Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

majestic24
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la majestic24 » 16 maj 2015, 18:03

Nevodi ni pobjeda. Freiburgu i Hanoveru pase i nerijeseno...zbog gol razlike. Stuttgart ce vjerovatno pobjediti tako da cemo ostati prezadnji,vjerovatno..
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 maj 2015, 18:06

Točno, mi smo zapravo ispali sa 99%, jer čak ako i dobijemo Schalkea ovisimo o Stuttgartu odnosno Paderbornu. Uopće ne ovisimo o sebi nego o raspletu događaja na ostalim terenima.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 16 maj 2015, 18:08

Ne,ovisimo o Freiburgu. Stuttgart ce dobiti 100%. Jedino nam ostaje solucija da Freiburg pobjedi i da mi pobjedimo...u tom slucaju idemo u baraz.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 maj 2015, 18:19

Pa, solucija je i da Hannover pobjedi, uostalom igraju doma i ni njima se ne ide u relegaciju. Najvjerojatnije je stoga neriješeno i pobjeda Stuttgarta tako da smo mi tropa, a iskreno teško bi mi i dobili Schalkea.

Iako, danas je Paderborn nesretno izgubio i po svemu trebao dobit Schalkea, tako da ima varijanta i to dosta realna da Paderborn dobije a mi i Stuttgart ispadnemo.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 maj 2015, 18:41

Moja prognoza je da će Stuttgart i Paderborn igrat neriješeno, Hannover i Freiburg nebitno, mi izgubit od Schalkea i ispast zajedno sa Paderbornom a Stuttgart ići u relegaciju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2015, 21:01

Ne treba se zamarati nikakvim kombinacijama vec od sutra treba poceti planirati za Cvajtu i ekspresni povratak u Bundesligu...
Nadam se da ce Otto i KMK ispuniti dato obecanje i da ce NO vec od 25.Maja na celo kluba postaviti novu upravu. Pussy, treceligaski manager 2.0 i wanna-be instruktor trenera samo zbog eksperimenta Zinnbauer i Knäbel zasluzuju otkaz.

Sto tice Labbadije tu bi nova uprava trebala odluciti isplati li se sa njim krenuti u tzv. misiju Wiederaufstieg.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 maj 2015, 00:30

@amer

Potpuno se slažem sa svime i nema se tu više šta dodati.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2015, 00:31

Nadam se da je Gernandt vec sa potencijalnim kandidatima stupio u kontakt...
Na poziciji predsjednika kluba bi volio vidjeti Hoffmanna ili Guldena koji je trenutno CEO Pume i za kojeg smo bili zainteresovani 2011. nakon otkaza Hoffmannu, no on je razumljivo odbio tadasnje IDIOTE.

Sto se tice pozicije sportskog direktora tu jedino Hoogma dolazi u obzir, koji je vec dokazao da sa minimalnim uslovima moze napraviti kvalitetnu ekipu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 maj 2015, 12:00

Prije dvije sedmice ste imali idealnu situaciju, a sada ste na rubu propasti...Bio sam opet ubjeđen, tokom cijele sezone da nećete ispasti, a sada to djeluje baš loše. Iako šanse postoje za opstanak. Postoje i argumenti i ZA i PROTIV. Trebate pobijediti, to je naravno jasno (nije to nerealno, a opet nije ni samo po sebi tako lako), a moguće da se neki od ovih drugih rezultata poklope...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 maj 2015, 17:06

Ma poklopiće se rezultati ali nećemo se mi poklopit sami sa sobom.

Ne znam za Hoogmu, on je već bio u nekim neslužbenim kombinacijama, ali mislim da će beiersdorfer još ostat a otići će samo knäbel. Mislim da nema razloga za žurbu, sa ovim kadrom nećemo mi natrag a treba vremena da mladi (Guaida, Arslan, Götz, Jung...) stasaju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 maj 2015, 16:14

Posto se polahko ali sigurno vecina navijaca pomirila sa ispadanjem u Cvajtu, vecina sastavlja ekipu za narednu sezonu i meni se svidja sastav jednog clana foruma sa TM-a, koji je napisao sljedece:
Ich gehe davon aus, dass wir den Weg in die zweite Liga gehen müssen. Dementsprechend stelle ich mal meinen "Wunsch"kader zusammen. Von den auslaufenden Verträgen würde ich alle auslaufen lassen. Rajkovic ist mir zu verletzungsanfällig und zu schwach im Spielaufbau. Dafür haben wir mit Cleber und Tah zwei ambitionierte IV, die spielerisch stärker sind. Einzig Kacar würde ich behalten, da er mit dem richtigen Partner noch nützlich werden kann.

