FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%
 
Ukupno glasova: 216

Avatar
obiteljskicovjek
Postovi: 1684
Pridružen/a: 06 feb 2015, 18:57
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la obiteljskicovjek » 28 jul 2015, 00:19

hilmo je napisao/la:Što rekoše ranije, baš me briga u kakvom je sastavu igrao protivnik, mi smo pokazali svoju snagu, ovima smo uvalili šest, nekima ćemo manje, ali bilo je lijepo gledati utakmicu danas.
Uz neke korekcije i malo konkretnosti ovakve utakmice bi mi mogli gledati veoma često. Naravno ovdje su najbitniji bodovi ali lijepo je kad ti ekipa za koju živimo odigra jednu efikasnu utakmicu.

Golman u ovoj utakmici može komotno biti neocjenjen, izuzev te greške na početku utakmice apsolutno nikakvog posla nije imao. A što se tiče greške: ni njemu a ni Hebiboviću ne zamjeram, možda bih malo zamjeravao da smo prosuli bodove ali opet ne bih mnogo. Od početka ovih takmičarskih utakmica vidi se ta nesigurnost i neuigranost zadnje linije i golmana, stvar je spašavala samo činjenica da imamo dvojicu veoma dobrih stopera. Strpimo se još malo dok se ne iugraju, jer i sami vidite da je isključivo neuigranost razlog grešaka.
Od samog debija kod Hebibovića se vidi velika doza treme a Bogami i straha, a ona je danas bila još više izražena nakon pogreške. Mnogo je brz i mnogo može doprijenijeti ofanzivi, a ni nazad nije loš, samo dok se još oslobodi. Krene naprijed pa onda ne zna bil nastavio ili bi se vratio jer mu ostaje "brisani prostor". Anele, kvalitet jesi, došao si u veliki klub pokaži nam bez imalo straha šta znaš.
Stepanov i Barbarić su svoj posao obavili odlično, ni jednom se nisam bojao kada je protivnik išao u napad. Vidjet ćemo kako će to izgledati protiv ozbiljnijih ekipa, ali ne bojim se.
Dobro bi bilo kada bi imali zamjenu za Puzigaću, on kao da je shvatio da ga Protić ne može iztjerati iz startne postave pa se počeo malo "igrati" sa nama. Danas ni tamo ni ovamo.
Sredina i defanzivna i ofanzivna je bila na visini zadatka. Radovac je igrač koji ima ono nešto (ko Iniesta, jel tako @oerde ;) ), samo nekad čovjeka malo iznervira što ta njegova ideja ne prođe onako kako je on zamislio. Bilo je i danas nekoliko situacija kada njegovi pasovi prema naprijed nisu prošli. Dvije asisitencije (ili čak i tri) odlična statistika. Cimirot standardno, ne znam samo kako će to sve izgledati kad/ako ode. Kod Alispahića se vidjela velika želja da iskoristi šansu koja mu se pružila. Reklo bi se da ide nabolje.
Od krila sam očekivao više, bar od Bekića (zato sam tražio mišljenje nekog ko malo ozbiljnije prati njegove igre), ima on tu želju i bori se, ali danas mi nekako nije to to. Krste, prolaz.
A Kralj, ma Kralj!!!

Vidi se da je i Dženo malo zreliji kao trener, nije se u uzvratu kvalifikacija za LP otvorio ni u situaciji kada nam je potreban golo, i to mi se sviđa a i današnje izmjene je uradio odlično.
Okić maksimalno iskoristio nezainteresovanost protivnika i uradio ono za šta prima platu.
Ubacivanje Mihojevića pravi potez, u ovakvim utakmicama se kale omladinci, i od samog ulaska je djelovao dosta sigurno, publika ga u nekoliko navrata nagradila aplauzom. Dobro dobar.
Rusremović isto tako.

U jednom trenutku mi je bilo došlo da se zaputim u Travnik da onom linijskom sudiji ruku odsječem, brate mili maše i kad jest i kad nije offside. Generalno suđenje na niskom nivou danas.
Svaka čast svima koji su momke bodrili na stadionu, fina je atmosfera bila.

