Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Re: Hamburger Sport-Verein
Mislim da je Knäbel sve u svemu dobar posao odradio. Po meni je jedino greska Beister. Ostalo je za sada sve dobro napravljeno. Naravno, predstojeca sezone te rezultati u istoj ce dati konacan sud koliko je ovo ljeto uspjesno odradjeno.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Pregovaramo o posudbi Gouaide, to će biti zadnji čavao u lijesu ovog katastrofalno odrađenog prijelaznog roka. Lošije od ovoga nije moglo, čeka nas opet neizvjesna borba za goli život sa momčadi vrlo upitne kvalitete i nikakve budućnosti.
Danas pobjeda od 2:1 u posljednjoj pripremnoj utakmici sezone protiv Hellas Verone...
U narednoj sezoni cemo po svemu sudeci igrati u sistemu 4-3-3 koji najvise odgovara sastavu kojeg imamo na raspolaganju. Po meni iznenadjenje ovih priprema je Jung koji bi mogao biti ta defanzivna sestica koja nam jos nedostaje u sastavu.
U narednoj sezoni cemo po svemu sudeci igrati u sistemu 4-3-3 koji najvise odgovara sastavu kojeg imamo na raspolaganju. Po meni iznenadjenje ovih priprema je Jung koji bi mogao biti ta defanzivna sestica koja nam jos nedostaje u sastavu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Prvo poluvrijeme je bilo loše, drugo bolje. Prevagu je donio Holtby, ne samo učinkom prema naprijed nego i presjecanjem i oduzimanjem nekih važnih lopti. Dobar dojam su ostavili iličević i Jung, i mislim da se također pokazalo dobrim što imamo Schipplocka kao alternativu za Lasoggu.
Osnovni problem osim poslovične sporosti u otvaranju prema naprijed je nedovoljna igra preko krila, stalno idemo kroz sredinu pa da bi nas protivnici brzo mogli pročitat.
Osnovni problem osim poslovične sporosti u otvaranju prema naprijed je nedovoljna igra preko krila, stalno idemo kroz sredinu pa da bi nas protivnici brzo mogli pročitat.
Mislim da se mogu sumirati rezultati jednogodišnje klupske politike novog menadženta - novi je AG ali je sve ostalo isto. Da bi imao mjesto u prvoj postavi nikako ne smiješ bit u klupskom podmlatku i ne smiješ doć za sitnu lovu. Kadrovska politika se vodi ad hoc i stihijski, a planove diktiraju prilike na tržištu. To nije održivo na dulji rok i za očekivati je da nam sreća, koja nas je spašavala prošle dvije sezone, napokon okrene leđa.
Paradoksalno je da Tah, Beister i Gouaida moraju svoju šansu tražiti drugdje zato što se još nisu dokazali, a Jungu koji ima puno manje iskustva se daje "šansa" (ništa protiv Junga, dapače, ali to samo ilustrira neprincipijelnost klupske politike). Problematičan je i odnos prema igračima, nema komunikacije između menadžera i igrača, igračima se birokratski i brzinski "u prolazu" samo kaže neka si traže drugi klub. Ni kako ni zašto, samo aufwiedersehen. Ne čudi stoga da je većina njemačke nogometne "javnosti" antihaesveovska i da će malo kome biti žao kad ispadnemo (ne nužno ove sezone ali ako se nešto ne promijeni iz temelja u idućih par sigurno).
Paradoksalno je da Tah, Beister i Gouaida moraju svoju šansu tražiti drugdje zato što se još nisu dokazali, a Jungu koji ima puno manje iskustva se daje "šansa" (ništa protiv Junga, dapače, ali to samo ilustrira neprincipijelnost klupske politike). Problematičan je i odnos prema igračima, nema komunikacije između menadžera i igrača, igračima se birokratski i brzinski "u prolazu" samo kaže neka si traže drugi klub. Ni kako ni zašto, samo aufwiedersehen. Ne čudi stoga da je većina njemačke nogometne "javnosti" antihaesveovska i da će malo kome biti žao kad ispadnemo (ne nužno ove sezone ali ako se nešto ne promijeni iz temelja u idućih par sigurno).
