AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

meskalin
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 28 jun 2015, 00:26

U
rope11 je napisao/la:Nije problem sto trose, vec sto trose na gluposti tolike novce. Ajde razumio sam kada nismo imali novca pa smo se krpili raznoraznim igracima za sicu, ali zasto se sada kada imamo prihode razbacuju na Bertolacije kojeg se Roma jedva docekala otarasiti (za nas je lafo novi Markizio, al' u kurcini) i Bacci koji ce biti nula bez jake sredine, a sve su prilike da ce tu sredinu ciniti Witsel, Bertolaci, De Jong i jadni Sarafi na ofanzivnom veznom. Gdje je tu, u pi.zdi lijepe matere, kreativnost i kvalitet? Doduse, ima ga, al' za jedno 5-6 mjesta, taman da uznapredujemo za razliku od prosle godine. :zzz:

I slag na tortu, Sinisa. :facepalm: Covjek mjenja formaciju koju su prevazisli svi veci klubovi, a sto je najgore, nemamo ni pola igraca za to.

Daj boze da sta pametno odrade do kraja merkata, al' ovo dosad mi se ne svidja. Otici ce skoro 120 miliona racunajuci stopera i kraj, nema vise love. A kako ce nas to pojacati? Prosjecno, i dalje ce LP biti nedosanjani san haman.
De koga bi ti doveo, sta ti mislis da bi Di Maria ili Cavani ili neko 3 igrao godinu bez lp, Milan im nista ne nudi osim plana da ce nesto biti dogodine...meni isto nije jasno za Bertollacia, ali ponavljam vise volim njega na klupi nego Muntaria i Essiena...ofanzivni veznjak ce morati doci to je najkriticnije mjesto jer nemas osim Honde nikoga, jos je Glupson najavio 4312 formaciju, valjda nece u upravi popušiti ovo za Serafa na tom mjestu...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: meskalin, dana/u 28 jun 2015, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 28 jun 2015, 00:36

Rope ti me sve vise podsjecas na killera,pa de hljeba ti reci imal ista pozitivno po tvom misljenju? Nisi toliki pesimista bio ranijih sezona a znamo kakve su bile ;)
Il Club più titolato al mondo!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 jun 2015, 00:47

30m jeste velika cifra, ali smo u situaciji da jednostavno moramo precijenjivati igrače ukoliko želimo da nam dođe nekakav dobar igrač.

Što se tiče Bacce, njegov kvalitet je za ovakav Milan odličan upitno je od kakve će koristi on biti ako se ne počne ulagati u vezni red. Al' u konačnici sam zadovoljan sa rješenjem u napadu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 jun 2015, 00:54

Nije da sam zadovoljan al necu ni jadikovat. Po mom misljenju bolje da su dali 8 mil za Adriana a tih 22 mil dodali pa kupili WC AMF. Vidjet cemo, mozda i dovedu kvalitetno rjesenje za tu poziciju

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 jun 2015, 01:01

Pazi, definitivno ćemo izvisiti za jednog igrača kojeg smo planirali, potrošili smo 50 miliona na dva igrača koja objektivno zajedno vrijede možda 30ak miliona. Ostaje ti još 100 miliona a trebao bi dovesti minimalno jednog odličnog klasičnog veznjaka, pa ofanzivnog veznjaka i jednog štopera. Od ta tri igrača mislim da ćemo na kraju ostati bez štopera, Mexes je produžio ugovor (mislim da je to jasan znak), Rami mislim da će ipak ostati, Zapata isto tako može da ostane i imaš onog bota Boneru.

