upravo to ne treba tenisu, a nadam se da će ATP to sada a i u buduće kažnjavati.I to ne bi nazvao neko "lažno prijateljstvo" nego jednostavno neki respect koji moraš imati posebno prema ovakvim igračima i ljudinama kao što je i, između ostalih, Stan...Samo se nadam, a nemam previše vjere u to, da u budućnosti neće biti previše ovakvih balavaca kao Kyrgios.Očekujem dosta rivalstava između nadolazećih mladih igrača na touru, ali jednostavno ovakvo ponašanje je neprimjereno, nekulturno i bezobrazno i ako je mislio da će "osvojiti" nekog obožavaoca tenisa sa ovim potezom, u početku je se prevario ...formance je napisao/la:Upravo toga i fali. Dosta je bilo izigravanja 'lažnog prijateljstva' na touru. Nadolazeća generacija mladih tenisera će donijeti upravo tu 'zanimljivu' notu, koju ovi današnji nemaju. Naravno, ako ih ATP i sponzori ne 'ukrote' prije toga, a nadam se da neće.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Naravno da treba. Pomirite se sa tim da je veliki broj onih koji 'vole' scene slične ovakvim na teniskim terenima. Mnogima je dosadilo konstantno ulizivanje među igračima, bespotrebno pokazivanje prevelikog respekta i maksimalna kurtoazija rečenicama istog šablona. Momci poput Kyrgiosa, Zvereva, Rubleva ne mare previše za to, ne libe se reći šta misle i prirodni su u svom ponašanju, a koliko dobrog će im to donijeti u budućnosti, pokazat će vrijeme. Ono što je sigurno jeste da već sada, iako još neiskristalisani teniseri u potpunosti, daju jednu novu dimenziju sportu, ako ne samom igrom, onda svojim ponašanjem.
Poštujem kada se neko ponaša kretenski, jer to znači da je spreman istrpiti sve kritike koje to sa sobom nosi i opet nastaviti po svome. Kao i u svemu, postoje strane koje će to podržavati ili osporavati. To je tako. Wawrinka će u sljedeći njihov meč ući nabrijan i sa namjerom da 'uništi' Kyrgiosa, a to samo može biti dobro po teniski meč, jer obećava spektakl na terenu. I za sami tenis bi bilo puno bolje kada bi se teniseri ponašali malo manje 'robotizovano', a malo više 'iskreno'. Sigurno bi sve to izgledalo puno zanimljivije, kako na terenu, tako i van njega.
'Respekt se mora imati, ali se ne mora pokazivati'.
Poštujem kada se neko ponaša kretenski, jer to znači da je spreman istrpiti sve kritike koje to sa sobom nosi i opet nastaviti po svome. Kao i u svemu, postoje strane koje će to podržavati ili osporavati. To je tako. Wawrinka će u sljedeći njihov meč ući nabrijan i sa namjerom da 'uništi' Kyrgiosa, a to samo može biti dobro po teniski meč, jer obećava spektakl na terenu. I za sami tenis bi bilo puno bolje kada bi se teniseri ponašali malo manje 'robotizovano', a malo više 'iskreno'. Sigurno bi sve to izgledalo puno zanimljivije, kako na terenu, tako i van njega.
'Respekt se mora imati, ali se ne mora pokazivati'.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
ma ne mozes ti ponizavati covjeka koji ima 2 GS titule,a tebi najveci uspijeh cetvrtfinale WB,jednostavno da ovo radis trebas imati nesto iza sebe,da ovo rade Fedex,Rafa ili Novak ja bi to i opravdao,sta ce ovaj klinjo ne zna kako je osvojiti turnir u Vogosci i on ce nekog ponizavati cccformance je napisao/la:Upravo toga i fali. Dosta je bilo izigravanja 'lažnog prijateljstva' na touru. Nadolazeća generacija mladih tenisera će donijeti upravo tu 'zanimljivu' notu, koju ovi današnji nemaju. Naravno, ako ih ATP i sponzori ne 'ukrote' prije toga, a nadam se da neće.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Zar nije dokazao da može ?
Više je Wawrinka sam sebe ponizio tako što je predao pri rezultatu 0-4. No dobro, svakako bi bilo previše da ti igrač koji ti uvrijedi curu na kraju i 'bagel' uvali.
Više je Wawrinka sam sebe ponizio tako što je predao pri rezultatu 0-4. No dobro, svakako bi bilo previše da ti igrač koji ti uvrijedi curu na kraju i 'bagel' uvali.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Re: Odg: RE: Re: ATP Tour
I mislia da se nece pojaviti budala koja ce ga bas spustiti zbog ovog??sta mislis sto niko nije volio Stepaneka?formance je napisao/la:Zar nije dokazao da može ?![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Nek se pojavi, još bolje.
