Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
2 tjedna prije otvorenja sezone opet imamo hrpu ozlijeđenih: vratari Adler i Drobny, Götz, kačar, n. müller, iličević, olić...
Uz Mikela koji ide u u23 potpisali smo i mladog Hirzela iz Vaduza (naravno opet švicarac).
Uz Mikela koji ide u u23 potpisali smo i mladog Hirzela iz Vaduza (naravno opet švicarac).
Ništa od Salifua, ode čovac natrag u Tunis. Jebbadia traži vođu momčadi, novog cenera i lobira za Maxima, a knäbel preferira Gregoritscha. Vidjećemo kako će se ovo razriješiti, ali ni jedan ni drugi nisu svjesni da na DM-u nemamo pravog čovjeka, a jednako smo tanki i na krilima. Biće veselo kad ode jebbadia a neko drugi kaže da želi igru preko krila i da mu ne trebaju toliki centralaši.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Bochum je prekinuo sve pregovore u vezi Gregoritscha.
Mozda da navuku HSV da bez daljnih pregovaranja plate cijenu koju VfL zeli ili stvarno racunaju na njega.
Mozda da navuku HSV da bez daljnih pregovaranja plate cijenu koju VfL zeli ili stvarno racunaju na njega.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Ja mislim da ćemo se dogovorit za Gregoritscha, tristo iljada nije nepremostiva razlika. Interesantno je da jedino knäbel čvrsto zagovora taj transfer, beiersdorfer je navodno suzdržan a jebbadia prilično rezerviran pa bi se mogao steći dojam da smatra da ima rješenje za tu poziciju (iličević i Gouaida, ili čak i olić u nekim varijantama).
Ne sviđaju mi se događanja oko Berggreena, simuliranje podsjeća na našu situaciju sa Calhanogluom samo u obratnim rolama.
Ne sviđaju mi se događanja oko Berggreena, simuliranje podsjeća na našu situaciju sa Calhanogluom samo u obratnim rolama.
Evo je izgleda riješen Gregoritsch, vidjećemo kako će to funkcionirati, osobno imam vrlo niska očekivanja i oko njega i oko Ekdala. Ali dajmo im priliku. Osobno bih više forsao Kerema umjesto Ekdala, Gouaidu umjesto Holtbyja i Ahmeta umjesto müllera. Za lijevo krilo nemam nikog "za preporučit" pa ajde da vidimo zašto su TvH, peters i knäbel tolko zapeli za Gregoritscha.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 23 jul 2015, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.
Dobar back-up napadac za PML-a...Dakle dobili smo dva igraca za 3 miliona € sto uopste nije los deal Knäbela.Sturm-Attacke: #HSV holt Schipplock und Gregoritsch
Ukoliko bi Knäbel uspio jos prodati Jiraceka, Rudnevsa i Zoua-u onda bi ovo po meni bio uspjesan prelazni rok. Sada je na Labbadiji da sa ovim igracima pronadje uspjesan sistem koji bi nam naredne sezone osigurao plasman izmedju 11. i 13. pozicije.
PS: Pussy mislio da dovede Demela
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Po pisanju Abendblatta, odsteta za Gregoritscha i Schipplocka je ukupno 5mil.
Steinmann na posudbi u Chemnitzu. Mislim da je trebao dobiti ove sezone priliku.
Steinmann na posudbi u Chemnitzu. Mislim da je trebao dobiti ove sezone priliku.
Why so serious?!
Why so serious?!
Nije baš jasno koliko je Schipplock plaćen, vidjećemo što će reći ostali izvori. Ali, od svih "pojačanja" dosad jedino mi ovo ima smisla jer se radi o dokazanom igraču koji će staviti PML-a pod pritisak ili ga čak istisnuti iz prve postave. Nije u skladu sa principom građenja momčadi na mladim talentima koji su pokazali potencijal, ali na ovoj poziciji mi jednostavno takvog nemamo.
@ne_znam
Steinmann još nije pokazao potencijal u ozbiljnoj konkurenciji tako da ga je trebalo dati na kaljenje, no trećeligaš je ispod nivoa. No, s druge strane obzirom na manjak defanzivnih veznih mogli smo ga i zadržat.
@ne_znam
Steinmann još nije pokazao potencijal u ozbiljnoj konkurenciji tako da ga je trebalo dati na kaljenje, no trećeligaš je ispod nivoa. No, s druge strane obzirom na manjak defanzivnih veznih mogli smo ga i zadržat.
Ako je istina da smo Schipplocka platili 2 milje a imao je još samo jednu godinu pod ugovorom, onda je to loš poso. Dobro je imat jednog sidraša kao zamjenu Lasoggi koji ima kronične probleme sa leđima, i koji bi s druge strane bio čvrst na lopti za razliku od Rudnevsa, ali mislim da smo ga za milju preplatili.