Sljedeća stanica Travnik, opet.
Hilmo slazem se sa vecinom iznesenih razmisljanja o danasnjoj utakmici. Ovo za Hebibovica imam potrebu komentarisati. Vrlo brzo je imao gresku nakon koje se mnogi i iskusniji igraci tesko vracaju. On je danas mene kupio trudom, zalaganjem, odnosom prema ekipi a najvise povratkom nakon te greske. Po meni je odigrao mastralno, kako u of. tako i u def. Veliku pomoc je imao od Amera dok je ovaj bio u igri tako da je i Amerov ucinak u ofanzivnom dijelu igre bio manje uocljiv. Pa Hilmo on je (bez obzira sto smo igrali protiv Drine) odigrao fuul beka 90 min. Ja ne pamtim da sam vidio ovakvakvog igraca u nasoj ligi. Osjecam se duzan pohvaliti njegovu igru nakon greske, sto ukazuje na njegov karakter kao igraca FKS i ja vec vidim, (ako nastavi ovako) njegov vrtoglav uspon vec tokom ove sezone. Znam da je pocetak sezone, znam da je rano za bilo kakve ocjene, ali se siguran sam, ne varam za Hebibovica, on ce biti puno vise od dobrog igraca. Inace Dzeno je insistirao pred pocetak sezone na poboljsavanju igre preko bocnih igraca a sa Almirom i Hebibovicem mislim da ce to i dobiti. Ovo za sredinu sto kazes, da su bili dobri i naprijed i nazad, ne slazem se u potpunosti. Radovac, Cimirot, Mesa u def. daleko od igraca i nedovoljno agresivni. (mozda zbog protivnika) U of. tri majstora, drago mi zbog Mese, jer ako se on vrati a na dobrom je putu (treba mu podrska navijaca) cinit ce cuda.

Avatar
BosnianKingdom
Postovi: 2877
Pridružen/a: 13 jun 2015, 10:41
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BosnianKingdom » 28 jul 2015, 00:25

Trebali smo Crnova dovesti dosta je jak po lijevoj strani bio u Zrinjskom ni mi nismo imali onakvog igrača na toj strani, a eno u listicu ode ibt
Sabrine mi moje!

Avatar
HordasOdMalena
Postovi: 3146
Pridružen/a: 29 jun 2015, 01:52
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HordasOdMalena » 28 jul 2015, 00:27

Sad ce repriza tekme na BHT1
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Avatar
ado-hz
Postovi: 3404
Pridružen/a: 25 dec 2009, 22:10
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 28 jul 2015, 00:31

Gazda nam ne milioner nego milijarder a igrace prodajemo u CZ i eto neko spomenu Hajduk....kakav paradoks.
Umjesto da mi od njih kupujemo najbolje oni nama uzimaju kao u bisvoj Yugi. Mislio sam da ce se to promijeniti al ocito nije. Tuzno je
ako ode u Cz Cimi, jer mene tada nece vidjeti Kosevo dok god Ibrak bude to sto jeste. Razlog, ne sto smo ga prodali nego kome smo ga prodali. Opet kazem hocemo li ikad mi biti malo veci klub pa da ne dajemo vise kao u bivsoj Yugi najbolje igrace pomenutim timovima. Dokle vise???
Prodaj ga u Basel, HSV bilo gdje samo nemoj da nam otimaju igrace ovi koje sam nabrojao i koji ce nazalost na Cimiju zaraditi 4-5 puta vise nego sto su ga platili. Pa ima li iko pametan kod nas osim glupog Ibraka da zna prodati nekom klubu Cimija za vecu cijenu. Mani mi se price liga ovakva liga onakva. Ako momak zna onda zna...a neosporno je da zna. Pritom je A reprezentativac i dajes ga za 1M. Nikad mi tobe necemo doci niti biti ovo sto zelimo. Koliko onda para misle uzeti za druge igrace ako ti je najskuplji i najveci talenat mizarna cijena. Ima li iko muda da kaze Tanu...amidza daj da poboljsamo ugovor Cimiju, damu mu malo vise para pa da produzi ugovor i onda da mozes traziti vise. Pa mrtvi Hajduk prodaje tarabe od igraca za 2-3-4M. Repka ti otisla na Svjetsko, imas sponzore jake VM i TA i opet isto. Ja sam razocaran ako bude ovako kako se pise, da nas najveci dragulj nemoze odmah da ide u neki malo jaci klub i jacu ligu od JSL. Mi jedan korak naprijed, dva nazad. Namirisi Terzic kapitalca i dosao da prevari glupog ibraka za 1M, a oni ce da ga tusnu za 5-6M. Eeee zemljo propadni.

