Cleveland Cavaliers

rudy91
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la rudy91 » 15 maj 2015, 02:07

Ulivaca je napisao/la:Momci, večeras nas očekuje gusta utakmica, igrat će Bullsi 120 na sat. I pred prošlu utakmicu sam imao dobar feeling, a bogami i večeras.
Nek se Kyrie malo odmori, Ipak je dugačak put do Nba finals :)
Abd da veceras zavrsimo posao,ne bi valjalo da idemo u game 7

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 15 maj 2015, 02:46

A u PM. Ode kyrie WTF
FC Bayern -/- THE Ohio State University

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 maj 2015, 04:28

zavrsi se i ovo,bilo bi dobro da Wizardsi produze seriju protiv Atlante da ekipa ima koji extra dan odmora i da se koliko toliko saniraju povrede.Sto se tice finala manje vise svejedno mi je ko ce od ove dvije ekipe tamo i ova serija je pokazala da se radi o dosta podjednakim ekipama,jedino zbog cega bi prije Wizardse je prednost domaceg parketa.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 maj 2015, 04:45

Cestitke na prolazu. Sretno u nastavku. ;)
Postovanje treba zaraditi.

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 15 maj 2015, 04:52

kad_kako je napisao/la:Cestitke na prolazu. Sretno u nastavku. ;)
Very classy. Respect :salut: .
Chicago je zadnjih par godina znao ubiti puru u nama kad nije bilo džeme. Jednostavno tough ekipa,
ne znam što se rješavate Thibsa, uvijek sam priželjkivao ga na klupi Cavsa. Dobar trener.

Sad rest i pravac finale

nihohoni992
Kontakt:

Post Postao/la nihohoni992 » 15 maj 2015, 05:05

Cestitke i od mene kao iskrenog navijaca goldena. Vidimo se u finalu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 maj 2015, 19:49

Cestitke na prolazu u finale istoka sretno dalje !!!
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 15 maj 2015, 20:07

Cestitam na zasluzenom prolazu u finale, jbg mi cemo morati cekat drugu priliku
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 21 maj 2015, 00:46

Šta je raja? Nešto smo tihi... idemo do finala, evo glave ako ne bude tako...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 maj 2015, 01:04

Gdje je drug @adriano ocekivao sam ga mnogo vise na forumu kako se play off blizi kraju a on sve manje i manje tu :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 maj 2015, 01:29

U kakvom je stanju Irving?

Je li Lov definitivno izgubljen za ovu sezonu?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 21 maj 2015, 01:49

Valencia je napisao/la:U kakvom je stanju Irving?

Je li Lov definitivno izgubljen za ovu sezonu?
Kyrie nije 100% ali kaže da se osjeća dobro. Love je gotov, a možda je odigrao zadnju igru za Cavse.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 maj 2015, 01:51

Tu sam ja L-Train malo odlucio u rahatluku gledati tekme a ne citati sta ko pise i kakve bombe baca.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 maj 2015, 02:02

adriano_leite je napisao/la:Tu sam ja L-Train malo odlucio u rahatluku gledati tekme a ne citati sta ko pise i kakve bombe baca.
posteno :thumbup:

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 21 maj 2015, 02:47

abd da dobijemo veceras,go Cavs go

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 maj 2015, 02:44

Adriano

Vidim da se kuzis u kosu i po meni si jedan od kvalitetnijih forumasa na ovom pdf... pa da te pitam...

Je li istina da Lav vjerovatno ide na kraju sezone?

Po meni, ne bi bilo lose da ode. Dobar je igrac bez sumnje, ali je dobar i Tompson. Ima neke prednosti u odnosu na Lava. Recimo, energican je i ima dobar ofanzivani skok. Meni se dopada nacin na koji igra.

Kavsi imaju sasvim dobre sutere i mislim da im tu ne trebaju znacajnija pojacanja. Po meni, potrebna su dva niza, energicna i brza igraca, koji igraju dobro odbranu. Tiga sinoc nije imao ko cuvati. Delvidova je dobar ofanzivac, ali nema brzinu da ustopa nekoga poput Tiga. Umjesto Lava bi mogli dovesti dva dobra 'defanzivca'. Perkins je tezak promasaj.

Sta ti mislis?
Suska li se ista?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 maj 2015, 08:40

Valencia je napisao/la:Adriano

Vidim da se kuzis u kosu i po meni si jedan od kvalitetnijih forumasa na ovom pdf... pa da te pitam...

Je li istina da Lav vjerovatno ide na kraju sezone?

Po meni, ne bi bilo lose da ode. Dobar je igrac bez sumnje, ali je dobar i Tompson. Ima neke prednosti u odnosu na Lava. Recimo, energican je i ima dobar ofanzivani skok. Meni se dopada nacin na koji igra.

