predstavljao udruzenje navijaca, uspio je da vise - manje putem putem glasova istih udje u skupstinu grada i postane opstinski poslanik. Nakon toga isti taj lik kaze da mu je vise dosta Celika jer kao od njega ima samo probleme. Da li je on kao opstinski vijecnik i covjek koji je predstavljao navijace ikada u opcinskom vijecu pokrenuo neku raspravu ili inicijativu po pitanju stanja u klubu? Dolazi li vise na utakmice? Mislim smijesno.

Rjesenje? Kakvo rjesenje? I da postoji investitor koji zeli uloziti u klub opcina mu nikada nece dopustiti da bude vlasnik vecinskog dijela sve dok je Bilino Polje ''zlatna koka'' i ''hram bh nogometa''. Isto bi se desilo i sa drugim modelima upravljanja (tipa navijackih udjela), jer gradski vlastodrzci nece dopustiti tako nesto. Od toga u ovom momentu nema nista. To se moze desiti tek onda kada se repka preseli iz Zenice i smanji interes ''lopova'' ili pronadje ''zajednicki interes'' sa nekim investitorom tipa Bekima Pasalica naviknutim na zenicke igre bez granica.

LP
Zadnja izmjena: wasabi, dana/u 17 feb 2015, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 17 feb 2015, 13:54

jagamu je napisao/la:Care Lazare ti rece da cemo mi jedini vracati cijeli dug..Hoce to neko vratit pola, cetvrtinu, trecinu i kvite ha??
Neki će vratiti umanjeni dug umanjen za 10%, 20% ili 30% (npr. FK Sarajevo).

Neki će vratiti čitav dug bez kamata (npr. FK Velež Mostar).

Kako stvari stoje, Čelik će vraćati i dug i kamate. Zašto? Zato što gospoda u klubu ne zna drugačije, kakvi rokovi i odgovornost, "vrtimo usitno pa dokle izgura, ko će se zamarati pravilima i strategijama".

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: AVNOJ i 14 gostiju.