SiouxLukavac
Postovi: 4390
Pridružen/a: 18 nov 2011, 20:53
Lokacija: Kambodža
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 28 jul 2015, 00:35

Kad se vraca Duljevic?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

gruezi
Postovi: 3894
Pridružen/a: 30 jul 2010, 05:56
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la gruezi » 28 jul 2015, 00:38

Sta je sa amarom burovicem planira li se njemu dati sansa?

Avatar
ado-hz
Postovi: 3404
Pridružen/a: 25 dec 2009, 22:10
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 28 jul 2015, 00:42

aleksandar_veliki je napisao/la:Opet Ibrak kriv za sve. Kriv za kup, kriv za tizulu, kriv za Ligu prvaka, play off Evropa lige. Dugo je bio miran, sljedeci poraz Ibraku noga, ali kad se bude pitalo vas poznavaoca svega i svacega. Ako tusnu Cimija vasi za 600-700.000 necega, spomenik im trebate dignuti. Malo realnosti nije na odmet...
Znaci zadovoljavati se tim parama zvanim necega, dok ce drugi uzimati lopatom....eee extra razmisljanje aco ;)

hifans
Postovi: 747
Pridružen/a: 30 maj 2014, 21:03
Lokacija: Asunción
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hifans » 28 jul 2015, 00:43

Ado sekiraš se bezveze, nit će Gojko u Zvezdu, niti će Radovac u Hajduk. Nemaju oni para da plate sadašnje igrače, a ne da iskeširaju milionske cifre za naše dijamante. Hajduku ovisi oćel moć isplatit igrače o tome kolko će japanki prodat na rivi, a Zvezdu unakazuje Katahstanski Almaty u 1. kolu Europske lige..
Zadnja izmjena: hifans, dana/u 28 jul 2015, 00:47, ukupno mijenjano 3 puta.

Avatar
samo_lijevo
Postovi: 11000
Pridružen/a: 24 nov 2010, 23:35
Lokacija: Garmisch-Partenkirchen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samo_lijevo » 28 jul 2015, 00:44

gruezi je napisao/la:Sta je sa amarom burovicem planira li se njemu dati sansa?
Taj ti malo dodje u Visoko trenirati, pa ga nema, pa ponovo dodje i tako u krug. Igrao malo protiv Slavije u prijateljskoj.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Hercegovac_do_groba
Postovi: 63
Pridružen/a: 06 dec 2009, 20:53
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hercegovac_do_groba » 28 jul 2015, 00:47

