Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 09 avg 2015, 19:22

Head je napisao/la:Kada gledam nesto preko ace streama i i filmove preko popcorna da li se negdje sakuplja cache memorija na HDD. Recimo sinoc imao 119 GB na HDD-u i gledao 2 utakmcie preko streama i pogledao jedan film preko popcorna sad vidim free mi 115 GB :think:
Za acestream cache se skuplja na hdd-u odmah, kad si ga instalirao zavisi koji si izabrao, kod mene je C: i odmah tu je folder, samo sve izbrises iz njega ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 avg 2015, 19:54

Momciluci, hica je...

Jutros upalim laptop i umjesto da se normala upali pojavi se ono da biram "safe mode" "safe mode with nerwork" "start windows normally" itd..i ja idem ovo zadnje kao i uvijek kad bi se to pojavilo (ne cesto al ponekad ako se laptop npr ne ugasi kako treba) i pojavi se onaj logo XP-a na crnoj pozadini i tako stoji jedno vrijeme (nesto duze neg kad se normalno pali) i odjednom se sam restartuje i vrati na pocetak i tako sve ukrug..

Sta je problem ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 09 avg 2015, 20:27

Jel ima neko problem sa ovim update-om windows 10? Meni kad udjem na svoj profil, pise da ne radi Start menu i Cortona (ili tako nekako). I uvijek tako u krug :crazy: nabijem i ovaj windows na neku stvar :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Vlarayan110
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Vlarayan110 » 09 avg 2015, 23:24

muhamedhulk je napisao/la:Jel ima neko problem sa ovim update-om windows 10? Meni kad udjem na svoj profil, pise da ne radi Start menu i Cortona (ili tako nekako). I uvijek tako u krug :crazy: nabijem i ovaj windows na neku stvar :D
Cortana ti nece radit jos dugo jer je samo za US/UK i nisi trebo radit update nego cistu instalaciju, sta god da ti sad ne valja povuko si sa starog sistema...govorio sam vec jedno triput ovo...
Mi smo divovi

Hejt za android

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 09:24

Papastathopoulos je napisao/la:Momciluci, hica je...

Jutros upalim laptop i umjesto da se normala upali pojavi se ono da biram "safe mode" "safe mode with nerwork" "start windows normally" itd..i ja idem ovo zadnje kao i uvijek kad bi se to pojavilo (ne cesto al ponekad ako se laptop npr ne ugasi kako treba) i pojavi se onaj logo XP-a na crnoj pozadini i tako stoji jedno vrijeme (nesto duze neg kad se normalno pali) i odjednom se sam restartuje i vrati na pocetak i tako sve ukrug..

Sta je problem ?
Kao prvo, prebacuj se na sedmicu, jer nije preporucivo koristiti npr. antivirus 2015, browsere i sl., na ovom sistemu, zna doci do konflikta.

To je normalno sto ti bira, nakon nepravilnog gasenja. Ali, imas u event vieweru pod system, pa vidi koje errore ti izbacuje.

Program za ubrazavanje startupa je npr. wise care 365,... Takodjer mozes skinuti i Ccleaner, pa pod tools - startup - windows vidi koje ti programe poteze na startu pa iskljuci nepotrebno.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 09:37

Asteriks je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Momciluci, hica je...

Sta je problem ?
Kao prvo, prebacuj se na sedmicu, jer nije preporucivo koristiti npr. antivirus 2015, browsere i sl., na ovom sistemu, zna doci do konflikta.

To je normalno sto ti bira, nakon nepravilnog gasenja. Ali, imas u event vieweru pod system, pa vidi koje errore ti izbacuje.

Program za ubrazavanje startupa je npr. wise care 365,... Takodjer mozes skinuti i Ccleaner, pa pod tools - startup - windows vidi koje ti programe poteze na startu pa iskljuci nepotrebno.
Nemoj mi druze na XP molim te :D ne koristi se laptop bas previse posto imamo svi u kuci dobre telefone, tako da je XP odlican sistem :D

A vidi, laptop se ne moze upaliti tako da ne mogu uraditi nista od tog sto si naveo...kazem ti, dodje do loga XP i restartuje se...jedino da probam u safe mode uci, jucer mi se zurilo na posao pa nisam imao vremena ni pokusavati..

