Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseeMourinho » 17 maj 2015, 12:45

Pokušaj dugme prije backspacea, bar je meni tu ;)

Head
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la Head » 17 maj 2015, 12:52

JoseeMourinho je napisao/la:Pokušaj dugme prije backspacea, bar je meni tu ;)
:clap:
1946

Sveti
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Sveti » 17 maj 2015, 16:35

Raja je li velika razlika između ddr2 i ddr3 memorije?
naprijed rejal

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 17 maj 2015, 16:41

Uzimas module koji ti odgovaraju ploci koju imas ili zelis kupiti. Znaci kupujes memoriju u odnosu na konfiguraciju, ne obratno.

A ev imas i dodatno objasnjenje
DDR3 je minimalno bolji, ali je tehnički neizostavan, i uskoro neće ni biti mogućnosti za uzimanje DDR2 baziranih platformi. S druge strane, dok je dosad bilo jako malo razloga u korist DDR3, prvenstveno zbog cene, danas je to od sekundarnog značaja (jer cene više nisu sumanute, kao u početku), a obezbeđuje kompatibilnost i lakši upgrade u budućnosti.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 maj 2015, 19:26

Neko link da skinem MS Project 2013, hitno je a nemam ga u ovom office sto mi je instaliran na kompu
1946

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 18 maj 2015, 21:48

neko, neki dobar program ili templates za pravljenje diploma i certifikata?
Rođeni brato

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 19 maj 2015, 07:30

E drustvo,treba mi pomoc :) Jucer koristio net i preko mob i preko laptopa,i navece preko mob radi normalno a preko laptopa nece ni jednu stranicu da otvori. I kaze mi jaran resetuj ruter,i ja to uradim i onda nisam mogao ni preko mob,jer vise nisu one postavke sto su bile. Pa sam se sad spoji direktno preko modema na laptop. Interesuje me sto se tice rutera,kako da ponovo napravim wifi,je li trebam ponovo sve da instaliram kao i prilikom prvog pravljenja wifi-a???

Udjem u postavke rutera,ponovo postavim ime i pasvord,i konektujem se al nista ne moze da pokrene,ni jednu stranicu. Na laptopu dole u dnu kad se konektujem,pise limited ili bude onaj zuti trokutic i znak upozorenja.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 20 maj 2015, 13:47

Preko kojeg programa mogu da mutiram zvuk i da cenzurišem određene dijelove iz klipa ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 21 maj 2015, 00:21

Ne mogu ništa skinuti na kompjuter,nijednu sliku s googlea,idem save picture as,i nista se ne pojavljuje,zbog cega to ?
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 22 maj 2015, 12:09

Zz ljudi imam pitanje u vezi utilizovanja kompa. Naime u zadnje vrijeme mi se dosta usporio iako to ne bi trebao jer imam 4 gb rama a ne radim nista specijalno na kompu. Jos nisam otvarao centralnu tako da je moguce da ima i prasine ali dobro to cu uskoro ionako rijesiti tako da mene zanima ovo drugo. Inace koristim AVG antivirus i Malwarebytes za skeniranje kompa/pronalazenje virusa. Takodjer koristim ccleaner za ciscenje nepotrebnih stvari koje pretrazivaci stvore i sad me zanima imal neki dobar program za ciscenje i defragmentiranje registrija, po mogucnosti provjeren i siguran program a ne jedan od onih koji ti kao prikazu 100 problema i ti pokrenes ciscenje jos jednom i on ti opet pokaze tih istih 100 problema.. Izvinjavam se na dugom postu :D

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 maj 2015, 12:13

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 22 maj 2015, 12:26

OnlyUnited je napisao/la:Skines advanced system care i http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html.
Advanced system care je program skroz bezveze, on pravi probleme da bi iste mogao rijesavati, u to sam se uvjerio sa njihovom tzv. "PRO" verzijom tako da od toga programa cu ostati sto dalje, a ovaj drugi cu sad vidjeti.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 maj 2015, 12:35

Nemas sta koristi pro verziju. Ne znam koliko si tuneup programa koristio zadnije vrijeme ali moras ovo znati:

-Prvo je bitno da se uvjeris da nemas virusa (koristi avast) te svako mjesec-dva neki antimalaware;
-Programi kao advanced system care sluze svrsi ako se koriste na nacin da ih nakon ciscenja deinstaliras;
-U tu grupu spada jos wise care 365, toolwitz care i glary utilities.