ado-hz je napisao/la:Gazda nam ne milioner nego milijarder a igrace prodajemo u CZ i eto neko spomenu Hajduk....kakav paradoks.
Umjesto da mi od njih kupujemo najbolje oni nama uzimaju kao u bisvoj Yugi. Mislio sam da ce se to promijeniti al ocito nije. Tuzno je
ako ode u Cz Cimi, jer mene tada nece vidjeti Kosevo dok god Ibrak bude to sto jeste. Razlog, ne sto smo ga prodali nego kome smo ga prodali. Opet kazem hocemo li ikad mi biti malo veci klub pa da ne dajemo vise kao u bivsoj Yugi najbolje igrace pomenutim timovima. Dokle vise???
Prodaj ga u Basel, HSV bilo gdje samo nemoj da nam otimaju igrace ovi koje sam nabrojao i koji ce nazalost na Cimiju zaraditi 4-5 puta vise nego sto su ga platili. Pa ima li iko pametan kod nas osim glupog Ibraka da zna prodati nekom klubu Cimija za vecu cijenu. Mani mi se price liga ovakva liga onakva. Ako momak zna onda zna...a neosporno je da zna. Pritom je A reprezentativac i dajes ga za 1M. Nikad mi tobe necemo doci niti biti ovo sto zelimo. Koliko onda para misle uzeti za druge igrace ako ti je najskuplji i najveci talenat mizarna cijena. Ima li iko muda da kaze Tanu...amidza daj da poboljsamo ugovor Cimiju, damu mu malo vise para pa da produzi ugovor i onda da mozes traziti vise. Pa mrtvi Hajduk prodaje tarabe od igraca za 2-3-4M. Repka ti otisla na Svjetsko, imas sponzore jake VM i TA i opet isto. Ja sam razocaran ako bude ovako kako se pise, da nas najveci dragulj nemoze odmah da ide u neki malo jaci klub i jacu ligu od JSL. Mi jedan korak naprijed, dva nazad. Namirisi Terzic kapitalca i dosao da prevari glupog ibraka za 1M, a oni ce da ga tusnu za 5-6M. Eeee zemljo propadni.
CZ je idalje veliki klub bez obzira na lose rezultate. Pogledaj onog decka sto brani - Rajkovic. Njega je navodno Dzajic zavrsio prije dvije god i za neku sicu plus 30% od sledeceg transfera doveo iz Jagodine. Iako bez rezultata u evropi on kao golman iz zvezde moze lagano otici za 3-4 miliona evra a to j odlicna cijena za golmana, da ne pricam cinjenicu da dolazi iz lose lige. Ipak on je vrhunski talenat i da je recimo u nekom Brizu, Anderlehtu vredio bi 10 miliona. Sarajevo mora razvijati svoju omladinsku skolu, izbacivati igrace kakve je godinama izbacivala Zvezda. da ne pricam o starim evo o zandjih 20 god, pocev od Stankovica, Ognjenovica, Njegusa, Vidica, Lukovica, Stojkovica, Jankovica, Baste sve visemilionski transferi a bilo ih je jos. Sve to dok nisu sklonili Dzajica i ubacili politicke kriminalce da srozaju klub pa je omladinska skola koju sada vaskrsavaju pala na najnize grane. Sada opet imaju par dobrih talenata koje u svakom trenutku mogu prodati za neki milion evra. Npr. Zvezda je napadaca LUku Jovica koji ima 17 god prodala za 1.4 milion evra (nezvanicno oko 50-60% nekom investicionom fondu). Dakle morate se dokazati sa maldim igracima najpre ih prodavati u Zvezdu pa onda u malo jace ekipe i da se ti igraci pokazu, onda ce i jaci skauti da prate Sarajevo i cijene tim igracima ce biti vece i ozbiljnije. Vi od Zvezde sada mozete uzeti Parkera, Gavrica, Cvetkovica, Stojanovica, ne mozete uzeti najbolje jer to najbolje gledaju zapadni klubovi i ono kosta 2-3-4 miliona evra, i to su igraci do 20-21 godine.
Sto se tice cijene za Cimirota ako vi trazite 1 milion evra mislim da od toga nema nista, ne brini oko prodaje. Zvezda je te pare davala zadnji put kada je PIksi bio predsjednik, sada da daje tu lovu za igraca iz BIH mislim da nisu toliki idioti. Terza ce po mom misljenju da vam ponudi nekih 400-500 hiljada plus procenat (30% npr), ili eventualno neku trampu u kojoj bi vam dao Parkera koga pokusavaju an sve nacine da se ratosiljaju (nudili ga Olimpiji ovi cak pristali al on nije, jbg voli da lumpuje po splavovima :mrgreen: )

Hercegovac_do_groba
Postovi: 63
Pridružen/a: 06 dec 2009, 20:53
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hercegovac_do_groba » 28 jul 2015, 00:50

Gdje Sarajevu trenutno treba pojacanje na kojoj poziciji u timu?

hifans
Postovi: 747
Pridružen/a: 30 maj 2014, 21:03
Lokacija: Asunción
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hifans » 28 jul 2015, 00:51

Hercegovac_do_groba je napisao/la:Gdje Sarajevu trenutno treba pojacanje na kojoj poziciji u timu?
Golman i lijevi bočni, ukoliko ode Cimirot, doveden je Ikande, al bi opet trebo zadnji vezni razbijač , 190 visok da može trčat ko konj

Avatar
ado-hz
Postovi: 3404
Pridružen/a: 25 dec 2009, 22:10
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 28 jul 2015, 00:54