Wawrinka će biti itekako motivisan u njihovom narednom meču, a to je posljedica onoga što mu je Nik rekao. To može biti samo dobro, jer garantuje bolji meč. Što su igrači motivisaniji, to su veće šanse da i mečevi budu kvalitetniji. Da je u tenisu više ovakvih likova, bilo bi puno više 'vatre' na terenu, a samim tim i kvaliteta.
No, nemaju svi 'damu' da ovakvo nešto rade. Na tome treba odati poštovanje Kyrgiosu. Svaki ovakav potez povećava rizik od kazni i navlači ogroman pritisak od strane medija, kao i gnjev velikog broja ljubitelja tenisa. Naravno, postoji i druga grupa onih koji ovako nešto podržavaju, ali su u manjini, jer su stereotipi postavljeni tako da je biti 'robotizovan' nešto dobro ćemu treba težiti, a biti 'prirodan' ili onakav kakav jesi nešto jako loše.
Kyrgios se ponaša kao kreten i preuzima odgovornost takvog ponašanja. To treba poštovati. Takav je kakav je. Ne trudi se biti dobar niti se ulizuje bilo kome. Kome se to sviđa, voljet će ga, kome ne, pljuvat će ga.
Wawrinka će biti itekako motivisan u njihovom narednom meču, a to je posljedica onoga što mu je Nik rekao. To može biti samo dobro, jer garantuje bolji meč. Što su igrači motivisaniji, to su veće šanse da i mečevi budu kvalitetniji. Da je u tenisu više ovakvih likova, bilo bi puno više 'vatre' na terenu, a samim tim i kvaliteta.
No, nemaju svi 'damu' da ovakvo nešto rade. Na tome treba odati poštovanje Kyrgiosu. Svaki ovakav potez povećava rizik od kazni i navlači ogroman pritisak od strane medija, kao i gnjev velikog broja ljubitelja tenisa. Naravno, postoji i druga grupa onih koji ovako nešto podržavaju, ali su u manjini, jer su stereotipi postavljeni tako da je biti 'robotizovan' nešto dobro ćemu treba težiti, a biti 'prirodan' ili onakav kakav jesi nešto jako loše.
Kyrgios se ponaša kao kreten i preuzima odgovornost takvog ponašanja. To treba poštovati. Takav je kakav je. Ne trudi se biti dobar niti se ulizuje bilo kome. Kome se to sviđa, voljet će ga, kome ne, pljuvat će ga.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Re: Odg: RE: Re: ATP Tour
A sta ako izgori u svemu tome??formance je napisao/la:Nek se pojavi, još bolje.![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
To je 'rizik' takvog ponašanja. No, da ga je briga za to, sigurno ne bi radio to što radi. 
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Eh, šta su sve radili Connors i McEnroe, pa se opet danas nazivaju legendama.
Ovo što Kyrgios radi je običan trash talk oko kojeg se podigla prevelika prašina, sitnica. Nije mu prvi, a bogami ni zadnji put. Jednostavno, to je on, takav je po prirodi. Kakav je to Wawrinka teniser ako dozvoli da ga jedna takva provokacija izbaci iz takta?
Malo varnica na terenu uvijek dobro dođe, dosta je više bilo šablonskog tenisa i lažnih gospodskih manira koji uništavaju draž sporta.
@formance
evo za tebe je "robotizovan" biti miran cijeli meč i dostojanstveno završiti meč bez ikakvih "naprezanja" ili živciranja, a "prirodno" ti je ovakvo ponašanje Kyrgiosa.Meni to djeluje upravo suprotno.Kyrgios na svaki mogući način pokušava, ali samo pokušava (zasada), biti bad boy na touru, sa silnim provokacijama na račun ostalih igrača, pa glupiranjem na terenu, pa onda neke frizurice i sl., što jednostavno ne pali kod pravih obožavaoca tenisa, od kojih mnogi gledaju tenisače kroz prizmu neke "definicije sportaša"...Igrao sam tenis dosta puta i mogu ti reći da nije baš jednostavno odigrati meč a da ne opsuješ ili razbiješ reketu, što je u neku ruku normalno, ali ovo što Kyrgios pokušava je nekako sve na silu i nimalo me ne privlači...Kao što sam napisao u zadnjem postu, stvarno bi volio u budućnosti vidjeti neke mlađe igrače koji će unijeti malo "vatre" na teren i privlačiti publiku sa svojim potezima van terena, ali ovakav potez je sramotan i za svaku osudu i nadam se da će biti kažnjen kako mu i priliči !