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 09:43

Probaj uci u bios (prtisni f8 ili del+f8 ili f12) i pod advanced boot option trazi opciju last good cofigurations, enter pa save.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 10:42

dobro drug, cim dodjem kuci s posla :)

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 10 avg 2015, 12:48

Zna li neko da mi pomogne u vezi ovoga?.
Naime, skinuo sam sa neta (torneta) igricu za PS koja se sastoji iz 6 rar dijelova u kojima je po jedan iso fajl. E, zanima me kako sve to prebaciti u jedan fajl da mogu sprziti na dvd.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 10 avg 2015, 12:52

Adi_Zepce je napisao/la:Zna li neko da mi pomogne u vezi ovoga?.
Naime, skinuo sam sa neta (torneta) igricu za PS koja se sastoji iz 6 rar dijelova u kojima je po jedan iso fajl. E, zanima me kako sve to prebaciti u jedan fajl da mogu sprziti na dvd.
Oznaci svih šest dijelova, desni klik i "extract here". Onda ceš imati jedan fajl, tj. cijelu igricu u iso obliku. Onda taj iso fajl otvoriš preko Deamon toolsa.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 13:08

Ma ne mora nista oznacavati, nek samo otvori jedan od tih 6 dijelova, extract-uje i dobice taj file koji mu treba...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 16:00

Asteriks je napisao/la:Probaj uci u bios (prtisni f8 ili del+f8 ili f12) i pod advanced boot option trazi opciju last good cofigurations, enter pa save.
ne moze druze da udje u bios nikako :roll:

a to sto si rekao da potrazim u biosu, to "last good configurations", to mi se pojavi u ovom dijelu bez biosa, evo "last known good configuration:
slika
ali kad idem na to, isto je kao kad idem ovo "start windows normally", pojavi se logo i tako se vrti jedno vrijeme i samo se restartuje :roll:

edit: evo usao sam u bios, al nema toga sto ti spominjes

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 16:05

Udji u safe mode. Otvori run pa kucaj msconfig, zatim ok. Pod general, cekiraj diagnostic startup. Pod gore opcijom startup pogasi nepotrebno, znaci neke lijeve programe.

Zatim udji u event viewer, pod system, prvih pet errora (izbacit ce ih vise posto si u safe mode, pa se ne dizu svi servisi). Mene zanima samo prvih pet, znaci klik, zapisi pa postiraj ovdje.

A da se vratimo na ovo prvo, probaj da li moze nakon sto si pogasio te programei odradi ovo sa run.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 16:12

Asteriks je napisao/la:Udji u safe mode. Otvori run pa kucaj msconfig, zatim ok. Pod general, cekiraj diagnostic startup. Pod gore opcijom startup pogasi nepotrebno, znaci neke lijeve programe.

Zatim udji u event viewer, pod system, prvih pet errora (izbacit ce ih vise posto si u safe mode, pa se ne dizu svi servisi). Mene zanima samo prvih pet, znaci klik, zapisi pa postiraj ovdje.

A da se vratimo na ovo prvo, probaj da li moze nakon sto si pogasio te programei odradi ovo sa run.
odma fail na prvom koraku, ne mogu uci u safe mode :roll:

evo sta se pojavi kad idem na safe mode i stoji tako oko 40-ak sekundi i opet se samo restartuje:
slika

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 16:15

Izbrisana / zarazena ti neka datoteka registra. Tu samo pomaze reinstalacija sistema. ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 16:20

E jbg, sve ce se obrisat sta ima na njemu :roll: yebaji ga kad nema druge..

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 10 avg 2015, 17:33

Isto ali bas sve isto se meni desilo u subotu popodne, odnia sam ga jutros covjeku koji popravlja ali mi nije jos nista javio. Iskreno se nadam da je problem u windowsima a ne u hardwareu.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 avg 2015, 17:37

Windows 10 za sad radi savršeno.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 10 avg 2015, 17:42

Sad kad sam zatvorio laptop, nastavio je sa radom dok mi se baterija nije istrosila. I prije toga mi se par puta desilo da je zaklopljen laptop, i u pola frke cujes ga kako pocinje radit mozda 15-20 sekundi :D
Zna li neko sta je problem ?
ZZ

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 10 avg 2015, 17:58

Pozdrav. Problem s racunarom znaci nov ,sklopljen za gejming...8GB RAM , fx 6300 six-core na 3.5 , gtx 650 grafa...sve novo znaci i sve fino islo do skoro kad su se poceli desavat random bsod ,pretezno tokom gejminga (90 % ) ,do grafe nije definitivno jer sam stavljao drugu , testirao procesor na pregrijavanje i nije ni to...kontam jel to moze bit do rama ili napojne ? izbaci mi cesto "display driver stopped responding..." pa eto ako neko ima iskustva kakva ili da me savjetuje sta ucinit bio bih zahvalan :) nosio sam u genelec na popravku i naravno da nista nisu sredili majstori veliki
hit you with so many rights you gonna beg for a left

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []