ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

formance
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la formance » 13 avg 2015, 19:21

MaGiCa je napisao/la:Tenis je prvih 100 godina bio mondenski sport. Tek je nakon WW2 ushao u klubove i priblizhio se srednjoj klasi. U 70im i 80im se zaradjivalo za 1 ATG karijeru koliko danashnji vodeci igrachi zarade za 6-12 meseci posla. ;) Naravno da su mediji naterali igrache da poshtuju neke kodekse => otuda i robotizacija na Touru.
Niti je ovo netačno, niti je to neko osporio.

MaGiCa je napisao/la:https://twitter.com/nickkyrgios

@formance na aparatima...:zviz:
Ovo je za pljuvanja. Ako izigravaš kretena ili si jednostavno kreten, budi to do kraja. Nema potrebe izvinjavati se za nešto što si namjerno uradio. ;)

MaGiCa je napisao/la:Nek ovi mladici poprave igru prvo. To ce doprineti poboljshanju kvalitete tenisa.
Generacija Kyrgios-Kokkinakis-Coric-Zverev-Rubljov bi mogla da bude i ponajbolja Big5 grupa ikada okupljena josh od Pancha, Lavera, Rosewalla, Emersona i Newcomba, s tim da su ove legende silom prilika igrale veliku vecinu svojih mecheva na zasebna 2 Toura. A mladunci mogu da propadnu, svi redom, ako nastave da gutaju svo podilazhenje medija i hype koji se stvara. :kafa:
Mogu, ali i ne moraju. Vidjećemo šta će biti. Prilično je izvjesno da je nadolazeća generacija drugačija od ove trenutne i da puno više podsjećaju na Big four 80-tih godina. Da li će ih ATP ukrotiti s vremenom, ostaje da se vidi.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 13 avg 2015, 19:45

Ma dajte ba, isto ste curice.

Sport je i post'o nezanimljiv jer su svi nekakvi roboti, kurci palci!

Pravda za Kyrgiosa, koji mi je upravo postao jedan od omiljenijih! :mrgreen:

Garant su ga ovi primorali da napiše izvinjenje, a ovi što pišu o svlačionici, eto garant se boji ovog debelog. :urnebes:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 13 avg 2015, 20:30

Moze li se procitat nesto o Rafi na turniru u Kanadi? Sinoc je pobijedio ali nista ne nadjoh na naslovnoj. Ipak je objavljen rezultat. To je vec nesto.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 avg 2015, 21:01

pa bilo je teško protiv giganta iz Ukrajine ali je Rafa nadljudskim naporima i šampionskom igrom uz slavlje kad god je rival izbacio loptu u aut ipak, slavio
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 avg 2015, 21:37

formance je napisao/la: Ovo je za pljuvanja. Ako izigravaš kretena ili si jednostavno kreten, budi to do kraja. Nema potrebe izvinjavati se za nešto što si namjerno uradio. ;)
slika

Ovako je Kyrgios izgledao kada je imao 13 godina. Sigurno ovakvo njegovo ponashanje potiche od toga sto su ga drndali vrshnjaci glede fizichke pojavnosti. Radim u shkoli, polagao sam i psihologiju i pedagogiju na faksovima i znam da su deca generalno chesto vrlo okrutna, a da to ume da pravi traume samo tako kod onoga ko prima te prozivke. Sad je doshlo njegovo vreme i mladjahni Nick se svojski trudi da pokazhe kako je glavni baja iliti 1 alfa muzhjak, a to alfamuzhjashtvo mu se ochitava u nezerelom ponashanju, tankovanju kad mu se ne igra, bezobraznom jeziku i noshenju onog smeca od "frizure". :facepalm:

Kad mu sponzori budu zapretili uvrtanjem ruke usled tog balotelisanja, odustace on od svega toga - budi siguran.
A ako ne odustane - ode josh jedna karijera u out. Ni prva, ni poslednja...

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 13 avg 2015, 21:45

Baš naprotiv, ovakve stvari mu (uz dobru igru naravno) mogu donijeti i jako veliku popularnost.