Iako mu nevjerujem moram Knäbelu odati priznanje za ova dva transfera...Artjoms #Rudnevs ist nach Griechenland gereist, um sich heute vor Ort ein Bild von PAOK Saloniki zu machen.
Uspio se rijesiti Zoua-e i Rudnevsa i jos dobiti odredjenu odstetu i smanjiti budzet plata. Ukoliko se jos uspijemo rijesiti Jiraceka onda mu se nema sta prigovoriti.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Rudnevs odbio PAOK jer zeli da ostane u HSV-u.
Artjoms #Rudnevs hat sich nach dem Training dahingehend geäußert, dass ein Wechsel zu @PAOK_FC für ihn aktuell nicht infrage kommt.
Why so serious?!
Why so serious?!
Labbadija je imenovao Djouroua kao novog kapitena i time napravio prvu veliku gresku, iako sezona jos i nije pocela...
Djourou jednostavno nije taj lider i nama navijacima ostaje da se nadamo da ce Spahic i bez trake tu ulogu preuzeti na terenu i kada ne bude sve islo po planu da ce ekipu podici iz letargije.
PS: HSV potvrdio navode spanskih medija da smo zainteresovani za Halilovica, i nadam se da nije istina jer mislim da je isti produkt hrvatskih medija koji vecinu igraca preuvelicavaju, no eto @ledar ce nam bolje znati reci trebamo li biti za ovaj transfer ili ne.
Djourou jednostavno nije taj lider i nama navijacima ostaje da se nadamo da ce Spahic i bez trake tu ulogu preuzeti na terenu i kada ne bude sve islo po planu da ce ekipu podici iz letargije.
PS: HSV potvrdio navode spanskih medija da smo zainteresovani za Halilovica, i nadam se da nije istina jer mislim da je isti produkt hrvatskih medija koji vecinu igraca preuvelicavaju, no eto @ledar ce nam bolje znati reci trebamo li biti za ovaj transfer ili ne.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Sramotan nastup danas. Oba gola Hsv-a neregularna. Spahic užasan.
Agieren statt reagieren
Knäbel i pussy mogu komotno poceti vec sada traziti novog trenera, jer sa ovim rasporedom na pocetku sezone moja je prognoza da Labbadija na klupi nece docekati 5. kolo...Nas jedini spas je, da je Klopp eventualno zeljan izazova i da mu je KMK spreman platiti ono sto trazi.
E haj ti meni moj Amere objasni sta je to sa HSV-om zadnjih godina pa nikako da stanu na zelenu granu? Ne znam je li bio i jedan trener u zadnjih par godina da si bio zadovoljan i vec nakon par kola si pocinjao da ih smjenjujes, sve i jednog. Ne bi tu ni Mourinho mogao nista a ne Klopp. Tu nesto smrdi u vrhu al nikako da se ta trulez iscisti i da se dovedu pravi ljudi. Nesto je trulo zestoko u tom HSV-u ali niko nema muda da to pokrene i uperi prst u odgovorne ljude i da se ta ekipa vise makne. Mozda bi bolje bilo da se ispalo u drugu ligu pa krenuti od nule. Ovako se produzava agonija iz godine u godinu nadajuci se da ce procepiti a ono gore i gore. Zao mi navijaca, HSV je meni drag klub koji zasluzuje borbu za prva 4 mjesta.amerosm je napisao/la:Knäbel i pussy mogu komotno poceti vec sada traziti novog trenera, jer sa ovim rasporedom na pocetku sezone moja je prognoza da Labbadija na klupi nece docekati 5. kolo...Nas jedini spas je, da je Klopp eventualno zeljan izazova i da mu je KMK spreman platiti ono sto trazi.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
@amer
Halilovic je ogroman talent ali nedozrio.
