Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
http://videochart.net/video/33153.3059c ... 4529bfcbb1
Na dusu svakom onome ko kaze da je ovo ofsajd!!
Na dusu svakom onome ko kaze da je ovo ofsajd!!
-
jurisicduska
- Kontakt:
Zajebajem se ozbiljno, evo sad sam otvorio i ne vjerujem pa bar jedno 2 metra ispred ovaj iz širokog na ovoj slici.
Pametnom dosta.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ma ne povlači se gledajući liniju 16, nego od sudije prema zadnjem igraču ŠB jer sudija prati njegajurisicduska je napisao/la:http://pokit.org/get/?34829cc91833cf220 ... 15cbdd.jpg
Ovo je relevantna slika, povucite paralelu sa sesnastercem i vidjet ćete da se radi o offsideu. Realno. I ja sam konto da nije al evo ova slika najbolje govori, neznatan offside, ne bi mu se moglo zamjeriti i da ga nije svirao al ispravna odluka
Nije ovo samo uvreda za nas navijače Željezničara i klub. Vidim komentare i navijača ostalih klubova i iskreno mi je drago na toj nekoj solidarnosti.
Oni nisu ni svjesni koliko suđenje nervira SVE NAVIJAČE SVIH KLUBOVA, misle da ovo može proći tek tako.
Ovim snimkom nam vrijeđaju pamet svima, ali zaista svima!
Oni nisu ni svjesni koliko suđenje nervira SVE NAVIJAČE SVIH KLUBOVA, misle da ovo može proći tek tako.
Ovim snimkom nam vrijeđaju pamet svima, ali zaista svima!
Ne interesuju me ni jedni ni drugi ali ovo nije vidjelo ofsajda. Nema se sta povlaciti linija.
Ne provaljuj se, kakvog crnog sudije? Kakve veze ima položaj sudije sa određivanjem linije kojom treba biti obuhvaćen zadnji igrač i koja treba da bude paralelna sa linijom 16m?Coraco je napisao/la:Ma ne povlači se gledajući liniju 16, nego od sudije prema zadnjem igraču ŠB jer sudija prati njegajurisicduska je napisao/la:http://pokit.org/get/?34829cc91833cf220 ... 15cbdd.jpg
Ovo je relevantna slika, povucite paralelu sa sesnastercem i vidjet ćete da se radi o offsideu. Realno. I ja sam konto da nije al evo ova slika najbolje govori, neznatan offside, ne bi mu se moglo zamjeriti i da ga nije svirao al ispravna odluka
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Pa nemoj brate odokativno nego lijepo zumiraj i povucicalcio je napisao/la:Sa ovom crvenom linijom se moze manipulisati jer se ne vide vanjske linije. Na toj slici je stavljena gdje je stavljena, meni licno izgleda da je malo previse ukoso. Evo ja sam je odokativno stavio na drugo mjesto. Koje sad izgleda realnije?Coraco je napisao/la:Šta je loše u liniji ? jedina greška po meni je što je nisu stavili na lijevu nogu Ćorića umjesto po sredini tijela, mada ni to ne bi promijenilo situaciju.
Valjda i treba da se povuče od sudije do zadnjeg igrača, ako se protivnik nađe unutar linije nema ofsajda. Kako bi to vi povukli liniju, nije provaktorski nego me interesuje. Jest da djeluje zbunjujuće zbog ove linije košenja trave. Da se primjeni linija 16m, ne može.
p.s. neutralan sam
Sinoć gledajući snimku sam mislio da je sudija debele oštetio Željezničar u ovoj situaciji. Al eto neko postavi jednu pa drugu sliku i ova od saveza, na sve tri ofsajd. Barem koliko ja razumijem da treba gledati od sudije do zadnjeg igrača.
Da barem imamo po 6 kamera na svakoj utakmici bilo bi manje ovakvih situacija.
E hajde nek sam nesto novo naucio hahahaha cuj od sudije prema zadnjem igracuCoraco je napisao/la:Ma ne povlači se gledajući liniju 16, nego od sudije prema zadnjem igraču ŠB jer sudija prati njegajurisicduska je napisao/la:http://pokit.org/get/?34829cc91833cf220 ... 15cbdd.jpg
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
Inace ova kamera je vrlo prikladna.Mogla je i neka iz perspektive igraca pa da povlacimo linije.Coraco je napisao/la:Ma ne povlači se gledajući liniju 16, nego od sudije prema zadnjem igraču ŠB jer sudija prati njegajurisicduska je napisao/la:http://pokit.org/get/?34829cc91833cf220 ... 15cbdd.jpg
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ne fkt ljudi nije offside, ne znam što neko fino ne povuče paralelno sa sesnastercem i eto, sta izmisljamo jel nije, nek neko povuče i to je to.
@ Coraco zasto da povlacis od sudije liniju kad on nije u liniji sa zadnjim igracem sirokog?Pa kad bi na ovu sliku povukao paralelnu liniju sudiji niko ne bi bio u ofsajdu.Vidis da je on blize golu od igraca.
Naravno da se povlači gledajući liniju 16, jer je sudija ispred zadnjeg igrača ŠBCoraco je napisao/la:Ma ne povlači se gledajući liniju 16, nego od sudije prema zadnjem igraču ŠB jer sudija prati njega
Evo linije paralelne sa 16, a ovo žuto je linija koju je povukao savez,

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bravo, to je toVirtu4l je napisao/la:Naravno da se povlači gledajući liniju 16, jer je sudija ispred zadnjeg igrača ŠBCoraco je napisao/la:Ma ne povlači se gledajući liniju 16, nego od sudije prema zadnjem igraču ŠB jer sudija prati njega
Evo linije paralelne sa 16, a ovo žuto je linija koju je povukao savez,
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Coraco je napisao/la:
Pa nemoj brate odokativno nego lijepo zumiraj i povucividiš da si stavio liniju metar debelu i uz to si je stavio iza sudije.
Sinoć gledajući snimku sam mislio da je sudija debele oštetio Željezničar u ovoj situaciji. Al eto neko postavi jednu pa drugu sliku i ova od saveza, na sve tri ofsajd. Barem koliko ja razumijem da treba gledati od sudije do zadnjeg igrača.
Da barem imamo po 6 kamera na svakoj utakmici bilo bi manje ovakvih situacija.
Ne vidim kakve veze ima pozicija linijskog sudije, stavio sam je da bude u liniji sa zadnjim igracem Sirokog. On je taj koji neutralise ofsajd, a ne sudija.
I ova tvoja linija je stavljena odokativno isto kao i moja, jer drukcije ne moze bez nekih ozbiljnih matematicko-geometrijskih kalkulacija.
Ne tvrdim da je moja linija 100% tacna ali mislim da je mnogo ispravnija nego ova tvoja koja je otisla negdje previse ukoso. po meni cista manipulacija...
Onakvu liniju je mogao samo Salem povuci i to dodirujuci mis masnim rukama od spinjetka...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
@Coraco sve si nam rekao, cuj od sudije prema zadnjem igracu. Recimo da si upravu i vidi situaciju: kasni sudija za igracima, napadac u offsideu 2-3 metra ali posto sudija prati zadnjeg igraca odbrane i povlaci liniju od sebe prema njemu onda jbg nije offside. Vecu glupost u zivotu nisam cuo.
Nemojte mi reci da je fkt zuto linija Saveza
Svasta...
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina

I dalje bolja linija od ove koju su ovi iz saveza povukli...
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Savez je najjaci sa onom linijom. Ahahah. Cista manipulacija. Linija ofsajda mora prolaziti kroz zadnjeg igraca SBa i biti paralelna sa linijom 16terca. Tako i sudija mora pratiti, pogled mu ide kroz zadnjeg igraca i paralelno sa linijom 16 ili sredine terena vec gdje se blize nalazi. Sudija ako odstupi, zakasni od toga onda mijenja ugao i onda nema dobru poziciju za ocjenu ofsajd pozicije. Ovaj sudija nije mogao viditi ofsajd nikako, donio ga je iz nesigurnosti baziran na losem pozicioniranju ili nekih drugih necasnih motiva koje trebaju, ako ima razloga za to, da se utvrde.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.