U protekla dva dana za Kyrgiosa je čuo i onaj ko nije imao pojma ko je on.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 avg 2015, 21:49

a najgore kad ga kritikuju To rade rasisti kao ona baba bivša plivačica... to samo još više zakomplikuje stvari...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 avg 2015, 21:51

@ MaGiCa

Dobro. Nađi nam slike i ostalih igrača koji su se ponašali kao veći kreteni od Kyrgiosa, pa da na osnovu njihove slike iz mlađih dana pokušamo pronaći razlog njihovog 'kretenskog' ponašanja u kasnijim godinama.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 avg 2015, 22:13

formance je napisao/la:@ MaGiCa

Dobro. Nađi nam slike i ostalih igrača koji su se ponašali kao veći kreteni od Kyrgiosa, pa da na osnovu njihove slike iz mlađih dana pokušamo pronaći razlog njihovog 'kretenskog' ponašanja u kasnijim godinama.
Ko se to iz ove generacije igracha ponasha slichno NKu ili je chak veci kreten :?:

Ako mislish na legende...druga su to vremena bila. A i razlichiti temperamenti i karakteri. ;)

A i, BTW, nisam ni psiholog, a ni psihijatar. Shto reche 1 mudar chovek: nisam ginekolog, ali mogu da pogledam. :kafa:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 avg 2015, 22:32

MaGiCa je napisao/la:Ko se to iz ove generacije igracha ponasha slichno NKu ili je chak veci kreten :?:

Ako mislish na legende...druga su to vremena bila. A i razlichiti temperamenti i karakteri. ;)

A i, BTW, nisam ni psiholog, a ni psihijatar. Shto reche 1 mudar chovek: nisam ginekolog, ali mogu da pogledam. :kafa:
Zašto se osvrtati samo na ovu generaciju, pitanje je generalno ? No, ako već hoćeš, Rublev i Zverev su imali kvalitetne ispade u zadnjih godinu dana. Proguglaj malo, kad si mogao Nikovu sliku iz 13. godine naći, neće ti ni to biti problem. :mrgreen:

Kakvo je objašnjenje za Tomika, Gulbisa, Safina, Riosa, Ivaniševića ? Da ne idem dalje u historiju. ;)

Svaki temperament i karakter je drugačiji od drugog, no 'kretenski' je ono što ih povezuje. Dakle, ako su razlog Nikovog kretenskog ponašanja kompleksi koje su mu ostala djeca nabijala usljed prekomjerne tjelesne težine, koji je izgovor gore nabrojanih igrača ?

Ja obožavam psihologiju i maksimalno je poštujem i uvažavam, ali smatram da je tvoj prethodni post apsolutno nerelevantan za temu o kojoj smo pričali. Da li se Nik ponaša ko papak zbog toga što je maltretiran u ranoj mladosti, zato što nema osnovno kućno vaspitanje ili zato što želi po svaku cijenu da bude drugačiji od ostalih, pojma nemam, niti me zanima. Znam samo da je osvježenje kada se pojavi neko drugačiji od uobičajenog sivila koje nam je nametnuto i da je upravo Kyrgios protagonista takvih igrača, te da su mi, shodno tome interesantne gluposti koje pravi. Osvježavajuće je i drugačije i mislim da je to, između ostalog baš ono što treba tenisu.

Profesionalnitenis.com

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 13 avg 2015, 22:35

DANTES je napisao/la:pa bilo je teško protiv giganta iz Ukrajine ali je Rafa nadljudskim naporima i šampionskom igrom uz slavlje kad god je rival izbacio loptu u aut ipak, slavio
Jeli ovo neki velikosrpski humor ili pak nesto drugo? Ali ti je isti veoma los.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 avg 2015, 23:17

Mancini je napisao/la:
DANTES je napisao/la:pa bilo je teško protiv giganta iz Ukrajine ali je Rafa nadljudskim naporima i šampionskom igrom uz slavlje kad god je rival izbacio loptu u aut ipak, slavio
Jeli ovo neki velikosrpski humor ili pak nesto drugo? Ali ti je isti veoma los.
ne.... ovo je masturbacija
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 avg 2015, 23:24

formance je napisao/la:Zašto se osvrtati samo na ovu generaciju, pitanje je generalno ? No, ako već hoćeš, Rublev i Zverev su imali kvalitetne ispade u zadnjih godinu dana. Proguglaj malo, kad si mogao Nikovu sliku iz 13. godine naći, neće ti ni to biti problem. :mrgreen:
NK ima seriju ekscesa, nije to 1 ili 2.

Kakvo je objašnjenje za Tomika, Gulbisa, Safina, Riosa, Ivaniševića ? Da ne idem dalje u historiju. ;)
Svaki temperament i karakter je drugačiji od drugog, no 'kretenski' je ono što ih povezuje. Dakle, ako su razlog Nikovog kretenskog ponašanja kompleksi koje su mu ostala djeca nabijala usljed prekomjerne tjelesne težine, koji je izgovor gore nabrojanih igrača ?
Tomik je chini mi se imao nezgodno detinjstvo i abrazivne roditelje. Verovatno slichno kao i Kyrgios.
Gulbis je bogatun rodjen sa zlatnom kashikom kome puca q za sponzore, medije ili publiku. On se ponasha onako kako bi se ponashali i ti i ja, da su nam calci milijarderi.
Safin - e to vec nemam pojma. Lik je oduvek bio ono shto jeste, a i izgledao je kao 1 milion $, tako da se sharmom izvlachio iz bule.
Rios - za mene on nije problem ove vrste.
Ivanishevic - balkanska primitivchina, obashka rat i nacionalizam svuda oko njega, kao i lozhenje chitave nacije na njega.

Ja obožavam psihologiju i maksimalno je poštujem i uvažavam, ali smatram da je tvoj prethodni post apsolutno nerelevantan za temu o kojoj smo pričali. Da li se Nik ponaša ko papak zbog toga što je maltretiran u ranoj mladosti, zato što nema osnovno kućno vaspitanje ili zato što želi po svaku cijenu da bude drugačiji od ostalih, pojma nemam, niti me zanima. Znam samo da je osvježenje kada se pojavi neko drugačiji od uobičajenog sivila koje nam je nametnuto i da je upravo Kyrgios protagonista takvih igrača, te da su mi, shodno tome interesantne gluposti koje pravi. Osvježavajuće je i drugačije i mislim da je to, između ostalog baš ono što treba tenisu.
Je6em mu sunce, je l' imam pravo da mislim drugachije od tebe :?:

Kao da sam ti izvredjao chlana porodice, kad sam rekao da je NK ispao kreten usled ponashanja verovatno izazvanog nagomilanim frustracijama nakon permanentnog i dugotrajnog hebuckanja od strane vrshnjaka u ranoj adolescenciji/pubertetu. :kafa:

Gotivi ga ti koliko hocesh, ali njegovo ponashanje uopshte nije ni cool, a ni novina na Touru.

Mozhe se biti drugachiji i bez balotelisanja. :yawn:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 avg 2015, 23:40

MaGiCa je napisao/la:NK ima seriju ekscesa, nije to 1 ili 2.
Imaju ih i ovi, a mlađi su od Nika.
MaGiCa je napisao/la:Rios - za mene on nije problem ove vrste.
Po meni najveća budaletina od svih pobrojanih.
MaGiCa je napisao/la:Je6em mu sunce, je l' imam pravo da mislim drugachije od tebe

Kao da sam ti izvredjao chlana porodice, kad sam rekao da je NK ispao kreten usled ponashanja verovatno izazvanog nagomilanim frustracijama nakon permanentnog i dugotrajnog hebuckanja od strane vrshnjaka u ranoj adolescenciji/pubertetu.

Gotivi ga ti koliko hocesh, ali njegovo ponashanje uopshte nije ni cool, a ni novina na Touru.
Ko ti brani čovjeće, govorim ti da ne vidim kako je to bilo relevantno u temi o kojoj smo pričali. Hiljadu se puta pričalo o budalama poput Safina, Riosa, Gorana i njihovim glupostima, pa se nije osvrtalo kako su postali to što su postali.

A da je Nik papak, papak je. Lično meni, postoji razlika između budalaština koje su pravili Gulbis, Rios ili Safin i ovoga što Nik radi, jer su oni bili 'interesantni i zanimljivi' u tome što rade. Nik to pokušava, ali time odlazi u jednu drugu krajnost, koja se naziva papanlukom. Pokušava biti drugačiji po svaku cijenu, ne obazirući se na način na koji to postaje.

No u pogledu sivila koje zadnjih godina vlada ATP tourom po tom pitanju, ja to podržavam. Svakako je zanimljivije i interesantnije imati jednog takvog igrača, nego lažna prijateljstva, skromnost i ulizivanje kojima nas truju svih ovih godina.

Profesionalnitenis.com

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 14 avg 2015, 03:35

MaGiCa je napisao/la:
formance je napisao/la: Ovo je za pljuvanja. Ako izigravaš kretena ili si jednostavno kreten, budi to do kraja. Nema potrebe izvinjavati se za nešto što si namjerno uradio. ;)
slika

Ovako je Kyrgios izgledao kada je imao 13 godina. Sigurno ovakvo njegovo ponashanje potiche od toga sto su ga drndali vrshnjaci glede fizichke pojavnosti. Radim u shkoli, polagao sam i psihologiju i pedagogiju na faksovima i znam da su deca generalno chesto vrlo okrutna, a da to ume da pravi traume samo tako kod onoga ko prima te prozivke. Sad je doshlo njegovo vreme i mladjahni Nick se svojski trudi da pokazhe kako je glavni baja iliti 1 alfa muzhjak, a to alfamuzhjashtvo mu se ochitava u nezerelom ponashanju, tankovanju kad mu se ne igra, bezobraznom jeziku i noshenju onog smeca od "frizure". :facepalm:

Kad mu sponzori budu zapretili uvrtanjem ruke usled tog balotelisanja, odustace on od svega toga - budi siguran.
A ako ne odustane - ode josh jedna karijera u out. Ni prva, ni poslednja...
Imas li dokaze da je ovdje imao 13 godina? Zakoni fiziologije se ne slazu sa tom tvrdnjom. Prije da je imao 10 godina na slici. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 14 avg 2015, 05:39

DANTES je napisao/la:
Mancini je napisao/la:
Jeli ovo neki velikosrpski humor ili pak nešto drugo? Ali ti je isti veoma loš.
ne.... ovo je masturbacija
Primitivizam vjerovatno.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 avg 2015, 07:40

Greivis je napisao/la:Imas li dokaze da je ovdje imao 13 godina? Zakoni fiziologije se ne slazu sa tom tvrdnjom. Prije da je imao 10 godina na slici. :kafa:
Ne.
Fotografija je pokupljena sa drugog foruma gde su sigurni da je to 12/13ogodishnjak.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 14 avg 2015, 11:08

meni su konobari najgori pogotovo španski...hehehe

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2015, 13:25

Formance

Da bi glupostima privukao paznju i stekao simpatije moras imati KARIZMU. Ako nemas, obicni si klosar vrijedan prezira i gadjenja. E to je ovaj mladi teniser debilske cuzne. Klosar.

Isti takav je Baloteli. Isti takav je El Hadji Diuf. Isti takav je Dzerard Pike. Isti takav je Suarez.

Ti momci nemaju karizmu koja ce doprinijeti da nedjela bilo kome inteligentnom izgledaju privlacno. Uvijek ce preovladavati osjecaj odvratnosti.

Jos nisam cuo da je neko pohvalno, direktno ili indirektno, govorio o glupostima Marija Balotelija. Upravo suprotno, ljudima se gadi. Isti ti ljudi uz dozu odobravanja prepricavaju kako je Roj Kin rekao 'zao mi je sto Sirera nisam posteno odalamio', kako je Kantona udario navijaca, kako je Berkamp ovo, Di Kanio ono, Ivanisevic, Rodman itd..

Da bi bio karizmatican moras biti u odredjenoj mjeri inteligentan. Ovaj decko izgleda kao zestoki glupan.

Meni te budale znaju biti simpaticne, ali ovaj nije nimalo.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 avg 2015, 13:29

Nick nije budala već nekulturan i neodgojen. Misli da je već zvijezda a što uopšte nije već je balavac koji nema ni grama kulture. Uredu je biti bad boy ali treba u svemu imati granicu. Znati kako da budeš mangup a to ovaj ne zna. Misli da vrijeđanjem može steći fanove.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []