BH borci (K1, MMA, Judo.......)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: BH borci (K1, MMA, Judo.......)
Jeli proslo ovo u japanu i koji su to portali gdje se moze pratiti ???
- rob do bagro
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Nokaut u prvoj rundi.
Nokaut u prvoj rundi.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Vidi koliki je bolan ovaj holandanin, bog te ko zivotinja neka haha 

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
MOj Dzevdo, mani se ti K-1 i Japana. Ufati se ti Zetre i zenicke arene.
Haj dobro je, sad suti jos si dobro prosao kako je moglo biti.

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Ja sam licno ponosan na DZEVADA i svaka mu cast dosao je do japana i to je uspijeh tesko je jebga protiv overeema iskreno ima dosta bolje uvijete od poturka a i trenere itd itd....
Moja zelja bi bila da vidim MIRKO Cro Cop vs Dzevad Poturak to bi bio fajt stoljeca u ovoj regiji zasigurno !
To ako se desi idem u japan zivota mi da gledam....
Moja zelja bi bila da vidim MIRKO Cro Cop vs Dzevad Poturak to bi bio fajt stoljeca u ovoj regiji zasigurno !
To ako se desi idem u japan zivota mi da gledam....
>>No body likes us but we dont care<<
Sine dragi otiso je medju najbolje u Japan,i doso je Alistar jedan od najboljih boraca u svijetu,o cemu pricas Dzevad je na poene od Ignjaseva izgubio,pobjedio Manhofa itd ako ti ovo sta znaci posto vidim veze nemas! I Dzevad neradi meceve u BiH radio je samo jedan!Adinjo je napisao/la:MOj Dzevdo, mani se ti K-1 i Japana. Ufati se ti Zetre i zenicke arene.![]()
- BlueSharks
- Kontakt:
Dževad spada među 20-25 K1 boraca i to ti sve govori. Neki još uvijek nismu svjesni koju je on napravio promociju naše zemlje u Japanu. Mislim kad Japanca na šta ga asocira BiH, on će ti odgovoriti Ivica Osim i Dževad Poturak. Stvarno mi nije jasno zbog čega uvijek moramo umanjivati uspjeh naših ljudi, i meni se to nekad dešava. Ne znam šta je razlog, osim da smo proklet, naopak narod, nema druge.no limit je napisao/la:Sine dragi otiso je medju najbolje u Japan,i doso je Alistar jedan od najboljih boraca u svijetu,o cemu pricas Dzevad je na poene od Ignjaseva izgubio,pobjedio Manhofa itd ako ti ovo sta znaci posto vidim veze nemas! I Dzevad neradi meceve u BiH radio je samo jedan!Adinjo je napisao/la:MOj Dzevdo, mani se ti K-1 i Japana. Ufati se ti Zetre i zenicke arene.![]()

Strauss Junior
Pa tamo idu samo imena poput Harija,Overema,Shilta,Mirka itd i Dzevad je u zadnje vrijeme jedini borac sa ovih prostora koji je nastupio u Japanu!
- BlueSharks
- Kontakt:
Mirko je svoje odsvirao, njega tamo nije bilo dugo dugo vremena.no limit je napisao/la:Pa tamo idu samo imena poput Harija,Overema,Shilta,Mirka itd i Dzevad je u zadnje vrijeme jedini borac sa ovih prostora koji je nastupio u Japanu!
Strauss Junior
E fajter sta ima....???no limit je napisao/la:Sine dragi otiso je medju najbolje u Japan,i doso je Alistar jedan od najboljih boraca u svijetu,o cemu pricas Dzevad je na poene od Ignjaseva izgubio,pobjedio Manhofa itd ako ti ovo sta znaci posto vidim veze nemas! I Dzevad neradi meceve u BiH radio je samo jedan!Adinjo je napisao/la:MOj Dzevdo, mani se ti K-1 i Japana. Ufati se ti Zetre i zenicke arene.![]()
Eto nek ti imas vezes, filozofe!! Sto nemogu ovih likova, sto se sebi daju za pravo pa da pobijaju necije misljenje a ne poznaju osobe licno. Ko si bolan ti, i kako se usudjuje da kazes da veze nemam, hallloooo baa ko, neznas me licno i mani me se..Dovoljno sam upucen u ovaj sport, i ti mi ne trebas nista pricati o ovome. Jel ti jasno??
