Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

EmirSioux89
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la EmirSioux89 » 18 maj 2015, 00:55

Nisam imao vremena da pogledam utakmicu, da se ne vracam i citam sve.Jel mi moze neko napisat, zasto je De Gea zamjenjen? I zasto se vec pise da "napusta" United?
Manchester United!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 maj 2015, 01:14

:tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 maj 2015, 01:26

Mogla je i pobjeda za oproštaj od OT-a ove sezone, ali nema veze.

Veoma dobro prvo poluvrijeme, dok drugo dosta slabije i onda pacerski gol. Mada i s pobjedom teško da bi došli do treceg mjesta, nema veze.

Žao mi je Tigra, volim ga kao brata, ali povreda ga je zakovala s formom. Fino što je Victor debitovao.

Što se tice mladog Španca na golu, Davida De Gea..

Vjerovatno da ce nas napustiti, ali..

Uzelo je maha ovo da nam uzimaju najbolje igrace, ja bih to riješio na jedan ružan nacin, ali bi onda naredni znali šta im se sprema. Ako vec nece novi ugovor, mi od Reala za njega ne možemo uzeti više od 30 miliona, to je realno. Nama te pare ionako nisu od velike važnosti, pa bih ja uveo neki režim tiranije prema mladom Davidu, da se zna i za buduce igrace..

Zakovao bih ga na klupu citavu sljedecu sezonu, treninge neka odredjuje s rezervama i to je to. Pa da vidimo onda diva iz Madrida da li bi uzeo golmana koji nije imao takmicarske utakmice godinu dana. To bi sigurno bilo ružno, ali bi poslali jednu ozbiljnu sliku ubuduce.

Naprimjer ono što je Bilbao uradio Llorenteu, koji je poslije toga sigurno opao kao igrac.

Yebiga, samo oštro momci, moramo tako.

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 18 maj 2015, 02:04

Belmin6 je napisao/la:Mogla je i pobjeda za oproštaj od OT-a ove sezone, ali nema veze.

Veoma dobro prvo poluvrijeme, dok drugo dosta slabije i onda pacerski gol. Mada i s pobjedom teško da bi došli do treceg mjesta, nema veze.

Žao mi je Tigra, volim ga kao brata, ali povreda ga je zakovala s formom. Fino što je Victor debitovao.

Što se tice mladog Španca na golu, Davida De Gea..

Vjerovatno da ce nas napustiti, ali..

Uzelo je maha ovo da nam uzimaju najbolje igrace, ja bih to riješio na jedan ružan nacin, ali bi onda naredni znali šta im se sprema. Ako vec nece novi ugovor, mi od Reala za njega ne možemo uzeti više od 30 miliona, to je realno. Nama te pare ionako nisu od velike važnosti, pa bih ja uveo neki režim tiranije prema mladom Davidu, da se zna i za buduce igrace..

Zakovao bih ga na klupu citavu sljedecu sezonu, treninge neka odredjuje s rezervama i to je to. Pa da vidimo onda diva iz Madrida da li bi uzeo golmana koji nije imao takmicarske utakmice godinu dana. To bi sigurno bilo ružno, ali bi poslali jednu ozbiljnu sliku ubuduce.

Naprimjer ono što je Bilbao uradio Llorenteu, koji je poslije toga sigurno opao kao igrac.

Yebiga, samo oštro momci, moramo tako.
Moram reći da se slažem sa ovim. Prije dok nas je vodio veliki mag Ferguson moglo se dopustiti da nas napuste najbolji igrači jer je stari lisac uvijek imao asa u rukavu. Sada kada više nismo sila kao prije, a nema ni njega moramo dati do znanja da nećemo puštati najbolje igrače, a DDG to jeste ove sezone, tako lako.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 18 maj 2015, 09:13

Herreru vezati top ugovorm za naredni period. Decko je toliko vazan vec prvu sezonu u ovom rastimanom sistemu, a podatak da je poceo svega 18 ligaskih uktakmica (ostalih 7 sa klupe) te da je postig'o 6 golova / 4 asist, dovoljno govori, ipak je to cm.

Jucer je dominirao sredinom dobrim dijelom utakmice. Nanize po dva - tri igraca, cuva posjed, zadaje ritam,....

slika
- Ed Woodward for Prime Minister !