Hercegovac_do_groba je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Gazda nam ne milioner nego milijarder a igrace prodajemo u CZ i eto neko spomenu Hajduk....kakav paradoks.
Umjesto da mi od njih kupujemo najbolje oni nama uzimaju kao u bisvoj Yugi. Mislio sam da ce se to promijeniti al ocito nije. Tuzno je
ako ode u Cz Cimi, jer mene tada nece vidjeti Kosevo dok god Ibrak bude to sto jeste. Razlog, ne sto smo ga prodali nego kome smo ga prodali. Opet kazem hocemo li ikad mi biti malo veci klub pa da ne dajemo vise kao u bivsoj Yugi najbolje igrace pomenutim timovima. Dokle vise???
Prodaj ga u Basel, HSV bilo gdje samo nemoj da nam otimaju igrace ovi koje sam nabrojao i koji ce nazalost na Cimiju zaraditi 4-5 puta vise nego sto su ga platili. Pa ima li iko pametan kod nas osim glupog Ibraka da zna prodati nekom klubu Cimija za vecu cijenu. Mani mi se price liga ovakva liga onakva. Ako momak zna onda zna...a neosporno je da zna. Pritom je A reprezentativac i dajes ga za 1M. Nikad mi tobe necemo doci niti biti ovo sto zelimo. Koliko onda para misle uzeti za druge igrace ako ti je najskuplji i najveci talenat mizarna cijena. Ima li iko muda da kaze Tanu...amidza daj da poboljsamo ugovor Cimiju, damu mu malo vise para pa da produzi ugovor i onda da mozes traziti vise. Pa mrtvi Hajduk prodaje tarabe od igraca za 2-3-4M. Repka ti otisla na Svjetsko, imas sponzore jake VM i TA i opet isto. Ja sam razocaran ako bude ovako kako se pise, da nas najveci dragulj nemoze odmah da ide u neki malo jaci klub i jacu ligu od JSL. Mi jedan korak naprijed, dva nazad. Namirisi Terzic kapitalca i dosao da prevari glupog ibraka za 1M, a oni ce da ga tusnu za 5-6M. Eeee zemljo propadni.
CZ je idalje veliki klub bez obzira na lose rezultate. Pogledaj onog decka sto brani - Rajkovic. Njega je navodno Dzajic zavrsio prije dvije god i za neku sicu plus 30% od sledeceg transfera doveo iz Jagodine. Iako bez rezultata u evropi on kao golman iz zvezde moze lagano otici za 3-4 miliona evra a to j odlicna cijena za golmana, da ne pricam cinjenicu da dolazi iz lose lige. Ipak on je vrhunski talenat i da je recimo u nekom Brizu, Anderlehtu vredio bi 10 miliona. Sarajevo mora razvijati svoju omladinsku skolu, izbacivati igrace kakve je godinama izbacivala Zvezda. da ne pricam o starim evo o zandjih 20 god, pocev od Stankovica, Ognjenovica, Njegusa, Vidica, Lukovica, Stojkovica, Jankovica, Baste sve visemilionski transferi a bilo ih je jos. Sve to dok nisu sklonili Dzajica i ubacili politicke kriminalce da srozaju klub pa je omladinska skola koju sada vaskrsavaju pala na najnize grane. Sada opet imaju par dobrih talenata koje u svakom trenutku mogu prodati za neki milion evra. Npr. Zvezda je napadaca LUku Jovica koji ima 17 god prodala za 1.4 milion evra (nezvanicno oko 50-60% nekom investicionom fondu). Dakle morate se dokazati sa maldim igracima najpre ih prodavati u Zvezdu pa onda u malo jace ekipe i da se ti igraci pokazu, onda ce i jaci skauti da prate Sarajevo i cijene tim igracima ce biti vece i ozbiljnije. Vi od Zvezde sada mozete uzeti Parkera, Gavrica, Cvetkovica, Stojanovica, ne mozete uzeti najbolje jer to najbolje gledaju zapadni klubovi i ono kosta 2-3-4 miliona evra, i to su igraci do 20-21 godine.
Sto se tice cijene za Cimirota ako vi trazite 1 milion evra mislim da od toga nema nista, ne brini oko prodaje. Zvezda je te pare davala zadnji put kada je PIksi bio predsjednik, sada da daje tu lovu za igraca iz BIH mislim da nisu toliki idioti. Terza ce po mom misljenju da vam ponudi nekih 400-500 hiljada plus procenat (30% npr), ili eventualno neku trampu u kojoj bi vam dao Parkera koga pokusavaju an sve nacine da se ratosiljaju (nudili ga Olimpiji ovi cak pristali al on nije, jbg voli da lumpuje po splavovima :mrgreen: )
Recimo da si gotovo sve upravu, al recimo Man City je kao klub nula bodova po titilama u odnosu recimo na Man Utd, al sigurno da imaju vise para pa mogu da dovedu igraca iz Man Utd. Danas u fudbalu ne igra vise ime kluba historija nego pare i svi idu za parama. E to mene boli sto mi imamo gazdu milijardera a kao da nemamo. Danas imas kolio hoces slavnih klubova koji su propali, a hiljadu nekih za koje nikad nisu cuo a puni su ko brod. Zasto se nebi to moglo promijeniti, pa gdje je to zapisano da Sarajevo nekad ne bude moglo da kupuje igrace iz CZ ako vec imas Tana.

amypitar
Postovi: 8809
Pridružen/a: 03 avg 2012, 13:29
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 28 jul 2015, 00:58

Ma ako Borac propali moze traziti za Subica 200€ ,e moze i Sarajevo za Cimija 1 €.

Hercegovac_do_groba
Postovi: 63
Pridružen/a: 06 dec 2009, 20:53
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hercegovac_do_groba » 28 jul 2015, 01:00

hifans je napisao/la:
Hercegovac_do_groba je napisao/la:Gdje Sarajevu trenutno treba pojacanje na kojoj poziciji u timu?
Golman i lijevi bočni, ukoliko ode Cimirot, doveden je Ikande, al bi opet trebo zadnji vezni razbijač , 190 visok da može trčat ko konj
Zvezda ima dobre golmane tu bi Terza mogao da uleti :D
Kahriman je Rajkoviceva rezerva, iskusan golman ima reprezentativno iskustvo bio je prije par dana na razgovorima sa Bastijom u Francuskoj ali mu je propao angazman. Posto ne zeli bas i drugu godinu da bude rezerva Rajkovicu mozda bi bio raspolozen da se pridruzi Stepanovu.
Sto se tice trkaca u veznom redu, imamo Kovacevica mladi reprezentativac, moze da trci 180 minuta :D nije visok ali je jak ko konj (nadimak mu je TENK) Iskreno nije neki igrac ali eto radilica je ako imate kreativce u veznom redu moze posluziti. Takodje se i njemu trazi klub, dugo je u Zvezdi a Konjaspor je cini mi se nudlia 450 000 ali u ratama sto je Zvezda navodno odbila.
Inace ja ne verujem da ce Cimirot doci najvise zato sto Terzic tu ima udjela. On je smesan lik, nema novca da placa igrace a skautira one najtalentovanije za koje traze svi skoro po milion obestecenje...

Avatar
marconato
Postovi: 12161
Pridružen/a: 10 jan 2009, 11:33
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la marconato » 28 jul 2015, 01:02

hifans je napisao/la:...a Zvezdu unakazuje Katahstanski Almaty u 1. kolu Europske lige..
Sa Zvezdom je sve to manje vise relativno! Nerijetko se desavalo da klub sezonu pocinje sa jednom ekipom, a zavrsava sa potpuno drugom. Pretprosle sezone smo se blamirali protiv Vozdovca, igracima su skidani dresovi...da bi se do zimske pauze konsolidovali i doveli par igraca (za nase uslove kapitalca) i na kraju uzeli titulu! Slicna situacija kao i sada u Evropi, igrali smo bez 4-5 igraca koji ce nam u ovoj sezoni biti standardni...

Jos nesto, Kairat je odlicna ekipa, trenutno su na tabeli ispred Astane koja je neki dan izbacila Maribor, a i dobili su ih skoro u kazahstanskom prvenstvu 2-0... ;)

P.S. Cimirot je ok igrac, ali nisam za njega ako bi davali neke enormne pare - vise od 700-800 000 i(li) uz neki veliki procenat od naredne prodaje... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Hercegovac_do_groba
Postovi: 63
Pridružen/a: 06 dec 2009, 20:53
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hercegovac_do_groba » 28 jul 2015, 01:05