Ovim je definitivno sebi zatvorio vrata u HSV-a za sva vremena..Odlican fudbaler, ali kako je samo GLUP covjek.Rafael van der Vaart, der den HSV in diesem Sommer ablösefrei in Richtung Betis Sevilla verließ, sah sich offenbar genötigt, gegen den Dino nachzutreten – freilich ohne ihn beim Namen zu nennen. „Tottenham zu verlassen, war die dümmste Entscheidung meines Lebens“, sagte der Holländer dem „Daily Mirror“. Vor drei Jahren wechselte er aus London zurück nach Hamburg. Bislang hatte van der Vaart stets behauptet, der Streit mit seiner Ex-Ehefrau Sylvie in der Silvesternacht 2012/13 sei seine größte Dummheit gewesen …
Inace jucer smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv Hessen Kassela koju smo dobili sa 2:0, iako se Labbadija poziva na to da su nakon drugog trening kampa noge teske ono je izgledalo dosta zabrinjavajuce. Jedino sto mi se svidja je potez Labbadije pred kraj prvo poluvremena:
Pa vaart je to govorio još dok je bio kod nas, ništa novo. Kad bi govorili iskreno i mi bi mogli to isto reć za njega - on je bio naša velika i jako skupo plaćena pogreška. Al to je sad za nama, idemo dalje.
@amere trebalo bi postavit novu anketu za predstojeću sezonu. Molio bih samo da se da više opcija za plasman na začelju.
@amere trebalo bi postavit novu anketu za predstojeću sezonu. Molio bih samo da se da više opcija za plasman na začelju.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
A sto juce Sarpei spusti HSV-u. Napisao na Facebooku da je logicno da HSV hoce vise novca od TV prava jer oni godisnje imaju 2 utakmice vise 
Ja vjerujem da ce HSV ove sezone u gornjem dijelu tabele zavrsiti.
Ja vjerujem da ce HSV ove sezone u gornjem dijelu tabele zavrsiti.
Why so serious?!
Why so serious?!
Bogami ako se po jutru dan poznaje, opet nas ocekuje grcevita borba za opstanak...Ovo na pripremama je izgledalo dosta lose, jer nemamo uopste igre, iako Labbadija tvrdi da je to zbog teskih nogu nakon dva odradjena trening-kampa. Utakmica u kupu protiv Jene i prvih par kola u novoj sezoni Bundeslige pokazace ko je bio upravu - navijaci ili Labbadija.ne_znam_ko_sam je napisao/la:Ja vjerujem da ce HSV ove sezone u gornjem dijelu tabele zavrsiti.
@ ledar
posto ja nisam otvorio temu, mislim da ne mogu postaviti novu anketu, tako da bi se trebali obratiti moderatorima da istu promjene.
Prema pisanju BILD-a i Kickera Zoua i Rudnevs bi nas mogli napustiti tako da bi tu ustedijeli dodatnih 3 miliona € kada su plate u pitanju...
Ostalo je jos 19 dana do pocetka nove sezone, a Labbadija nije jos imenovao novog kapitena i mislim da bi to trebao saopstiti do kraja ove sedmice.
Samo se nadam da to nece biti Djourou jer je tip igraca koji ne moze podnijeti pritisak...Ja da se pitam licno bih je dao Spahicu, i pored njegovog incidenta i cinjenice da se radi o novom igracu. Ovoj ekipi treba kapiten koji nema strah i iskreno po trenutnom sastavu jedino Spahic dolazi u obzir.
Ostalo je jos 19 dana do pocetka nove sezone, a Labbadija nije jos imenovao novog kapitena i mislim da bi to trebao saopstiti do kraja ove sedmice.
Samo se nadam da to nece biti Djourou jer je tip igraca koji ne moze podnijeti pritisak...Ja da se pitam licno bih je dao Spahicu, i pored njegovog incidenta i cinjenice da se radi o novom igracu. Ovoj ekipi treba kapiten koji nema strah i iskreno po trenutnom sastavu jedino Spahic dolazi u obzir.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Definitivno Spahic treba biti kapiten a Diaz zamjenik. Nekako mi on djeluje kao igrac sa jajima koji bi, kao i Spahic, mogao odgovoriti ulozi kapitena.
Why so serious?!
Why so serious?!
Kapiten će se vjerojatno tražiti između Adlera, djoroua i Diaza. Što se odlazaka Rudnevsa i Zoue tiče biće to standardna HSV-ova priča - kompenzirat će im se dio plaće, po pola milje svakom na ruke.
I Jiraček je na izlaznim vratima, opet je u igri novčana "kompenzacija". Ne sviđa mi se nikako ta odluka jer bi on mogao pokrpati defanzivnog veznog iako mu to nije prirodna pozicija, a ovako smo tu na tankom ledu.
vaart raga se opet ritnula na nas, očito ga još peče ono "tomorrow, my friend, tomorrow". Može se on ritati kolko hoće al ova rečenica je već ušla u legendu i ostat će prva asocijacija na njega.
vaart raga se opet ritnula na nas, očito ga još peče ono "tomorrow, my friend, tomorrow". Može se on ritati kolko hoće al ova rečenica je već ušla u legendu i ostat će prva asocijacija na njega.
Klub je danas na njegove provokacije odgovorio sa stilom i u prodaju izbacio sljedecu majicu...ledar je napisao/la:vaart raga se opet ritnula na nas, očito ga još peče ono "tomorrow, my friend, tomorrow". Može se on ritati kolko hoće al ova rečenica je već ušla u legendu i ostat će prva asocijacija na njega.
Odlican potez Knäbela mora se priznati...Cak ce Franzuci platiti neku minimalnu odstetu. Isto tako se nadam da cemo se do kraja prelaznog roka rijesiti Jiraceka i Rudnevsa i tako pokusati dovesti defanzivnog veznog igraca sa perspektivom sto je prioritet Knäbela.Zoua vor Wechsel - „Bin mit Ajaccio klar“
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.