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 18 maj 2015, 10:54

Herrera je najbolje ovosezonsko pojačanje, bez dileme.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 18 maj 2015, 10:59

Memphis Depay will undergo his Manchester United medical in Manchester today. (BBC)
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2015, 13:45

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Herrera je najbolje ovosezonsko pojačanje, bez dileme.
Slazem se. Od pojacanja je on jedini koji je bas bio dobar ove sezone. Blind, Rojo i Shaw mogu dobit prolaznu ocjenu, a Di Maria i Falcao...Mada mislim da se pretjeruje u vezi Angela, bio je dobar na pocetku sezone i van Gaal ima veliki dio krivice za njegove slabe partije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 18 maj 2015, 15:01

Dragi UTD-ovci, nadam se da ste se svi odmorili i da ste uspjeli svariti ovaj vikend. ja od muke nisam mogao, jer je ovaj Arsenal koji je nama gostovao bio takav materijal za "klofanje", kao malo kad. Zaustavljeni Oezil i Alexis, taraba od odbrane... hladno smo ih mogli nabubati još u prvom poluvremenu i onda da odmaramo i pod ručnom "obavimo" drugo poluvrijeme. Ali ne...
Od aktera, zaista treba pohvaliti Younga i Andera, obavili su fantastičan posao, ostali svi solidni osim El Tigrea, čovjeka kojeg jako volim, ali koji jednostavno više nije taj i mislim da nema više ni smisla pričati o nekakvom otkupu ugovora. Jednostavno, povreda je ostavila svog traga, a EPL je jedna liga gdje roviti ne uspjevaju. Nažalost... Isto tako gledam Blacketta, dečko je fin, ali narednu sezonu treba da odradi negdje na posudbi. Na njemu se vidi da mu je "turban", odnosno breme prvotimca UTD-a, još prevelik i da je bolje da ovo ide polako. Mlake reakcije, preveliko respektovanje (i pušteni prostor) igračima Arsenala, te potpuno gubljenje nakon autogola govore tome u prilog, no dobro, mlad je ima šanse.
Što nas dovodi do jednog zanimljivog ljeta. Ako se po Depayu dan poznaje, čini se da će opet parada odlazaka i dolazaka. Šta treba, treba svašta nešta - komandant odbrane, radilica u sredini, desni bok, te bogami i napadač, s obzirom da je i RVP u raspadu i da se ne može osloniti na čovjeka koji u sezoni redovno propusti 60% i više utakmica svoje ekipe. Ostati samo na Rooneyu i Wilsonu, bez obzira na odlična krila je veliki rizik. Isto tako, ovo ljeto je otvorilo pitanja Di Marie i De Geae... Anhel zaslužuje novu šansu, igračina je to, do ozljede i one nezgode sa provalnicima, on je bio strašan za klub. Ako ga baš namisle udavati i ako je baš PSG zagrizao koliko se priča, onda fino daj Verattia za uzvrat, a pričaćemo o eventualnoj dodatnoj finansijskoj kompenzaciji naknadno. U svakoj drugoj varijanti ne davati ni pod razno. Za Davida je situacija kompleksnija. Ipak je to momak koji će za koji dan sigurno biti po drugi put zaredom krunisan kao najbolji igrač sezone naše ekipe i teško je tu biti pametan i racionalan. Svim srcem bi volio da ostane, ali opet, prisiljavati momka i rizikovati da dobiješ "Yaya Toure efekat", tj. igrača koji će igrati preko neke stvari zato što mu nije dopušten odlazak, nije u redu i veliki je rizik. Isto tako moram da podsjetim kolege s foruma da ona priča o ostavljanju igrača na klupi nije neka sreća, jer i to ima dvostruki efekat. Jest da je poruka da nema zezanja s klubom, ali to isto tako može odbiti neke igrače koje smo htjeli. Željeli mi to priznati ili ne, danas stvar kontrolišu igrači i nekoliko prejakih menadžera, koji jednostavno imaju taj "leverage" kada su pregovori u pitanju. Uglavnom, biće dugo (toplo) ljeto.
Za kraj, osvrt i na Van Gaala. Iako je tokom sezone dobio svoj dio kritika, vrlo često osnovanih, on je za mene obavio posao, a to su bile tri ključne stvari:
- Klub je očistio od igrača koji su tu bili zbog emocija a ne zbog koristi za United. Nažalost, Moyes je bio toliko isprepadan Alexovom sjenom da ni pepeljare u kancelariji nije smio pomjeriti. Ova ekipa je trebala generalni remont koji je otpočeo tek ove godine, i srećom LVG tu nema straha niti ograničenja.
- Druga, dobio je zadatak da nas vrati u LP i to je urađeno, nema se šta dodati
- Treća i pomalo zaboravljena stvar,preporodio je Carrington. Naš trening centar je osjetno kaskao za konkurencijom što se odražavalo i na igrače i ukupne performanse ekipe. LVG je natjerao Upravu da sredi centar , plus napucao se Medical center. Sve ovo će ubuduće itekako valjati.
U svakom slučaju, ja sam opušten, idemo u off sezonu sa trenerom koji je tu od prve minute priprema, sa pojačanjima koja su trenerov izbor... ide jedna uzbudljiva sezona. Ovu je trebalo otrpiti, ali bar znamo zbog čega.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 18 maj 2015, 15:18