ado-hz je napisao/la:
Hercegovac_do_groba je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Gazda nam ne milioner nego milijarder a igrace prodajemo u CZ i eto neko spomenu Hajduk....kakav paradoks.
Umjesto da mi od njih kupujemo najbolje oni nama uzimaju kao u bisvoj Yugi. Mislio sam da ce se to promijeniti al ocito nije. Tuzno je
ako ode u Cz Cimi, jer mene tada nece vidjeti Kosevo dok god Ibrak bude to sto jeste. Razlog, ne sto smo ga prodali nego kome smo ga prodali. Opet kazem hocemo li ikad mi biti malo veci klub pa da ne dajemo vise kao u bivsoj Yugi najbolje igrace pomenutim timovima. Dokle vise???
Prodaj ga u Basel, HSV bilo gdje samo nemoj da nam otimaju igrace ovi koje sam nabrojao i koji ce nazalost na Cimiju zaraditi 4-5 puta vise nego sto su ga platili. Pa ima li iko pametan kod nas osim glupog Ibraka da zna prodati nekom klubu Cimija za vecu cijenu. Mani mi se price liga ovakva liga onakva. Ako momak zna onda zna...a neosporno je da zna. Pritom je A reprezentativac i dajes ga za 1M. Nikad mi tobe necemo doci niti biti ovo sto zelimo. Koliko onda para misle uzeti za druge igrace ako ti je najskuplji i najveci talenat mizarna cijena. Ima li iko muda da kaze Tanu...amidza daj da poboljsamo ugovor Cimiju, damu mu malo vise para pa da produzi ugovor i onda da mozes traziti vise. Pa mrtvi Hajduk prodaje tarabe od igraca za 2-3-4M. Repka ti otisla na Svjetsko, imas sponzore jake VM i TA i opet isto. Ja sam razocaran ako bude ovako kako se pise, da nas najveci dragulj nemoze odmah da ide u neki malo jaci klub i jacu ligu od JSL. Mi jedan korak naprijed, dva nazad. Namirisi Terzic kapitalca i dosao da prevari glupog ibraka za 1M, a oni ce da ga tusnu za 5-6M. Eeee zemljo propadni.
CZ je idalje veliki klub bez obzira na lose rezultate. Pogledaj onog decka sto brani - Rajkovic. Njega je navodno Dzajic zavrsio prije dvije god i za neku sicu plus 30% od sledeceg transfera doveo iz Jagodine. Iako bez rezultata u evropi on kao golman iz zvezde moze lagano otici za 3-4 miliona evra a to j odlicna cijena za golmana, da ne pricam cinjenicu da dolazi iz lose lige. Ipak on je vrhunski talenat i da je recimo u nekom Brizu, Anderlehtu vredio bi 10 miliona. Sarajevo mora razvijati svoju omladinsku skolu, izbacivati igrace kakve je godinama izbacivala Zvezda. da ne pricam o starim evo o zandjih 20 god, pocev od Stankovica, Ognjenovica, Njegusa, Vidica, Lukovica, Stojkovica, Jankovica, Baste sve visemilionski transferi a bilo ih je jos. Sve to dok nisu sklonili Dzajica i ubacili politicke kriminalce da srozaju klub pa je omladinska skola koju sada vaskrsavaju pala na najnize grane. Sada opet imaju par dobrih talenata koje u svakom trenutku mogu prodati za neki milion evra. Npr. Zvezda je napadaca LUku Jovica koji ima 17 god prodala za 1.4 milion evra (nezvanicno oko 50-60% nekom investicionom fondu). Dakle morate se dokazati sa maldim igracima najpre ih prodavati u Zvezdu pa onda u malo jace ekipe i da se ti igraci pokazu, onda ce i jaci skauti da prate Sarajevo i cijene tim igracima ce biti vece i ozbiljnije. Vi od Zvezde sada mozete uzeti Parkera, Gavrica, Cvetkovica, Stojanovica, ne mozete uzeti najbolje jer to najbolje gledaju zapadni klubovi i ono kosta 2-3-4 miliona evra, i to su igraci do 20-21 godine.
Sto se tice cijene za Cimirota ako vi trazite 1 milion evra mislim da od toga nema nista, ne brini oko prodaje. Zvezda je te pare davala zadnji put kada je PIksi bio predsjednik, sada da daje tu lovu za igraca iz BIH mislim da nisu toliki idioti. Terza ce po mom misljenju da vam ponudi nekih 400-500 hiljada plus procenat (30% npr), ili eventualno neku trampu u kojoj bi vam dao Parkera koga pokusavaju an sve nacine da se ratosiljaju (nudili ga Olimpiji ovi cak pristali al on nije, jbg voli da lumpuje po splavovima :mrgreen: )
Recimo da si gotovo sve upravu, al recimo Man City je kao klub nula bodova po titilama u odnosu recimo na Man Utd, al sigurno da imaju vise para pa mogu da dovedu igraca iz Man Utd. Danas u fudbalu ne igra vise ime kluba historija nego pare i svi idu za parama. E to mene boli sto mi imamo gazdu milijardera a kao da nemamo. Danas imas kolio hoces slavnih klubova koji su propali, a hiljadu nekih za koje nikad nisu cuo a puni su ko brod. Zasto se nebi to moglo promijeniti, pa gdje je to zapisano da Sarajevo nekad ne bude moglo da kupuje igrace iz CZ ako vec imas Tana.
Jeste gazda milijarder ali ocito njemu Sarajevo nije prioritet. On ima jos Kardif, Kortrijk dal jos neki klub ne znam. Ulozio je toliko novca da Sarajevo bude Man City u okvirima BiH ali ne da budu ne znam kako opasni van BiH. CZ se smatra timom u dubiozi sto jeste, naveo sma vec zbog cega, ali opet i takva CZ je u prosloj sezoni imala rashode u visini od nesto vise od 9 miliona evra sto je oko 18 miliona KM. Prihodi su bili oko 7.5 miliona vera cini mi se. Ne znam ali ne verujem da Sarajevo trosi i pola toga novca. Dzaba sto ej gazda milijarder ako nece da ulozi vise novca i da Sarajevo izdigne iznad BiH realnosti. Mozda bi regionana liga uticala da se digne kvalitet i da dodje do privatizacije i u ostalim klubovima i ulaganja u vecim iznosima...