Sto se tice Dzevde, ja stojim iza onoga sto sam rekao, ja sam samo realan u odnosu na tebe i druge sto ga velicaju. A koliki je borac, pokazao je ovaj mec. Jednostavno nije dorastao da se tamo bori i tacka. Kao sto rekoh, dobro je prosao, i u to se sam uvjerio.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Adinjo je napisao/la:E fajter sta ima....???no limit je napisao/la:Sine dragi otiso je medju najbolje u Japan,i doso je Alistar jedan od najboljih boraca u svijetu,o cemu pricas Dzevad je na poene od Ignjaseva izgubio,pobjedio Manhofa itd ako ti ovo sta znaci posto vidim veze nemas! I Dzevad neradi meceve u BiH radio je samo jedan!Adinjo je napisao/la:MOj Dzevdo, mani se ti K-1 i Japana. Ufati se ti Zetre i zenicke arene.![]()
Eto nek ti imas vezes, filozofe!! Sto nemogu ovih likova, sto se sebi daju za pravo pa da pobijaju necije misljenje a ne poznaju osobe licno. Ko si bolan ti, i kako se usudjuje da kazes da veze nemam, hallloooo baa ko, neznas me licno i mani me se..Dovoljno sam upucen u ovaj sport, i ti mi ne trebas nista pricati o ovome. Jel ti jasno??
Sto se tice Dzevde, ja stojim iza onoga sto sam rekao, ja sam samo realan u odnosu na tebe i druge sto ga velicaju. A koliki je borac, pokazao je ovaj mec. Jednostavno nije dorastao da se tamo bori i tacka. Kao sto rekoh, dobro je prosao, i u to se sam uvjerio.
Adinjo polahko brate.Pa Badr Hari je izgubio od tog istog Overeema za dvije minute pa ipak nije zalutao u Japan.Kasnije mu se revanširao istom mjerom.Dževad je dobra borac, ne top klasa, ali sigurno je zaslužio poziv za Japan.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Dobro eto, zivi bili pa vidjeli hoce li Dzevada biti u Japanu. Ja samo kazem da on nije dorastao da ide tamo. Mene samo ovaj lik gore iznervirao sa svojim postom, no necu trositi vrijeme na takve likove.
Sad sto je Dzevad nas covjek, nemora biti dobar borac i ja ga necu braniti. To nije realno. Ja bar tako to ne gledam. Uvjek sam realan i toga se drzim, pa da mi je neznam ko. Lik nema sta traziti tamo, to je jasno ko dan. To se vidjelo odma, strah je ucinio svoje. On se kreno da boksuje protiv Alistair, hallooo ba... covjek ko od brda odvaljen. Vidi se da uopste Dzevad ne koristi noge, a zna se koliko je to vazno u ovome sportu. Frajer ga je razbio, i umjesto da prizna, on sad govori o nekoj neregularnosti, daj ba....budi covjek priznaj poraz, i idemo dalje...treniraj i dokazi se ponovo ako vec mislis da nesto znas, a ne sad pricati nekakve gluposti, zar ne??
Sad sto je Dzevad nas covjek, nemora biti dobar borac i ja ga necu braniti. To nije realno. Ja bar tako to ne gledam. Uvjek sam realan i toga se drzim, pa da mi je neznam ko. Lik nema sta traziti tamo, to je jasno ko dan. To se vidjelo odma, strah je ucinio svoje. On se kreno da boksuje protiv Alistair, hallooo ba... covjek ko od brda odvaljen. Vidi se da uopste Dzevad ne koristi noge, a zna se koliko je to vazno u ovome sportu. Frajer ga je razbio, i umjesto da prizna, on sad govori o nekoj neregularnosti, daj ba....budi covjek priznaj poraz, i idemo dalje...treniraj i dokazi se ponovo ako vec mislis da nesto znas, a ne sad pricati nekakve gluposti, zar ne??
