NBA draft
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA draft
Koje po vama pikove Denver moze dobiti za Lawsona, Farieda, Galloa, Chandlera??
- Slatinash_7
- Kontakt:
Najgore od svega ce biti kad LAL izaberu Russela i onda ce Philla opet morati uzeti centra,desit ce im se ista situacija kao i prosle godine kad su Wiggins i Parker otisli i onda oni morali uzeti Embiida,isto ce tako biti sada i sa Okaforom ja mislim,jer postoji dosta tih nekih nejasnih stvari oko njega,tj koliko ce biti u stanju prenjeti tu igru na NBA kad znamo da ga svaki iole jaci centar skoro pa nadigrao.Sto se ostalih tice,bit ce tu nekih iznenadjenja i kojecega,sve ono sto je i normalno za draft i ja mu se kao i svake godine veoma radujem.Gledam sad neka predvidjanja da ce ovaj narkoman Upshaw zapasti LAL nekad krajem prve i ako to bude hajmo reci dogovoreno prije,onda sigurno nece uzeti Okafora..Mislim da ce opet najbolje proci ekipe koje budu draftale ono sto im u tom trenutku treba,jer ce ti igraci dobiti minute a samim tim se i razvijati za razliku od ovih sto imaju potencijala ali sjede na klupi.Nadam se da Orlando nece uzeti nekog ciglasa jer ih vec imaju dosta u ekipi,mozda cak i neki trejd sa Denverom da se pomjere nazad a da im ovi daju nekog koga hoce trejdat,mogli bi pokusati sa McGeeom npr 
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Buza na 55. Mjestu. A Hezonja u Denveru
tako bar predviđaju hehe
Anfernee "Penny" Hardaway #1
McGee vise nije kod nas, jedino logicno bi im bilo Gallo ili Faried i #7 za njihov pick..Zavisi koga zele i da li ce ostaviti Tobiassa, ali npr. Payton, Oladipo, Hezonja,Gallo,Vucevic uopste nije lose za istokSlatinash_7 je napisao/la:Najgore od svega ce biti kad LAL izaberu Russela i onda ce Philla opet morati uzeti centra,desit ce im se ista situacija kao i prosle godine kad su Wiggins i Parker otisli i onda oni morali uzeti Embiida,isto ce tako biti sada i sa Okaforom ja mislim,jer postoji dosta tih nekih nejasnih stvari oko njega,tj koliko ce biti u stanju prenjeti tu igru na NBA kad znamo da ga svaki iole jaci centar skoro pa nadigrao.Sto se ostalih tice,bit ce tu nekih iznenadjenja i kojecega,sve ono sto je i normalno za draft i ja mu se kao i svake godine veoma radujem.Gledam sad neka predvidjanja da ce ovaj narkoman Upshaw zapasti LAL nekad krajem prve i ako to bude hajmo reci dogovoreno prije,onda sigurno nece uzeti Okafora..Mislim da ce opet najbolje proci ekipe koje budu draftale ono sto im u tom trenutku treba,jer ce ti igraci dobiti minute a samim tim se i razvijati za razliku od ovih sto imaju potencijala ali sjede na klupi.Nadam se da Orlando nece uzeti nekog ciglasa jer ih vec imaju dosta u ekipi,mozda cak i neki trejd sa Denverom da se pomjere nazad a da im ovi daju nekog koga hoce trejdat,mogli bi pokusati sa McGeeom npr
- Slatinash_7
- Kontakt:
Zaboravio sam da je McGee otisao,ali ovaj paket sto ti spominjes je po meni previse,dakle dajes Farieda da se pomjeris dva mjesta na draftu.Mada opet sa ovom ekipom niste nigdje dospjeli pa je moguce da cete pokusati napraviti neki radikalniji potez..Ima jos dosta do drafta,posjeta timovima,razgovora,mjerenja,cega vec sve ne,tek onda ce poceti neki ozbiljniji trejdovi,ako do istih uopste dodje..JHam je napisao/la:McGee vise nije kod nas, jedino logicno bi im bilo Gallo ili Faried i #7 za njihov pick..Zavisi koga zele i da li ce ostaviti Tobiassa, ali npr. Payton, Oladipo, Hezonja,Gallo,Vucevic uopste nije lose za istokSlatinash_7 je napisao/la:Najgore od svega ce biti kad LAL izaberu Russela i onda ce Philla opet morati uzeti centra,desit ce im se ista situacija kao i prosle godine kad su Wiggins i Parker otisli i onda oni morali uzeti Embiida,isto ce tako biti sada i sa Okaforom ja mislim,jer postoji dosta tih nekih nejasnih stvari oko njega,tj koliko ce biti u stanju prenjeti tu igru na NBA kad znamo da ga svaki iole jaci centar skoro pa nadigrao.Sto se ostalih tice,bit ce tu nekih iznenadjenja i kojecega,sve ono sto je i normalno za draft i ja mu se kao i svake godine veoma radujem.Gledam sad neka predvidjanja da ce ovaj narkoman Upshaw zapasti LAL nekad krajem prve i ako to bude hajmo reci dogovoreno prije,onda sigurno nece uzeti Okafora..Mislim da ce opet najbolje proci ekipe koje budu draftale ono sto im u tom trenutku treba,jer ce ti igraci dobiti minute a samim tim se i razvijati za razliku od ovih sto imaju potencijala ali sjede na klupi.Nadam se da Orlando nece uzeti nekog ciglasa jer ih vec imaju dosta u ekipi,mozda cak i neki trejd sa Denverom da se pomjere nazad a da im ovi daju nekog koga hoce trejdat,mogli bi pokusati sa McGeeom npr
Slatina Bog i batina
To je ako idemo u potpuni rebuildin(a nadam se da hocemo), i ako neko od Top3 igraca padne na 5. mjesto, sto nije nemoguce.