Hercegovac_do_groba
Postovi: 63
Pridružen/a: 06 dec 2009, 20:53
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hercegovac_do_groba » 28 jul 2015, 01:09

marconato je napisao/la:
hifans je napisao/la:...a Zvezdu unakazuje Katahstanski Almaty u 1. kolu Europske lige..
Sa Zvezdom je sve to manje vise relativno! Nerijetko se desavalo da klub sezonu pocinje sa jednom ekipom, a zavrsava sa potpuno drugom. Pretprosle sezone smo se blamirali protiv Vozdovca, igracima su skidani dresovi...da bi se do zimske pauze konsolidovali i doveli par igraca (za nase uslove kapitalca) i na kraju uzeli titulu! Slicna situacija kao i sada u Evropi, igrali smo bez 4-5 igraca koji ce nam u ovoj sezoni biti standardni...

Jos nesto, Kairat je odlicna ekipa, trenutno su na tabeli ispred Astane koja je neki dan izbacila Maribor, a i dobili su ih skoro u kazahstanskom prvenstvu 2-0... ;)

P.S. Cimirot je ok igrac, ali nisam za njega ako bi davali neke enormne pare - vise od 700-800 000 i(li) uz neki veliki procenat od naredne prodaje... ;)
http://www.zurnal.rs/fudbal/zvezda/2223 ... demo-hteli
IZ Benfike bajo moj :D
Jel Cimirot klasicni zandji vezni ili moze igrati i kao centralni...iskreno nisam ga gledao iako sam odgledao malo protiv leha revansa ali nisam obracao paznju. Za njega sam cuo i od ranije al sada da lupam dal je dobar ili nije...

bordobijeli
Postovi: 14261
Pridružen/a: 27 okt 2011, 14:57
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 28 jul 2015, 01:11

ja sam odususevljen navijacima FKS ponedjeljak 70 km od svog grada bezz ekipa drine i opet 3 hiljade ljudi dodje :tokralju: :tokralju: a sto se tice ovih seronja pa forumr sto nakon 15 min pljuju manite se FKS zivi bili navijajte za real ,barcu itd . hebib spreman ,borben ali treba mu samopouzdanja narocito u defanzivi,ovo danas sve za 5 ali ne treba visoko letiti tek je pocetak .umjesto sto srete po forumu u subotu u Travnik , jel ko zapazio malce sto su skakali u sijeno :lol: :lol: :lol:

Avatar
MCMXLVI
Postovi: 3129
Pridružen/a: 17 nov 2014, 11:49
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MCMXLVI » 28 jul 2015, 01:21

Jeste li primjetili Stepanova kako dodaje u odbrani. Smireno i elegantno. Neka me nervoza hvata. Da se zna on je za mene extra igrac ali valjda nervoza me hvata jer ponekad dodaje odmah blizu protivnickog igraca i nisam ja na to navikao. Ja sam navikao na tatka i dzemu i odmah neko izbijanje lopte.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Online

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 44 gosta.