Pomalo se kristalizira situacija, do kraja definitivno očekujem jednog klasičnog veznjaka a za ostalo ne mogu da govorim jer može svašta da bude.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 28 jun 2015, 01:06

Ode nam 50 mil na dva igraca, ljudi moji otkad mi nismo iskesirali toliko za mercato a navodno cemo jos 100 potrositi, po meni onako ok pojacanja jednostavno tako mora biti ove god ako izborimo LP dogodine onda mozemo ocekivati WC igrace, sad pokusati dovesti nekog dobrog klasicnog veznjaka ja bih bio zadovaljan sa moutinhom ;)

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 28 jun 2015, 01:08

Jedino opravdanje za ove cijene je da smo politikom u*rali i stanicu i sefa prethodnih godina, pa sada moramo pretplatiti svakog igraca.

za 30 miliona kod nas bi kupili i sesa i meneza i de jonga...POzitiva je sto dolaze nove snage, rjesavamo se srota u dobroj mjeri.
Opet ostaje 100 miliona, moze se uganjati witsel, mozda ibra ako pristane na uvjete i da jos nekoga se dovede.

Mislim da smo prethodnu godinu dotakli dno, itesko da mozemo gore. Bit ce bolje braco

Principe
Kontakt:

Post Postao/la Principe » 28 jun 2015, 01:26

Ibra-Witsel-Hummels/Laporte i ganjamo skudeto
Il club più titolato al Mondo - 1899 - Rosso e nero.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 jun 2015, 01:31

Nisam ja pesimist vec realist :mrgreen: a vama ako je Bertolaci super pojacanje koje vrijedi 20 miliona, super, meni nije i ne vidim nista pozitivno u doticnoj personi, pogotovo jer ce igrati u prvih 11.

Prije nisi imao novca pa se nisi imao cemu ni nadati, a sad kad imamo oni trose na budalastine i to je ono sto me smeta. Ne trazim ni ja neke wc igrace jer znam da trenutno nismo u mogucnosti, al' ne moras mi brate ni dovoditi precjenjene otpatke jedne Rome. :facepalm:

Da se razumijemo, nemam nista protiv Bacce, ali treba nam onda jaka sredina. Koju izgleda necemo dobiti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 jun 2015, 01:37

De majke ti napravi ti spisak igraca koje bi doveo da vidimo koliki si realist. Al spisak igraca koji bi dosli u klub koji ne igra nijedno euro takmicenje,ako cemo biti realni ;)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 jun 2015, 01:42

rope11 je napisao/la:Nisam ja pesimist vec realist :mrgreen: a vama ako je Bertolaci super pojacanje koje vrijedi 20 miliona, super, meni nije i ne vidim nista pozitivno u doticnoj personi, pogotovo jer ce igrati u prvih 11.

Prije nisi imao novca pa se nisi imao cemu ni nadati, a sad kad imamo oni trose na budalastine i to je ono sto me smeta. Ne trazim ni ja neke wc igrace jer znam da trenutno nismo u mogucnosti, al' ne moras mi brate ni dovoditi precjenjene otpatke jedne Rome. :facepalm:

Da se razumijemo, nemam nista protiv Bacce, ali treba nam onda jaka sredina. Koju izgleda necemo dobiti.
Bolje ranjen nego mrtav :mrgreen:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 28 jun 2015, 01:55

Bacca je vrhunski napadac, po meni bolji od Jacksona Martinza sa kojim ste navodno imali sve dogovoreno. Ja sam ga zelia u Interu jos u prosloj sezoni, prije nego je eksplodira ovako, tada ga se moglo dovest za nekih 15ak mil €. Prava steta sta netko iz serie A to nije iskoristio.

Ugl. veliki upgrade u odnosu na vas napad.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 28 jun 2015, 01:58

meskalin je napisao/la:U
rope11 je napisao/la:Nije problem sto trose, vec sto trose na gluposti tolike novce. Ajde razumio sam kada nismo imali novca pa smo se krpili raznoraznim igracima za sicu, ali zasto se sada kada imamo prihode razbacuju na Bertolacije kojeg se Roma jedva docekala otarasiti (za nas je lafo novi Markizio, al' u kurcini) i Bacci koji ce biti nula bez jake sredine, a sve su prilike da ce tu sredinu ciniti Witsel, Bertolaci, De Jong i jadni Sarafi na ofanzivnom veznom. Gdje je tu, u pi.zdi lijepe matere, kreativnost i kvalitet? Doduse, ima ga, al' za jedno 5-6 mjesta, taman da uznapredujemo za razliku od prosle godine. :zzz:

I slag na tortu, Sinisa. :facepalm: Covjek mjenja formaciju koju su prevazisli svi veci klubovi, a sto je najgore, nemamo ni pola igraca za to.