Slusaj ne da nemas pojma nego nemas blage veze o cemu pricas! Veliki uspjeh BH sporta je ta sto Dzevad ima 2 meca u Japanu protiv ovih zvijeri,jer niko sa Balkana nije dole to ti sve govori,dok je jedan Dzevad iz male Bosne otisao dole,lik je radio sa najvecim zvjezdama K1! Pobjedio je Gitu ucesnika zavrsnog turnira K1 u Japanu,Manhofa,Kruta,Romana Klejbla itd. i tebi to nije uspjeh nemoj da pises o necemu o cemu pojma nemas cuj nek se uhvati Zenicke arene,eto koliko znas da lik neradi meceve u BIH jer nema konkurenciju,samo radi po evropi meceve,i nemas se ti sta sa mnom raspravljati! Znas li ti koga je sve Alistar tukao,sve najveca imena K1,a plus je i u ultimate fightu strasan i kao Dzevad ga je trebao slomiti! Inace u Japanu samo zovu levate od Karajeva,Ignjaseva,Harija,Overema itd. taj isti Dzevad je na poene izgubio od Ignjaseva inace je bio bolji al lik pobjedio samo jer je veliko ime i prije nego pocnes da piskaras daj neke fakte a ne da lupas ko maksim po diviziji!Valja doci do tog nivoa da se radi mec sa Overemom! Znaci ni Badr Hari nije za Japana jer ga je prosuo Overem na nosilima su ga iznijeli? Znas li ti ko je Overem uopste!Adinjo je napisao/la:Dobro eto, zivi bili pa vidjeli hoce li Dzevada biti u Japanu. Ja samo kazem da on nije dorastao da ide tamo. Mene samo ovaj lik gore iznervirao sa svojim postom, no necu trositi vrijeme na takve likove.
- BlueSharks
- Kontakt:
Bespotrebna vam je ta rasprava.
@Adinjo
Poštujem tvoje mišljenje, al mislim da previše potcjenjuješ Dzevada. Znamo svi da što se tiče K1 sporta Japan(Yokohama) je sami vrh i veće od toga nema ništa, al isto tako znamo da se moraš dobro dobro namučiti da dođeš tamo i budi siguran da Japanci nikada ne griješe pri odabiru boraca i siguran sam 100% da će Dževad ponovno dobiti pozivnicu, a vrlo lahko je može dobiti i Adna.R
A što se tiče borbe Overem-Poturak, naravno da ga je Overem devastirao, al vjerujda to nije relevantan pokazatelj trenutnog stanja Dzevada, jer su velike sumnje da Alistar koristi nedozvoljena sredstva(doping), a nadam se da će ubrzo to i dokazati, uostalmo dobro znamo zbog čega ne nastupa u SAD.
@Adinjo
Poštujem tvoje mišljenje, al mislim da previše potcjenjuješ Dzevada. Znamo svi da što se tiče K1 sporta Japan(Yokohama) je sami vrh i veće od toga nema ništa, al isto tako znamo da se moraš dobro dobro namučiti da dođeš tamo i budi siguran da Japanci nikada ne griješe pri odabiru boraca i siguran sam 100% da će Dževad ponovno dobiti pozivnicu, a vrlo lahko je može dobiti i Adna.R
A što se tiče borbe Overem-Poturak, naravno da ga je Overem devastirao, al vjerujda to nije relevantan pokazatelj trenutnog stanja Dzevada, jer su velike sumnje da Alistar koristi nedozvoljena sredstva(doping), a nadam se da će ubrzo to i dokazati, uostalmo dobro znamo zbog čega ne nastupa u SAD.
Strauss Junior
Kao prvo Redzovic ce tesko dobiti pozivnicu,a Dzevad je ko prati da bi dosao u Japan imao puno meceva po Pragu i ostalim mjestima u evropi i mnoge je i osvajao turnire koje organizuje K1,a Redzovic je radio u nekoj Wako federaciji tek sad je u Showtime-u! Mnogo je znoja prolio da dodje do Japana,i Dzevad ima jos jedan mec zagarantovan u Japanu jer su sa njim zadovoljni! A sto se tice Alistara on je za godinu nabio 30 kila misicne mase,naravno koristeci steroide!BlueSharks je napisao/la:Bespotrebna vam je ta rasprava.