Cartman je napisao/la:
Patrice_Evra_3 je napisao/la:Herrera je najbolje ovosezonsko pojačanje, bez dileme.
Slazem se. Od pojacanja je on jedini koji je bas bio dobar ove sezone. Blind, Rojo i Shaw mogu dobit prolaznu ocjenu, a Di Maria i Falcao...Mada mislim da se pretjeruje u vezi Angela, bio je dobar na pocetku sezone i van Gaal ima veliki dio krivice za njegove slabe partije.
Pa, da, jedino se za Falcaoa može reći da je promašaj, ali je on svakako posudba. Blind dobru sezonu odigr'o, a i Rojo je definitivno prebacio moja očekivanja. Shawu su povrede uništile sezonu, ali ono što je odigr'o - bio je dosta dobar.

Slažem se i da se pretjeruje oko Di Marie. Odigr'o je fantastičan prvi dio sezone, a kasnije su ga povrede i ta sjajna forma Younga (i Mate) malo uljuljale, što je rezultovalo slabijim partijama. Bacio sam malo pogled i na statistiku i ona kaže ovako: odigrao 26 utakmica u EPL (19 kao starter + 7 sa klupe), postigao tri gola i upis'o 10 asistencija.

Znači, i pored toga što je očajno izgled'o u drugom dijelu sezone i upis'o tek 19 startova ukupno, uspio je doći do ovakve statistike. Vjerujem da će se stvari na ljeto riješiti i onda sljedeće sezone da ponovo pravog Angela gledamo. :cool:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 maj 2015, 15:41

@rio

Ako prodjemo PO Lige prvake, u grupnoj fazi je li idemo iz drugog šešira, ili smo nekako ostali u prvom ??

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 18 maj 2015, 15:44

Ne možemo nikako ostati u prvom. Po novim pravilima taj je samo za prvake, mi smo u drugom mislim.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 maj 2015, 15:49

Rooney88 je napisao/la:Ne možemo nikako ostati u prvom. Po novim pravilima taj je samo za prvake, mi smo u drugom mislim.
Aha, nisam znao to za prvake.

Hvala @Rooney88. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2015, 16:16

Ispast cemo u grupi. :njanjanja:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 maj 2015, 16:17

Nećemo proć PO :njanjanja:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2015, 16:20

Dex je napisao/la:Nećemo proć PO :njanjanja:
A onda cemo ispast i u grupnoj fazi Europa Lige. :njanjanja:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 18 maj 2015, 16:21

Prvo treba proci kvale pa tek onda ispasti u grupi. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 maj 2015, 16:22

Opet smo 7 sljedeće sezone :njanjanja: :njanjanja:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 maj 2015, 16:27

Šampioni sljedece sezone, svakako. :kafa:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2015, 16:37

Belmin6 je napisao/la:Šampioni sljedece sezone, svakako. :kafa:
Sve osim borbe za titulu treba znacit otkaz van Gaalu. :kafa:

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.