Znaci navedeni su sigruno provjereni i ne uticu na performans racunara u negativnom smislu. A ovaj drugi sto sam ti naveo nije tip pomenutih nego vraca pc u pocetno stanje (slicno onom nakon reinstalacije sistema, prije svih mislim na registar).

I da, pro verzija nije za upotrebu iz razloga sto je pokrenut aktivni zastitinik pa jos uz antivirus dodatno otezava rad racunara.

Stanje racunara provjeravas u event vieweru.

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 22 maj 2015, 13:47

OnlyUnited je napisao/la:Nemas sta koristi pro verziju. Ne znam koliko si tuneup programa koristio zadnije vrijeme ali moras ovo znati:

-Prvo je bitno da se uvjeris da nemas virusa (koristi avast) te svako mjesec-dva neki antimalaware;
-Programi kao advanced system care sluze svrsi ako se koriste na nacin da ih nakon ciscenja deinstaliras;
-U tu grupu spada jos wise care 365, toolwitz care i glary utilities.

Znaci navedeni su sigruno provjereni i ne uticu na performans racunara u negativnom smislu. A ovaj drugi sto sam ti naveo nije tip pomenutih nego vraca pc u pocetno stanje (slicno onom nakon reinstalacije sistema, prije svih mislim na registar).

I da, pro verzija nije za upotrebu iz razloga sto je pokrenut aktivni zastitinik pa jos uz antivirus dodatno otezava rad racunara.

Stanje racunara provjeravas u event vieweru.
Uredu, jel mi mozes reci samo zasto da ga deinstaliram? Znaci svaki put kad ocu uraditi ciscenje ja instaliram program, i onda ga deinstaliram?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 maj 2015, 13:52

Pa radi kljuceva registra a podesen je da se automaski pokrece sa kompom (o pro verziji da ne govorim, jer radi pos'o slican antivirusu).

Moze se podesiti da se ne pokrece, ali nakon ciscenja nemas potrebe da ga koristis, jer pored navedene ima i raznih funkcija koje rade bez tvoje dozvole, znaci utice ti i na memoriju. Sve se to moze pogasiti u opcijama, al' lakse je ostaviti samo instalacioni i kada dodje period (nakon dva mjeseca) uradis potrebno ciscenje te deinstaliras nakon toga.

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 22 maj 2015, 14:56

OnlyUnited je napisao/la:Pa radi kljuceva registra a podesen je da se automaski pokrece sa kompom (o pro verziji da ne govorim, jer radi pos'o slican antivirusu).

Moze se podesiti da se ne pokrece, ali nakon ciscenja nemas potrebe da ga koristis, jer pored navedene ima i raznih funkcija koje rade bez tvoje dozvole, znaci utice ti i na memoriju. Sve se to moze pogasiti u opcijama, al' lakse je ostaviti samo instalacioni i kada dodje period (nakon dva mjeseca) uradis potrebno ciscenje te deinstaliras nakon toga.
Aha skontao sam :D hvala puno, poslusacu te :wave:

Schneiderlin
Kontakt:

Post Postao/la Schneiderlin » 22 maj 2015, 17:02

imam jedno pitanje u vezi google chrome na kompu,radio je normalno sve dok nisam zamjenio antivirus eset nod32 za kaspersky,otad svakih par minuta šteka par sekundi i nakon toga sve normalno pa opet dok ne zašteka,pobriso sam cijeli google chrome i opet ga instalirao i opet šteka.o čemu se tu radi očito ima veze s ovim kasperskyim

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 maj 2015, 17:18

Moguce da je u pitanju online security baza koja svako malo skenira i nadzire rad browsera na agresivniji nacin nego ostali antivirusi. Inace karspersky je jedan od jacih ko ima full access i vjerovatno ima dodatne online opcije sto trazi i jacu masinu.

Schneiderlin
Kontakt:

Post Postao/la Schneiderlin » 22 maj 2015, 17:34

OnlyUnited je napisao/la:Moguce da je u pitanju online security baza koja svako malo skenira i nadzire rad browsera na agresivniji nacin nego ostali antivirusi. Inace karspersky je jedan od jacih ko ima full access i vjerovatno ima dodatne online opcije sto trazi i jacu masinu.

kaspersky je sa full accessom,ali mozilla radi skoz normalno i ništa nešteka :roll: samo google chrome sere

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 22 maj 2015, 17:43

Ja ti preporučujem Operu ;)
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Jabroni i 7 gostiju.