evo za tebe je "robotizovan" biti miran cijeli meč i dostojanstveno završiti meč bez ikakvih "naprezanja" ili živciranja, a "prirodno" ti je ovakvo ponašanje Kyrgiosa.Meni to djeluje upravo suprotno.Kyrgios na svaki mogući način pokušava, ali samo pokušava (zasada), biti bad boy na touru, sa silnim provokacijama na račun ostalih igrača, pa glupiranjem na terenu, pa onda neke frizurice i sl., što jednostavno ne pali kod pravih obožavaoca tenisa, od kojih mnogi gledaju tenisače kroz prizmu neke "definicije sportaša"...Igrao sam tenis dosta puta i mogu ti reći da nije baš jednostavno odigrati meč a da ne opsuješ ili razbiješ reketu, što je u neku ruku normalno, ali ovo što Kyrgios pokušava je nekako sve na silu i nimalo me ne privlači...Kao što sam napisao u zadnjem postu, stvarno bi volio u budućnosti vidjeti neke mlađe igrače koji će unijeti malo "vatre" na teren i privlačiti publiku sa svojim potezima van terena, ali ovakav potez je sramotan i za svaku osudu i nadam se da će biti kažnjen kako mu i priliči !
Ne privlači tebe, nekom drugom se sviđa. Ne vidim u čemu je problem ? Svi imamo različita mišljenja o istim stvarima i drugačije vrednovanje tih istih stvari.
Kao što sam rekao, raja će ga ili voljeti ili mrziti, upravo zbog onoga što on jeste. Ja najviše od svega poštujem to što ne podilazi većini i što radi to što radi, iako je svjestan da će većinom naići na osudu. Njemu se yebe za to i respekt za takav stav.
Robotizovano je svako ponašanje koje se nameće kao normalno za svaki individuu posebno. To je neprirodno. Prirodno je da se svako ponaša onako kako njemu dolikuje. Da bude ono što jeste. To Kyrgios i radi i najbolje od svega je što mu je potpuno nebitno šta bilo ko drugi misli o tome.
Kao što sam rekao, raja će ga ili voljeti ili mrziti, upravo zbog onoga što on jeste. Ja najviše od svega poštujem to što ne podilazi većini i što radi to što radi, iako je svjestan da će većinom naići na osudu. Njemu se yebe za to i respekt za takav stav.
Robotizovano je svako ponašanje koje se nameće kao normalno za svaki individuu posebno. To je neprirodno. Prirodno je da se svako ponaša onako kako njemu dolikuje. Da bude ono što jeste. To Kyrgios i radi i najbolje od svega je što mu je potpuno nebitno šta bilo ko drugi misli o tome.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Bez obzira ko sta voli, niko ne moze izbaciti cinjenicu da to sto je Kyrgios uradio nije "prirodno ponasanje" ili "izrazavanje misljenja".. nego jedan obicni debilizam od strane glupog lika. Jedno je svadjati se sa sudijom i glumiti budalu pa sjedati na teren i slicno.. a ovo je skroz drugo. Da zivimo u savrsenom svijetu za ono bi dobio minimum jednu sljivu. Buduci da se to ne moze desiti, nadam se da ce ga publika "toplo" docekati gdje god da dodje.
Normalno da je prirodno. Lik je kreten i ponaša se ko kreten. Neprirodno bi bilo da pokušava biti 'nice guy', što smo više puta vidjeli da nije.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Sve ok, al šta se ima doticati nečije djevojke...još ledjima okrenut...valjda je bio mangup i u svlačionici kad ga je Stan safatao
@formance, nije ni potrebno da pisem da te cijenim ko forumasa, poznavaoca tenisa i slicno - to se podrazumijeva. Shvatam sta hoces da kazes i zasto opravdavas ovaj potez koji dodje kao neki vid "svjezine" u sumorni aksamski vakat. Medjutim, ovo je previse degutantno i na nivou onoga u djecijoj igri kad ne znas sta bi, pa kazes "yebem ti mater". Slazem se da svakom sportu treba Prince Naseem Hamed i Zlatan Ibrahimovic, ali ovako nesto je na nivou Tysonovog odgrizanja uha ili recimo nivo Joey Burtona, a to ne donosi svjezinu. U najboljem slucaju donosi klikove i jednokratno djecije "joj jest car oca'm", ali niko normalan da nece zavoljet zbog ovoga. Da, tenisu treba par Safina i recimo Gulbisa, ali ovakvog seljakluka ne.