Kavsi imaju sasvim dobre sutere i mislim da im tu ne trebaju znacajnija pojacanja. Po meni, potrebna su dva niza, energicna i brza igraca, koji igraju dobro odbranu. Tiga sinoc nije imao ko cuvati. Delvidova je dobar ofanzivac, ali nema brzinu da ustopa nekoga poput Tiga. Umjesto Lava bi mogli dovesti dva dobra 'defanzivca'. Perkins je tezak promasaj.

Sta ti mislis?
Suska li se ista?
Love je izrazio zelju pred playoff jos da ostaje, jer vjeruje u projekat kojeg su napravili iz front officea, te kad god ima priliku negira natpise kako ce napustiti Cleveland. Uostalom, par puta je rekao da ne zeli ici, jer da je zelio to ne bi ni dosao u Cavse. Pisu mediji kako je nezadovoljan, da ce ici, ali reakcije koje on pokazuje i koje je pokazivao tokom regularne sezone a i playoffa, govore da ostaje dugi niz godina. Znao je presjediti 4. cetvrtinu i pri tome navijati za saigrace i radovati se s njima, sto i nije bas odlika nezadovoljstva.

Meni je on bio jako drag igrac prije nego je dosao u Cavse, a bio sam protiv njegovog dolaska, jer smo dali Wigginsa, ali sada je to sve sta bi bilo kad bi bilo. Roster ce se sigurno mijenjati sljedece godine. Haywood ima strasan ugovor koji ce biti trejdan, ove sezone je imao 2 miliona dolara, a sljedece ce imati 10, ali do odredjenog datuma, kada ga je moguce otpustiti bez da mu se plati jedan cent. Ekipe koje zele pickove i koje nemaju problema sa salary capom ce sigurno pokupiti Haywooda i onda ga otpustiti, sto ce nama stvoriti TPE do 10 miliona dolara koje ce se moci pokupiti u nekom trejdu, isto tako od nekih ekipa koje zele rasteretiti salary cap. Primjer: Haywooda damo u Sixerse za TPE i neki drugi pick havy protected od kojeg nema nista, nama ostaje 10 miliona i mozemo recimo uzeti iz Minnesote Rubia za TPE (necemo uzeti njega, ali to je primjer kako rade trejdovi gdje se ne mijenjaju 2 igraca, nego 1 igrac i TPE).

Perkins nije promasaj, Perkins je tu zbog problema sa povredama, odbrane, te zato sto je veteran i onako mrcina, spremna da pogine za saigrace, a uz to je i dobar drug sa Jamesom i cini mi se da ga i drugi saigraci gotive. Tristan je strasan igrac i uvijek je bio, samo sto ljudi sada imaju priliku da vide u playoffu kakav je. On je odbio ugovor, tako se pisalo, a mislim ako odemo do kraja da ce potpisati neki ugovor od 9 ili 10 miliona, cisto zbog toga sto je timski igrac i sto mu je uspjeh tima bio vazda na prvom mjestu, ali vidjecemo jos sta ce biti kada zamirisu dolari, mnogo dolara.

Delly je jeftin igrac kojeg bih volio vidjeti do kraja karijere u Cavsima. Momak nije veliki talenat, ali je strasan borac i reanimira ekipu kad god udje s klupe. Mislim da cemo PG-a traziti preko drafta, imamo 24. pick. Za defanzivce na perimetru ce tesko biti mjesta, jer treba platiti i Tristana i Shumpa i Varejaa. Za Andya sam siguran da ce uzeti popust i potpisati za neki MLE ugovor, a isto tako vjerujem da Love prihvata opciju na jos jednu godinu, te Tristan potpisuje za nekih 9 10 miliona. Shump izgleda zadovoljan, ali ne znam bas da li je spreman da uzme popust jer je jako mlad i vec je imao zeznutu povredu, mozda ce htjeti da se osigura.

Kako god, vjerujem u Griffina da ce povuci najbolje moguce poteze, to je pokazao i sklapanjem ovog tima, ma ko sta pricao, nije lako bas tako ocistiti salary cap i lotery tim pretvoriti u contendera. Takodjer ne treba zaboraviti ni da smo zdravi da bismo bili jaci za bar 30% sa Andyem i Loveom.

Dakle, promjene ocekujem, ali ne tolike, treba i Harrisa iskoristiti koji bi mogao biti jako dobar igrac. Dobar je suter, zna sta moze a sta ne, mlad je a opet savjestan, igra solidnu odbranu, dakle ocekujem da dobije sansu sljedece sezone, a vjerovatno nece biti Mariona koji je najavio oprostaj, te Haywooda kao sto sam ranije rekao, a sumnjam i da ce Miller igrati. Jedno mjesto za TPE, jedno mjesto za 24. pick na draftu i vjerovatno jedan FA, a onda ce se cekati do trade deadlinea da se vidi da li ce neko biti otpusten pa da se pokupi neki veteran jeftino.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2015, 11:49

adriano Grijesis u procjeni plata pojedinih igraca.Prvo,Varejao ima garantovan ugovor za slijedecu sezonu od 9,6mil te jos 2 god poslije toga negarantovanog od po 10mil,pa ne znam kakav popust pominjes!?.Drugo,treba platiti Shumpa koji sigurno vrijedi nekih 7-8mil,s obzirom na rastuci cap.Trece,nema sanse da Tristan uzme samo 9-10mil,jer je to cijena koju ce ,najvjerovatnije,dobiti Green iz SAS ako se ekipa odluci zadrzati ga,a i on da popust.Znaci ,Tristan ako ne bude trazio max,sigurno je na negdje izmedju 13-14mil sa popustom.Smith,Love i James ce vjerovatno "pokupiti" svoje opcije i to je preko 43mil.Mozgovovu opciju cete sigurno "pokupiti" i to je jos 5mil.Dellya ako mislit zadrzati,to je sigurno min jos 2-3mil.Vrlo tesku fin.situaciju imate i po mojoj racunici,ako sve zelite zadrzati uz otpustanje Haywooda imacete na plate oko 100mil.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 maj 2015, 13:53

NEZALAGANJE je napisao/la:adriano Grijesis u procjeni plata pojedinih igraca.Prvo,Varejao ima garantovan ugovor za slijedecu sezonu od 9,6mil te jos 2 god poslije toga negarantovanog od po 10mil,pa ne znam kakav popust pominjes!?.Drugo,treba platiti Shumpa koji sigurno vrijedi nekih 7-8mil,s obzirom na rastuci cap.Trece,nema sanse da Tristan uzme samo 9-10mil,jer je to cijena koju ce ,najvjerovatnije,dobiti Green iz SAS ako se ekipa odluci zadrzati ga,a i on da popust.Znaci ,Tristan ako ne bude trazio max,sigurno je na negdje izmedju 13-14mil sa popustom.Smith,Love i James ce vjerovatno "pokupiti" svoje opcije i to je preko 43mil.Mozgovovu opciju cete sigurno "pokupiti" i to je jos 5mil.Dellya ako mislit zadrzati,to je sigurno min jos 2-3mil.Vrlo tesku fin.situaciju imate i po mojoj racunici,ako sve zelite zadrzati uz otpustanje Haywooda imacete na plate oko 100mil.
Za Andya sam mislio da je ovo posljednja godina ugovora, moja greska, ali kada istekne ugovor, sigurno ce dati popust timu jer je tu od dolaska u ligu, voli grad, grad voli njega, voli tim itd. Tristan bi mogao dati popust jer nece nigdje biti prvi igrac, a ako uzme titulu, nema razloga da negdje ide, uz to mu je mentor LeBron od dolaska u NBA, kao i Kyrieu, ima tu i Kyriea s kojim je jaran, dakle postoji mogucnost da ga uzmemo za 10 miliona ako zeli ostati u timu, a ne sumnjam u LeBronovu mogucnost da ga nagovori, plus dijele istog agenta, a i moze postojati dogovor da uzme zbog salary capa kraci ugovor pa da se ugovor poveca. Ovoj skupini igraca koja je sada tu, mislim da je titula najbitnija i da su spremni za raznorazne kombinacije glede plata. Za Shumperta mislim da nece dobiti vise od Smithovog ugovora. Haywood ce biti trejdan i bice TPE i nema veze da li ce biti luxury tax ili nece, Gilbert je covjek koji je milijarder i koji se ne boji luxury tax ni placanja penala, jer puna dvorana, titula, njemu ce donijeti jos vise para. Nije on tip vlasnika koji ce skrtariti i razbijati okosnicu tima. Uz to je uvijek moguce raditi trejdove. Ako Tristan ne bude htio 10 miliona, siguran sam da bi recimo D. Green iz GSW dosao u Cleveland za te pare ako Cleveland uzme titulu (ovo je samo primjer). Isto tako ni Shumpert nije nezamjenjiv a i sklon je povredama, pa ako se bude inatio, nece biti toliko tesko naci mu zamjenu, ali mislim da ce prihvatiti sve sto mu tim ponudi jer nece sigurno igrati u boljem timu i za vece pare.

Naravno, vrijeme ce pokazati sve, ali vjeruj mi kad kazem da je Gilbert spreman ici preko capa i placati luxury tax.

Mes Que Un Club!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 maj 2015, 14:25

Draymond je RFA a GSW ce mečirati svaku ponudu za njega, tako da...

i da zasto bi Draymond uzeo 10 mil. ako to nece Tristan koji je duplo slabiji igrac od njega, nema logike
nije mu valjda agent toliko retardiran
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.