@Adinjo
Prezivio jeAlmirSA je napisao/la:RiNo je napisao/la:Ubit ce ga Overeem
We shall see![]()

100% sportski i krajnje opušten potpis
- NoName
- Kontakt:
Ma ovaj Overeem je zvjer. Dževad je ovaj meč izgubio i prije nego je ušao u ring, ovo je bila nemoguća misija, još se koliko-toliko dobro i držao. Velika je čast bila za njega da se samo borio, ipak je ovo elitni klub najboljih na svijetu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- BlueSharks
- Kontakt:
It's Showtime Amsterdam
Sve same zvijezde - Dževad Poturak vs Rica Verhoevena

U Amsterdam areni za nešto više od mjesec dana Badr Hari u glavnoj borbi večeri suprostavlja se Hesdyju Gergesu u borbi za naslov...
Bad Boy K-1 sporta Badr Hari, bez obzira na probleme izvan ringa, svoju uspješnu karijeru brani u ringu. Za nešto više od mjesec dana na priredbi Showtime-a, nizozemske K-1 promocijske kuće, boriti će se sa Hesdyjem Gergesom za It's Showtime titulu iznad 95 kilograma.
Da ne bi bilo da ćemo spomenuti tek jedno veliko ime, imamo tu i još mnogo drugih imena. Svakako treba spomenuti MAX borce koji svojim tehnikama pružaju izvrsne predstave. Arthur Kyshenko, Sato i Drago samo su neki koji će ovaj event učiniti zanimljivijim.
BH borac, Dževad Poturak će se boriti protiv Rica Verhoevena. Poturak je nedavno nastupio u Japanu, gdje je nažalost nokautiran od strane velikog Alistaira Overeema. Pri početku borbe rekli bismo da je Poturak bio staložen, napadao je i radio dobre serije ali već pri sredini runde stvari su krenule nizbrdo, uskoro je uslijedio nokaut. Vjerujemo da će Poturak u borbi na Showtime priredbi ispraviti pogrešku.
IT'S SHOWTME WORLDTITLE 95 +
Badr Hari vs. Hesdy Gerges
Artur Kyshenko vs. Murat Direkçi
Yoshihiro Sato vs. Pajonsuk
Giorgio Petrosyan vs. Nieky Holzken
Gago Drago vs. Leroy Kaestner
William Diender vs. Dzhabar Askerov
Daniel Ghita vs. Aschwin Balrak
Rayen Simson vs. Sahin "Kaas" Yakut
Mourad Bouzidi vs. Anderson "Bradock" Silva
IT'S SHOWTIME Worldtitle 65 kg max:
Orono vor Petchpoon vs. Atty Gol
Rico Verhoeven vs. Dzevad Poturak
Tomas Hron vs. Rustemi Kreshnik
Sem Braan vs. Lhoucine Ouzgni
Anthony Nekrui vs. Chris Ngimbi
Chahid Oulad El Hadj vs. Mohammed Khamal
Melvin Manhoef vs. Gokhan Saki
Sve same zvijezde - Dževad Poturak vs Rica Verhoevena

U Amsterdam areni za nešto više od mjesec dana Badr Hari u glavnoj borbi večeri suprostavlja se Hesdyju Gergesu u borbi za naslov...
Bad Boy K-1 sporta Badr Hari, bez obzira na probleme izvan ringa, svoju uspješnu karijeru brani u ringu. Za nešto više od mjesec dana na priredbi Showtime-a, nizozemske K-1 promocijske kuće, boriti će se sa Hesdyjem Gergesom za It's Showtime titulu iznad 95 kilograma.
Da ne bi bilo da ćemo spomenuti tek jedno veliko ime, imamo tu i još mnogo drugih imena. Svakako treba spomenuti MAX borce koji svojim tehnikama pružaju izvrsne predstave. Arthur Kyshenko, Sato i Drago samo su neki koji će ovaj event učiniti zanimljivijim.
BH borac, Dževad Poturak će se boriti protiv Rica Verhoevena. Poturak je nedavno nastupio u Japanu, gdje je nažalost nokautiran od strane velikog Alistaira Overeema. Pri početku borbe rekli bismo da je Poturak bio staložen, napadao je i radio dobre serije ali već pri sredini runde stvari su krenule nizbrdo, uskoro je uslijedio nokaut. Vjerujemo da će Poturak u borbi na Showtime priredbi ispraviti pogrešku.
IT'S SHOWTME WORLDTITLE 95 +
Badr Hari vs. Hesdy Gerges
Artur Kyshenko vs. Murat Direkçi
Yoshihiro Sato vs. Pajonsuk
Giorgio Petrosyan vs. Nieky Holzken
Gago Drago vs. Leroy Kaestner
William Diender vs. Dzhabar Askerov
Daniel Ghita vs. Aschwin Balrak
Rayen Simson vs. Sahin "Kaas" Yakut
Mourad Bouzidi vs. Anderson "Bradock" Silva
IT'S SHOWTIME Worldtitle 65 kg max:
Orono vor Petchpoon vs. Atty Gol
Rico Verhoeven vs. Dzevad Poturak
Tomas Hron vs. Rustemi Kreshnik
Sem Braan vs. Lhoucine Ouzgni
Anthony Nekrui vs. Chris Ngimbi
Chahid Oulad El Hadj vs. Mohammed Khamal
Melvin Manhoef vs. Gokhan Saki
Strauss Junior
- BlueSharks
- Kontakt:
Redžović poražen od Karača

Nakon što je nedavno slavio protiv favorizovanog Brazilca Andersona Bredoka Silve (Braddock), bh. K-1 borac Adnan Redžović nije uspio doći do nove pobjede.
On je u meču koji je sinoć održan u Budimpešti, poražen od domaćeg borca Atile Karača (Attila Karacs).
Prva runda je pokazala da se ne radi o lakom protivniku, ali je Redžović uspio biti ravnopravan i zadati nekoliko dobrih udaraca. Slično je bilo i u drugoj rundi, pa se nije mogao predvidjeti rasplet niti nakon te tri minute.
U trećoj rundi Redžović je imao inicijativu i zadao više udaraca, ali su sudije bodovale neriješeno, pa se krenulo u dodatne tri minute. Opet je Redžović bio ubjedljiviji, ali su sudije donijele u najmanju ruku čudnu odluku i presudile u korist mađarskog borca.

Nakon što je nedavno slavio protiv favorizovanog Brazilca Andersona Bredoka Silve (Braddock), bh. K-1 borac Adnan Redžović nije uspio doći do nove pobjede.
On je u meču koji je sinoć održan u Budimpešti, poražen od domaćeg borca Atile Karača (Attila Karacs).
Prva runda je pokazala da se ne radi o lakom protivniku, ali je Redžović uspio biti ravnopravan i zadati nekoliko dobrih udaraca. Slično je bilo i u drugoj rundi, pa se nije mogao predvidjeti rasplet niti nakon te tri minute.
U trećoj rundi Redžović je imao inicijativu i zadao više udaraca, ali su sudije bodovale neriješeno, pa se krenulo u dodatne tri minute. Opet je Redžović bio ubjedljiviji, ali su sudije donijele u najmanju ruku čudnu odluku i presudile u korist mađarskog borca.
Strauss Junior
- BlueSharks
- Kontakt:
Adnan „Ado Buraa“ Buharalija

Predstavljamo vam dvadesetdevetogodišnjeg Adnana „Ado Buraa“ Buharaliju, profesionalnog boksera.
Ado je rođen 09.08.1980. godine u Fojnici, a prve korake u borilačkim sportovima je napravio u karateu. Nakon toga je kao i većina drugih klinaca krenuo trenirati fudbal, no nakon jedne manje povrede je otišao u teretanu i tu vidio grupu ljudi kako treniraju kickbox.
To mu je bio prvi susret sa tim sportom, te je zamolio da se i sam oproba u tome. Tada je dobio „dobre batine“ od momaka koji su bili puno lakši od njega, te mu je to poslužilo kao motiv da se nastavi baviti tim sportom.
Njegov prvi trener je bio Mustava Litrić, a sam Ado je 6 puta postajao prvak BiH, te kako sam kaže, mečeve je dobivao na snagu i srčanost. U želji da što više napreduje, je sve češće odlazio u Kickboxing Klub Isak Zenica, a nakon toga u želji za usavršavanjem ručnih tehnika odlazi u BK Mostar, gdje se dugo zadržao.