Kako razlikovati degutantnost od kralja, pa na ovo prvo se sam postidis prilikom gledanja, a ja sam se licno postidio i definitivno nisam rekao "joj kralja, ovoga fali tenisu".
Opet, svakom svacije, znamo onu o ukusima.
Kako razlikovati degutantnost od kralja, pa na ovo prvo se sam postidis prilikom gledanja, a ja sam se licno postidio i definitivno nisam rekao "joj kralja, ovoga fali tenisu".
Opet, svakom svacije, znamo onu o ukusima.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Opaska ti je na mjestu.Gefufna je napisao/la:Medjutim, ovo je previse degutantno i na nivou onoga u djecijoj igri kad ne znas sta bi, pa kazes "yebem ti mater".
Odmah sam napisao da je pretjerao sa 'uvredom' i da je lik kreten, ali to ne mijenja suštinu onoga što hoću da kažem. Tenis se predstavlja kao džentlmenski sport, a on to nije. 70-tih i 80-tih godina si imao Borga, Conorsa, Maca, Lendla, Nastasea, Gerulaitisa, Vilasa, kasnije Bekera, Edberga, Wilandera od kojih je svaki od njih imao svoje karakterne crte po kojim su se prepoznavali i razlikovali jedni od drugih. Te 'crte' su bile različite, jer je, prirodno' svaki individualac drugačiji od drugog. U tim vremenima su se dešavale mnogo gore stvari, ali nije bilo mikrofona na terenu da to zabilježe. Neke stvari su kamere zabilježile i lako je zaključiti da su današnji 'kreteni' obične curice u odnosu na 'kretene' tog vremena koje danas imaju status legendi.
Danas je situacija potpuno obratna. Uticaj medija i sponzora je velik, svaka riječ nosi ogromnu težinu, o postupcima da i ne govorimo. Sve to je dovelo do toga da igrači ne mogu istaći svoju pravu prirodu i karakter u mjeri kojoj bi to radili da su rođeni u nekom drugom periodu. I kada iz toga sivila izađe igrač koji se odupire takvom sistemu i na svaki način donosi sebe na teniski teren, to treba poštovati, bez obzira na koji način je to uradio. Biti kreten i idiot zahtjeva i preuzeti odgovornost za takvo ponašanje, a Kyrgios to radi tako što se ne pravda i nastavlja sa tim istim 'sranjima' iz turnira u turnir. Naravno, svaka reakcija izaziva reakciju i svaka roba ima svoga kupca. Neko će Kyrgiosa zamrziti zbog ovoga, neko zavoljeti što se konačno pojavio neko ko je 'drugačiji'. Ne pronalaze se svi u istim stvarima.
Bez obzira što ovakva uvreda nije na mjestu, podržavam ovakve likove i 'on fire' situacije na teniskim terenima. Smatram da mogu donijeti zanimljiviju notu tenisu, kao što mogu povećati kvalitet mečeva, što je u konačnici svima u interesu.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Ako je takva manga sto nije prisao Stanu u svlacionicu i to mu rekao...vjerujem da mu je Stan opalio koju samarcinu u svlacionici ..
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Tenis je prvih 100 godina bio mondenski sport. Tek je nakon WW2 ushao u klubove i priblizhio se srednjoj klasi.formance je napisao/la:Tenis se predstavlja kao džentlmenski sport, a on to nije. 70-tih i 80-tih godina si imao Borga, Conorsa, Maca, Lendla, Nastasea, Gerulaitisa, Vilasa, kasnije Bekera, Edberga, Wilandera od kojih je svaki od njih imao svoje karakterne crte po kojim su se prepoznavali i razlikovali jedni od drugih. Te 'crte' su bile različite, jer je, prirodno' svaki individualac drugačiji od drugog. U tim vremenima su se dešavale mnogo gore stvari, ali nije bilo mikrofona na terenu da to zabilježe. Neke stvari su kamere zabilježile i lako je zaključiti da su današnji 'kreteni' obične curice u odnosu na 'kretene' tog vremena koje danas imaju status legendi.
U 70im i 80im se zaradjivalo za 1 ATG karijeru koliko danashnji vodeci igrachi zarade za 6-12 meseci posla.
Naravno da su mediji naterali igrache da poshtuju neke kodekse => otuda i robotizacija na Touru.
https://twitter.com/nickkyrgiosDanas je situacija potpuno obratna. Uticaj medija i sponzora je velik, svaka riječ nosi ogromnu težinu, o postupcima da i ne govorimo. Sve to je dovelo do toga da igrači ne mogu istaći svoju pravu prirodu i karakter u mjeri kojoj bi to radili da su rođeni u nekom drugom periodu. I kada iz toga sivila izađe igrač koji se odupire takvom sistemu i na svaki način donosi sebe na teniski teren, to treba poštovati, bez obzira na koji način je to uradio. Biti kreten i idiot zahtjeva i preuzeti odgovornost za takvo ponašanje, a Kyrgios to radi tako što se ne pravda i nastavlja sa tim istim 'sranjima' iz turnira u turnir. Naravno, svaka reakcija izaziva reakciju i svaka roba ima svoga kupca. Neko će Kyrgiosa zamrziti zbog ovoga, neko zavoljeti što se konačno pojavio neko ko je 'drugačiji'. Ne pronalaze se svi u istim stvarima.
@formance na aparatima...
Nek ovi mladici poprave igru prvo. To ce doprineti poboljshanju kvalitete tenisa.Bez obzira što ovakva uvreda nije na mjestu, podržavam ovakve likove i 'on fire' situacije na teniskim terenima. Smatram da mogu donijeti zanimljiviju notu tenisu, kao što mogu povećati kvalitet mečeva, što je u konačnici svima u interesu.
Generacija Kyrgios-Kokkinakis-Coric-Zverev-Rubljov bi mogla da bude i ponajbolja Big5 grupa ikada okupljena josh od Pancha, Lavera, Rosewalla, Emersona i Newcomba, s tim da su ove legende silom prilika igrale veliku vecinu svojih mecheva na zasebna 2 Toura. A mladunci mogu da propadnu, svi redom, ako nastave da gutaju svo podilazhenje medija i hype koji se stvara.
- BeyKopites
- Kontakt:
Ima smisla to što govoriš @formance, o previše šablonizovanom touru ali evo povećao sam i podebljao upravo ovo što nije uredu sa Nickom, on je kreten, idiot, nekulturan, jedna mlada budaletina koja jednostavno želi skrenuti pažnju na sebe, bar ja to tako vidim i to mi se uopće ne sviđa. Htio bih ga vidjeti za nekih 4-5 godina kada će nadam se mentalno da sazrije, možda neće raditi slične gluposti.formance je napisao/la:Opaska ti je na mjestu.Gefufna je napisao/la:Medjutim, ovo je previse degutantno i na nivou onoga u djecijoj igri kad ne znas sta bi, pa kazes "yebem ti mater".
Odmah sam napisao da je pretjerao sa 'uvredom' i da je lik kreten, ali to ne mijenja suštinu onoga što hoću da kažem...
Danas je situacija potpuno obratna. Uticaj medija i sponzora je velik, svaka riječ nosi ogromnu težinu, o postupcima da i ne govorimo. Sve to je dovelo do toga da igrači ne mogu istaći svoju pravu prirodu i karakter u mjeri kojoj bi to radili da su rođeni u nekom drugom periodu. I kada iz toga sivila izađe igrač koji se odupire takvom sistemu i na svaki način donosi sebe na teniski teren, to treba poštovati, bez obzira na koji način je to uradio. Biti kreten i idiot zahtjeva i preuzeti odgovornost za takvo ponašanje, a Kyrgios to radi tako što se ne pravda i nastavlja sa tim istim 'sranjima' iz turnira u turnir. Naravno, svaka reakcija izaziva reakciju i svaka roba ima svoga kupca. Neko će Kyrgiosa zamrziti zbog ovoga, neko zavoljeti što se konačno pojavio neko ko je 'drugačiji'. Ne pronalaze se svi u istim stvarima.
Bez obzira što ovakva uvreda nije na mjestu, podržavam ovakve likove i 'on fire' situacije na teniskim terenima. Smatram da mogu donijeti zanimljiviju notu tenisu, kao što mogu povećati kvalitet mečeva, što je u konačnici svima u interesu.
Vjerovatno cijeli svoj život kako pratim tenis, poštujem i navijam za Federera koji je sušta suprotnost jednom Nicku Kyrgiosu (mada je i Federer u mladosti imao svojih mušica) pa mi je sve ovo što Nick radi totalno degutantno.
I što se tiče zadnje rečenice, mislim da pravom profesionalcu a šampionu pogotovo par pogrdnih riječi od nekog balavca ne bi smjeli biti motivacija da ga razbije u sljedećem meču, bar ja to tako ne gledam. Vruća glava rijetko kad donese išta dobro.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.