Abgänge:

Adler - zu ambitioniert und teuer
Djourou - s. Adler
Diekmeier - spielerisch zu schwach im Hinblick auf die Zukunft
Behrami - ein tragisches Missverständnis
Jiracek - keine Perspektive
Diaz - zu teuer?
Rudi - eine gescheiterte Ehe
Lasogga - zu teuer

[Zoua würde ich als #2,5 im Sturm behalten, da er die Physis für die zweite Liga mitbringt.

Zugänge:

TW: Wenn man Brunst die #2 nicht zutraut, einen Jungen mit Perspektive
RV: Jean Zimmer
IV: Willi Orban
DM: Niklas Stark
ST: Benschop (AK: 1 Mio)

Kader:

TW: Drobny, Brunst, #3

RV: Zimmer, Götz
IV: Tah, Cleber, Orban, Jung
LV: Ostrzolek, Marcos

DM: Stark, Demirbay, Kacar, Steinmann, (Holtby)
ZOM: Holtby, Stieber
OA: Müller, Beister, Gouaidia, (Stieber, Olic)

ST: Benschop, Olic, Zoua

In vielen Teilen eine junge Mannschaft, wobei der Fokus klar auf der Zukunft liegt. Wichtig ist es, eine Identität zu entwickeln und bei einem hoffentlichen Wiederaufstieg sich punktuell zu verstärken, sprich neuer TW, evtl. OA und Sturm.
Nadam se da ce u slicnom pravcu razmisljati i novi sportski direktor i siguran sam da bi ova ekipa izborila ekspresni povratak u Bundesligu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 maj 2015, 17:33

@amer

Želje su logične, ali mogućnosti su nešto drukčije. Lasogga ostaje jer mu niko nigdje neće dat 4 milje, isto ko ni Behramiju 3. Ja bih se prije svih riješio müllera ali i to je neizvedivo jer kod nas vuče 3 milje, a ni olića ne možemo više nikome uvaljat. Djuroua sa 1,8 milki isto. Od predložene ekipe mislim da će Beister htjet otić, a Demirbay i Tah bi se mogli opirat povratku.
Vidjećemo kakva će se ekipa složit, uz dobrog trenera mogli bi iduće sezone plivat oko sredine cvajte i za dvije tri godine uz pametnu transfernu politiku pokušat proboj u prvu. Ako smo dosad sve vrijeme oklijevali i taktizirali sad nam se stvarno više nigdje ne žuri, prvi cilj bi bio riješit se svih skupih igrača kako bi financijski zahtjevi za cvajtu bili što manji.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 maj 2015, 23:11

ledar je napisao/la:Evo jednog pokušaja procjene mogućeg raspleta događaja:

Paderborn - porazi u gostima kod Freiburga i Schalkea, po jedan bod doma sa Wolfsburgom i Vfb, ukupno 30

Stuttgart - poraz kod Schalkea, bod u Paderbornu, doma pobjeda nad nama i Mainzom, ukupno 34

Hannover - porazi u Wolfsburgu i Augsburgu, doma pobjeda protiv Werdera i 1-3 boda protiv Freiburga, ukupno 33-35

Freiburg - doma pobjeda protiv Paderborna i bod sa Bayernom, poraz u Hamburgu i 0-1 bod u Hannoveru, ukupno 34-35

HSV - porazi u Mainzu i Stuttgartu, pobjeda doma nad Freiburgom i 1-3 boda sa Schalkeom, ukupno 32-34.

Dakle, Paderborn ispada direktno, a mi u najboljem slučaju ovisimo o raspletu Hannovera i Freiburga, s tim što bi Freiburg zbog gol-razlike išao u relegaciju čak i ako izgubi, u kojem slučaju bi mi ispali bez obzira na zadnju sa štrumfovima.
Realizacija prognoze za zadnja 3 kola je bila loša po utakmicama (samo sam Stuttgart sve pogodio), ali po bodovima sam dosta blizu - Stuttgart i Freiburg zaradili kolko sam očekivao, mi i Hannover osvojili po bod više od očekivanog, a jedino je Paderborn ulovio 2 boda više i zato se sad nalaze u prilici izborit spas.

Po prognozi bi bilo u zadnjem kolu - mi 1-3 boda sa Schalkeom, Hannover 1-3 boda sa Freiburgom i Paderborn i Vfb neriješeno. Vrijedi i konstatacija da ovisimo o raspletu Hannovera i Freiburga, jedino što ako Freiburg izgubi nas pobjeda vodi u relegaciju. Bio sam dosta siguran da Paderborn neće izgubit ali to je bilo po procjeni da je već ispao i da će igrat bez grča i iz inata, sad je situacija drukčija.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 maj 2015, 14:15

@ ledar

mislim da se previse vodis jucerasnjim artiklom HA kada je ekipa za Cvajtu u pitanju, a koliko su njihove informacije tacne vidjeli smo kada je procjena vrijednosti kluba bila u pitanju. ;) ;)

Ekipa se od danas nalazi u trening-kampu i mislim da je ovo pametan potez Labbadije da ih odvede iz grada, jer bi u Petak na treningu siguran sam bilo svega.

Inace IDIOTI iz uprave konacno su u ovoj sezoni donijeli jednu ispravnu odluku:

http://www.bild.de/sport/fussball/hsv/b ... .bild.html

Ovo je dobro iz razloga sto se medijima nece dati dodatni vjetar u ledja i nadam se da ce gasenje sata biti njihovo posljednje dijelo koje su ucinili kao funkcioneri HSV-a.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 maj 2015, 14:22

Wie das Abendblatt erfuhr, soll Kühne allerdings auch durchaus kritische Fragen zum Saisonverlauf gestellt und seine grundlegende Unzufriedenheit zum Ausdruck gebracht haben. Gegenüber dem Abendblatt wollte sich der Milliardär zu den Inhalten der Sitzung nicht äußern, allerdings soll für den Fall des Abstiegs neben Beiersdorfers Rolle auch die Zukunft von Sportmanager Peter Knäbel und Sportdirektor Bernhard Peters diskutiert worden sein.
Iz ovoga bi se dalo zakljuciti da NO zeli nastaviti saradnju sa pussy-jem i kompanijom, dok KMK zeli dovesti nove ljude...Nadam se da ce KMK izvrsiti pritisak i da cemo na kljucnim pozicijama od naredne sedmice dobiti sposobne ljude.

Kada je pozicija predsjednika u pitanju moje zelje su Hoffmann, Gulden ili Bierhoff, a kada je mjesto sportskog direktora onda je to definitivno Hoogma.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 maj 2015, 18:04

Danke Hannover, opet smo u čistilištu!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2015, 11:43

Produzili smo nadu da mozemo izboriti opstanak...U Subotu protiv S04 smo odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme, dok je u drugom to izgledalo dosta bolje.

U barazu igramo protiv KSC-a i nadam se da cemo izboriti opstanak i onda u svim sferama napraviti remont ili kao sto Gernandt kaze pritisnuti tzv. resetknopf, sto podrazumjeva:

1. promjena uprave
2. uklanjanje sata sa stadiona
3. igracki kadar

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 25 maj 2015, 17:13

Kakve su sanse da zaista dodje do pritiska restarta?
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 maj 2015, 19:47

Jako dobro pitanje. Ja mislim da potpuni restart nije moguć (nemamo mi tih para), ali djelomični je nužan samim tim što će se od šestorice koji ističu produžiti vjerojatno tek sa jednim (kačarom) dok bi se sa posudbe trebali vratiti Demirbay koji je ove sezone bio jedan od najboljih centralaša cvajte i Tah koji je bio solidan u Fortuni. Ne vjerujem u neka zvučna pojačanja, nešto se priča o Schmidu i to bi bio dobar transfer, a mislim da će otići Rudnevs i samo se nadam da nećemo opet zagristi za drmića. U u23 ima dobrih igrača koji čekaju svoju priliku, prije svih Guaida i Arslan te Steinmann i Götz.

U menadžmentu će vjerojatno otići knäbel dok beiersdorfer ovisi o ishodu relegacije. Labbadia je siguran za novu sezonu bez obzira na opstanak. Možda je moguće da beierdorfera prekomanduju na sportskog direktora koji bi radio pod patronatom novog predsjednika ko god to bio (možda i Magonja, ko zna).

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 maj 2015, 12:26

Here we are again. Večeras treba nekako na horuk dobit jer drugačije ne ide. Ovo što lepi igra je dijametralno suprotno od finka ili joea, ima dosta elemenata slučajnosti i jako je bitno tko će prije do druge lopte nakon ispucavanja na lazogu (ili rudnevsa). Očekujem puno težu utakmicu nego protiv štrumfova koji su kod nas došli odradit i jedva čekali da završi sezona. U ovakvim utakmicama važno je iskustvo (motivi su obostrano jaki), a to bi trebalo prevagnut na našu stranu.
Nur der HSV!!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.