Daj boze da sta pametno odrade do kraja merkata, al' ovo dosad mi se ne svidja. Otici ce skoro 120 miliona racunajuci stopera i kraj, nema vise love. A kako ce nas to pojacati? Prosjecno, i dalje ce LP biti nedosanjani san haman.
De koga bi ti doveo, sta ti mislis da bi Di Maria ili Cavani ili neko 3 igrao godinu bez lp, Milan im nista ne nudi osim plana da ce nesto biti dogodine...meni isto nije jasno za Bertollacia, ali ponavljam vise volim njega na klupi nego Muntaria i Essiena...ofanzivni veznjak ce morati doci to je najkriticnije mjesto jer nemas osim Honde nikoga, jos je Glupson najavio 4312 formaciju, valjda nece u upravi popušiti ovo za Serafa na tom mjestu...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Di Maria nije igrao LP sa Manchesterom, kao ni Falcao, ni jos veliki broj renomiranih igraca, tako da... treba uloviti igraca na vrijeme, meni je i dalje zao Firmina sto nismo doveli, a mogli smo, uz Luiz Adriana za 40 mil. imali bismo 2 odlicna brazilca u napadu, i mogli smo se komotno rijesiti Pacinija, Honde, pa ako treba za finu kintu i Meneza, a forsirati Nianga.
Ubojit napad bismo imali Saravi-Adriano-Firmino, sve ukupno 40mil.

Bacca ima dobru statistiku i ponajvise je Sevilji donjeo titulu LE i odlicne igre u Spaniji, dobrodosao i aBd da se nadaje golova u Seria A, ali za ovako malu cifru ne dovesti Adriana, nemamo takvu sansu svaki dan.

Nego, meni se cini da bi Juve u narednu sezonu mogao uci slabiji, nego protekle. Najbolji igrac Tevez im je otisao, ako ode i Pogba, onda tesko da ce Dybala i Mandzo to nadomjestiti, Pirlo je vec vitre gotovo pa dao, jedino Khedira na sredini bi mogao pojavati tu poziciju DM, ako je uopste u nekoj formi.
Zadnja izmjena: Batva, dana/u 28 jun 2015, 02:01, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 jun 2015, 01:59

Rekoh da nemam nista protiv Witsela i Bacce, ali nam trebaju pored njih jos dva jaka veznjaka, da ne spominjem i stopera. A sta smo mi dobili? Je*eno Romino smece koje smo zestoko pretplatili i vjerovatno Saravija na atm, a ovamo ce ti nazad igrati tri defanzivna vezna koji ne mogu poslati pas duzi od 5 metara. I sklepat ce pare na tri bespotrebna napadaca, evo vidim da se onaj iz Shaktara vec skoro pa kaparisao.

I da, Mihajlovic na klupi, to je tek ono top. :lolno:

Rahatniji sam bio kad nije bilo novca, znas da ne ocekujes nista nego sad kad ti dva senilna starca "sklapaju" ekipu. Treba to sve protjerat i dati normalnim ljudima da se vode tim poslovima.

FORZA MILAN !

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 28 jun 2015, 03:04

Italijani hvale Bertolaccija, svi mu zele dobrodoslicu u Milan, mada i nije los centralni vezni, tek 24 godine, prodoran, ima dobru tehniku i brzinu, asistira, a zna i zabiti gol, voli ici prema naprijed. Jedina mana je sto je precijenjen. Roma ga otkupila za nekih 9 miliona, ako ne grijesim, i mi odmah vise nego duplo ga placamo, ma daaj...
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 28 jun 2015, 03:20

Sudit cemo im na terenu,sad nije realno ni da hvalimo,a ni da kudimo ikoga.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 jun 2015, 03:42