U profesionalni boks ulazi na nagovor prijatelja, pošto se radilo o dobroj premiji, a prvi meč je izgubio na bodove, ali je bio zadovoljan urađenim, jer se borio protiv protivnika koji je bi 20kg teži i 18cm viši. Od tada se sve više orijentisao profesionalnom boksu i do sada je odradio 28 mečeva, pri čemu je ostvario 20 pobjeda, pretrpio 7 poraza i ima jedan neriješen rezultat.
Nakon jednog meča u Njemačkoj, ljudi iz promotorske kuče Sauerland ga uočavaju, te ga pozivaju da sparinguje i trenira sa tadašnjim WBA prvakom, Nikolaj Valuevim, što je predstavljalo ogromnu čast za našeg boksera i njegov dotadašnji vrhunac karijere.
Na jednom meču u Švedskoj ga je primjetio Shannon Briggs, bivši svjetski prvak, te mu je preporučio da iz teške kategorije pređe u kruzer (lakotešku) kategoriju, na što je Ado i pristao.
Njegov prvi meč u toj kategoriji će biti i njegova najveća šansa do sada, jer se njegova borba našla na listi uvodnih borbi velike priredbe, na kojoj će Vitalij Kličko braniti svoj WBC pojas protiv Kevina Johnsona. Protivnik našem borcu će biti Marcel Erler iz Njemačke.
Adnan trenutno trenira sa vjerovatno našim najboljim trenerom, Jasminom Erovićem, a sparinguje sa Adnanom Redžovićem, Muamerom Tufekčićem, te Dženanom Muminovićem. Od trenera su tu još Selmin Pamuk i Igor Alagić iz Splita.

Predstavljamo vam dvadesetdevetogodišnjeg Adnana „Ado Buraa“ Buharaliju, profesionalnog boksera.
Ado je rođen 09.08.1980. godine u Fojnici, a prve korake u borilačkim sportovima je napravio u karateu. Nakon toga je kao i većina drugih klinaca krenuo trenirati fudbal, no nakon jedne manje povrede je otišao u teretanu i tu vidio grupu ljudi kako treniraju kickbox.
To mu je bio prvi susret sa tim sportom, te je zamolio da se i sam oproba u tome. Tada je dobio „dobre batine“ od momaka koji su bili puno lakši od njega, te mu je to poslužilo kao motiv da se nastavi baviti tim sportom.
Njegov prvi trener je bio Mustava Litrić, a sam Ado je 6 puta postajao prvak BiH, te kako sam kaže, mečeve je dobivao na snagu i srčanost. U želji da što više napreduje, je sve češće odlazio u Kickboxing Klub Isak Zenica, a nakon toga u želji za usavršavanjem ručnih tehnika odlazi u BK Mostar, gdje se dugo zadržao.
U profesionalni boks ulazi na nagovor prijatelja, pošto se radilo o dobroj premiji, a prvi meč je izgubio na bodove, ali je bio zadovoljan urađenim, jer se borio protiv protivnika koji je bi 20kg teži i 18cm viši. Od tada se sve više orijentisao profesionalnom boksu i do sada je odradio 28 mečeva, pri čemu je ostvario 20 pobjeda, pretrpio 7 poraza i ima jedan neriješen rezultat.
Nakon jednog meča u Njemačkoj, ljudi iz promotorske kuče Sauerland ga uočavaju, te ga pozivaju da sparinguje i trenira sa tadašnjim WBA prvakom, Nikolaj Valuevim, što je predstavljalo ogromnu čast za našeg boksera i njegov dotadašnji vrhunac karijere.
Na jednom meču u Švedskoj ga je primjetio Shannon Briggs, bivši svjetski prvak, te mu je preporučio da iz teške kategorije pređe u kruzer (lakotešku) kategoriju, na što je Ado i pristao.
Njegov prvi meč u toj kategoriji će biti i njegova najveća šansa do sada, jer se njegova borba našla na listi uvodnih borbi velike priredbe, na kojoj će Vitalij Kličko braniti svoj WBC pojas protiv Kevina Johnsona. Protivnik našem borcu će biti Marcel Erler iz Njemačke.
Adnan trenutno trenira sa vjerovatno našim najboljim trenerom, Jasminom Erovićem, a sparinguje sa Adnanom Redžovićem, Muamerom Tufekčićem, te Dženanom Muminovićem. Od trenera su tu još Selmin Pamuk i Igor Alagić iz Splita.
Strauss Junior
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.