Inace bih ja najvise volio da zadrzimo #7, posaljemo recimo Lawsona i jos nesto u SAC za #6(Karl je htio Lawsona pred trade deadline, tako da je to moguce), zatim posaljemo Gallinarija i Farieda za neke pikove od 10 do 20 ako je moguce to izvuci, i posaljemo Chandlera u CHI npr. za #22, i skroz podmladimo ekipu, a onda dovesti par veterana na solidne ugovore, potpisati Jokica, i oko mladih graditi ekipu, i potpisati nekog trenera koji je spreman da ima bar jednu gubitnicku sezonu u CV-u i koji je spreman da razvija mlade igrace.
Inace bih ja najvise volio da zadrzimo #7, posaljemo recimo Lawsona i jos nesto u SAC za #6(Karl je htio Lawsona pred trade deadline, tako da je to moguce), zatim posaljemo Gallinarija i Farieda za neke pikove od 10 do 20 ako je moguce to izvuci, i posaljemo Chandlera u CHI npr. za #22, i skroz podmladimo ekipu, a onda dovesti par veterana na solidne ugovore, potpisati Jokica, i oko mladih graditi ekipu, i potpisati nekog trenera koji je spreman da ima bar jednu gubitnicku sezonu u CV-u i koji je spreman da razvija mlade igrace.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma uvijek je nezgodno kad imas dosta veterana u ekipi ili cak igraca u najboljim godinama to potpuno rasturati,jos kad dodamo da ovi klinci sve nespremniji izlaze sa koledza,ta odluka bude jos teza.Mozda Mudinay da padne na peto mjesto od tih top prospekata pa da nesto zamjenite sa Orlandom,dok mislim da vam sa SAC nema smisla mijenjati,jer ce oni 99% uzeti nekog visokog a koliko ja mislim vama su vaznije pozicije 1-3..JHam je napisao/la:To je ako idemo u potpuni rebuildin(a nadam se da hocemo), i ako neko od Top3 igraca padne na 5. mjesto, sto nije nemoguce.
Inace ovaj Rakeem sa Cusea odusevio u 5 na 5 i siguran je pri vrhu druge runde,bit ce produktivan igrac,dodao je nesto malo i suta,dosta se igrao pick n pop sa njim,mogao bi ga mozda neko izabrati i krajem prve runde..Ocekujem par internacionalaca u prvoj rundi,osim Hezoje i Porzingisa,cisto zbog cap prostora jer ih mozes ostaviti u Evropi,mogao bi jedan od njih biti ovaj visoki Francuz koji je takodje bio dobar u igri 5 na 5..Inace truba mi je sto top prospekti se ne pojavljuju na combineu
Slatina Bog i batina
Ja tog Mudiaya ne bih bas, nekako me ta kina odbija od njega, ako vec ne mozemo Russella, bolje onda uzeti igrace na 2 i 3, a ako mi zamijenimo sa Kingsima, onda oni biraju ono sto mi kazemo, kao sto je bilo s nama prosle godine, uopste nismo htjeli Doug-a, samo smo ga izabrali za CHI.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ni ja ga ne mirisem zbog toga,nema ni neki sut a vi nemate bas igrace da razvuku reket,makar zasada to ne radi niko osim Galle..Mislim da cete vi ici na Hezonju ako ostane na 7.mjestu jer imate dobro iskustvo sa Evropljanima i da ce se taj trend nastaviti..Mada opet Hezonja mozda ode u Orlando i zato mislim da ce DEN ganjati taj peti pick..Miami bi mogao dobro proci,imaju jaku jezgru,sad trebaju dodati nekog za klupu a sto je skoro pa nemoguce promasiti kad imas 10.pick..JHam je napisao/la:Ja tog Mudiaya ne bih bas, nekako me ta kina odbija od njega, ako vec ne mozemo Russella, bolje onda uzeti igrace na 2 i 3, a ako mi zamijenimo sa Kingsima, onda oni biraju ono sto mi kazemo, kao sto je bilo s nama prosle godine, uopste nismo htjeli Doug-a, samo smo ga izabrali za CHI.
Slatina Bog i batina
Kako mi se svidja ovaj mali Winslow. 
Nadam se da ce ga Phila pokupiti.
Nadam se da ce ga Phila pokupiti.
Kad bi samo ostao Rusell za Knickse 
Justise Winslow Breakdown with Gifs
http://www.reddit.com/r/nba/comments/39 ... h_gifs_oc/
http://www.reddit.com/r/nba/comments/39 ... h_gifs_oc/
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Karl-Anthony Towns has resisted coming in for a private workout for the Los Angeles Lakers.
Towns has also declined a private workout for the Minnesota Timberwolves.
Reports emerged in May that Towns would interview but not workout with either team.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Porzingis se polako penje na mock draftu, trenutno je 3.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sto je dobro jer ce neko dobiti Winslowa i Russella koji su bolji igraci i koji imaju vece sanse da postanu all star kvalitet tj to je ono sto su bili u njihovim godinama sadasnje zvijezde u USA..
- Slatinash_7
- Kontakt:
Odgledao danas na draftexpresu svasta oko Porzingisa i mislim da ce ga Philla uzeti 3.pikom samo ukoliko Russela uzme neko od dvojca prije njih..Opcenito dojam o njemu je da je stvarno,ali stvarno previse tanak,znaci beskoristan je u postu 100% pa i na skoku,ima fin sut,znaci moze dobro razvuci reket i mislim da je on trenutno prevelik projekat za Phillu al ko zna kako oni razmisljaju..Bit ce svega na draftu,najvise stvar mogu zakomplikovati kao sto rekoh MIN i LAL ako ne uzmu nekog velikog,Phillini planovi tad odose u neku stvar a onda rastu apetiti svih iza NYK da se pomjere na trece mjesto i ugrabe Townsa ili Okafora..
Slatina Bog i batina
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mislim da nece fulati niko Okafora i Townsa kao i prosle godine Parkera i Wiginsa. Potrebni su i jednoj i drugoj ekipi jer Min ima potpisanog Rubia i Wigginsa na dvici, treba im Towns ili Okafor dok isto Lakersi nece dozvoliti sebi da ostanu sa Randleom kao big manom samo..
Ovo dizanje nekog EU igraca na vise samo odgovara New Yorku i ovima ispod jer po meni eto Winslow i Russell su model Americkoh superstara. Niko ne garantuje da ce biti ali su sigurniji pickovi od Evropljana
Ovo dizanje nekog EU igraca na vise samo odgovara New Yorku i ovima ispod jer po meni eto Winslow i Russell su model Americkoh superstara. Niko ne garantuje da ce biti ali su sigurniji pickovi od Evropljana
Dobro bi bilo kad bi mogao Mudiay pasti na 6. mjesto, a da mi kako uzmemo i Sacramentov pik, pa draftovati Hezonju i njega u top 10 i poceti fino rebuilding 
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne bih uzeo Evropljanina u prvih deset pickova nikad
Tu treba samo Amere uzimati..
Ovo govorim na osnovu uspjeha ranih pickova iz Evrope zadnjih jedno 10 godina sigurno.. Nakon Bargnianija, Valanciunasa, Biedrinsa, Veselog, Milicica, Rubia ne hvala bih rekao i uzeo narednog jakog PG Russella.
Vucevica ne racunam jer je on njihov produkt..
Ovo govorim na osnovu uspjeha ranih pickova iz Evrope zadnjih jedno 10 godina sigurno.. Nakon Bargnianija, Valanciunasa, Biedrinsa, Veselog, Milicica, Rubia ne hvala bih rekao i uzeo narednog jakog PG Russella.
Vucevica ne racunam jer je on njihov produkt..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.