Halilovic je ogroman talent ali nedozrio.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 14 avg 2015, 22:32, ukupno mijenjano 1 put.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Uprkos jucerasnjoj blamazi ja sam jos uvijek optimistican po pitanju ove sezone.
Vec je postala tradicija da ekipe iz 1. Bundeslige imaju poteskoce protiv klubova iz nižih liga (vjerovatno jer oni nešto ranije kreću sa takmičarskim utakmicama).
Evo ove su npr. HSV i novopeceni prvoligas Ingolstadt ispali od timova iz 4. Lige.
Prosle sezone u prvom kolu su ispali: Augsburg (od Magdeburga, 4. Liga), Schalke (od Dresdena, 3. Liga), Mainz (Chemnitzer, 3. Liga), Paderborn i Stuttgart (RB Leipzig i Bochum, 2. Liga); u drugom kolu su ispali: Hertha (Arminia, 3. Liga) i Hannover (od Aalena, 2. Liga).
Prije dvije sezone: Gladbach (Darmstad, 3. Liga), Werder (Saarbrücken, 3. Liga), Nürnberg (Sandhausen, 2. Liga).
Prije tri sezone: Nürnberg (Havelse, 4. Liga), Hoffenheim (Berliner AK 07, 4. Liga), Werder (Preußen Münster, 3. Liga), Eintracht (Aue, 2. Liga).
Tako da to i ne treba da bude neki ogroman znak da ce sezona biti katastrofalna. Ako pogledamo proslu, npr. Augsburg je imao najbolju sezonu u svojoj historiji (ako se ne varam). Pogledamo li sve tri sezone jedino su Nürnberg i Paderborn ispali u 2. Ligu, tj. imali losu sezonu. Tako da se ja ne bi pretjerano zabrinjavao ove sezone.
Nesto ste mi previse protiv Labbadie iako je covjek uspio napokon da nauci ove igrace da odigraju neku akciju, sto su poceli napokon da se bore do zadnjeg atoma snage (ali ne da se glupo i slijepo bore).
Ja jedino ne vidim logiku da mu je Djourou opet kapiten ali hajd. Moze se i preko toga. Bio je u Leverkusenu Toprak pa su morali slusati Spahica
U svakom slucaju, nadam se dobrom rezultatu (i vjerujem u isti).
Vec je postala tradicija da ekipe iz 1. Bundeslige imaju poteskoce protiv klubova iz nižih liga (vjerovatno jer oni nešto ranije kreću sa takmičarskim utakmicama).
Evo ove su npr. HSV i novopeceni prvoligas Ingolstadt ispali od timova iz 4. Lige.
Prosle sezone u prvom kolu su ispali: Augsburg (od Magdeburga, 4. Liga), Schalke (od Dresdena, 3. Liga), Mainz (Chemnitzer, 3. Liga), Paderborn i Stuttgart (RB Leipzig i Bochum, 2. Liga); u drugom kolu su ispali: Hertha (Arminia, 3. Liga) i Hannover (od Aalena, 2. Liga).
Prije dvije sezone: Gladbach (Darmstad, 3. Liga), Werder (Saarbrücken, 3. Liga), Nürnberg (Sandhausen, 2. Liga).
Prije tri sezone: Nürnberg (Havelse, 4. Liga), Hoffenheim (Berliner AK 07, 4. Liga), Werder (Preußen Münster, 3. Liga), Eintracht (Aue, 2. Liga).
Tako da to i ne treba da bude neki ogroman znak da ce sezona biti katastrofalna. Ako pogledamo proslu, npr. Augsburg je imao najbolju sezonu u svojoj historiji (ako se ne varam). Pogledamo li sve tri sezone jedino su Nürnberg i Paderborn ispali u 2. Ligu, tj. imali losu sezonu. Tako da se ja ne bi pretjerano zabrinjavao ove sezone.
Nesto ste mi previse protiv Labbadie iako je covjek uspio napokon da nauci ove igrace da odigraju neku akciju, sto su poceli napokon da se bore do zadnjeg atoma snage (ali ne da se glupo i slijepo bore).
Ja jedino ne vidim logiku da mu je Djourou opet kapiten ali hajd. Moze se i preko toga. Bio je u Leverkusenu Toprak pa su morali slusati Spahica
U svakom slucaju, nadam se dobrom rezultatu (i vjerujem u isti).
Why so serious?!
Why so serious?!
- BavaracZenica
- Kontakt:
Nagazne mine su ovi manji klubovi, eto gledam jucer ova ekipa Notingena protiv Bayerna, ljudi 5 liga ili koja vec a stadionnn
sta reciii
I ja mislim da ce HSV bolje odigrati Bundesligu nego prethodnih godina ovo je bio los dan vjerovatno i veoma napaljena nizerazredna ekipa
I ja mislim da ce HSV bolje odigrati Bundesligu nego prethodnih godina ovo je bio los dan vjerovatno i veoma napaljena nizerazredna ekipa
FC Bayern !!!!!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Mec se igrao u Karlsruheu.BavaracZenica je napisao/la:Nagazne mine su ovi manji klubovi, eto gledam jucer ova ekipa Notingena protiv Bayerna, ljudi 5 liga ili koja vec a stadionnnsta reciii
![]()
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nadam se da su ovi dogadjaji KMK-u iz prethodnih dana dovoljni kako bi natjerao Gernandta da reaguje i otpusti cijelu upravu...Mislim da ce se to dogoditi tokom vikenda, nakon sto nam Bayern u Petak utrpa 5-6 komada.
Jedino raspolozivo rijesenje na trzistu je Klopp, eh sada je nasa jedina nada da je on zeljan izazova i da mu je KMK spreman platiti sto zeli. Ne kazem da ce prihvatiti ponudu HSV-a ukoliko do iste dodje.
Naravno da je i nasa uprava katastrofalna, ali mi od 2009 i Jola nismo imali trenera da valja...Labbadija je trenutno najbolje sto je za nas bilo dostupno, ali sa ovim rasporedom na pocetku sezone nece prezivijeti prvih 5.kola, jer vec ima kiks u kupu protiv cetveroligasa, a sada slijedi paklen raspored u Bundesligi, a navijaci su vec nakon Jene poceli divljati tako da se svasta moze ocekivati narednih sedmica.Klopp je napisao/la:Ne znam je li bio i jedan trener u zadnjih par godina da si bio zadovoljan i vec nakon par kola si pocinjao da ih smjenjujes, sve i jednog.
Jedino raspolozivo rijesenje na trzistu je Klopp, eh sada je nasa jedina nada da je on zeljan izazova i da mu je KMK spreman platiti sto zeli. Ne kazem da ce prihvatiti ponudu HSV-a ukoliko do iste dodje.
Za par sati za nas navijace HSV-a pocinje 8 mjeseci patnje...
Nadam se veceras ubjedljivoj pobjedi Bayerna, kako bi KMK i Gernandt konacno reagovali i otpustili IDIOTE u upravi.
Nadam se veceras ubjedljivoj pobjedi Bayerna, kako bi KMK i Gernandt konacno reagovali i otpustili IDIOTE u upravi.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Ma kakvi otpustiti.. Ne budi smjesan 
Ja se nadam veceras dobrom rezultatu i pocetkom jedne dobre sezone u BL koju ce HSV okoncati izmedju 7-10. mjesta
Ja se nadam veceras dobrom rezultatu i pocetkom jedne dobre sezone u BL koju ce HSV okoncati izmedju 7-10. mjesta
Why so serious?!
Why so serious?!

Zanimljiv sastav bez Lassoge, Olica i Diaza u prvih 11. Dok izostavljanje Olica i Lassoge mogu razumijeti nije mi jasno kako nema Diaza.
Bilo kako bilo moja prognoza je 5:0 za Bayern i ocekujem da ce se preko vikenda desiti neke stvari.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.