Batva je napisao/la:Italijani hvale Bertolaccija, svi mu zele dobrodoslicu u Milan, mada i nije los centralni vezni, tek 24 godine, prodoran, ima dobru tehniku i brzinu, asistira, a zna i zabiti gol, voli ici prema naprijed. Jedina mana je sto je precijenjen. Roma ga otkupila za nekih 9 miliona, ako ne grijesim, i mi odmah vise nego duplo ga placamo, ma daaj...
Roma je dala 8,5 mil za pola ugovora jer su vec imali pola ugovora, tako da je prema tome njegova vrijednost 17 mil a mi cemo ga navodno platiti 19+1 mil bonusa. Prema mom misljenju preplacen je upravo ta 2-3 mil. Rope, budi iskren pa reci koliko si puta gledao to "smece"? I daj nam sastavi tu ekipu po tvom cejfu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 jun 2015, 03:52

Tip je prosjecan igrac koji je tek u 24-oj godini imao neku iole solidnu sezonu, a sama cinjenica da ga se Roma tako olako odrekla mi dovoljno govori. Valjda smo jedini klub, odnosno budaletine na dunjaluku koje bi platile 20 miliona za njega pa su nam ga zato tusnuli, jos su i zaradili pokoji milion. A i to puno govori, odrekli su ga se radi pisljiva 3-4 miliona, vjerovatno vodjeni logikom "daj sta das, dobro je". :zzz:

Ja sam par puta pisao koji veznjaci mi se svidjaju pa ne bih da se ponavljam.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 28 jun 2015, 06:13

Kondogbia + Jackson Martinez = 75mil.
Bertolacci + Bacca = 50mil.
Plate su takodjer nekih 35% manje ovima koje smo doveli, gledajuci sa te strane, dobro smo prosli. Bacca ce sigurno biti puni pogodak, Bertolacci sasvim solidan.

Dovedemo li Adriana za skromnih 10mil imati cemo fantastican tandem, jos jedan vezni koji zna lopte i vec lici na nesto.
Nek nogiraju Montoliva i dovedu npr Van der Vaarta ili sl.
Imamo jos 100mil na raspolaganju, Galliani ce sigurno iscupati kakvu igracinu za tu lovu, uz jos 2 solidna igraca.

Rjesavati se sljama laganini, znamo svi ko su, osloboditi dio love za plate i mozda dobiti 10 mil.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 jun 2015, 08:41

rope11 je napisao/la:Tip je prosjecan igrac koji je tek u 24-oj godini imao neku iole solidnu sezonu, a sama cinjenica da ga se Roma tako olako odrekla mi dovoljno govori. Valjda smo jedini klub, odnosno budaletine na dunjaluku koje bi platile 20 miliona za njega pa su nam ga zato tusnuli, jos su i zaradili pokoji milion. A i to puno govori, odrekli su ga se radi pisljiva 3-4 miliona, vjerovatno vodjeni logikom "daj sta das, dobro je". :zzz:

Ja sam par puta pisao koji veznjaci mi se svidjaju pa ne bih da se ponavljam.
Jadan starac tek u 24 godini imao "iole solidnu sezonu". U kojoj godini je to imao Pirlo? U kojoj godini se saznalo za Drogbu? Naravno,nije mi namjera da ga poredim sa ovim velikanima vec da ti pokazem da ti argumenti nisu jaki. Po tebi se igraci prodaju samo onda kad klub ne racuna na njih jer valjda nisu kvalitetni. Ima drug milion drugih razloga zbog kojih se prodaju igraci. Mozda su Romi svjesni da su u vezi dobro popunjeni a pare od prodaje mogu iskoristiti za popunu kriticnih pozicija. Mogu razumjeti da ti se lik ne svidja i da nisi zadovoljan transferom, ali argumenti koje navodis nisu na mjestu. Mozemo mi svi biti toliko kriticni pa poslije reci "jesam li vam govorio" ali drug treba biti realan. I ja bi Veratia, Eriksena, Pastorea...u veznom redu ali...toliko od mene na ovu temu

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []